אני עשיתי חישוב כמה יעלה לי לקחת סמוראי ארוך 87-88 גרוטאה (יצא יותר זול מלקנות מוכן, ממילא אני מחליף הכל) ולהביא אותו למצב המינימלי ההגיוני לנסיעה בו. אז ככה:
יישור קו: 3000 ש"ח (המנוע תקין, כל השאר גרוטאה).
פחחות: כלום, אבל צבע 2000 ש"ח.
זוג סרנים נורמלים: 5000 ש"ח, ואני אופטימי. זה כולל את כל ההתאמות, מערכות היגוי וכד'.
מערכת מתלים טובה: 2000.
צמיגים: 2500 ש"ח (אופטימי, זה כולל ג'אנטים 15X8 לפחות, אם לא 15X10).
יחסי העברה (לא של 84, תעשה לי טובה...): 2500 ש"ח (מינימום. 4.16 + מיסבים להחלפה, אבל כבר יהיה 4.56 בסרן אז לא צריך יותר מ4.16).
דיגומים (כלוב, רוקרים, פגושים, בלי כננת בשלב א'): 2500 (כן כן, תחשב. זה לא יצא לך יותר זול).
נעילות: 1200 ש"ח (לוקרייט, אחת נשלטת מגיעה עם הסרן).
סה"כ מינימום של כ21K. מחיר קניה: 12K (גרוטאה, כאמור, אולי ניתן למצוא בפחות). סה"כ: 33K. בהחלט קרוב לתקציב שלך, במיוחד אם תחכה עם הסרנים והצמיגים.
לי אין תחביב של לשחק בקקי. יש לי חוסר ברירה של לשחק בקקי. המפרט מעלה יביא אותך ליכולת עבירות פחותה במקצת מסופה ממוצעת נעולה פעמיים. אתה יכול לוותר על הסרנים ולשלם על זה בבלאי בסרן של הסמוראי, לשים את הכסף במקום על מנוע 1.6 (בלי משחקי כפיר, שגם איתם לא תתקרב ליחס כ"ס/משקל של סופה ובלעדיהם תשמור הרבה יותר טוב על צריכת הדלק וחיי המנוע). זה חודש עבודה על האוטו, אם אתה יודע איפה למצוא הכל (ואתה יודע).
אני שוקל את זה ברצינות. אבל שים לב שלא הכנסתי לחישוב ברזנט ועוד כמה דברים לא קטנים במיוחד... זה לא יגמר טוב מבחינה כלכלית.