אצלנו חתכנו אותם עיגולים ולמחבת המנה קיבלה את השם " בוגים " כמובן , גועל נפש מרוכז כל הסוגים בלי יוצא מן הכלל .
עידו
Printable View
אצלנו חתכנו אותם עיגולים ולמחבת המנה קיבלה את השם " בוגים " כמובן , גועל נפש מרוכז כל הסוגים בלי יוצא מן הכלל .
עידו
שחכת את השפופרת של התרכיז החלב הממותק ?
ואיך לא ,את אבקת הזיפ המגעילה !!! תפוז או לימון ,אם אני זוכר נכון,היינו שופכים את האבקה לתוך המימיות,וזה ממש לא הלך טוב עם מיים חצי רותחים מעוקב צהל"י .
הריח של הדרעק הזה לא היה מתנדף מהמימיה שבועות לאחר מכן.
אוייש ,אני מצליח להריח את זה.
בעעעעע
זה לא הלך טוב גם עם מים קרים מהקולר.
אבל אחרי בולי ביף זה הרגיש כמו נקטר.
אם היה משהו באמת מגעיל-זה הסירים הענקיים מאלומיניום מלאי המים שיצקו לתוכם ריבה ובחשו עם ידית של טוריה.
הזיפ- מעדן מלכים לעומת הדרעק הזה.
חברים,עד כמה שזכור לי , הלוף היה אחד ממאכלי הגורמה היותר טובים בזמן שירותי הצבאי. דרך אגב לא מזמן באחד הטיולים ברמה, נתקלתי בחבורת צנחנים צעירים שהפגינו יכולת קולינרית מקורית ביותר. הם לקחו קופסת טונה והבעירו בתוכה פלנלית הטבולה בשמן של הטונה. לטענתם, מדובר במאכל תאווה, "טונה מעושנת"
טונה מעושנת זה באמת טעים - למי שאין כוח להתעסק עם פלנלית בוערת - יש כזה אורגינל בסופר, עולה כפול מקופסת טונה רגילה.
אבל להבעיר פלנלית בקופסת טונה זה מתכון צה"לי מקובל ואפילו ישן.
מה ועל מה המהומה?
פאיד 1973 שקט מסביב-היינו במבנה של קצינים מצרים אני חושב ושעמוס מ מצא
היה שם מן ווק ענק ואני הכנתי לחברה פרוסות לוף עם חתיכות שומן כבש ומטוגות בשומן כבש היה לא רע
אפילו אבא שלי שהיה בסביבה מצא דרך להגיע ולטעום
לפני כן בשרות ארוך כשרוך בעזה הייתי מכין מעדנים מהלוף-הבולי ביף אכן היה זיפט
את קופסאות העוף שהיו במחוז שלנו נדירות היינו מניחים על רשת וגחלים לכמה דקות עם כמה זילופי קוניאק--מעדן
רוצים תחרות בישול לוף??לא תדעו אפילו שזה לוף ואני מוכן להתערב על צילום עם סופי הירוקה
מאז ומעולם היגעלות מאוכל צבאי היתה המיין-סטרים.
מיין סטרים על ה... שלי. הלוף טעים. כמו גם שאר הבשרים בשימורים במנות הקרב וכמו הגפילטע פיש בשימורים שקיבלנו באחד החגים בקאוקבה. הייתי שמח לקבל חלק מהעודפים המדוברים.
לוף זה כמו ג'יפ סופה - פלטפורמה לשיפורים.
המקור לא ראוי לשימוש/מאכל אדם (תרתי משמע), אבל אחרי שמשחקים בו קצת, זה יוצא חבל על הזמן.
שניצל מלוף אחלה דבר.
[אם נתעלם מהמקורים,ציפורניים,נוצות,שיער,קישקעס]
פירורי לוף על פסטה חמה מטובלת בבנדורות-הולך לא רע.
על טילי לוף שמעתם?
לוקחים כמה קופסאות סגורות שמים במדורה ומתערבים על כל דבר:
מי הכי גבוה
מי עף לכיוון שבחרת
תוך כמה זמן יהיה שיגור
וכו' וכו' כיד הדימיון...
בחצר של המסייעת היתה לנו מרגרמה בתור פסל.
עם קצת חנ"ה וכיוון גס היית מצליח לירות קופסאות לוף לצד השני של הבסיס-
מודה שבד"כ ניסינו לפגוע בש"ג אבל גם הקמב"ציה אכלה לא מעט מזה...
אנחנו בהיאחזות היינו עושים סחר-מכר עם בסיסי הטירונים של גולני (על ציר מחולה-בקעות): הם נתנו לוף וקיבלו מדים ושאר אוצרות מהרס״פיה.
צריך להאכיל את הכלבים איכשהו לא?
גם מי ש״איחר״ בימי ראשון לאוטובוס תמיד פיספס את ארוחת הצהריים המפנקת שהכין טבח רגע לפני היציאה לשבוע בבית: לוף מטוגן או נקניקיות של הר ריכרד לוי..
לפני כארבע שנים חבר בפורום פרסם לוף פג תוקף למסירה.
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=40154
קיבלתי ממנו כ 50 קופסאות, כשהיעוד היה עבור הכלבות שלי.
ברוח הנוסטלגיה הכנתי גם איזה "מעדן" צבאי בבית פעם פעמיים כדי שהילדים שלי יטעמו.
טעמו, אכלו, אפילו נהנו. אבל הם ילדים, מה הם מבינים באוכל...
להפתעתי, כל מיני חברים שבאו לבקר אותי התחננו לקבל קצת לוף .
עוד יותר להפתעתי, הם אפילו לא היו "מהירוקים" , והחשיפה שלהם ללוף במהלך הצבא היתה אפסית. לך תבין.
הגדיל לעשות הבן של השכנים שהיה גונב מהמזווה של אמא שלו קופסאות טונה ומנסה להחליף איתי על לוף...
הכלבות שלי , לעומת המפונקת של דרור, אכלו את הלוף בתאווה, ונבחו "לוווףףף לוווףף " זמן רב אחרי שנגמר המלאי...
בברכה,טושי
וואלה מדהים שיש שריונרים בכל מקום..
ואת הסיפורים של לוף על הממסרת אני מניח שמכירים. בכל מקרה גם לנו בגדוד (בנפח) היתה כלבה שהיתה מסרבת בתוקף לאכול לוף. היתה כלבת אשפתות שחורה,
אבל לוף היא לא היתה מוכנה לאכול.
עופר
ג'יפ זה המשך ישיר וטבעי לטנק... לא?? אנחנו על המפה ונישאר במפה! (גם אם גנץ יסגור אותנו.... :( )
אפרופו אוכל צבאי, יש עוד כמה היילייטים... BEST OF THE 90s
כמו שניצל שעיר (מישהו הבין מה הסיפור של השערות ביצה בשניצל הצבאי??)
ביצים קשות שעושים במים רותחים שאח"כ הופכים לתה
טוסט גבנצ (שנגנבה בהרואיות ע"י תורן מטבח) על תנור ספירלה
בורקס "חגיגי" עם רוטב צהוב לא מוגדר, לעתים עם קוביות לוף קטנות...
ניסוי יפה בפסיכולוגית המונים בעידן האינטרנט. עד המודעה #27 זרם התודעה השלילי שהתחיל את השרשור הזה סחף את כולם. בא חנן והפך אותו ב180 מעלות. מהודעה #29 ועד #39 צצו כל חובבי הלוף והם רק מגבירים את המחמאות, עוד מעט יקום פה מישהו וישבע שזה הדבר הכי טעים בעולם והוא מוכן להחליף פילה עגל טרי קילו לקילו תמורת קופסאות לוף.
דעתי האישית? אני אוהב את המתכון של מבקר המסעדות שגיא כהן:
(מתוך הצדעה ללוף עכבר העיר)ציטוט:
עכשיו, כשצה"ל החליט להוציא את הלוף ממנות הקרב, זו אולי הזדמנות אחרונה מבחינתכם להתקין אותו לפי המתכון החביב עלי: קוצצים בצל דק-דק, מטגנים עד שמזהיב, מוספים את תוכנה של קופסת לוף אחת. מערבבים היטב. מטגנים עד שהעיסה כולה מקבלת צבע חום-זהוב, עוטפים בנייר עיתון ומשליכים לפח.