אפשר לבקש שתסביר את עצמך?(אתה בחור חביב ואני לא רוצה להעביר ביקורת סתם בגלל בעיית תיקשורת)
איך בדיוק אתה מבצע הסבה מR12 לR134?
חוץ מזה...שמעתה עלSR24?
Printable View
עד כמה שאני יודע, וזה לא הרבה במיזוג רכב, אבל אי אפשר סתם ככה להחליף גז למה שנקרא "גז חדש"... יש ערכות הסבה למערכות ישנות וזה אומר להחליף את כל האטמים הישנים בכאלו שמתאימים ל'גז החדש', אני לא יודע אם זה מסתכם באטמים בלבד, אבל אף אחד לא מוכן לקחת אחריות במילוי גז R134 במקום R12, אז כנראה שיש משהו...או שזו עוד דרך להוציא כסף מלקוחות?...
ליאור יקירי (אגב בקרוב אתה לוקח(הפעם אתה משלם) אותי לאלפאסי)
יש תהליך מסודר ומדוייק להסבה.
חיפוש קל ברשת....
tzagi, קודם כל לא שמעתי על SR24, אני פשוט אומר מה שהיינו עושים במוסך למיזוג אוויר שעבדתי בו. זו הפרוצדורה שהיינו עושים שם ואני מכיר, ולפי מה שמנהל המקום אמר זה מספיק. יכול מאוד להיות, כמו ברוב הדברים בארצנו,שזו לא באמת הפרוצדורה הנכונה.
אם הטעיתי את הבחור אני מתנצל, זו לא הייתה הכוונה שלי. בלי קשר אני מניח שזה מה שהיו עושים לו בכל מקרה. אני אשמח להחכים ולדעת מה הפרוצדורה הנכונה אם תהיה מוכן לפרט :-)
שמיל, אני יודע שנילמן בחור טוב, רק שהנוהל שהוא כתב זיעזע אותי,
מה זה להוסיף שמן? איך אתה יודע כמה שמן יש במערכת? מה קורה לשמן הישן? מה עכשיו יש לנו כמות כפולה של שמן? למי זה טוב?
נוהל ההסבה הוא ככה:
1 מפרקים קומפרסור והופכים אותו לרוקן את כול השמן
2. מחליפים את כול הגומיות המשחורות לירוקות (המולקולות ב134 קטנות יותר מR12 ויהיה נזילה עם הגומיות השחורות, הירוקות מיועדות לעבוד עם R134)
3 רצוי לעשות פלאשינג
4 רצוי להחליף רסיבר דרייר
5 רצוי להחליף שסטום פרופורשנינג או ORIFICE TUBE
6. להוסיף שמן PAG בכמות הנדרשת למערכת הספציפית.
כול העבודת פרך הזאת ממש לא נחוצה, יש זג בארץ הקויידש שנקרא SR24, זה DROP IN למערכת R12
כלומר לא צריך לשנות כלום ולמלא כרגיל.
שמיל, תודה :-)
במכונות מיחזור שלנו כשהיינו עושים Recovry זה היה שואב גם את השמן הישן... לגבי המייבש כתבתי שכדאי להחליף בכל מקרה :-)
לגבי גומיות לא ידעתי שיש הבדל אנחנו היינו משתמשים רק בירוקות.
לגבי פלאשינג, לא ידעתי שיש דבר כזה למערכת המזגן. איך זה עובד? צריך מכונה לזה?
צחי .
. למיטב ידיעתי ואם אינני טועה . במידה ומחליפים גז , הדבר הראשון והחשוב הוא להחליף את השסתום התפשטות ואת הפרסוסטט עם המייבש שעליו הוא יושב.
בנתיים , תוקנו שני חורים במעבה , ותושבת שבורה (שגרמה לחורים בגלל טילטולים של המעבה)
תוקנו שני נתקים במערכת החשמל של המיזוג , ועוד היד נטויה ... בהמשך השבוע.