הם מקנאים
Printable View
ככל שמכוניות הולכות והופכות מסובכות, מתוחכמות ו"חכמות" יותר, כך קטנה יכולתנו להחזיק בהן ולתחזק אותן בעלות סבירה.
מזה מפחדים כאן ואני חושב שבצדק.
שים לב על מה ממליצים כאן - על הדגם הכי פשוט, עם קפיצי ברזל, ללא ACE ושאר פטנטים שבזכותם התלהבנו מדיסקו II כשהיה חדש.
גם אתה בחרת בדיסקו דור ראשון כי הוא "פשוט וטיפש".
דיסקו II אוטו מאד מרשים בנסיעה, כאשר הוא תקין.
אבל הוא הכל חוץ מאשר "פשוט וטיפש".
הוא גם בנוי באיכות לנדרובר הטיפוסית.
אני לא הייתי נוגע אפילו עם מקל (כדי לא להידבק, פן יתחילו גם לי נזילות מכל מיני חורים בגוף).
חחחחחחחח
היי יהי יהי יהי יהי
בדיוק רכב שתפור עלייך סער, בכדי לספק לך אתגרים בלתי פוסקים.
מלונה נאה לחתולים שלך.
מכיר WJ?
רמי לא רציתי להציק לו עם האותיות האלה, יש לאחד מחברנו אחד כזה, תעשה סיבוב, ותשאל אותו על התיקון האחרון שלו.
נמרוד
נמרוד, אותיות? כאילו, מה?
לא יודע על מה אתה מדבר אבל נכון, ה-TD5 יודע לעקוץ קשה ויקר. לכן קניתי דיסקו-1, ואני המאושר באדם.
אז על הכביש אני לא ארנבת, לא קרה כלום.
כל שחסר לי זו נעילה אחורית, ויהיה לי את הכלי המותאם לי ביותר, אישית.
רמי (גלבוע),
נמרוד התייחס לאותיות שרמי (גראנד) ציין... WJ...
ההמשך הטבעי של בעלי XJ?
אני בספק אם אגיע לדיסקו 1, יתכן שאמשיך לחסוך ואפנק את עצמי ב JK בעוד שנה או שנתיים, נראה, כלום לא הוחלט, בינתיים אני מגשש.
תודה,
סער
סער
אני נהנה משני העולמות JK רוביקון למטה, ומלמעלה WJ מפנק.
נמרוד, אתה בכלל התפרעת....
לא יודע למה החלפת את הסרנים שלך (חוזק?) אבל אני מעדיף את החלק העליון של ה jk ;)
בזה אתה צודק, תא הנוסעים של הJK לא מפנק, והוא קרוב לשירוקי, כך לא תקבל הלם תרבות.
נמרוד
נכון, ג'ו - הנה ברנרד בא.. (אחרי טיפול שיניים...:( רופאי שינייים נבלות... אותו הדבר בכל העולם...)
אנשים רעים וקנאים - זה מה שאתם.
סער, תתעלם מכל המשמיצים ולגלגנים (אני יודע שמיותר להגיד לך את זה, עם נסיון של אלפא, אתה בטח חסין - אני אומר את זה להם..).
מה זה חשוב מה וכמה אני הוצאתי על הלנד רובר שלי? זה בכלל ריינג' רובר וזו חיה אחרת לגמרי ואני לא ממש יכול להתלונן, משום שעם כל הניסויים והשינויים שעשיתי (איך SHIMBO אומרת "ישבו מיטב המוחות האנגליים (!?!?!) והמהנדסים וחשבו איפה לשים כל בורג ומגיע הרמלאי הזה ומשנה הכל... ועוד מתפלא שמתקלקל.."), הרכב שלי הוא לא דוגמא - אבל, בתור דוגמא, אחרי שהכל עובד (והכל עובד) הוא עובד נהדר.
לעניין ה-DII - אני אענה לך בצורה בוגרת ואובייקטיבית ועניינית, שלא כמו חובבי האינדיאנים ודומיהם:
- הרכב לא חדש וצריך לבדוק אותו טוב-טוב ובמיוחד אם לא עשו כל מיני "קיצורי דרך", שזו הבעייה העיקרית ברכב הזה - האחזקה ה"יצירתית" של הבעלים.
- דווקא התיקונים די זולים (גם של מודולטור ה-ABS). יש את רמי מכפר מנחם (שהוא חבר טוב שלי)- זהב!! ויש את גרשון וחלקים זולים יותר מכל האינדיאנים והיפנים.
- זה שהוא בלי ה-ACE, זה לא אומר שאין בו יותר כלום - ה-ACE רק לכביש, בכל מקרה. בשטח יש את כל הדברים האחרים, שדרור מעיד על עמצו "שכ"כ אהב", כולל TC המתקדם ביותר לתקופתו..
- קפיצי האויר גם הם לא בעייה גדולה, במיוחד אם מחליפים לדגם הארוך/אמין/עמיד יותר - מערכת הקומפרסור קצת בעייתית (מערכת משולבת קומפרסור + סולנואידים +שסתומים), במיוחד כשהקומפרסור "הולך" - גם לזה יש פתרון חביב מאוד, שכולל קומפרסור חזק יותר (ל.כ.).
- בניגוד לכל גיבורי תהילת השטח האמריקאים, לא צריך "הגבהה מינימלית של "4" על מנת לרדת ממדרכה בלי לדפוק משהו... גם בתצורתו המקורית (עם צמיגי הכביש) הוא מספיק גבוה ומוגן (גם לא צריך להשקיע במיגונים... עוד משהו שהאינדיאנים לא יכולים בלי) לטיולי שטח בנוניים + וגם, אם וכאשר, רוצים להגביהה - פשוט מאוד. מחליפים קפיצים וזהו - לא צריך להחליף ולחזק 3/4 רכב ולחכות למשלחים מחו"ל וכל הצרות שאתה יכול לקרוא בשירשורים באתר..
- על הנוחות ותמוחת הישיבה - ממש אין צורך להרחיב. נראה לי שזה בקונצנזוס...
- המכניקה והטכנולוגיה וכן, אפילו האלקטרוניקה (יש לקנות מחשבים "קומפלט" משומשים ברשת, בגרושים ורמי וגרשון (או אחרים) יכולים לתכנת אותם לשימוש (למי ש"האלקטרוניקה" מפחידה אותו וד.א., לאינדיאנים יש מחשבים לא פחות מסובכים... אבל אני מודה ששומעים פחות על בעיות בהם...) די פשוטים וידועים - אין כל מיני בעיות עם "מוגבלי (!!!) החלקה" מתוחכמים בסרנים ושמנים מיוחדים ודרך מיוחדת לבדוק אם הגישפט הזה בכלל עובד והחלפת סרנים, אם רוצים איזו נעילה או יחסי העברה וכו' - הכל פשוט וזמין - ברזל.
- מנוע הדיזל (DT5) הוא לא פאר היצירה והאמינות והעוצמה אבל אם מטופל בזמן מחזיק יפה מאוד ואפילו ניתן לשיפור/תיכנות משמעותי, בעלות זניחה וללא החלפת כל חלקים - אני הייתי מעדיף את הבנזין אבל הם די נדירים בארץ.
- כמו כל רכב - אם יש לך מזל, מצאת רכב טוב. אם לא... גם WJ יכול להוציא לך את המיץ.
בסופו של דבר, על מנת להגיע לחלקיק ממה שהדיסקברי 2 נותן במקור, WJ/ZJ צריך לעבור מודיפיקציה רצינית ביותר ויקרה ביותר... ועדיין.
גם אם אני אגרר להשמצות הפרועות ומשוללות כל יסוד (:rolleyes:) של האינדיאנים, תחשב כמה אתה צריך להשקיע ב-WJ בסיסי (גם על פי דעתם והודייתם (כנס לפורומים שלהם) של האדומים האלה), כשאתה משכלל את זה למחיר הקנייה של DII, נשאר לך הרבה מאוד כסף ל... תיקונים (אם צריך) ועדיין נשאר לך קצת עודף - ועוד לא דיברנו על התיקונים שצריך להוסיף לאינדיאנים (במיוחד אחרי ה"שיפורים"..).
בסיכומו של דבר - אני בחיים לא הייתי קונה דיסקברי...
רכב מכוער ובעל חזות מעודנת, כמו של רקדנית הבלט המובילה, בפנטסיה של וולט דיסני...
אם אתה יכול להתגבר על הצורה, תמצא אחד טוב ותהיה מאושר..
קובץ מצורף 77692קובץ מצורף 77693קובץ מצורף 77694סער,
ממש במקרה היום, פגשתי בעלים "מרוצה" של המשפחה. ...
הבאתי לך קצת תמונות ממה שהוא עובר, ואולי יעזרו לך להחליט.
אגב הרכב , חדש. עדיין באחריות יצרן [ אם זכרוני אינו מטעה אותי. ] מטופל באדיקות, מושקע והיטב.
ממש לא הגרוטאה האמריקאית הטיפוסית בת קרוב ל 20 שרובנו מחזיקים.
אני מזהיר, התמונות קשות לצפיה.
OK.
LR3/4.
מה הבעייה איתו?
ואיך זה קשור לשירשור?
יוסי, תשתמש בבקשה בשרות הוסטינג, התמונות קטנות ולא ניתן לראות דבר.
ברנרד,
עשה טובה וספר לסער (פרסי לא קטן ועוד מקולקל ומפונק ע'י רכב אמריקאי) כמה באמת אדם צריך להשקיע בשנה כדי שיהיה לו כרכרה אנגלית "אמינה"
ובניגוד, אפשר להשוות לעלות אחזקה של רכבים אחרים(נדבר על תיקונים נטו ולא החלפת שמנים ופילטרים)
אני אתחיל:
דודג' ראם 2500,קאמינס ISB נקנה חדש ב2001
רשימת "תיקונים"
עד 2009-אפס
מאז- סט צמיגים($500), סט מצברים($200),
שנה שעברה התקנתי כיסוי לדאשבוארד(ראה שירשור)(כ$200)
וחודש שעבר- משאבת דלק(לא משאבת הזרקה) קניתי 2 שיהיה ($150 ל2)
המממ-זהו.
הנה הוצאות לעגלה אמריקקית לא אמינה לשימוש כבד (משמש לגרירת נגרר 7500 פאונד כשצריך) במשך ה12 שנים האחרונות.
כבר אמרתי פעם - אני לא שומר את רשימת ההוצאות... מפליל מידי, שלא לדבר על מדכא..
אני אבקש מחבר שלי, שהוא קמצן/חסכן מדופלם, שירשום לי, בדיסקרטיות - יש לו TD5 2004 שנקנה עם 250K קמ' לפני איזה שלוש שנים...
יש לי חבר נוסף, לא קמצן/חסכן אבל מסודר.. ייקה שבטח שומר רשימה, עם WJ 2001, שאני שולח לו מדי פעם חלקים מפה...
הוצאות שלך בכלל לא רלונטיות, לרכב שטח "ישראלי", שבאמת עושה שטח.
לפי מה שאני שומע פה בפירסומות (יותר נכון עושים לי שטיפת מוח), לעומת מה שהוא יכול, ה-3 טון שהטנדר שלך גורר (על בסיס לא קבוע), לא מתחיל לדגדג את היכולות שלו ולכן, בטח לא כשההילוך השימושי ביותר שלו הוא OVER-DRIVE.. ברור שהוא בכלל לא התאמץ ב-12 השנים האחרונות. אז מה הפלא שהוא חף מתקלות - הוא בטח לא מאמין שהחיים שלו כאלה קלים..
חוץ מזה, עד כמה שאני זוכר ומעריך, הבהמה שלך היא "ברזל פשוט", עם מנוע וסרן של משאית לא קלה... מה יכול להתקלקל לו, שלא נפתר עם מכה של פטיש 5 קג' (ואותו לא הכנסת לרשימת ההוצאות..)..
למה להפליל,
הזמנתי אותו בזמנו FULLY LOADED
הכול חשמלי כולל כיסאות עור עם חימום.
לא חסר מחשבים ואפילו יש אפשרות להוציא קודים בלי סורק
החיים שלו לא קלים עד כך, הוא היה ביותר מחצי(!) ממדינות ארה'ב, כולל COAST TO COAST
שימש כרכב גרירה לעגלות עבירות וראה שטח קל .
מה שכן, תמיד טיפלתי בו ובלי קומבינות. אז אולי באמת אין קשר למציאות הארץ ישראלית.
אמרתי לך...
פה, להחליף שמן, כולל השמן ופילטר- $25.
בארץ... שלא נדע...
ואם כבר מדברים על זה, גם לסופה יש מחשב ואפילו אפשרות להוציא קודי תקלות, בלי סורק - זה עדיין לא הופך אותה לרכב "ממוחשב", במובן המקובל של המושג...
יש לך סוס עבודה (מפנק) של גרירה... נוסע על "קרוז-קונטרול" בלי רמזורים ופקקים ומעלות במידבר... בטח אף פעם לא התמודד עם חנייה ברוורס, במקביל למדרכה, בין שני מכוניות ומרווח קטן...
אמריקה.
בכל מקרה, מה זה "למה להפליל"?
אתה יכול לתאר לעצמך מה יהיה אם "היא" תדע כמה כסף נכנס (יצא...) לתוך הריינג'? או שאני אאלץ לראות את הסכומים ו"להתמודד" עם זה...
לא רוצה אפילו לחשוב על זה - מה שיצא, יצא. זהו. מי צריך רישומים...
סער.
מחר אני אבקש מהחבר עם הדיסקברי "חשבון"..
עוד פעם אתה מכליל,
זה לא רכב פרטי, החלפת שמן במוסך (שלעולם לא נעשה) זה מינימום $80
2.5 גלון שמן פלוס פילטר באורך 30 ס'מ
שמן עולה לי כ13$ לגלון(WALMART), הפילטרים עולים לי כ$10 (מזמין קרטון כול כמה שנים)
אבל עזוב השוואות מחירים מפה לשם, בא נתמקד על עלות תפעול נטו, ואת זה אפשר לשבור בקלות לעלות ליום-חודש-ק'מ