-
תגובה: מדריך ג'יפולוג ללחץ האויר בצמיגים, חלק ב': מעשי
דרור, מי אמר לך שאני קניתי את שלי ? :)
-
לא קיטרתי על כמה עולה... זה נראה מאוד מרשים וניסיתי את זה, וכמובן הונטיל עף לקיבינימט ומזל שהיה לי ספייר.
מין הסתם אחרי קצת תירגול זה אולי נחמד, אבל כנראה שלא הייתי משקיע בזה.
מצד שני, כשמקבלים דבר כזה יפה במתנה - זה נראה הרבה יותר טוב.....
-
ונטיל יעוף רק אם לא מקפידים. בדיוק כמו עם מפתח ונטילים. וכן זה מגניב ביותר.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
על מה אני מדבר?
זוכר את האגדה האורבנית (שאולי נכונה, מי יודע) על בעיית הכתיבה בעט כדורי בתנאי חוסר משקל בחלל, שהביאה לפיתוח עט החלל המפורסם על ידי נאס"א בעלות של מיליוני דולרים?
ואיך הרוסים פתרו את הבעיה הזו?... לקחו עיפרון פשוט! כזה מעץ, וחסל.
אז לטעמי האישי, לצורך העניין שעון הלחץ המרשים הזה מקביל בעיני לעט החלל האמריקני. (וטוב שהאנגלים והצרפתים לא ניסו גם לפתח משהו דומה, כי העט הבריטי בטח היה נוזל גם בתנאי חוסר משקל, והעט הצרפתי היה מתפרק בידיים)
תן לי מפתח ונטילים ב-5 שקלים ושעון לחץ פשוט בעוד 30 שקל. מספיק לי.
אני לא מבין,
מה, אין לכם את השעון לחץ מל.כ. שיש לו גם כפתור פריקה בילט אין?
http://www.lkltd.co.il/web/8888/nsf/...ng=HE&SM=10299
מה זה כל הגישעפט הזה?
-
הדבר הזה מוציא אויר יותר לאט ממני אחרי חמין של שבת. הוא מצוין למדידת הלחץ ולהוצאה קצרה מאד (למשל אחרי מילוי לא מבוקר או אם רוצים לגלגלים קטנים/דו"ג)
מה שדרור מדבר עליו וגם אני רק ב"הייטק" הם דרכים ואמצעים הרבה יותר מהירות להוצאת אויר.
-
לדעתי האביזר הכני נוח להוצאה מבוקרת של לחץ אוויר הוא אקדח ניפוח עם מד לחץ. מהסוג שמתחבר על הונטיל. מחברים אותו ונותנים לאוויר לצאת (בחלק מהאקדחים יש שסתום חד כיווני שנותן לאוויר לצאת כשלא מחובר צינור, באחרים צריך ללחוץ על ה"הדק". פעם בחצי דקה מקפלים את הצינור ורואים מה הלחץ בשעון. זה מה שאני עושה בגלגלים קטנים. לגדולים.. יש מפתח ונטילים.
אבל שיטת הקוביות היא לא למצבים האלו, אלא למצב בו אין מד לחץ.
אגב מה שדרור כתב, ההבדל בג'יפים בין חם לקר הוא PSI בודדים. לא אסון. אבל בגלגלים 37 או 40 או 48... מורידים ל5 קוביות בצמיג קר, ועד ההפסקה הבאה זה נראה כמו 2 קוביות. ואז מורידים עוד, ואחרי ההפסקה הבאה זה כבר נראה כמו פנצ'ר.
אסף.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
לדעתי האביזר הכני נוח להוצאה מבוקרת של לחץ אוויר הוא אקדח ניפוח עם מד לחץ. מהסוג שמתחבר על הונטיל. מחברים אותו ונותנים לאוויר לצאת (בחלק מהאקדחים יש שסתום חד כיווני שנותן לאוויר לצאת כשלא מחובר צינור, באחרים צריך ללחוץ על ה"הדק". פעם בחצי דקה מקפלים את הצינור ורואים מה הלחץ בשעון. זה מה שאני עושה בגלגלים קטנים. לגדולים.. יש מפתח ונטילים.
אבל שיטת הקוביות היא לא למצבים האלו, אלא למצב בו אין מד לחץ.
אגב מה שדרור כתב, ההבדל בג'יפים בין חם לקר הוא PSI בודדים. לא אסון. אבל בגלגלים 37 או 40 או 48... מורידים ל5 קוביות בצמיג קר, ועד ההפסקה הבאה זה נראה כמו 2 קוביות. ואז מורידים עוד, ואחרי ההפסקה הבאה זה כבר נראה כמו פנצ'ר.
אסף.
במקום לקפל את הצינור ואם אין שסתום חד כיווני-אפשר להתקין עליו ברז כדורי [שליטה על הזרימה]. בניתי כמה כאלה עם מדי לחץ סקאלה רחבה [ליתר דיוק],נחטפו כמו לחמניות טריות.
ממליץ בחום על "מרכז הצנרת" רח' הרצל ת"א -יפו לרכישת,בניית אביזרי פנאומטיקה.
[אין לי כל קשר או אינטרס מסחרי עימם]
-
1 קבצים מצורפים
עם כל ההייטק הזה, אין נחנך את הדור הבא?
-
כמה קיבלתה על הפרסומת הסמויה לצמיג .?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
BlackStar
כמה קיבלתה על הפרסומת הסמויה לצמיג .?
סמויה? איך אפשר להסתיר את הכיתוב הזה באדום?
)וברצינות רגע... אלו הצמיגים שיש לנמרוד על הג'יפ. אז זה מה שמצולם. בפעם הבאה נרכיב במיוחד צמיגים ללא כיתוב.. )
אסף.
-
גיליתי שבזמן מצוקה ללא מפתח ונטילים וללא אביזרים משוכללים אחרים,
הפינצטה של הלדרמן היא בדיוק במידה של המפתח ונטילים והלדרמן גם כך על המחזיק מפתחות כל הזמן.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
drorbo
גיליתי שבזמן מצוקה ללא מפתח ונטילים
מבחינתי השלב של הורדת האויר הוא הכניסה ל״מצב-טיול״, מה שאומר שכבר לא ממהרים לשום-מקום.
בטח לא בשביל שהאויר יירד מהר יותר.
בטח שלא לכנות מצב כזה ״מצוקה״,
איך התחלה של טיול יכולה להיחשב ״מצוקה״?
-
הי, ה"פטנט" שלי הוא הורדת אויר לפי זמן. חישבתי שבלנדקרוזר שלי בתנאים רגילים, הורדה של 40 שניות תביא ללחץ 20PSI . אז ככה אני נוהג גם בשטח הכנתי לי טבלה שמגדירה את הלחץ אחרי הורדה של 20 שניות ועד 100 שניות. זה עובד.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shragawexler
הי, ה"פטנט" שלי הוא הורדת אויר לפי זמן. חישבתי שבלנדקרוזר שלי בתנאים רגילים, הורדה של 40 שניות תביא ללחץ 20PSI . אז ככה אני נוהג גם בשטח הכנתי לי טבלה שמגדירה את הלחץ אחרי הורדה של 20 שניות ועד 100 שניות. זה עובד.
אחלה !
רק תבנה משוואה שלוקחת בחשבון את הפרמטרים הבאים :
מהירות ומרחק נסיעה שעברת לפני כן
טמפ' חיצונית
הערכת משקל כולל
אגב, זאת השיטה הקלאסית שהרוב נוקטים לפני עידן המפחיתים ושאר העזרים.
רענן
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
על מה אני מדבר?
זוכר את האגדה האורבנית (שאולי נכונה, מי יודע) על בעיית הכתיבה בעט כדורי בתנאי חוסר משקל בחלל, שהביאה לפיתוח עט החלל המפורסם על ידי נאס"א בעלות של מיליוני דולרים?
ואיך הרוסים פתרו את הבעיה הזו?... לקחו עיפרון פשוט! כזה מעץ, וחסל.
אז לטעמי האישי, לצורך העניין שעון הלחץ המרשים הזה מקביל בעיני לעט החלל האמריקני. (וטוב שהאנגלים והצרפתים לא ניסו גם לפתח משהו דומה, כי העט הבריטי בטח היה נוזל גם בתנאי חוסר משקל, והעט הצרפתי היה מתפרק בידיים)
תן לי מפתח ונטילים ב-5 שקלים ושעון לחץ פשוט בעוד 30 שקל. מספיק לי.
גדול.
הרסת אותי, עם האנגלים...:D
כמה שאתה צודק.
-
אם מישהו חישב והגיע לתוצאה של לחץ אוויר לצמיגי BF 235.85.16 AT לדיפדנר 110 ללא מטען וללא הרבה נוסעים ולנסיעה על הכביש בינעירוני ועירוני
כ הגעתי ל 42 (כשהצמיג קר) ועדיין נראה לי "שטוח" (שיטת הקוביות) בעוד שצמיגים הישנים (סוג אחר הייתי נוסע ע0 36 PSI)
-
עצה מעניינת שראיתי בסרטון הזה לגבי לחץ אוויר נכון:
https://youtu.be/gGkU--1BI9k?t=121
אומרת שמדידת גובה הצמיג בחלקו התחתון (מהחישוק לקרקע) צריכה להיות 90% מהגובה בחלקו העליון. הגיוני?
-
מדריך ג'יפולוג ללחץ האויר בצמיגים, חלק ב': מעשי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
amir_shai
עצה מעניינת שראיתי בסרטון הזה לגבי לחץ אוויר נכון:אומרת שמדידת גובה הצמיג בחלקו התחתון (מהחישוק לקרקע) צריכה להיות 90% מהגובה בחלקו העליון. הגיוני?
קח כדוגמא סותרת את טויו.
צמיג עם דופן מאד קשיחה שצריך להוריד הרבה יוצר מצמיג מקביל בשביל אותה בטן.
-
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
ומה סותר בזה ?
שבשביל אותה בטן אתה נוסע בלחצים שונים מאד.