תגובה: רק שתי טיפות ? למה החיסון המקורי לפוליו לא מספק ?
כמו שכבר אמרתי אני לא נגד החיסון ואני לגמרי איתך בעניין האחריות החברתית ואני ממש לא אנטי ממסדי. מסכים איתך לגמרי לגבי הצביעות בדוגמאות שנתת.
ואחרי כל זה כשמבקשים ממני לתת נגיף מוחלש לילדי שכבר חוסנו אני חושב שלגיטימי להבין למה ובעיקר שלא מסבירים קצת בכוונה.
אגב הבנתי למה מבחינתי ואני בדרך לחסן.
אף אחד לא אמר לא לחסן. להפך, הילדים מחוסנים!!! אבל, אלה שלא חיסנו בעבר
גורמים לי לחסן את הילדים שלי שוב ללא סיבה אמיתית.
המתנגדים לחיסון לא רוצים להכניס נגיפים "רעים" לגוף, אז אני צריך להכניס
נגיפים "רעים" לגוף של הילדים שלי כדי לשמור עליהם. נשמע לך הגיוני הסיפור הזה?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Pageup
אף אחד לא אמר לא לחסן. להפך, הילדים מחוסנים!!! אבל, אלה שלא חיסנו בעבר
גורמים לי לחסן את הילדים שלי שוב ללא סיבה אמיתית.
המתנגדים לחיסון לא רוצים להכניס נגיפים "רעים" לגוף, אז אני צריך להכניס
נגיפים "רעים" לגוף של הילדים שלי כדי לשמור עליהם. נשמע לך הגיוני הסיפור הזה?
שמע, אתה מתעקש על דמגוגיה שאין בינה למציאות הרבה קשר.
האוכלוסיה שבוחרת במודע לא להתחסן היא קטנה מאד, אולי קולנית יחסית אבל היא ממש לא הסיפור. רוב האנשים שאינם מחוסנים לפוליו נמצאים במצב הזה לא מתוך בחירה - חולי סרטן שמקבלים טיפולים כאלו ואחרים, מושתלי מוח עצם, מושתלי איברים, וכהנה צרות נדירות אחרות. וחס וחלילה גם אתה או מישהו שאתה מכיר עלול להצטרף אליהם. בגלל זה חשוב שהפוליו יכחד . זה קרה ברוב הארצות בעולם וקרה גם בארץ, ולכן הפסיקו את החיסון המוחלש בשנת 2004 - כי אחרי שהנגיף הטבעי נעלם, אז הסיכון הקטן שנובע מהמשך החיסון בנגיף המוחלש נשאר ורוצים לצמצם גם אותו. רצה הגורל והנגיף הטבעי חזר, והוא נמצא בדגימות כבר בכל חלקי הארץ, וכאשר כל הילדים עד גיל 9 הם נשאים פוטנציאליים, גם אם הם עצמם לא יכולים לחלות, זה רק עניין של זמן עד שכן יהיו חולים, מקרב אותם אוכלוסיות לא מוגנות.
הנקודה העיקרית היא שהסיכון בחיסון המוחלש למי שחוסן בחיסון המומת הוא אפסי.
והסיכון מהחיסון המוחלש למי שסובל מאותם בעיות במערכת החיסונית הוא קטן יחסית לסיכון מהנגיף הטבעי.
ולגבי אותם לא מתחסנים אידיאולוגית - הם וילדיהם צריכים להקפיד טוב במיוחד על ההגיינה בחודשים הקרובים, כי הם עלולים להתחסן בניגוד לרצונם כתוצאה מהנגיף המוחלש שכן יעבור בגני הילדים ובבתי הספר... (בגלל זה גם לא חיוני ש100% מהילדים יחוסנו בטיפות החלב, וזו התשובה לאלו שתוהים למה לא מחסנים בכוח בבתי הספר. צריך שאחוז מספיק גבוה מהילדים יתחסנו במהלך תקופה של כמה חודשים, ממש לא חובה שכולם יבלעו את הטיפות).