יש לי פיאסטה 96, מנסיון זה רכב מעולה. מזגן מקפיא וחסכוני כמו טוסטוס 400.
Printable View
יש לי פיאסטה 96, מנסיון זה רכב מעולה. מזגן מקפיא וחסכוני כמו טוסטוס 400.
מניסיון שלי כשנה ושל חבר כ5 שנים עם סיאט איביזה. זה גם אוטו נחמד.
ברשותי שנתון 98 עם מנוע 1400. תא נוסעים ידידותי מאוד עם מזגן נעים. עושה את העבודה כמו שצריך עד כה.
צריכת דלק משולבת1:15 ובינעירוני17.
המנוע הוא מנוע של vw מאוד אמין. מה שכן אומרים שהגירסא עם המנוע 1600 עושה צרות. גם מנסיון של בן משפחה ועוד כמה.
בהצלחה!
אני נוסע ביום יום ב106 1400 ודי מרוצה.
דברים טובים: כיפי לנהיגה (יחסית, יחסית...), מאוד חסכוני (שיא למיכל בסביבות ה-20 אבל אני מגזים בנהיגה חסכונית), די פרקטי (מושבים מתקפלים לרצפה), עיצוב נחמד לחובבי הז'אנר.
דברים רעים: תנוחת נהיגה על הפנים (מאמין שגם לך לא יהיה הכי נוח אנחנו די דומים במידות), מזגן בהתקנה מקומית בינוני מאוד.
קאיה פרייד - לא הכי מומלץ. מחלות כרוניות במערכת החשמל (צמת מינוס עם מוליכות גרועה, שלפעמים מביאה אינספור קצרים ותקלות ברכיבים אלקטרוניים). פרונט עדין מאוד (תפוחי הגה, בולג'וינטים, ציריות, הכל מתרופף ושובק חיים אחרי פחות ממאה אלף ק"מ)
אופציות נוספות
מיצובישי קולט - ידנית בלבד! הגיר האוטומטי זללן ונוטה להתאבד. מנוע 1600 חזק ואמין מאוד, שמורכב ברכב קטן וקליל. צריכת דלק של 12-14 ק"מ לליטר בגרסה הידנית, בתנאי שלא לוחצים עד הרצפה. פשטות יפנית של פעם. חלקים בשפע (הרכב הוא העתקה של סופר-לאנסר עם תחת מקוצר). בשונה מקוריאניות וצרפוקאיות, המנוע פחות רגיש לשימוש במי ברז.
טויוטה סטרלט - מנוע 1300 קצת אנמי אבל מוצלח מאוד. יחסית לא רגיש למי ברז, רגיש לאיכות שמן. צורך קצת שמן כדבר שבשגרה, יש לשים לב ולהוסיף שמן מנוע גם בין טיפולים. אם מתעקשים, אפשר לקנות גם גרסא אוטומטית. הגיר הזה בין המוצלחים שיצאו מיפן. מן הסתם שצריכת דלק של רכב אוטומטי תהיה גבוהה ב10% מדגם מאותו דגם עם גיר ידני.
יונדאי אקסנט - ידנית בלבד. אם אתה תסע גם בינעירוני מנוע 1600 עדיף. היונדאי הכי מוצלחת של שנות התשעים. במחלות כרוניות, יש נטיה לפתח סדקים בחיבור הבושנגים האחוריים של המשולשים הקדמיים לשלדה. יש לשים לב לזה בבדיקת הרכב, ולא להתעצל לזחול ולנקות עם סמרטוט את האיזור המועד לפורענות.
וכמו שכבר אמרו, צריך לתת יותר משקל למצב המכאני ורמת התחזוקה של האקזמפלר שאתה בודק, מאשר לדגם או לשנתון.
לגבי פרייד - היתה לנו כזאת עד לפני שנתיים { יש ראשנוה של אישתי } - אוטו אמין מאד, מעולה לעיר, תגובת מצערת ראשונית טובה מאד, מזגן מעולה. לא יודע מה זה תקלות חשמל - אצלנו חוץ מאיזו בעיה בידית של הוישרים { ומהירות מגבים גבוהה = תאורה ראשית כבויה } לא היה שום דבר כזה. צריכת דלק בניסעה הרררית - 1:12 .מדחס מזגן הלך אחרי 12 שנים ,עד אז לא נעשה שום טיפול במערכת. מניע בנגיע ונוסע.
השבתנו אותה לאחר שלא התיחסנו כראוי לתקלת מיסב והלכו יותר מדי חלקים וזה+ המזגן פשוט לא כדאי. בגז' נוח, ובקיפול מושבים גם נהיה די גדול.
אני מבין על מה דרור מדבר כשהוא אומר להתרחק מאוטומט - אבל שלנו עשה 180K ברובם לא פשוטים בכלל ולא הראה שום סימני שחיקה. שיוט במהירות מעל 100 ממש מציקה, בגלל שיש רק 3 הילוכים.
יש לציין שהקיה יותר קטנה מהפיאסטה. ובעצם הקאיה היא פורד בשם אחר { לא זוכר איך פורד קראו לשלהם אבל זה בדיוק אותו אוטו } . אם אתה גבוה - יכול להיות שלא יהיה נוח לך בקיה - לי לא היה כל כך נוח והרגשתי כל הזמן שאני נוהג בצעצוע .
בהצלחה
מה עם יונדאי אקסנט?
על פניו מועמד טוב. לא?
לי הייתה סקודה פליסיה.
מאוד נוח עד שהופיעה לי תקלה שאפילו במוסך המרכזי לא שמעו עליה ולא הצליחו למצוא אותה, כנראה משהו יחודי ולא מקיף לדגם. הייתי מאוד מרוצה מהרכב.
הייתה בבעלות המשפחה כמה שנים ואצלי עוד שנתיים ללא תקלות מיוחדות.
Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 2
בוצעה רכישה: פיזו 106 1400 ידנית XR שנת 2000. לא נפרץ מחיר היעד
תודה ליועצים
מקוה שיהיה שקט
תתחדש, בחירה טובה לדעתי.
סער