תגובה: מכיר את כל העצות...ובכל זאת מבקש רעיונות לרכישת רכב שטח.
אסף.
זה נכון, אין רכב שטח מושלם, כל אחד וצרותיו, השאלה מה עדיף? לחטוף התאבדות מנוע סטייל טרופר או פטרול עם נזק בכיס של עשרות אלפי שקלים?
או לקחת משהו שידוע שאינו מושלם, אך לפחות יש ידע, חלקים זולים, וללא בעיות סדרתיות יקרות. זה רכב שלפחות אצלי נתן שנים שקטות ללא הוצאה כלל, ושנים עם תקלות , אך תקלות של אלפי שקלים בודדים.
למרות חיבתי הרבה למותג JEEP, אני כבר "אחרי"... היה לי WJ כמו שליואב היה דיסקו, בדיעבד האם הייתי רוכש שוב? אז כן וחזק!!
גם אני בצומת דרכים, בוחן אפשרויות לרכב טיולים בלבד שיעמוד כל השבוע בתקציב שפוי.
את האמת... משהו שיעמוד בסטנדרט שהורגלתי אליו עם סרן "חי" מקדימה ומתלים גמישים כמו שאני אוהב פשוט אינו קיים ברמת תקציב כזאת למעט האינדיאנים.
אישית הרצון הוא JK, מעשית המחיר עדיין יקר מדי, לכן לא נותר רק לשבת על הגדר ולחכות בסבלנות לראוי, ושזו גם המלצתי ליואב, עכשיו חגים , קח את הזמן, סע לטייל עם חברים בעלי רכבים המעניינים אותך, ובסבלנות תמצא את הנכון לך.
בהצלחה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
grand
... ושזו גם המלצתי ליואב, עכשיו חגים , קח את הזמן, סע לטייל עם חברים בעלי רכבים המעניינים אותך, ובסבלנות תמצא את הנכון לך.
בהצלחה.
סססאמם החברים שלי. קנו לנדרוברים כי איזה מפגר המליץ להם...אין חפזון.
נעשה את זה לאט, ונמתין לאותו אחד שיתיישב טוב גם בהרגשה, וגם בפרקטיקה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יואב
שלום חברים,
כזכור הטויוטה 100 נמכרה, לפניה היה פאג'רו 97', לפניו TD5, לפניו TDI300 עם EDC, לפניו TDI300 בלי EDC, לפניו דיפנדר TDI200, לפניו דיפנדר בנזין, לפניו לאדה ניבה...כעת מחפש רכב שטח אחר, רק לשטח. ליומיום יש רכב פרטי חסכוני ודנדש. רכב השטח יעמוד כל השבוע ברחוב בלי שמישהו יתעניין בו
דרישות - אמינות. לא רוצה להתעסק עם הרכב יותר מדי.
לא רוצה רכב למוסכי 'גורו' ועוסקים בלחשים.
בנזין או דיזל.
רוב הזמן נוסע לבד או עם עוד בנאדם.
תקציב - סביבות ה 50.0 אלף שקלים, אפשרות לחריגה קטנה למעלה, רצוי חריגה גדולה למטה. לא לתקציב של 75.0 אלף.
עם ניסיון כזה עשיר, נשאלת השאלה, מה היה חסר בכול רכב שדינו היה להימכר ...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יואב
חייב LOW. נוסע לטייל ולא מחפש אתגרים מיוחדים. הרכב צריך לעלות עצמונית מעלות כמו עשוש. ורדית - שיגררו אותו עם כננת מצידי. מחמל וזיק - לא בתפריט.
בעל פוטנציאל לשיפורים כמו נעילות, הגבהות וכד'.
רצוי רכב שאינו קורץ או קוסם לאנשים רעים שרוצים לקחת אותו בלי לשלם.
רצוי רכב בשנתון חדש ככל האפשר. כמובן שהדבר שמשנה באמת זה מצב הרכב.
רעיונות נוספים שלא חשבתי עליהם?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יואב
אין חפזון.
נעשה את זה לאט, ונמתין לאותו אחד שיתיישב טוב גם בהרגשה, וגם בפרקטיקה.
צודק !
וטרופר בנזין קצר יתאים כמו כפפה ...
http://www.jeepolog.com/forums/showt...l=1#post532929
בהצלחה בבחירה
רענן
שאלה טובה, רענן.
הניבה נמכרה. נו טוב, צריך להסביר?
הדיפנדר בנזין - נמכר בגלל מחיר הדלק...כן. ליטר בנזין עלה המון. איזה 2.30 ש"ח. הסולר היה זול משמעותית - 80 אגורות או משהו כזה.
הדיפנדר דיזל נמכר כי חברתי, עוד טרם הפכה לאישתי ציינה / רמזה בעדינות כי לא ביקשה לצאת עם נהג אוטובוס.
הדיסקברי TDI 300 ללא EDC נמכר כי היה 3 דלתות, ונולדה לנו ביתנו הבכורה.
הדיסקברי TDI 300 עם EDC נמכר כי קיבלתי בונוס כלשהו בעבודה, והחלטתי להתפנק בדיסקברי 2 ES
הדיסקברי 2 ES נמכר כי התברר שההוצאה לרכישתו היתה ההוצאה הכי קלה באחזקתו.
הפאג'רו נמכר כי נפלה לחיכי הזדמנות להגשים חלום בצורת טויוטה 100 שהחליפה הן את הפאג'רו שהיה רק לשטח והן את הניסאן מקסימה שהיתה ליומיום.
הטויוטה 100 נמכרה כשהתפקחתי מהחלום וגיליתי שאני חולם חלום של מישהו אחר.
אז רכשתי לעצמי קיאה ריו 1.2 ידני, חדש, בשביל הנסיעות בית-עבודה-ילדים, ואני שוב מחפש משהו לשטח...
ואולי התשובה האמיתית היא שאני קצת 'היפר אקטיבי'...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יואב
שאלה טובה, רענן.
הניבה נמכרה. נו טוב, צריך להסביר?
הדיפנדר בנזין - נמכר בגלל מחיר הדלק...כן. ליטר בנזין עלה המון. איזה 2.30 ש"ח. הסולר היה זול משמעותית - 80 אגורות או משהו כזה.
הדיפנדר דיזל נמכר כי חברתי, עוד טרם הפכה לאישתי ציינה / רמזה בעדינות כי לא ביקשה לצאת עם נהג אוטובוס.
הדיסקברי TDI 300 ללא EDC נמכר כי היה 3 דלתות, ונולדה לנו ביתנו הבכורה.
הדיסקברי TDI 300 עם EDC נמכר כי קיבלתי בונוס כלשהו בעבודה, והחלטתי להתפנק בדיסקברי 2 ES
הדיסקברי 2 ES נמכר כי התברר שההוצאה לרכישתו היתה ההוצאה הכי קלה באחזקתו.
הפאג'רו נמכר כי נפלה לחיכי הזדמנות להגשים חלום בצורת טויוטה 100 שהחליפה הן את הפאג'רו שהיה רק לשטח והן את הניסאן מקסימה שהיתה ליומיום.
הטויוטה 100 נמכרה כשהתפקחתי מהחלום וגיליתי שאני חולם חלום של מישהו אחר.
אז רכשתי לעצמי קיאה ריו 1.2 ידני, חדש, בשביל הנסיעות בית-עבודה-ילדים, ואני שוב מחפש משהו לשטח...
ואולי התשובה האמיתית היא שאני קצת 'היפר אקטיבי'...
שמע, אתה ממש התאום של חברי הטוב ליאור (רמז, מכר לניק את הטרופר שברבות הימים נקרא ביגי ...),
לדעתי, תוכלו לחסוך המון כסף (כול אחד לחוד וכזוג בפרט) על כורסת ה .....
ובנימה אופטימית, שאלו יהיו רק הצרות שלנו לשפיכת הכסף ....
רענן
יואב, מה לגבי רודיאו?
לדעתי לרודיאו וטרופר אין מתחרים ביחס עלות/תועלת, אך הרודיאו אמין בהרבה מטרופר דיזל ומצד שני אין לו את הגיר המושמץ של טרופר בנזין (ונראה טוב יותר לטעמי). יתרון נוסף שלי הוא מאוד חשוב, הוא קצת יותר קטן מהטרופר ומרגיש הרבה יותר קטן.
לגבי עבירות, ההבדל העיקרי הוא במהלך המתלה מאחור, אבל הוא לא פראייר. הגבהה, מיגון ואם תרצה גם נעילה (קל יותר להשיג מהטרופר) והוא עונה לך על הדרישות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
SharonEden
יואב, מה לגבי רודיאו?
לדעתי לרודיאו וטרופר אין מתחרים ביחס עלות/תועלת, אך הרודיאו אמין בהרבה מטרופר דיזל ומצד שני אין לו את הגיר המושמץ של טרופר בנזין (ונראה טוב יותר לטעמי).
רודאו עם מנוע בנזין, לכן השוואה לטרופר בנזין רלוונטית . לא לטרופר דיזל.
לגבי הגיר, הגיר ברודאו זהה לטרופר בנזין עד שנת 2002 .
לגבי נראות, לטעמי רודאו (כמו XJ ) מזכיר סטיישן מוגבה ולא כמו ש SUV צריך להראות (גבוה, רחב, חלל גדול. בקיצור, אוטובוס זעיר ...)
רענן
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
raanan
רודאו עם מנוע בנזין, לכן השוואה לטרופר בנזין רלוונטית . לא לטרופר דיזל.
לגבי הגיר, הגיר ברודאו זהה לטרופר בנזין עד שנת 2002 .
לגבי נראות, לטעמי רודאו (כמו XJ ) מזכיר סטיישן מוגבה ולא כמו ש SUV צריך להראות (גבוה, רחב, חלל גדול. בקיצור, אוטובוס זעיר ...)
רענן
צודק לגבי הגיר בבנזין, אבל החל ממתישהו ב 2003 הוחלף לגיר האמין יותר של הדיזל. יש לא מעט גיפים שנת 2004 עם מאה וקצת אלף ק"מ במחירי רצפה.
לגבי הנראות רענן, על חוסר טעם וחוסר ריח אין מה להתווכח :D
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יואב
הייתי שמח ל TJ או לטויוטה סדרה 70 אבל הם מעבר לתקציב.
אני אמנם משוחד, אבל ממליץ לך לבדוק את המחירים של ה 73, זה רכב שעונה על כל מה שביקשת.
היום מפרסמים ביד2 75 במחירים של 60 - 65K, זה לפני מו"מ כמובן (לא מכיר את הרכבים הספציפיים ו 75 גדול מדי למה שאתה מחפש)
לדעתי שווה לחפש בסבלנות 73 במצב טוב, יכול להיות שיש עוד מוכרים שחיים בסרט של פעם, גם הם יתעוררו בסוף
בהצלחה בכל מקרה
שלמי תודה,
כן, גם אני מייד חשבתי על סדרה 70.
73 או 75 - הייתי מנסה לרכוש.
שוחחתי עם כמה מוכרים, הם עדיין חיים בסרט.
אחד שמפרסם את האוטו שלו ב 60.0 ורושם גמיש, שוחחתי איתו הוא רוצה 70.0 והמחיר במודעה? וה "גמיש"? - זה טעות לדבריו. זכותו. אני לא אקנה במחיר כזה.
אני מתכוונן כרגע לכיוון של איסוזו רודיאו. יש מכוניות עם ק"מ נמוך מאוד, ויד נמוכה, במחירים מצחיקים. נעילה, הגבהה וצמיגים טובים והוא יענה על הדרישות.
לחלופין - היילקס יפה ושמור.
היתרון של הרודיאו - האישה תוכל לנהוג עליו מדי פעם.
היתרון של ההיילקס - האישה לא תוכל לנהוג עליו מדי פעם.
עדיין מחפש.
טוב יואב, אז מאז שהמלצת לי על ה TD5 אחרי שאמיר מרסיק מבנק לאומי שלך אותי אליך אני עוד נוסע על הבהמה...
גרנד יהיה לך צפוף בהשוואה ל 100 ולבהמות האחרות, בגדול כל הבהמות הקשישות צריכות יד מלטפת ויד שניה להחזיק את הארנק שכולנו נצליח להחזיר את ההלוואות שלקחנו מבנק לאומי... פחחחחח...
Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אסף ד.
טוב יואב, אז מאז שהמלצת לי על ה TD5 אחרי שאמיר מרסיק מבנק לאומי שלך אותי אליך אני עוד נוסע על הבהמה...
Sent from my iPhone using Tapatalk -
now Free
בפתחו של יום הכיפורים, אוטוטו, אני מבקש ממך סליחה ומחילה. באמת שהמלצתי בהתאם למידע היה ברשותי אז, וגם בהתאם לדברים שרציתי להאמין בהם.
חבר, אנא סלח לי...
:-)
נסלח נסלח הכל מאהבה, בזכותי שיפצו להפליא את סניף לאומי ברעננה, אפשר קפה ועוגה בסניף...?
איסוזו רודאו ?!
קצין בכיר כמוך?
למה לא תיקח משכנתא, תעבור לצפון העיר?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אסף ד.
נסלח נסלח הכל מאהבה, בזכותי שיפצו להפליא את סניף לאומי ברעננה, אפשר קפה ועוגה בסניף...?
Sent from my iPhone using Tapatalk -
now Free
ברור שאפשר. רק תבוא. שחור או נס?
2 הסנט שלי הם:
עם ה 100 הגעת לפיק של הנוחות העידון וכ"ו (לדעתי מתסכל מידי לרכוש רודאו ודומיו כול הזמן תהיה עסוק בהשוואות )
שווה לחזור לפשטות = היילקס עד 97 או דפנדר פתוח
יואב, תנסה להזכר במה אהבת לנסוע יחסית לאחרים שהיו לך, והיו כמה, חדש ולא מוכר יכול להפתיע אותך, עם מה שנסעת בעבר אתה יודע להתמודד, כספית ובידיים שלך או מוסכניק שפוי (לא רופא אליל)
יותר קל לטפל נפשית ומעשית, ובעיניים פתוחות למה אתה נכנס, יודע מה לבדוק לפני הרכישה, מה לתקן במידית ומה דורש דיחוי.
כל הבהמות כבר לא ליסינג דנדש...
במה אהבתי לנסוע ביחסית לאחרים? בוולוו 940 ובניסאן מקסימה...
מאחר ואני לא ממהר, נמתין לאותו רכב שישלב גם מחיר הגיוני, גם מצב תקין, וגם שלא יכאב לי הלב עליו. כמעט כל האופציות פתוחות.
נו, זה ברור, תמיד רצית סופה.
יואב. אם אתה הולך על רודאו אז קבל:
- רק 2003 ומעלה עם עדיפות ל 2004 וזאת עקב החלפה לגיר יפני שעדיף עשרות מונים על הגיר פח אשפה שהגיע בדגמי 2002
- נקודת התורפה של הרודאו (מלמטה) היא מיקום מיכל דלק נמוך. מיגון שלו זה הדבר הכי חשוב לדעתי (יש כאלה לאספיר /גטוס וכו)
- במנוע נק תורפה עיקרית היא חיישני חמצן (יש 4 כאלה). ת'כלס אתה יכול לנסוע מצויין גם אם כולם תקולים (המחשב יודע לעקוף את החיישנים)... אין מה לרוץ לתקן אבל קח בחשבון לנסוע עם נורת כתומה יפה שכתוב עליה : בדוק משהוא..).
- לבסוף האתר המוביל לדעתי לשיפורי רודאו נמצא איך לא בארה"ב. שוטט שם ותבין איזה שיפורים קיימים לרכב ובאיזה עלויות: https://www.independent4x.com/Isuzu-Store_c_8.html
אבשלום