תגובה: מעוניין לרכוש רוביקון ארוך כרכב משפחתי !?
עופר
"אישית, אני לא רואה בהפלת החלון קדימה פיצ'ר מעניין. הוא אפילו מסוכן, בכל הג'יפים, למעט אם מורכב כלוב התהפכות. הפיצ'ר נועד בעיקר למטרות צייד."
ראשית אתה טועה-הורדת החלון הינה לתפעול פנסי קסנון -לא יורים בצייד מקדימה,עומדים מאחור ויורים מעל ראש הנהג,
כעיקרון מטרתו של חלון שניתן להוריד הינו להציב מקלע,תול"ר וכו,(נזקי המלחמות לג'יפים מגוייסים בעבר,
אני אישית נוהג קבוע עם חלון מורד כבר עשרות שנים-היום זה תחליף לאופנוע-ולכן כשהייתי צריך לבחור בין הסופה שלי לרנגלר עם חלון בלהות,קניתי את הסופה,
\צביקי צלול לערימת הג'אנק שלך-אשמח להתהדר במשקפי אבק של פעם
וכן גם עם סגירת החורף ניתן יהיה אצלי להוריד את השמשה-חלון קידמי
התעייפתי מלכתוב אז זהו
חלון מורד ושמשות פתוחות גורם בין היתר למעבר מהיר של האבק הנכנס מקדימה,תלוי גם במהירות הנסיעה.
זה שחטפתי אבן בול לפרצוף כשהחלון היה מורד לפני עקיפת משאית-זה כבר סיפור אחר.
הפיצ׳ר של החלון המתקפל - מקורו הוא לא למטרות ציד, לא פנסי קסנון ואפילו לא מקלע... שום דבר התקפי, אבל בהחלט קשור למלחמות.
חידה: מי יודע למה לג׳יפים יש (בעצם היה) חלון קדמי מתקפל?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
בוזי
הפיצ׳ר של החלון המתקפל - מקורו הוא לא למטרות ציד, לא פנסי קסנון ואפילו לא מקלע... שום דבר התקפי, אבל בהחלט קשור למלחמות.
חידה: מי יודע למה לג׳יפים יש (בעצם היה) חלון קדמי מתקפל?
בעיות שינוע?
כשארזו את הוויליסים MB לתוך ארגז עץ, קיפלו להם את החלון, פירקו את הגלגלים ואת עמוד ההגה.
ככה יכלו לצמצם את גובה הארגז ולהעמיס על האוניה יותר ארגזים.
וכל השאר הסטוריה.
מצד שני, גם בקובלוואגן הגרמני יכלו לקפל/לפרק את החלון, ככה שזה כנראה לא היה ייחודי לג'יפ.
אני נוסע ככה בכביש רק בעיר. חס וחלילה לנסוע בלי חלון במהירויות גבוהות...
ואין - אין כמו לטייל בשטח עם חלון מקופל. (בתנאי שאתה מוביל את השיירה....)
אני השתמשתי בחלון מורד למתיחת רגליים
טוב, שכחתי לציין שהשתתפות היסטורג׳יפים ובני משפחותיהם - אסורה.
כמובן שדרור צודק, במלחמת העולם השנייה, שלחו את הג׳יפים לחזית מעבר לים, בהתחלה בתוך ארגזים. אבל שיטה זו דרשה הרבה חלקים וזמן של פירוק והרכבה, ולכן החלו לערום את הג׳יפים, זה על זה, חזית על אחור. כלומר גלגלים קדמיים על הכנפיים האחוריות וגלגלים אחוריים על הכנפיים הקדמיות.
כך חסכו מקום באונייה.
הרבה פרטים ותמונות כאן: http://olive-drab.com/od_mvg_jeeps_o...s_shipping.php
לסיכום, פירוק דלתות והורדת החלון קדימה חשוב לחלק מאיתנו. לחלק הנותר שמתחיל את הרומן שלו עם JEEP JK, כנראה יהיה חשוב בהמשך.
שני הפיצ'רים אמנם יותר מסובכים לתפעול, לדוגמא פירוק 4 דלתות במקום 2 באנלימיטד :-) , אבל זמינים ב JK וחשוב שישארו זמינים בעתיד.
האם מותר לנהוג עם חלון קדימה בכביש ? ;-)
אם מותר לנהוג עם חלון קדמי מקופל?.... האמת, לא שאלתי ולא ביררתי. ארבעה ג'יפים היו לי בחיי - שלושה מהם פתוחים ושלושתם נסעו/נוסעים בקיץ עם חלון מקופל כל הזמן. היתקלויות רבות עברנו עם שוטרים ובוחנים. הם מחטטים בצמיגים, בגובה וכו' אבל אף פעם לא אמרו כלום על החלון המקופל. כנראה כי בג'יפים הישנים יותר, קל לראות שזה פיצ'ר מקורי של האוטו. מעניין מה יגידו על JK שנוסע ככה וממש אפשר לראות שהוא מפורק...
אפשר לחפש בקובץ תקנות התעבורה. אני מהמר שאין שום סעיף שמתייחס לזה (אז מה, גם לצמיגים שבולטים מהמרכב ולכנפונים אין סעיף רלוונטי ובכל זאת אוכפים את זה).
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zviki
דרור,להצטייד במברגה-כבר יש לך. אגב איך יצא? או שעוד נרקבת אצל שימי בחצר?
אפשר, אגב, לחבר מברגה למצבר 😉
חג שמח
מה אתה אומר....
המברגה הישנה שלי, אחרי שנים של השבתה וצבירת אבק, קיבלה חיים חדשים בידי צביקי. חיבור עם תנינים למצבר. הפכה חלק בלתי נפרד מהג'יפ וחוסכת לי לא מעט זיעה.
כפי שכתבתי כבר בעבר-יכולה לשמש גם כטסטר חשמלי במידה ואין נורת ביקורת בנמצא מתחת ליד.
אפשר לספר לנו איך עושים את זה? יש לי מקיטה ישנה עם סוללה מתה, שאשמח להסב.
Sent from my GT-I9500 using Tapatalk 4
כנס לשרשור"רעיון אדיר" בחיפוש מתקדם
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yes1952
עופר
"אישית, אני לא רואה בהפלת החלון קדימה פיצ'ר מעניין. הוא אפילו מסוכן, בכל הג'יפים, למעט אם מורכב כלוב התהפכות. הפיצ'ר נועד בעיקר למטרות צייד."
ראשית אתה טועה-הורדת החלון הינה לתפעול פנסי קסנון -לא יורים בצייד מקדימה,עומדים מאחור ויורים מעל ראש הנהג,
כעיקרון מטרתו של חלון שניתן להוריד הינו להציב מקלע,תול"ר וכו,(נזקי המלחמות לג'יפים מגוייסים בעבר,
אני אישית נוהג קבוע עם חלון מורד כבר עשרות שנים-היום זה תחליף לאופנוע-ולכן כשהייתי צריך לבחור בין הסופה שלי לרנגלר עם חלון בלהות,קניתי את הסופה,
\צביקי צלול לערימת הג'אנק שלך-אשמח להתהדר במשקפי אבק של פעם
וכן גם עם סגירת החורף ניתן יהיה אצלי להוריד את השמשה-חלון קידמי
התעייפתי מלכתוב אז זהו
יוסי,נברתי, מצאתי במצב ריקבון מתקדם "לא ראויה למאכל אדם" לצערי
נוסע כבר חמישה חודשים על רוביקון 2013. 5000 ק"מ לחודש עם צריכה משולבת של 7.5 ק"מ לליטר. בכביש הרכב מתנהג מעולה מבחינת יציבות, מנוע שעושה את העבודה, החיסרון היחיד בכביש הוא שמרגישים קצת יותר את השיבושים בכביש בגלל העדר מתלים נפרדים, אבל היתרון האדיר בשטח עולה על החיסרון בכביש. מבחינת הנדסת אנוש ותכנון תא הנוסעים, שדרוג אדיר לעומת השנתונים הישנים יותר. בדיוק חזרתי מטיול במעלה ורדית והר כרכום, 400 ק"מ של נסיעה משולבת ונהנתי מכל שנייה. אחרי שנים עם פייב, פאג'רו 98 והאנטר, מבחינתי הרוביקון הוא הרכב האחרון שלי.. אם התקציב מאפשר לקנות שנתון 2012 והלאה אז אני ממליץ בחום. אתה תהנה מכל רגע עם הרכב..
לדעתי לא צריך אף שיפור לשטח מלבד צמיגים, אלא אם אתה חובב אקסטרים קיצוני. אני עליתי את ורדית, עשוש, זיק ועוד רבים בלי טיפת מאמץ..