תגובה: הפרשי גובה צד נהג/נוסע - סיבות אפשריות?
הבדל גובה של ס"מ בג'יפ ישן, מוגבה.. זה לא משהו שהייתי מתרגש ממנו. כלומר, הלוואי עלי רק ס"מ :)
המשיכה לצד אחד כן מטרידה קצת יותר, ויכולה להיות מוסברת יחד עם הפרש הגובה בחוסר סימטריה ימין/שמאל בין המתלה הקדמי, האחורי, או שניהם, וזה יכול להיות בגלל שהזרועות לא כוונו בדיוק לאותו אורך (אם הם מתכווננות), או אם זה זרועות רגילות אז יש אפשרות לכיוון קסטר באמצעות בורג אקסצנטר או מסילה בתושבות של הבודי או הסרן (לא יודע איך בדיוק זה בWJ, אני מכיר את המערכות הישנות יותר של XJ-ZJ), או... משהו עקום בברזל. בוא נקווה שהשלדה ישרה, הבעייה הנפוצה זה תושבות של הזרועות התחתונות על הסרן שמתעקמות די חופשי ברכב שעובד בשטח.
אז ככה - תתחיל מלמדוד את המרחקים בין גלגל קדמי לאחורי מצד ימין ומצד שמאל של הרכב. אם יש הבדל משמעותי שאתה מצליח למדוד אז מצאת את הבעייה. כנס מתחת לרכב, ותחפש את הסיבה - זרועות לא באותו אורך או לא מורכבות סימטרית, או תושבות עקומות.
פוקסי ו EYSHAM תודה על ההסבר הפשוט.
למדתי עוד משהו ובגלל זה אני אוהב את הפורומים באתר...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
eysham
פוקסי, ברור שבולמים לא משפיעים על הגובה באופן כללי רק שיש לך הגבהה של 6.5" ושהזמנת קיט זרועות.... ובגלל שמדדת את האורך של הבולמים בפתיחת מתלה :)
שחר, מה שמנסים להגיד לך -
פיזיקה בסיסית - בולם לא מפעיל כח (האמת שיש כח קטן מאוד ובגללו בולמים נפתחים כשמפרקים אותם מהרכב אבל זה זניח) כך שהוא לא משפיע על גובה הג'יפ.
תעשה ניסוי - תפרק את הבולמים (אפילו אחד) ותראה שאין לזה השפעה על גובה הרכב.
מה שמחזיק את הג'יפ בגובה זה הקפיצים. והם בהחלט משפיעים. אם תוציא את הקפיצים ולא תתמוך את המרכב/שילדה איכשהו, הג'יפ יסגור מתלים ויישב על הרצפה.
איל
חחחחחחחחח חיתכת בולם ממותה 80 ומשהו סמ חחחחחח
טוב. אז זחלתי למטה ופתחתי כל הברגים של הרדיוסים המקוריים השונים וסגרתי כשהכל היה משוחרר. הלכה לי היד מומנט 120 ft/lbs כל בורג..
הארכתי טיפה את הפנהרד שייכנס חלק ויפה הבורג בתושבת העליונה. לפצות על המעבר מ3" ל 4" כאמור.
ואז מדדתי. (אחרי נסיעת מבחן כמובן). ההפרשים בגובה ירדו בחצי (מ1.5 ס"מ לכ 0.8 ס"מ). יופי.
אבל.. הסטיה ימינה בנסיעה בכביש ישר נשארה :(
לפני ההגבהה הרכב נסע ישר (לפני שנתיים). אז זה לא שילדה. יש דפיקה קטנה באוזניים של תושבת רדיוס תחתון שמאל. אולי זה זה? יש עוד משו שאני יכול לבדוק לדעתכם לפני שאני לוקח אותו לאיזה מכון פרונט? (למרות שהסטיה לא נוראית)
- מדדת מרכוז הסרן הקדמי אחרי הארכת הפנהרד? זה שנכנס הבורג חלק - לא אומר שהסרן ישב באמצע...
- תרים כל גלגל בנפרד ותראה אם הוא לא מסתובב קשה - מיסב תפוס למשל יכול לגרום למשיכה
- תצליב גלגלים קדמיים ותראה אם המשיכה הופכת כיוון
איל
יש דבר נוסף שיכול להשפיע אבל קשה למדוד בעין - התעקמות קלה של הסרן הקדמי (ב wj הוא נוטה "לחייך" במהלך הזמן, ולא תמיד באופן סימטרי).
חן