תגובה: טורבו לסוזוקי ויטרה?
אתה יכול להשקיע רק בהתקנת הטורבו ולחסוך כסף בלי להכנס למנוע עצמו, זה אפשרי ויש כאלה שעושים את זה.
המחיר שתשלם יהיה באמינות לא קיימת ובמנוע שיתאבד מהר מאוד- אלא אם אתה מתכנן לגדוש לחץ מגוחך כדי לשמור על המנוע ואז יצא שכרך בהפסדך - כמעט אותם ביצועים מלפני ההשקעה, רק אחרי הוצאה לא מבוטלת ומערכת מורכבת הרבה יותר.
במידה ואתה רוצה מערכת ומנוע חזקים אבל גם אמינים ליום יום, הדרך היחידה היא לעשות עבודה יסודית. וכמו שכתבו לך, ממש לא זול.
סליחה, אבל אתם טועים, קיט טורבו לוטירה יעלה הרבה פחות מהמחירים המופקעים שנרשמו פה, והרבה פחות כאבי ראש ממה שתואר פה.
בגדישה עד 0.5 באר, אתה נשאר יחסית מאוד מקורי .
המילה טורבו הפכה להיות אופנתית בשנים האחרונות ומסתבר שלכל "המומחים" יש כבר כמה בניות וירטואליות ברזומה.
אני ממליץ לכל מי שחושב ללכת בכיוון להתחיל באיסוף החומרים ולדאוג מראש לפתרון יציב וטוב בתחום הניהול (רק החומרה תעלה מעל 1000$). זה לכשעצמו יספק יריית פתיחה של כמה אלפי דולרים וזה עוד לפני שניגשתם לרכב והרמתם מכסה מנוע.
מרבית הפרויקטים בתחום הזה עומדים ונופלים על ניהול, בודדים ונדירים הם אלו שצלחו ומספקים פתרון ברמה יומיומית ובאלו שכן, הושקעו שעות של כיוונים וכמות לא מבוטלת של מזומנים.
אני עוד לא נכנס בכלל לאיכות הבניה שהיא גורם סופר חשוב לאמינות של פרויקט כזה, בטח ובטח ברכב שטח.
לסיכום, הייתי מוותר מראש אם לא היו ברשותי האמצעים הטכניים, ה-ר-ב-ה מזומנים ובטח שלא הייתי בונה פרויקט כזה על רכב בשווי הפרויקט או חלילה פחות.
Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 4
בחו"ל רצים כמה פרוייקטים של ויטרה טורבו עם ניהול מקורי , מה שהם עשו שם, דומה לפרוייקטים כאלה ואחרים שתמצא בארץ, שהניהול של המנוע יכול להתמודד עם גדישה נמוכה של 0.5 באר, הדבר היחיד שהוחלף הוא אטם ראש לעבה יותר על מנת להוריד יחס דחיסה... וזה רץ, השילוב של טורבו קטן וזמין עם גדישה נמוכה עובד יפה.
מעבר ל0.5 זה כבר סיפור אחר, וכסף אחר.
אבל שאני לא יטעה פה אף אחד, גם גדישה של 0.5 או פחות דורשת עבודה וכסף.
טורבו (K03 של מנוע 1.8T מקונצרן VAG יהיה מעולה), בנית סעפת לטורבו, צנרת פליטה (מומלץ) , צנרת גדישה + אינטרקולר שיתאים, מופות למינהם, צינורות שמן לטורבו, בוסט קונרולר ידני ופשוט יעשה את העבודה, שעון גדישה, שעון EGT, שעון יחס אוויר דלק, ברז ושעון דלק, משאבת דלק טיפה יותר חזקה תיהיה מבורכת, ואם לא שכחתי זה הכל.
כמעט כל מה שרשמתי פה ניתן למצוא משומש במצב מעולה ומחירים טובים, חוץ מצנרת גדישה , סעפת לטורבו וצנרת פליטה אם מחליפים, משום שאלו חלקים שבונים ספיציפית לדגם הרכב עליו יותקן הפרוייקט.
לא סיפור גדול אם יש לכם ידיים טובות וראש לדברים האלה, והכי חשוב, אנשים מהתחום שיוכלו לתת לכם מענה במקרה של תקלה כזאת או אחרת, וזה לא חסר, יש לנו כמה סדנאות שיפורים בארץ שיוכלו לעזור לכם לקבל החלטות, בניהם (אני מקווה שאני לא עובר על כללי הפורום) סדנת פיט סטופ בחולון, יושבים שם 2 בחורים בשם דודי ונתי ויוכלו לעזור לכם :)
יום טוב.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ישי.פ
מדובר בסוזוקי ויטרה שנת 97 עם קילומטר'ז סביר ומנוע תקין.
הויטרה מעולם לא הייתה חזקה, אבל עם הצמיגים היא ממש עגלה.
זה מפריע בעיקר בכביש בנסיון לעקיפה וכו, חוץ מזה בא לי פרויקט מעניין :)
אני חושב על הוספת טורבו\סופרצ'ארגר אני אשמח לכל סוג של מידע או נסיון.
זו הבעיה שלך? האוטו עצל בגלל צמיגים גדולים? למה לא תשנה יחסי העברה בדיפרנציאלים? זול משמעותית מפרויקט טורבו, אם אתה לא בעניי ןשל עבודה עצמית אז כל מוסך נורמלי יודע לעשות את זה, זה יחזיר אותך לביצועים של גלגל מקורי קטן, האוטו יהיה יותר "חי", יעבוד טוב יותר בשטח טכני ואולי אפילו גם יותר חסכוני.
תעשה חיפוש - יש טבלה להתאמת יחסי העברה לגודל הגלגל.
גם אם נעזוב לרגע בצד את נושא העלויות המטורפות - לא הייתי נכנס לסרט כזה ברכב שטח. כל אופי פעולת המנוע משתנה ובהתחשב באופי השימוש ברכב שטח - לאו דוקא לטובה. (אלא אם כל מה שאתה רוצה זה רק לטוס בדיונות).
דרור; כיום במהירות שיוט של 100 קמ"ש הרכב עובד על 3,000 סל"ד ומראש המנוע קטן על הרכב הזה.
אם הרכב היה בעיקר לשטח אז זה הפתרון, אבל לצערי רוב הנסיעות שלי הן בכביש.
לדעתי בכביש יחסי העברה קצרים יהפכו את הרכב ל"טרקטור"
כמובן שהפתרון ההגיוני הוא להחליף לרכב אחר,חזק יותר, אבל כנראה שההגיון לא פועל פה?!:rolleyes:
האם פתרון של סופר- צ'ארגר ׁ(איך כותבים את זה לעזאזל) יהיה קל יותר? הוא גם מצריך שינוי בניהול המנוע?
חשבתי על משהו שטותי.. (אני יודע שזה יגרור תגובות זועמות של דויד ו ranstar :) ) קומפרסור רגיל 12V שדוחס למיכל ורק שרוצים "בוסט" לחצים על כפתור שמשחרר את הלחץ. אפשרי או שזה פרי דמיוני המפותח?
כמובן שלבסוף יש את האפשרות של החלפת המנוע למנוע עסיסי יותר.
עזוב... הם לא יודעים על מה הם מדברים... אני אומר, לך על זה:
http://www.ebay.com/itm/Chevy-Electr...779d7f&vxp=mtr
תקבל בין 10-20 אחוז יותר כוח!! כתוב שם לבן על גבי שחור.
:-)
יש לחבר שלי בארץ סמוראי שנת 1996 עם מנוע ויטרה. המנוע סטנדרט , רכב נוסע עם טורבו שנתיים בצורה אמינה מאוד הסמוראי נוסע מדהים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
opl
אני מקווה שזאת בדיחה!!
טורבו חשמלי זה כוסות רוח למת...
ולגבי הקומפרסור 12v , צר לי, לא יעבוד :)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
opl
זה עוד כלום - יש מתקן שמחברים לשקע של המצית ויש בו מנורת LED- והמתקן הזה מייעל את פעילות האלטרנטור-מה שמוריד עומסים מהמנוע. המוכר מבטיח עליה של 10% בהספק, אבל נראה לי יותר בכיוון של עליה ריאלית של בין 110 ל439 אחוז.....
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
hadtomer
זה עוד כלום - יש מתקן שמחברים לשקע של המצית ויש בו מנורת LED- והמתקן הזה מייעל את פעילות האלטרנטור-מה שמוריד עומסים מהמנוע. המוכר מבטיח עליה של 10% בהספק, אבל נראה לי יותר בכיוון של עליה ריאלית של בין 110 ל439 אחוז.....
תומר,
אתה מתבדח אבל יש את הדבר האמיתי !
http://www.youtube.com/watch?v=b9XAC-BvUyo
רענן
יופי.. כנראה שמשהו טוב לא יצא לי מזה.
אולי תוכלו להמליץ לי על נעילה לסמוראי!:mad:
[QUOTE=ישי.פ;536802]דרור; כיום במהירות שיוט של 100 קמ"ש הרכב עובד על 3,000 סל"ד ומראש המנוע קטן על הרכב הזה.
אם הרכב היה בעיקר לשטח אז זה הפתרון, אבל לצערי רוב הנסיעות שלי הן בכביש.
לדעתי בכביש יחסי העברה קצרים יהפכו את הרכב ל"טרקטור"
חשבת שמנועים קטנים במכוניות אחרות עובדים בסל"ד נמוך יותר?...........
למנועים קטנים חסר מומנט. הם מספקים את שיא המומנט ב-4,000 סל"ד ומעלה ואת שיא ההספק ב-6,000 ומעלה. ולכן מלכתחילה יחסי ההעברה במכוניות הללו נמוכים יחסית, כדי שהמנוע יעבוד בתחום הסל"ד היעיל שלו. למיטב הבנתי 3,000 סל"ד זה ממש לא הרבה בשביל מנוע קטן כזה.
ונניח שתגדוש ובמקום 95 כ"ס יהיו לך 130 או 140 כ"ס, ובמקום 15 קג"מ בערך יהיו לך 25, תקבל האצות מהירות וכו', אבל בהילוך הגבוה המנוע שלך עדיין יסתובב 3,000 סל"ד...
למיטב זכרוני הדהוי הוספת טורבו לא משנה יחס העברה...
וזה למרות שבזמנו, כשניסו לשווק בארץ איזה דוד אגזוז בעל זרימה חופשית שהבטיח לשפר ביצועים, היו כמה שהתקינו ונשבעו שהרכב שלהם גידל לעצמו עוד הילוך בגיר - נוסע במהירות נתונה בסל"ד נמוך יותר...
טרקטור או לא - האיזון האופטימלי בין כוח מנוע, גודל גלגלים, תאוצה, צריכת דלק, מהירות וסל"ד נמצא בסט-אפ המקורי מהיצרן. כל שינוי באחד מאלה מעצים יכולת אחת מוגדרת על חשבון כל האחרות. הגדלת צמיגים? זה נפלא, אבל תנמיך יחסי העברה בהתאם כדי להחזיר את הרכב קרוב ככל האפשר לסט אפ המקורי. זה יעשה לו רק טוב.
הכיוון שלך ברור - עזוב אותך מפרויקטים של טורבו. אתה רוצה הרבה כוח, האצות בריאות וחסרות מאמץ וגיר עם יחס סופי ארוך שייתן לך שיוט בסל"ד נמוך רגוע ושקט... מה שאתה צריך זה רכב אחר עם מנוע גדול. כמו שאומרים באמריקה - אין תחליף לנפח. אין כאן ניסים וקסמים ונפלאות ויש לזה מחיר ברור בצריכת דלק.
זה בשביל הכיף!
שני ח'ברה מאוסטרליה שיש להם את התוכנית הכי טובה ביוטיוב!
http://www.youtube.com/watch?v=cbGWgvJN1_8
יפה עכשיו עברנו לשלב הדאחקות , כמו שחשבת טורבו לא יהיה.
כמו שדרור ציין אם יש מה שאתה מחפש מוכן אבל יעלה לך בדלק ושלא תשלה את עצמך גם הויטרה שלך מוגדשת תשתה לך דלק לפחות אם לא יותר כמו צירוקי, נניח.
בין האופציה של WJ V8 שכנראה לא תרכוש לרכב שלך יש אופציה נוספת.
חבילה שמזכירה את הרכב שלך , רק מודרנית יותר עם מנוע חזק יותר ובאופן מורגש ויכולת כללית טובה יותר בכביש ובשטח.
תכיר את הגרנד ויטרה מנוע 2 ליטר בגירסת 5 דלתות, אם תרצה אותה ממש זריזה תחפש אחת ידנית.
אם עברת לצחוק על זה .... כנראה שירדת מהרעיון ...
עזוב שטויות גם לי יש ויטרה כזו ....( אומנם לא עם צמיגים כ"כ גדולים ) .
ת'עשה כמוני , צא 5-10 דקות קודם ולא תצטרך לעקוף ולמהר ...
זה נכון שכתבת ש"מראש המנוע קטן על הרכב הזה" היה צריך להיות לפחות 1800 סמ"ק
גמאני לרוב נוסע יותר בינעירוני מאשר שטח , ..
או שבאמת תחליף רכב ....
בידידות
רונן
בחו"ל ישנם עוד שני מנועים שלא שווקו פה בארץ.
האחד 1.8 120 כ"ס והשני 2.0 150 כ"ס
יותר משתלם לבצע השתלת מנוע קומפלט מאשר פרוייקט הטורבו.
המנוע 1.8 כנראה זהה למנוע של המיאטה הישנה .
נראה שאני יחכה שהמנוע שלי יתפגר ורק אז.. דבר שלא נראה קרוב כל כך.
לגבי להחליף את הג'יפ זה גם לא באופק.
המנוע של המיאטה הישנה (NA) עם הפנסים העולים , היה 1.6 עד שנת 95, ומאז עברו למנוע 1.8 שהוציא 134 כ"ס ובשנים אחריהם 148 כ"ס, והשתמשו בו גם בדגם אחריו הNB ללא הפנסים העולים עד 2005. אז מבחינת סוסים זה לא תואם כ"כ.