תגובה: אם אתה מוצא פתרון ראוי אשמח לקבל עדכון :-)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
motorica.net
בפורומים בחו"ל הכניסו 245/75/16 עם בודי ליפט, אולי בלי פלסטיקות וגילוחים פה ושם זה אפשרי גם בלי.
מה שכן מדובר בהארכה של 12.4% ביחס למידה המקורית וזה המון. זה כבר מחייב התיחסות ליחסי העברה.
ה low ברכב הזה במקור לא להיט 1:1.8 וזאת הסיבה שהחלפת יחסים בטרנספר אבל זה רלוונטי רק ל Low.
שינוי כזה מבלי לתת את הדעת ליחסי העברה בסרנים יהפוך את האוטו לעצלן, שתיין ויפגע באורך חיים של התיבה האוט'.
אני מסכים ששינוי של 10 או 12 או 15 אחוז בקוטר הצמיג מחייב התייחסות ליחסי העברה - אבל לא מסכים שזה מחייב להחליף אותם. שינוי כזה של גודל צמיג מקובל ונפוץ בהמון כלי רכב.
האוטו משתנה - בקצוות. הוא יאיץ יותר לאט בכביש - במידה שאפשר להחליט לחיות איתה. הסל"ד בשיוט בהילוך האחרון לעומת זאת ירד - אולי זה לטובה? בממוצע הוא לא יצרוך יותר דלק בגלל שלא שונה יחסי העברה - יש לרכב ארבעה או חמישה הילוכים. הוא יצרוך יותר דלק בעיקר כי הצמיגים גדולים וכבדים יותר, אבל זה מחיר שמשלמים על צמיגים גדולים.
אני גם לא רואה סיבה שתהיה השפעה על אורך החיים של תיבת ההילוכים.
בשטח, בזחילה, בראשון LOW, תהיה פגיעה בביצועים, וזאת הסיבה האמיתית לדעתי כן להחליף יחסי העברה, אבל שוב, זה משהו שאפשר לבחור להתרגל אליו. לכם בסוזוקים גם יש את האפשרות העדיפה והזמינה של שינוי יחס LOW בטרנספר.
אני בכל ג'יפ שהיה לי הגדלתי את הצמיגים ב10-15% ביחס למקור (סמוראי, היילקס, סיקס עם 33, צ'רוקי) בלי לשנות יחסי העברה. לא מתוך אידיאולוגיה, אם הייתי מוצא לנכון להשקיע בוודאי שהייתי מחליף יחסי העברה, אבל בחרתי להשקיע בדברים אחרים.
245q75r16 זו כבר מידה שניתן למצוא בה מגוון רחב של צמיגים .. לא מוכרחים ללכת על 100%, אפשר ללכת על משו בסגנון של bf at, פחות כבד , שקט , אוחז ועמיד.
יש גם יתרונות במידת גלגלים גדולה יותר לא רק חסרונות, ומעבר להגבהה ועבירות גבוהה יותר הרכב יהיה יותר נוח.. אני בטוח שהוא נוח גם במצב הנוכחי.
הרי שנינו יודעים שאתה נוהג בכביש לאט ורגוע כאילו אתה עדיין על סמוראי ובשטח אתה בעיקר עושה טיולי שבילים.
בוא נגיד שכל עוד לא מדובר בזחילת סלעים גראנד ויטרה נעול אחורה על 3" עם 245.7516 לא יתקשה ב99.999% מהמכשולים שאתה עלול להתקל בהם במהלך טיול.
גם ללא יחסי העברה. וכל מה שתזדקק לו זה בעצם פינוי מהכנף ותיקון צבע מקומי (לא אמור להיות משהו בולט שאתה או הבעלים הבא יתבאס עליו), ניתן לעשות לבד ומצד שני לא יעלה הון אצל פחח רכב.
צחי כמו שאתה מתאר את זה אתה אומר בעצמך שאין אופציות.
או לייבא בעצמך צמיגים או להגדיל ב-12% (שאגב לא נשמעים הרבה).
http://members.westnet.com.au/moses01/gv/gv2ndtest1.jpg
למזלי לפחות ב low אני מסודר עם קיט הפחתה בטרנספר ליחס של 1:4.24 כך שעליה ל 245.75.16 לא תזיז.
אני גם חושב שאפשר להכניס את המידה הזאת גם בלי בודי ליפט.
בלי לתת את הדעת על שינוי יחסי העברה העומס יורד על התיבה האוט' , בכביש פחות רלווטני בשטח ב LOW בתנאי קיצון בהחלט כן.
ויש את הציריות שהסיכון לגזירה יהיה גבוה יותר.
ואם לא תהיה ברירה נסבול בשקט עם 245 :)