תגובה: שאלת תם/הוצאת קיטור: מדוע פערי המחיר כל כך גדולים במחירי שיפורים!?!?
הרכב שלי בUK עולה 1500 לישט :-) ופה 36 אש"ח
אני מניח שביום שבו תהייה קהילת שטח רצינית או יותר נכון קהל לקוחות גדול המחירים ישתנו בהתאם, אני עם החיידק כבר 15 שנה ומאז ועד היום נדמה כי כמות האנשים שאשכרה יורדים לשטח ,מטיילים ומשפרים רק הולכת ופוחתת והסדנאות מתמחרות בהתאם.
היי תומר
כבעל סדנא אני לא רוצה להיכנס לוויכוח של למה המחירים הם ככה או אחרת ........
אבל אני אשאל אותך דבר אחר
עלות בניית מטר דירה כיום הינו כ- 1000$ שהם כ- 3500 ש"ח ובוא לצורך הדיון נעגל ל-4000 ש"ח.
דירה ממוצעת היום בבניין של כ-40 דירות בנויה על שטח של כ-100 מטר מרובע.
מחיר קרקע לבניין כזה ואני משתולל בכוונה 10 מיליון שקל.
עכשיו נחשב
מחיר בניית הדירה 4000*100=400000 ש"ח.
מחיר הקרקע לדירה 10000000/40=250000 ש"ח.
הגענו כבר למחיר של 650000 ש"ח !!!!
אז למה דירה כזו תעלה בין 1.5 מילון שקל לבין 2.2 מיליון שקל ????
הרי אתה יכול לקנות קרקע ולייבא את כל הבית מאיביי ולבנות לבד ?!
אז למה לא עושים זאת ?!
ואני יודע שזה נשמע דבילי לייבא בית אבל אני מכיר אנשים אישית (כולל משפחתי שלי) שייבאה בית שלם משבדיה - וכן יצא הרבה יותר זול מאשר לבנות.
אתה מתפרץ בדיון זה לדלת פתוחה שרבים ניסו להסביר לך וכנראה שאתה לא מבין......
יוקר המחיה ויוקר המוצרים בארצנו הקטנה הינו גבוה מאוד בגלל שיש צורך לפרנס את אוכלי החינם שחיים בינינו
וכמו שאני תמיד אומר ללקוחות שלי שמדברים איתי על הנושא - והאמן לי שיש לי לא מעט כאלו
עם מחירי מזוודה אני לא יכול להתחרות !
המזוודה לא יכולה להתחרות בשרות שלי ובאחריות שאני נותן ללקוח שלי !
תמיד אבל תמיד אתה תיפול בין הכסאות כי על התקלה אתה תגיד שהמתקין אשם והמתקין יגיד שהחלק השם ואז למי תפנה לאחריות.
אנשים שוכחים שגם מתן אחריות עולה כסף ומתומחר במחיר המוצר.
ומה עם זה שהמוצר שתזמין לא מתאים בדיוק לרכב שלך ? - וגם לכך יש לי עשרות דוגמאות.
אז נכון שהמחירים בארץ יקרים מאשר בחו"ל, אבל האמן לי שלא אנחנו - בעלי הסדנאות - אשמים בכך
מי שאשם בכך זו אך ורק המדינה שמערימה עלינו קשיים כלכליים רבים!
בברכת שבוע טוב
רפי
שאלת תם/הוצאת קיטור: מדוע פערי המחיר כל כך גדולים במחירי שיפורים!?!?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
opl
הרכב שלי בUK עולה 1500 לישט :-) ופה 36 אש"ח
אני מניח שביום שבו תהייה קהילת שטח רצינית או יותר נכון קהל לקוחות גדול המחירים ישתנו בהתאם, אני עם החיידק כבר 15 שנה ומאז ועד היום נדמה כי כמות האנשים שאשכרה יורדים לשטח ,מטיילים ומשפרים רק הולכת ופוחתת והסדנאות מתמחרות בהתאם.
לפני 15 שנה היה שיא חגיגת הסולר הזול (1.3שקל לליטר סולר..), ופקקי תנועה בנגב.
פקקים ברמה של 3 שעות בפקקטה מדרגת נקרות..
המצב היום מזכיר את מה שהיה לפני כן, שמי שטייל היו אלו שבאמת ירדו לשטח, עם מפה, עם הכרות שטח ובלי מדריכי טיולים מודפסים עם מרחקים בין נקודות.
אני דווקא מתגעגע לאפס את הספידומטר כל קילומטר וחצי... :-) אבירם לקח אותנו למקומות של ידענו עליהם.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
hadtomer
. נאמר שהיתי ניגש לרוקסוליד, היתי גם משלם פי שלוש כדי לדעת מי עבד לי על הרכב-אבל חלק גדול מהחנויות בהן נתקלתי בישראל רק מוכרות לך את החלק. התקנה? תשבור את הראש לבד. זו סתם חזירות. אני מדגיש- שירוויחו, אבל להרוויח מאות אחוזים!?!?
רפאל, פספסת את מה שכתבתי קודם
אכן תומר פיספסתי אך גם לא הבנתי .......
הרי גם אם תגיע לסדנא כזו או אחרת מחיר החלק ומחיר ההתקנה הם שני מחירים אשר מרכיבים את עלות המוצר שלטענתך הינו גבוה.
גם הסדנא מייבאת את המוצר לבד או רוכשת אותו מיבואן רישמי ולכן עלויות המוצר גבוהות - כמו שרשמתי קודם.
על עלות העבודה אני מוכן להיתווכח היות ויש מקצועיים יותר ומקצועיים פחות.
אך כאשר אתה מגיע לסדנא ורוכש גם את החלק וגם את העבודה יש לך אבא ואמא בנושא האחריות גם על החלק וגם על ההתקנה - וזה משהו ששווה קצת בימינו :)
רפי
ההבדל בין חול לבין פה אצלנו שבעל עסק בחול מרויח מעט על המוצר ולוקח סכום נאה על ההתקנה אצלנו לוקחים פי שנים בממוצע על המוצר ועוד על העבודה
יסלחו לי אנשי הפורום אבל אני חייב להפנות שאלה לרפאל מרוק סולייד כמה עולה סרן קידמי של jk רוביקון עם הנעילה המקורית כמובן סרן משומש לא חדש במצב טוב
פוקסי,
אתה משווה אותנו לארופה או לארהב ?
ארופה לא זולה מישראל.
ארהב כן כי יוקר המחיה נמוך והמיסוי לא מורגש ביחס לישראל.
מנוסף השוק בישראל הוא קטנטן.
בשביל להגיע לאותה תפוקה אתה צריך להשקיע הרבה יותר.
JEEP GC ZJ V8 98 IR 3.5
HONDA TRX300ex
פוקסי... ההבדל בין ישראל לבין חו"ל... זה שכאן כל לקוח מרשה לעצמו להיכנס לספק לכיס. בחו"ל, מחיר זה מחיר. טוב לך - תקנה. לא - לא.
אסף.
השרשור הזה מסביר במדויק איך מדיניות המיסוי של מדינת ישראל הורסת את מי? את מדינת ישראל.
מדברים כאן על שיפורים לג'יפים, אבל זה בדיוק אותו דבר בכל דבר אחר שמיובא - בגדים, צעצועים, הכל.
וברור שבאיביי יותר זול. אז כולנו נרכוש רק באיביי ותוך שנתיים-שלוש כל העסקים בארץ שמתעסקים בסחורה מיובאת פשוט יקרסו.
וכולנו יודעים שהפתרון לא בסדנאות ולא בחנויות אלא ברחובות. כי האויב שלנו הוא אחד ויחיד - הממסד של מדינת ישראל.
ועוד משהו - בדיבורים לא משיגים כלום. עכשיו נראה למי יהיה אומץ להרים נבוט, לאסוף איתו עוד 100,000 איש עם נבוטים ולקחת - בכוח - רק בכוח - את המדינה שלו בחזרה מהחזירים שגנבו אותה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
ועוד משהו - בדיבורים לא משיגים כלום. עכשיו נראה למי יהיה אומץ להרים נבוט, לאסוף איתו עוד 100,000 איש עם נבוטים ולקחת - בכוח - רק בכוח - את המדינה שלו בחזרה מהחזירים שגנבו אותה.
אומנם מזג האויר מתחיל להיות נעים, אבל נראה שאתה צריך דחוף לחזור למזגן ...
בקצב הזה נצטרך להרים מגבית לשחרור בערבות מאבו כביר על אישומי המרדה.
רענן
הנבוט לא מפחיד אותי וכנראה עוד רבים נוספים. מה שמרפה את ידי זה שאחרי שניקח את המדינה מישהו יגנוב לנו אותה תוך חודש מחדש.
עיין ערך מצריים... או יאיר לפיד....
JEEP GC ZJ V8 98 IR 3.5
HONDA TRX300ex
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
raanan
אומנם מזג האויר מתחיל להיות נעים, אבל נראה שאתה צריך דחוף לחזור למזגן ...
בקצב הזה נצטרך להרים מגבית לשחרור בערבות מאבו כביר על אישומי המרדה.
רענן
רענן, לחשוב עוד מותר כאן, ואת הדעות שלי אתה מכיר. משום מה פעם הייתי הרבה יותר קיצוני ועדיין לא באו אלי בריוני יס"מ בשלוש לפנות בוקר לעצור אותי, אז כנראה שלא חציתי גבולות...:p
אותי פשוט הפתיע עצם השרשור הזה.
כולנו חיים כאן, מכירים את המדינה שלנו, יודעים לאן הולך כל הכסף וגם יודעים למה כל כך יקר כאן.
כל מי שהוא בעל עסק או היה בעל עסק, מכיר את המלכוד - מצד אחד המדינה לוקחת ולוקחת ממך עוד לפני שהרווחת שקל, מצד שני אם תמכור במחיר סו-קולד "סביר" לא יישאר לך ממה לחיות כי גם מהרווח המועט המדינה ישר גוזרת חצי, ומצד שלישי אם תמכור ביוקר, כאן יגידו שאתה גנב ומוטב לקנות באיביי...
גם אני קונה באיביי ולא מעט, אבל בד,כ רק דברים שאני יודע להתקין בעצמי ושגם אם התפקשש ולא הלך, הנזק הכספי יהיה נסבל, על תקן "שכר לימוד".
כל מני דברים שמצריכים התקנה - מוטב לקחת בחשבון בעיות אחריות ושאולי נזדקק לשירותי מתקין מקצועי, וגם זה עולה כסף.
ובמקרה הפוך,
בכל הפעמים שהתקשרתי לג׳קי (אוטומיני) הוא בדק ואמר לי אם כדאי לקנות ממנו או שעדיף לי להזמין מחו״ל.
ברוב הפעמים המליץ על הזמנה מחו״ל.
מעולם לא פגשתי אותו או ביקרתי בעסק שלו. טלפונית בלבד.
לגבי מדרגות צד.... מישהו הזמין כזה דבר מחו״ל ?
(דרך אגב, רפאל/רוקסוליד, הדוגמא הספציפית של נדל״ן אינה נכונה כי בועת נדל״ן המטורפת בה אנו חיים והסכנות האדירות לכשהיא תתפוצץ ידועות לכל)
זוית ראייה אחרת...
סדנא בארץ, כמו סדנא בחו"ל - היא מסעדה. קונים בה ארוחה, כולל 200% רווח על השתייה. משלמים על המצרכים, על העבודה, על הנסיון, על הטעם, על התאורה, על המוניטין, "על המפה" כמו באיטליה, על שיחה עם השף תוך כדי...
או שקונים מצרכים ומבשלים בבית.
אה, ותומר, אם כבר פתחת שרשור שהולך ומתדרדר לעוד שרשור למה יקר-->נבוטים--> ברלי לשלטון (אני מכיר את ברלי טוב, לא מצביע בשבילו בחיים! מוכן לשתות את הויסקי שלו, זה כן) - אז בוא נוציא מזה משהו מועיל - קישור למכשיר קשר הנכון להזמנה באיביי? אולי שווה דיון נפרד.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
כולנו חיים כאן, מכירים את המדינה שלנו, יודעים לאן הולך כל הכסף וגם יודעים למה כל כך יקר כאן.
אני לא בטוח שכולם יודעים למה יקר כול כך !
לבעיה יש כמה "רגליים" :
א. סה"כ כשליש מהאוכלוסיה המוגדרת כברת כושר עבודה והכנסה משלמת מס הכנסה .
בשני השליש ישנם בגדול שני מגזרים שגדלים (כולל כוחם הפוליטי) ומקבלים סיוע כספי במסגרת מדיניות רווחה אך לא מכניסים לקופה הציבורית.
נתח קטן מהשני שליש הן אוכלוסיה עובדת אך משכורתם אינה מגיעה לשכר המינימום.
ב. הוצאות בטחון לא פרופרציונליות בקנה מידה של כלכלה מערבית ביחס להכנסות (ואני לא נכנס לאם צריך עוד צוללות ומטוסי F35 ).
ג. הון שחור (בחלקו הוא תוצאה של הגבייה הענקית במיסים כך שיש תמריץ להתחמק מתשלום מיסים)
ד. מדיניות רווחה שלמעשה מנציחה עוני ואפילו מעודדת התרחבות שני מגזרי העוני העיקריים (כעת החל שינוי עם הקטנת קיצבאות הילדים).
עבור א', מצאה המדינה פתרון של גביית מיסים עקיפים על כולם כך שגם השני שליש הנוספים ישלמו אותם.
המיסים בצורת מע"מ (כולם קונים לחם וחלב ...), מס רכישה, אגרות, בלו וכו וכו ...
עבור ב', שומעים ומרגישים בקיצוץ ימ"מ וסד"כ.
עבור ג', למיטב ידעתי (מהתקשורת) עיבו את יחידת המעקבים ברשות המיסים.
עבור ד', קיצוצי קיצבאות אך עדיין המדינה לא החליטה האם היא אירופאית (מדיניות רווחה מקיפה שבגללה יש הגירה "מזרח תיכונית" אליה)
או אמריקאית (כול אחד לעצמו ויכול להיזרק לכלבים אם הוא לא מפרנס). כנראה שזה שעטנז (כהרגלנו) מזרח תיכוני ...
שאלת השאלות,
נניח (כמו הגששים בגבעת חלפון) שאנחנו באוטופיה ואין את ארבעת הבעיות שלעיל, האם היינו חיים כמו אזרחי דובאי ? או,
הגנים היהודיים היו דואגים לגניבת הכסף ע"י החזירים (כשרים) שבשלטון ומקורביהם ....
רענן
זה שרשור שאחד לכמה חודשים עולה פה , והחלק המעניין בסיפור הזה שזה תמיד חבר פורם שהוא לא בעל עסק ,וישר מתחיל דיון עם משפטים כמו : " אבל להרוויח מאות אחוזים!?!? "
וכיוצא בזה , זה דיון מגוחך ואני בתור בעל עסק שמבין ( או חושב שמבין ) את הקליינט שלי הייתי מאוד שמח לתת מחיר שהוא תחרותי לכול מחיר של מוצר זהה בעולם ואז גם הייתי יכול להיות יצואן , תסלחו לי אבל עם יש לכם בעיה זה לא עם בעלי העסקים זה עם נבחרי הציבור והפקידים שלהם .
סתם לשם השוואה הייתי עכשיו באיטליה כוס קפה עולה שם 1 יורו ( 4.66 ש"ח ) + מאפה 1 יורו = 2 יורו שזה 9.32 ש"ח נראה אותכם מוצאים מחיר כזה בארץ ( וזה לא מבצע או משהוא כזה זה המחיר הרגיל שם ) , אז מה אני נכנס לפורום " קפה ומאפה " ורושם שם חזירים / מרוויחים מאות אחוזים / וכו ' למה לא בעצם , כי זו אותה תשובה : ממשלה/ פקידי ממשלה .
יש בדיונים כאלו טעם נפגם ופוגע וזה מצער אותי מאוד העיוורון שאנשים סובלים ממנו , וטוענים בריש גלי הנה האמת , אני רואה את האור בעלי " העסקים גנבים " , זו לא שאלת תם ולא הוצעת קיטור זה חוסר הבנת העולם והמדינה שאתה חי בה .
אבל ברצינות עכשיו יש לי בשבילכם עצת מליון דולר : פתחו עסק ומהר, תייבאו את כל מה שכתבתה בתחילת השרשור תעשו " מאות אחוזים "
וכולם היו מרוצים גם מנהל חשבון הבנק שלכם וגם אז תבינו קצת יותר איך נראה העולם והמדינה שלכם .
עולם חופשי מדינה חופשית תעשו מה שאתם רוצים רק לפני הוצעת הקיטור /שאלת תם תחשבו טוב טוב כמה פעמים עם מה שאתם כותבים / אומרים / עושים לא פוגע , האם זו האמת , או שסתם אני עצבני ורותח אז אני יוציא קיטור וכולם יקבלו כוויות עכשיו וזה על הז***ן שלי .
עידו
תומר כשתרצה שנורקל תדבר איתי זה יעלה לך 1000 שקל
ולא משנה לאיזה רכב ( יש כמעט לכל רכב )אתה תחסוך לפחות 500 שקל
ואני עדיין ירוויח
שבוע טוב
רענן, כל מה שכתבת נכון, ועדיין יקר כאן בגלל מיסוי לא נורמלי. נקודה.
אפילו הדוגמה שרפי הביא מתחום הנדל"ן ולא בדיוק רלוונטית, קשורה ישירות למיסוי - חצי ממחיר דירה בישראל מורכב ממיסים.
כמו שכתבתי קודם - גם אני קונה כל מיני שטויות באיביי ולא מעט.
מצד שני, ככל שנקנה יותר באיביי, כך עסקים כאן בישראל יקרסו אחד אחרי השני. ושלא תגידו לי "אז שיורידו מחירים" כי במקרים רבים, במציאות המיסוי הישראלית, אם מדובר בעסק שמשלם את מיסיו כחוק, בהרבה מקרים כבר אין לו כל כך לאן לרדת ועדיין להמשיך להתפרנס בכבוד.
פוליטיקה - אל תצביעו לי, אני ממש לא רוצה לשבת שם בדיר החזירים בירושלים.
ויסקי - בפעם האחרונה שפתחתי לכם את הבר האקטיבי עם כל מיני בקבוקים משונים, ההיענות היתה, אפעס... השתכרתם שם מקולה ובקבוק וחצי בירה. ממש בושה.
מכיוון שמזג האוויר הופך לידידותי, אולי הגיע הזמן לאיזה ערב של נשנושים מעולם החי ואחר כך שתיה כדת. רצוי ערב שבסיומו לא נוהגים אלא הולכים לנחור באוהל. אי שם במדבר.