וואו, הפחדת אותי מאוד.
יש איזה שירות של אנשים שבאים איתך שמבינים בכל העסק הזה?
כי אני ממש לא.
את כל הבדיקות האלה בבדיקת הרכב במוסך לא בודקים?
תודה,
עופר
Printable View
לא לא בודקים.
אם אתה מאזור המרכז, אל תתעצל, סע ליניב מהייטקמוטורס והוא יעשה לך אבחון מקיף על הרכב לפני קנייה. הוא מומחה לרכבי שטח.
דרך אגב, במגבלות התקציב שלך, לא חשבת על רכב אחר? מדוע להתקע על פראדו (שהוא טוב מאוד כשלעצמו, אבל מחיר בשמיים), כשאתה יכול בתקציב שלך לקנות טרופר בנזין או גראנד-שירוקי משודרג? - שניהם רכבי שטח מצוינים ומהנים מאוד (יש כאן אחד בפורום, בדיוק בתקציב שלך והוא רכב מעולה).
חן
חן יש הבדל בין גראנד שרוקי או טרופר לבין פראדו, מכל מני בחינות. אם תשאל השאלה אחווה דעה גם בענין זה.
בכל מקרה הם לא שווי ערך לפראדו (והמחיר בהתאם).
עופר אל חשש.
אתה שאלת לגבי בדיקות שלך לפני שאתה הולך למוסך ומשקיע הרבה כסף בבדיקה.
לבדוק אם החימום קירור מראות עובדות הלוכים עובדים אני מניח שאתה יודע איך (אתה הרי לא נהג חדש).
לגבי השאר, נזילות קל מאוד לראות (רק תסתכל מתחת לרכב).
בולגוינטים עין לא מקצועית תתקשה לזהות אבל כמה שאלות עניניות יוציאו מהמוכר את האמת.
כנל לגבי מסנן שמן ואיכות המים.
אם תשאל את המוכר אם החליף שמן ומי קירור ובאיזה איכות והוא יענה לך שהוא לא יודע ושהוא באופן עיוור הולך לפי המלצות מוסך...
דע לך או שלא איכפת לו מהרכב או שהוא משקר במצח נחושה
גלון שמן איכותי (ונדרשים שניים) עולה כ 120 שח במוסך. מסנן מקורי 120 שח מי קירור טובים עולים גם משהו בכיוון (נדרשים שלוש גלון)
במחירים כאלו אתה מתענין יפה מאוד מה הכניסו לך למנוע, או שאתה פתי...
בכל מקרה מי שלא מתענין במה מכניסים לו לרכב ומתי והולך "באופן עיוור אחרי המוסכניק" הוא לא אדם שאתה רוצה לקנות ממנו רכב.
מכוני בדיקה לרכב הם מאוד בעיתיים באיכות הבדיקה שלהם. אני כבר שנים לא הולך למכון כזה.
הם טובים מאוד להורדת המחיר אבל לא יותר מזה.
הם יכתבו שהכול דופק ובעיתי ונוזל (כדי לכסות את התחת של עצמם) אבל בעל פה יגידו לך הרכב מצוין יחסית לשנתון..
ואז אם קורה משהו, הם כתבו שהגיר דופק )-:
עדיף ללכת למוסך אמין עליך שמכיר את הרכבים הללו ויכול לתת לך חוות דעת אמיתית.
מוני, ראשית אם זה לא יטריח אותך אשמח גם לשמוע על ההבדל בין השרוקי הטרופר והפראדו.
שנית, כמובן את הבדיקות הבסיסות של דברים שעובדים בתוך האוטו אין לי בעיה לעשות, ונזילות גם כן אני מניח אחרי שעושים נסיעת מבחן.
אשמח אם תוכל לכוון אותי יותר לגבי שאלות מנחות אשר יש לשאול ( גם כדי להראות בקיאות, וגם כדי לבדוק האם תקין).
לגבי הבדיקה של יניב מהייטיקמוטורס, האם זוהי נחשבת בדיקה מספיקה לפני קנייה, ומה עלותה אם מישהו ביצע זאת לאחרונה?
תודה רבה,
עופר
שירוקי וטרופר שהוצעו הם בנזין ולא סולר, מה שאומר שהם הרבה יותר שתינים בדלק (אחד ל 6 ופחות), וכבר מנתון בסיס זה קשה להשוות בינהם.
אני אוהב מאוד מנוע סולר בשטח עם המומנט המעולה שלו כבר בסל"ד נמוך.
טרופר בנזין הוא הוא לא רע בכלל אבל אין לו (במקור) נעילה אחורית ולכן פחות עביר. מעבר לכך האמינות שלו יותר נמוכה (לעניות דעתי כמובן)
מבחינת הסחירות שלו הרבה יותר בעיתי (ובגלל זה המחיר שלו הרבה יותר נמוך) וזה אולי מרמז שלא רק אני חושב שהאמינות שלו פחות טובה..
מבחינת גודל הוא משתווה לפראדו אבל פחות אולי בנוחות.
שירוקי הוא עולם ומלאו והרים של מלל נכתב עליו. היתרון הגדול שלו זוג סרנים חיים.
החסרון הגדול שהוא במקור מאוד נמוך ודורש שדרוג רציני כדי להביא אותו לרמת עבירות טובה (אפילו מעולה).
שדרוג כזה מוריד מאוד מהאמינות שלו (שבמקורי היא לא משהו).
סרן קידמי חי גם מביא לצרות אחרות של הגה מעורפל ועוד..
בפראדו ההגה גם לאחר הגבהה הוא כמו של פריווט, בשרוקי לא בדיוק (וזה בלשון המעטה) במיוחד כאשר הרכב עובר הגבהה מסיבית.
שאלות נוספות אני יכול להסיף למכביר, אבל מה יעזרו לך השאלות אם לא תדע בשביל מה לשאול אותם.
אתה חיב רקע טכני בשביל לשאול שאלות נבונות, אחד תצא צנצנת (-:
יניב מהיטקמוטורס אני לא מכיר, אני מחיפה וזה לא איזור המחיה של יניב.
צודק . אבל לזכות הטרופר מוגבל החלקה יעיל ומהלך מתלה טוב יותר.
טוב שציינת שזה לעניות דעתך ... טרופר בנזין מאוד אמין !
תמצא ארוך שמור במחיר המחירון ...
התדמית והמחירון נפגעו מהאח עם המנוע דיזל 3.0
טעות . הטרופר נוח יותר מפראדו .
יתרונות הטרופר על הפראדו :
א.חוסן מכלולים (סרנים, טרנספר)
ב. איכות בניה גבוה יותר (אין קרקושים מהדשבורד שזה מחלה ידועה בפראדו)
ג. יכולת תנועה ב 4X2 ולטרופר עם TOD יכולת 4X4 ב HIGH (יכולת נסיעה על הכביש עם הנעה קידמית מתוגברת בהתאם לדרישה.מצויין לגשם, קרח, בוץ ) דומה ל 4X4 קבוע כמו בפראדו.
יתרונות הפראדו על הטרופר :
א. נעילה אחורית מקורית
ב. מע' בלימה חזקה יותר
ג. היגוי עם תחושה טובה יותר
ד. גיר אוטומטי שורד יותר
השוואה בין טרופר בנזין לפראדו בנזין זאת ההשוואה הנכונה. שם יש הפרש משמעותי בכוח לטובת הטרופר (215 כ"ס לעומת 180 כ"ס).
שורה סופית, הפראדו בהתנהגות הכביש טוב יותר מהטרופר.
בשטח, הפער מצטמצם ולא משמעותי לטובת הפראדו מבחינת עבירות.
מבחינת שרידות, הטרופר חזק יותר (לא גוזר ציריות, לא נופל על הגחון עקב שבירת בולג'וינט, טרנספר לא דופק עקב חופש בשרשרת).
הכי חשוב, למצוא רכב שמור ומתוחזק (וזה לא משנה אם מדובר בטרופר, פאג'רו או פראדו).
רענן
רענן שלום,
אשמח לתת עוד פרטים לגבי השימוש שלי, הנלווים יהיו חברים, הערכה שלי שלרוב יצטרפו לטיול עוד 1-2 אנשים, כמו כן הבסיס תמיד יהיה זוג.
קצת קשה לי להעריך את כמות הפעמים שהנלווים יצטרפו אבל כמו שאני מכיר את חבריי, לרוב זה יקרה. בנוסף אני מניח שחלק מהטיולים יהיו ללילה אחד לפחות. ומקום לציוד הוא דבר חשוב.
אני בן 28 רווק+ חברה :)
זהו נראה לי, אם אני יכול לספק עוד פרטים אשמח לרשום
תודה רבה,
עופר זיו
רענן ומוני, המון תודה לכם.
האם יש טרופר קצר? ואיזה שנתונים מתאימים לי מבחינת התקציב?
בנוסף רציתי לדעת האם יש למישהו חוו"ד על הפאגרו כי עד עכשיו אין שום התייחסות לגביו.
תודה לכם על המידע, זה עוזר מאוד.
עופר
שמע, כול הכבוד על ההקרבה ודאגה לחברים. אבל, אני הייתי דואג לאנטימיות ובעיקר לחשבון הבנק והייתי רוכש רכב לזוג (שהחברה יקנו לעצמם ג'יפ משלהם ...).
פשוט העלות האחזקה בין ג'ימני לפראדו היא פי שניים או שלוש.
בנוסף, אם בכול זאת חשקה נפשך ברכב גדול וחזק יותר מג'ימני (אך עניין החברים הנלווים בעדיפות שניה), לא תהיה מוגבל לרכב ארוך.
אז המבחר שלך יגדל (פראדו קצר, פאג'רו קצר, טרופר קצר).
בקיצור, תחליט עד כמה החברים חשובים ובהתאם יעלו לך בהוצאות האחזקה.
רענן
תראה, בהתחלה חשבתי רק לכיוון הג'ימני, אבל אחרי מספר טיולים, הבנתי שבא לי רכב קצת יותר גדול וחזק. אני לא מזלזל חס וחלילה בגימני אבל הוא נראה לי קצת עדין.
בנוסף לכך שאפילו בטיול של לילה אחד הג'ימני מגביל אותך מבחינת כמות הדברים שניתן לקחת וצריך לצמצם, ואני אוהב שיש איתי את כל הציוד שצריך.
אני מודע לכך שהעלויות גבוהות יותר, אך אם תוכלו לפרט לי קצת הבדלים אני אשמח מאוד!
אם כך נושא השרשור הזה צריך להיות פראדו קצר\ פאגרו קצר\ טרופר קצר, וגם פה אשמח אם מישהו שמבין יוכל לעזור לי בהשוואה בינהם.
תודה רבה,
עופר
מצטרף לדברי רענן.
למה אתה כל כך מביא בחשבון את החברים?
דחילק, על זה אתה מחליט איזה אוטו לקנות?
החברים מצטרפים לטיול פה ושם, שיהיה להם לבריאות. אם מאד ירצו, שיקנו גם רכב שטח.
במצבך - גיל, מצב משפחתי ונסיון כולל בתחום, אין מה לחשוב - לך על הג'ימני.
אתה לא יודע כמה תתעסק בפועל עם פעילות השטח, ולקפוץ ישר לפראדו או דומיו לדעתי זה כניסה לסיכון הוצאות לא מחושב
ביחס לנסיבות.
ואת זה אני אומר כמי שהיה לו ג'ימני, פראדו ועוד כמה רכבי שטח יותר אקזוטיים.
הפראדו ודומיו הוא רכב מעולה, אבל כבר ישן וגם במצב חדש עלויות האחזקה שלו גבוהות מהג'ימני בהרבה.
זה רכב שאתה מביא בחשבון שיהיו לך איתו התעסקויות שונות ומשונות בהנחה שאתה מטייל איתו ולא בטוח שבשלב הזה זה מה שאתה צריך.
לטעמי לקנות רכב כזה כדאי, אך לא כרכב שטח ראשון. לא בגילך ולא במצבך.
גם אם יש לך רכב פריווט ואתה מבין במה זה כרוך ברמת ההוצאות, ב SUV גדול וישן אתה תכנס לעולם חדש של הוצאות
עיסוקים ועוד ועוד. נכנסים לשם ממקום של יכולת ונסיון, לא כטבילת אש.
הג'ימני לא עדין. רד מזה. הוא בנוי חזק.
אתה צריך רכב שאפשר לטייל איתו ואין שום מניעה לעשות זאת גם במצבו הסטנדרטי.
האמן לי, בלי להכירך, סביר שיש לך הרבה לעבור כדי שתוכל למצות את היכולות שלו בשטח.
מקפלים את המושבים האחוריים, מוסיפים גגון ואתה יכול להעמיס מלא ציוד.
אני לא מכיר אישית טרופר לכן לא אגיב לרענן. רק אצין שאני שמעתי דברים קצת אחרים על טרופר.
אבל היות ואני לא יכול לצין דברים מנסיוני האישי, אניח לענין.
לי אישית אין שום קירקושים בדשבורד והוא יציב ואיתן ללא שום שברים או סדקים.
כל פראדו אחר שראיתי מהשנים 01 ו 02 אין להם סדקים.
יש שמועות על קרקושים, אבל הבנתי שהם ניתנים בקלות לתיקון (שוב לא יודע באופן אישי ולכן לא אגיב).
השמועות על סדקים וקרקושים רצינים הם מ 03 והלאה.
אשר לתפוח, אכן היו מקרים (נדירים) אבל עם החלפה יזומה ובדיקה תקופתית כולם תממי דעים שאין בעיה.
דפקות בשרשרת מעולם לא שמעתי, ומיותר לצין שלא נתקלתי אישית.
לא הבנתי מה היתרון לנו ב 4X2 מלבד חסכון בדלק אולי, וגם זה מאוד שולי.
פאגרו דגם ישן היה לי, רכב נחמד ואמין אבל לא משתווה לפראדו בכוח מנוע או נוחות (הוא גם משמעותית קטן יותר).
עופר לעניות דעתי מספיק (ואולי אדאלי) הדגם הקצר.
בגיל 28 עדין לא צריכים 4 דלתות וגם החברים יכולים להסתדר עם קצת (ממש קצת) צפיפות.
אני לא נסעתי לטיולים של מספר ימים עם 4 נוסעים אלא רק טיול יומי, אבל ממש לא היתה בעיה.
הבעיה בדגם הארוך היא (איזה פלא) הגודל. להסתובב בעיר ולהחנות מפלצת כזו ממש לא נעים.
הקצר הרבה יותר קרוב לפריווט.
אם אתה מסתדר בעיר עם דגם ארוך, לך על זה.
לגבי גימיני...
היה לי גם אותו, אכן רכב חמוד.
בעבירות ממש מפתיע, ובידים הנכונות עושה ניסים ונפלאות.
זהו ממשיכו הישיר של הסמוראי, וזה אומר הרבה.
אבל, וזה אבל גדול.
הוא מאוד מאוד לא נוח !!!
הוא קופץ כמו משוגע, הוא נמוך במקור, ובשיפועי צד הוא מפחיד מאוד.
בכל טיול מעל ליום אתה צריך לשחק בפזל איפה להכניס מה, ולחשוב שלוש פעמים מה לקחת ומה לא.
הלכת לקניות איתו, יום לימודים ארוך היכן להכניס מה...
ובשטח, יכול להיות עז הרים רצינית.
אבל היכן שבפראדו פשוט מכוונים ישר ועוברים
בגימיני זה היה תכנון קו מעמיק, מחשבה היכן לא להכניס אותו לבולדרים ועוד ועוד..
יום לימודים ארוך !!!
תאמין לי, אם אתה יכול להרשות לעצמך יותר מגימיני, עשה זאת...
מוני...הדשבורד בפראדו מקרקש.
אכן ניתן לטיפול אך זה קיים, אם אצלך זה לא קיים כניראה שמישהו כבר טיפל בזה לפנייך (במידה ואתה לא יד ראשונה)
בלאנד קרוזר 2003 ומעלה אכן יש סדקים בדשבורד, אבל קירקושים ממש לא.
בתור אחד שנוסע על שניהם במשפחה אני מרגיש שהשיפור הכי מהותי בין הפראדו 2002 שלי לה 2005 של אבא, מעבר לעיצוב (פנים וחוץ)
זה דווקא בידוד הרעשים ששופר פלאים (והפראדו אכן היה זקוק לזה ) ונותן תחושה אחרת לגמרי, מה שפחות אפשר לומר על הפראדו.
סתם היה חשוב לי להדגיש, הדגם גם ככה לא בתקציב.
מסכים עם חלק מהאנשים שאומרים, שלא צריך לקחת בחשבון חברים שמצטרפים, ובגלל זה להגדיל את התקציב.
אבל מעבר לזה צריך גם להסתכל על דברים אחרים, הרבה אומרים שג'ימני בעל עבירות טובה ורכב טוב למתחילים אבל לא לשכוח (כמו שמוני ציין ורשם) צריך לחשוב כל פעם לפני מעבר בכל מיני מקומות, דברים שלנהג חדש לא תמיד טרוויאליים.
והשאלה היא האם בתקציב שלי וברצונות שלי הפראדו\פאגרו\טרופר למרות העלויות הגבוהות (שאשמח אם תציינו את העלויות מעבר לדלק) מפנק אותך יותר, הן בכביש והן בשטח.
ותסלחו לי על הבורות מה זה מקרקש?
מה עם ויטרה?
יותר מרווחת מגימני וקטנה מהאחרים, אך עדיין, זולה יותר ופשוטה יותר.
כל רכב מתקלקל, גם טויוטה. השאלה כמה יחסי ציבור יש לתקלות האלו (אני אומר את זה כאחד ששאל לפני חודש בערך לגבי לנדרובר וגילה איך תקלה של 1$ עלות מניעה הופכת להיות היסטריה כללית...)
בסוזוקי סביר שהתיקונים יהיו זולים יותר משמעותית.
עופר, היה לי הרבה (יותר מדי) רכבי שטח.
אני יכול להשוות לך בין הרבה מאוד סוגים של רכבים.
לצערנו הרב אין רכב אידאלי, גם עביר גם נוח גם מפנק גם זול לקניה גם עלויות אחזקה ודלק נמוכות, גם מחיר קניה נמוך, ומחיר מכירה גבוהה....
הכול ענין של פשרות ומה עדיף לך, והדגש הוא לך!
יש לך עבודה? אתה מרוויח סביר ויש לך יכולת נשימה? אתה יכול לקנות ולהחזיק את כל הרכבים שמנינו.
מקסימום תצטרך להתפשר על מה אתה חוסך כדי להחזיק את הרכב.
היות ותיסע יחסית מעט, עלויות הדלק פחות חשובות לך.
עלויות הביטח והטסט בגימיני קרובות לפריווט קטן, בגדולים (פראדו וכו) קרוב למכונית מנהלים, ביטוח 5000 טסט 1400 שח
עלויות החלפת שמן כ 400 שח. מעבר לזה עלויות חלפים בטויוטה יקרות, יש לך שוק חלפים זולים, אבל אז אתה מתפשר על אמינות.
לי (ודגש על לי) הפראדו היה פשרה טובה מאוד.
גם תצרוכת דלק סבירה (אחד ל 9).
גם מנוע מאוד חזק (אפס למאה ב 11 שניות)
גם רכב אמין יחסית לאחרים.
גם עבירות טובה מאוד (גם במקור).
גם רכב גדול ונוח.
התפשרתי על מחיר הקניה(הגבוה) וביטוח וטסט גבוהים יחסית.
יש גם גראנד ויטרה 4 דלתות - פשרה לא רעה בכלל.
אני מאמין שאם מישהו משווה פרדו/פג'רו/גימני כנראה שהג'ימני זה מה שבאמת מתאים לו (אני מתנצל אם אני פוגע או מעליב מישהו, לא זו הכוונה)
בדיוק כמו שאם תשאל על צריכת דלק כאשר אתה מחפש סופה, כנראה שזה לא האוטו בשבילך...
האם אתה תהיה מסוגל לעמוד בהוצאה פתאומית של 10K (או יותר) תיקון? אם לא, אני לא בטוח שהדיזלים הגדולים מתאימים.
האם רכב בנזין שתיין בא בחשבון? (צריכת דלק של 1 ל 5-6)? אם כן, אולי בכלל גראנד צ'ירוקי יתאים?
מה לגבי חניה? האם ישנן בעיות חניה במקום העבודה/מגורים?
איזה ניסיון יש לך בנסיעת שטח? האם השטח שלך זה חוף הים ומעט שבילים או שמעלה זיק ועשוש הם מה שאתה מחפש?
תגדיר את הצרכים טוב יותר, תוכל לקבל תשובות מדוייקות יותר, כאשר בסופו של דבר מה שיקבע זה הלב והארנק שלך...
סער
מוני, המחשבות שלי בדיוק כמו שלך.
המצב הנוכחי שלי הוא שאכן יש לי עבודה מסודרת, משכורת סבבה וכרגע אין ילדים ומחויבות רציניות, מה שמאפשר לי קצת להינות מהחיים. ולהשקיע קצת בתחביב (גם אם בסוף לא אתמיד בו)
הבעיה העיקרית היא למצוא אחד כזה, את האמת שאני יושב כבר שבוע על יד 2 ולא מוצא משהו רלוונטי, בקטגוריות האלו, בנוסף לפחד שלי בגלל חוסר ההבנה שלי בתחום, ליפול על איזה משהו שידפוק אותי.