תגובה: דיגום ארגז טנדר לטיולים
טוב..
יש כאן כבר כמה תובנות ורעיונות לשיפור.
יונתן:
הסגירה לא באה בחשבון כרגע- לא אוהב את הסגור ומבחינתי זה מאד מגביל לשימושים שונים.
למרות התיאור האופטימי שלך, הוא מזכיר לא מעט את הסידור שלנו, ואף פעם לא הצלחתי להתכנס ל-5 דקות.. בטח לא לשליפה של משהו שיש מעליו דברים אחרים, בגלל זה הרצון לדיגום.
הבמה הקטנה שיש כרגע, (תוכננה ונבנתה טרם הגעת המקרר) שיפרה בצורה מאד מוחשית את הזמינות של ציוד הבישול בהפסקה, בלי לפרק כל מה שנמצא מעל.
הג'ריקן עם הצינור שהולך אחורה מהווה מבחינתי פתרון טוב מאד למיכל מים קבוע, במיוחד כי אפשר ליישם אותו גם עם מיכל גדול יותר, ועדיין בעלויות מאד נמוכות.
עם ונטיל למעלה בפקק, אפשר לייצר גם מערכת בלחץ, אבל דווקא חוסר הלחץ מסייע מאד לחסכון במים.
תזכור שחלקנו במקום אחר ממך.. עם משפחה שמכתיבה קצב קצת שונה של זמינות דברים בשליפה וקיפול.
אני לא אוהב את הרעיון של משטחים ומזרונים על הגג, גם בגלל מרכז הכובד (משטחים), וגם בגלל הגרר בנסיעת הכביש שמהווה לצער כולנו חלק גדול בנתח הנסיעה בטיול.
נמרוד:
רעיון ה"ארון קודש", הוא הקונספט, רק שאני צריך להגביל אותו למשהו שאני אוכל להרים/להוריד לבד (ריק) לארגז לפני ואחרי הטיול.
שלמה:
הכוונה היא כמה שיותר זול ופשוט, ולמרות זאת נראה לי שאתחיל לחפש מסילות לכל הפחות למקרר לשליפה נוחה יותר.
לגבי ארגז הכלים- החשיבה שלי הייתה שאם כבר צריך כלים שיש בארגז, אז גם ככה יש מספיק זמן כדי לפרוק אותו מעומק הארגז, ולכן לא אכפת לי שהוא לא יהיה זמין בשליפה, ועל הדרך להרוויח מיקום המשקלים הכבדים באמת צמוד לקבינה ולא בקצה הארגז- אבל נתת חומר למחשבה.
יש לי כלים בסיסיים בתוך הרכב, מאחורי הכיסא האחורי, שנותנים פתרון להרבה תרחישים גם בלי ארגז הכלים ה"כבד", ככה שלא מרתיע אותי ל"קבור" את הארגז הכבד עמוק בפנים.
eysham:
מה שהעלת זה הכיוון, רק אולי פשוט יותר, ופתוח ללא מגירות כדי לאפשר ורסטיליות של אריזות מתחת לבמה.
כרגע, אני נוטה לאופציה א', עם הוספה של מסילות למשטח המקרר, שבתחילה חשבתי להניח על משטח החלקה, שצריך מעט כוח לשליפה והכנסה, אבל מצד שני הכי פשוט שיש.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
4x1om-Israel
שים את הצידנית כמה שיותר קרוב לקבינה בחלק האחרי -בזנב של הרכב כל קפיצה קטנה מקפיצה את הזנב לגובה במיקרה הטוב כל מה שיש בצידנית התערבב
זה החשש בהתקנת המקרר בקצה הרכב, ומצד שני, כשהוא צמוד לקבינה הוא לא נגיש.. ואת זה אני מנסה לפתור.
חוץ מהמקרר אני לא רואה נסיעה למעבר ליום בלי צידנית מלווה.
אולי צריך לחשוב על כיוון קצת שונה, של המקרר במפלס מוגבה אבל צמוד לקבינה, ומאחור את הציוד בישול וחירום זמין דרך דלת הארגז.
אין כאן אף אחד עם מקרר בארגז פתוח?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
טוב..
יש כאן כבר כמה תובנות ורעיונות לשיפור.
יונתן:
הסגירה לא באה בחשבון כרגע- לא אוהב את הסגור ומבחינתי זה מאד מגביל לשימושים שונים.
למרות התיאור האופטימי שלך, הוא מזכיר לא מעט את הסידור שלנו, ואף פעם לא הצלחתי להתכנס ל-5 דקות.. בטח לא לשליפה של משהו שיש מעליו דברים אחרים
זו בדיוק הנקודה.
בטנדר פתוח, שליפה של משהו שיש מעליו "דברים אחרים" כוללת פתיחת הקשירות, הסרת המזרנים שמכסים את הציוד(...), ורק אז להתחיל לפנות את אותם "דברים" כדי להגיע נניח לארגז ירקות, או צידנית.
בהעמסה אתה בכלל בסרט: מעמיס בסדר מדוקדק את ה"דברים" שלא ימצאו את דרכם החוצה מתחת ללחץ המזרנים שאתם אתה קושר את הכל.
ברכב סגור, אתה פותח את הדלת, שולף 3 תיקים ואוהל והכל נגיש ובשלף: צידנית/ארגז ירקות/ציוד בישול/רשת צל...
בהעמסה- מחזיר את הארגזים וזורק מעליהם את ה"דברים" האחרים.
5 דקות זה מציאותי לגמרי ואני אפילו מגזים. פריקה לוקחת לא יותר משתי דקות.
שכחתי- היתה בטנדר גם גיטרה. היא הועמסה מעל לכל הציוד והדברים ברווח שסידרתי לה תו"כ ההעמסה. איך אתה שומר על גיטרה בטנדר פתוח?
אין לי כוונה לנסות לשכנע אותך לסגור את הארגז.
אבל תקרא את התגובה של אסף. זו בדיוק הכוונה לקחת את הרעיון של הסגירה שיש אצלי וליישם אותה בארגז פתוח. תבנה תאי אכסון אורכיים לאורך דפנות הארגז + גגון והחיים שלך יהיו יפים.
לגבי יציבות- אני לא חושב ש- 3 משטחים משפיעים באופן משמעותי לטנדר.
יצא לי לנסוע גם עם יותר משטחים בשיפועי צד לא מבוטלים והטנדר שידר יציבות. הרבה יותר מ- SUV שלא מועמס בגג...
מה האלטרנטיבה? לשים משטחים בתחתיחת הארגז ואז אתה מגביה את מרכז הכובד של כל יתר הדברים בארגז? או לחילופים לקשור את המשטחים מעל לציוד ואז לפרוק אותם בכל עצירה?
גם אם אתה לוקח עצים בצורה אחרת הם עדיין תופשים מקום לא מבוטל בארגז. מקום שאפשר ורצוי לדעתי לחסוך.
עם הסמוראי הייתי גם נוסע עם משטחים על הגג כולל מזרנים והכל והסתדרתי. לעיתים אפילו יותר מ- 3 משטחים. שם באמת הייתה פגיעה רצינית ביציבות אבל לא הייתה לי ממש ברירה...
לגבי צריכת דלק, אין לי טיעון משכנע, למרות שאני לא בטוח עד כמה זה ישפיע באובראול של טיול ארוך. 50 ש"ח יותר? נראה לי מציאותי ולחלוטין שווה...
אגב, אנקדוטה קטנה: בטיול האחרון בסוכות, מייד כשסיימתי להעמיס את כל הרכב, כולל הקשירות על הגג, גיליתי שחסר לי הרבה אוויר באחד הגלגלים.
תוך פחות מדקה שלפתי את הקומפרסור מאחד מתאי הצד וניפחתי את הגלגל. גם אם היה צורך להחליף גלגל או לתקוע תולעת הציוד הנחוץ היה זמין לחלוטין.
לא רוצה לדמיין מצב דומה כאשר הציוד הנחוץ נמצא אי-שם עמוק מתחת לכל הקשירות. זה יכול להוציא את כל הכיף מהטיול!
תחשוב על זה.
יונתן ציין את יתרונות הטנדר הסגור והוא צודק בהחלט, רק שבזבז על זה הרבה מילים.
טנדר סגור זה כמו קיטבג. זרוק הכל פנימה, סגור את הדלת בכל הכוח עד שהמנעול נתפס... וסע לשלום.
מה דעתכם על הסטרטאפ הבא:
סגירה קומפלט - בגובה הגג - קשיחה אבל לא מתכתית (או לא מתכתית ברובה) כך שמשקלה לא מאד גבוה - שנכנסת ויוצאת מארגז הטנדר כמו אותו ארון קודש. זרוק אותה בחצר, לפני טיול תרים אותה על הטנדר, חבר אותה, ואז יש לך טנדר סגור עם היתרונות. משהו כמו האמבטיות פלסטיק, אבל עם עוד אמבטיה מעל ועם דלת אחורית, או אפילו סוג של ברזנט שמתקפל פנימה לאחסון כשלא בשימוש.
או בעצם... למה לא מסגרת עם ברזנט אטום כהלכתו ושלום על ישראל. ביום יום תוריד את הברזנט. כמו בכל טנדר צבאי מאז מלחמת העולם הראשונה.
יונתן,
גם בארז סגור, כדי להגיע למה שמאחור אתה חייב לשלוף את כל מה שנמצא לפניו, לעומת זאת בארגז פתוח יש לך גישה מכמה כיוונים.
אבל הנקודה כאן היא רעיונות לדיגום ארגז פתוח, לא השוואה או מה עדיף- הנתון הוא דיגום ארגז פתוח, בוא נשאיר את הדיון בכיוון הזה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
מה דעתכם על הסטרטאפ הבא:
סגירה קומפלט - בגובה הגג - קשיחה אבל לא מתכתית (או לא מתכתית ברובה) כך שמשקלה לא מאד גבוה - שנכנסת ויוצאת מארגז הטנדר כמו אותו ארון קודש. זרוק אותה בחצר, לפני טיול תרים אותה על הטנדר, חבר אותה, ואז יש לך טנדר סגור עם היתרונות. משהו כמו האמבטיות פלסטיק, אבל עם עוד אמבטיה מעל ועם דלת אחורית, או אפילו סוג של ברזנט שמתקפל פנימה לאחסון כשלא בשימוש.
או בעצם... למה לא מסגרת עם ברזנט אטום כהלכתו ושלום על ישראל. ביום יום תוריד את הברזנט. כמו בכל טנדר צבאי מאז מלחמת העולם הראשונה.
קיים כבר..
יש קמפרים וארגזי ציוד כאלו שנחים בחצר על רגליות ומועמסים רק כשצריך.
דורון, מה רע באמת בדיגום ברזנט קלאסי? מסכים איתך שארגזי "אינסטלטורים" נראים לא משהו (בלי להעליב אף אחד) אבל ברזנט זה משהו אחר לגמרי, פרקטי גם ביום-יום וקל להסרה אם אתה כן צריך את הארגז הפתוח בשביל להעביר דירה.
http://images04.olx.co.za/ui/12/35/8...s-exhausts.jpg
http://images02.olx.co.za/ui/2/40/98...00-Limpopo.jpg
http://www.lynx4x4.co.za/images/CANO...as-canopy1.jpg
זה לא מוריד את הצורך במערכת לעיגון הציוד וסידור אנכי כדי שיהיה זמין, ובמידה מסויימת נראה לי אפילו מסורבל יותר.
באותה מידה, גם ארגז סגור הוא לא פתרון אידיאלי, כי גם בו צריך לעשות חלוקה כדי להיות מסוגל להוציא דברים בנפרד, ראה כל מערכות המגירות ואחסנה ברכבים סגורים.
דורון אני לא הייתי מוותר בכזו קלות על ניצול מלוא עומק הארגז ובניית במה שמאלית עמוקה.
יש לי הצעה שלא אמורה להיות יקרה ומסובכת. במקום מבנה עם מסילות ארוכות ומגירה פשוט קח משטח עץ שלתחתית שלו תחבר גלגלים קטנים ובקצה שלו איזה שהכוא מנגנון נעילה ועיגון אל המיסגרת של הבמה כשהמשטח מכונס פנימה. בצידי המשטח תחבר טבעות עיגון וכך תיקשור אליו את הציוד שמאוחסן עליו ובתוך הבמה/ קונסטרוקציה.
לדעתי הרעיון הזה פשוט ליישום ולא אמור להיות יקר.
שלמה,
הכל פתוח בשלב זה.
בקישור הזה יש הרבה מאד רעיונות- נחפור גם כאן.
Post up your drawer/storage system
עזוב אותך,,,,,תשאיר הכל בערמה (:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
השמשוני יחיעם
עזוב אותך,,,,,תשאיר הכל בערמה (:
תקשיב לשמשוני
ואז קצת לפני שאתה מגיע לחניון, אתה פותח את הדלת. ברקס חזק וגז חזק ופרקת את הכל בשניה
Sent from my GT-I9100T using Tapatalk 2
דורון,
המקרר עם פתיחה כלפי מעלה?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shmulikbg
דורון,
המקרר עם פתיחה כלפי מעלה?
כן.
אתה יכול להניח את המקרר בקידמת הארגז, צמוד לדופן.
מעליו, לבנות מסגרת דומה לזו שהצגת, שעליה, בחלק העליון מעל המקרר,
מסילות להכנסה והוצאת ארגז \ מגירה, שנשלפים הצידה, מעל דופן הארגז והחוצה.
את המסילות שמשמשות כבסיס למגירה, תעשה עם רווח מספיק גדול ביניהן, שכאשר
אתה מוציא את המגירה החוצה, דלת המקרר יכולה להפתח כלפי מעלה.
מקווה שהבנת...:D
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shmulikbg
הבנתי, אבל נראה לי שזה עוד יותר מסרבל את המצב הנוכחי- המטרה היא שהמקרר וציוד מוגדר נוסף יהיו זמינים במינימום פעולות, להרים משהו כדי להגיע למקרר או ציוד אחר זה המצב כיום.
דורון
תודה על הקישור. יש שם ים רעיונות.
דרך אגב, כמעט כל הטנדרים המדוגמים שבשירשור שם הם עם מערכות איחסון/ קונסטרוקציות שמנצלות את מלוא עומק הארגז.
תובנה יעילה אחת כבר יש- בכל זאת להשקיע במסילות, ולא רק משטח מחליק החוצה.
מאיפה אני מוצא מסילות למגירות?
הכוונה בשלב זה למסילות למשטח עליו יהיה המקרר.