תגובה: כיסוי ביטוח הרכב בעת התנדבות במשטרת ישראל
ועוד לא נגענו בכלל בכל מיני טובות הנאה של בעלי תפקידים בכל מני מוסדות התנדבותיים.
כמובן שלא כולם ויש המון אנשים בעלי כוונות מלאות טוב לב.
מצד שני כולנו ערים לכל מני עמותות שחיות מתרומות ושמעניקות שכר עתק לבעלי תפקידים.
אני יכול רק לנחש שבמקומות שאין כסף עלול להיות דברים אחרים שווי ערך.
בקיצור זה מדרון חלקלק וגם אני לא משוכנע מהו הפתרון הנכון.
כרגע, לצערי, אני לא תורם ולא מתנדב באופן גורף.
אגב, מישהו שם לב באיזה רכבים נוסעים הדתיים מזק"א?
רכבי תרומות מנקרי עיניים ממש...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מאיר רוטברג
שאלה שנשאלתי רבות במהלך השנים ושוב נשאלתי הבוקר, האם בעת התנדבות הביטוח הפרטי של הרכב "תופס" התשובה לשאלה הזו ברורה לחלוטין ,ביטוח הרכב הפרטי שלנו מכסה אותנו בזמן פעילות התנדבותית תחת משטרת ישראל ,כמובן בכפוף לכל המגבלות הרגילות בפוליסה , אבל אם החשש הנו מה ייקרה אם אעשה תאונת דרכים בזמן ההתנדבות הרי התשובה ברורה , כן, הכיסוי הביטוחי תקף , משטרת ישראל אינה מכסה את הרכב בזמן פעילות , לא מקיף ולא ביטוח צד שלישי, קחו בחשבון כי הכיסוי הביטוחי המקסימלי של משטרת ישראל בעת התנדבות היא השבת ההשתתפות העצמית במקרה הטוב,
האם אתה מסוגל להעלות לכאן מסמך מאחת מחברות הביטוח שמאשר את אמירתך ?
אני סקפטי לחלוטין !
רענן
רק הערה קטנה. בנושא נזקי הרכוש בין אם עצמי ובין אם לאחר לצד ג׳ מסכים עם הטוענים שהמצב אינו סביר שהנטל מוטל על המתנדב והביטוח הפרטי שלו.
אבל בעניין נזק גוף למתנדב דינו כדין שוטר והוא זכאי לקבל פיצוי מהמדינה ממכוח חוק הנכים תגמולים ושיקום וכאשר מדובר בנזק גוף כתוצאה מתאונת דרכים למתנד שמורה האופציה לבחור את דרך הפיצוי או כנפגע כוחות הביטחון מכוח חוק הנכים או כנפגע תאונת דרכים המכוסה על ידי ביטוח החובה שלו ומכוח חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים.
באיזו אופציה לבחור- התשובה היא בהתאם לחומרת הפגיעה ויש לבחון כל מקרה לגופו.
גילוי נאות- ראו את החתימה שלי.
בסוף יהיה מקצוע שנקרא "מתנדב בשכר".
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
moshik999
אני מניח שהרעיון שעומד מאחרי ההתנדבות זה עבודה ללא תמורה לטובת הקהילה.
אז אם זה סביר בעיני המתנדבים להשקיע שעות עבודה ללא תמורה
זה סביר שגם השקעה אחרת (פחת, ביטוח דלק השתתפות עצמית וכו) יהיו ללא תמורה.
+1
ואללה אז אני לא השיכור היחיד פה :)
מי שרוצה להתנדב, שיתנדב, בשקט.
מי שלא - לא חייב תירוצים לאף אחד.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
+1
ואללה אז אני לא השיכור היחיד פה :)
מי שרוצה להתנדב, שיתנדב, בשקט.
מי שלא - לא חייב תירוצים לאף אחד.
צודק יש לנו שני שיכורים ;-)
סתם, בצחוק כמובן...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
KOOKE
אבל בעניין נזק גוף למתנדב דינו כדין שוטר והוא זכאי לקבל פיצוי מהמדינה ממכוח חוק הנכים תגמולים ושיקום וכאשר מדובר בנזק גוף כתוצאה מתאונת דרכים למתנד שמורה האופציה לבחור את דרך הפיצוי או כנפגע כוחות הביטחון מכוח חוק הנכים או כנפגע תאונת דרכים המכוסה על ידי ביטוח החובה שלו ומכוח חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים.
באיזו אופציה לבחור- התשובה היא בהתאם לחומרת הפגיעה ויש לבחון כל מקרה לגופו.
גילוי נאות- ראו את החתימה שלי.
שלמה - אולי אתה צודק עקרונית.
מעשית, כשהייתי מפקד יחידה ונפצע לי מתנדב, כך ששכב בבית שלושה חודשים, המשטרה זרקה אותו לכלבים, ופרט לביקור בודד של קצין נפגעים, שגם הוא קרה רק אחרי שבועיים שלא הפסקתי לצעוק, המתנדב נזרק להתמודד לבד מול ביטוח לאומי.
תיאוריה ומעשה.
כמאמר הבדיחה- תיאורטית יש לנו שני מליון דולר.
זו בדיוק המשטרה.
אגב, בדיוק אחרי הבמקרה הזה ובגללו, סיימתי את התנדבותי במשטרה, והיחידה כמעט התפרקה.
שמיל
ההתנהלות היא מול משרד הביטחון קצין התגמולים וכו׳
לצורך העניין זה שהגופים האמונים על התשלום הגימלאות לנפגעים (גופים כמו המוסד לביטוח לאומי או משרד הביטחון) עושים את המוות לנפגעים ומקשים עליהם זו כבר אופרה אחרת ששווהדיון נפרד.
בתכלס אין זה מתפקידה של המשטרה או מתפקידו של הצבא להילחם על זכויות הנפגע ובדרך כלל הם אינם עושים זאת.
אם זו הסיבה שפרשת מההתנדבות שלך אז לטעמי פרשת שלא בצדק כי ה״אשם״ במקרה שתיארת אינו מוטל על המשטרה למעט עניין השיהוי בביקור של קצין הנפגעים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
KOOKE
בתכלס אין זה מתפקידה של המשטרה או מתפקידו של הצבא להילחם על זכויות הנפגע ובדרך כלל הם אינם עושים זאת.
אם זו הסיבה שפרשת מההתנדבות שלך אז לטעמי פרשת שלא בצדק כי ה״אשם״ במקרה שתיארת אינו מוטל על המשטרה למעט עניין השיהוי בביקור של קצין הנפגעים.
אם נפגעת תוך כדי התנדבות, אני מצפה שהמשטרה תדריך ותגבה את הנפגע כיצד להתנהל מול הגופים הרלבנטיים.
כיוון שהנפגע היה עצמאי שלא יכול היה לעבוד באותם שלושה חודשים, איש ממשטרת ישראל לא טרח לדאוג לו ולהסביער לו, או אפילו להציע עזרה פיסית או אחרת.
כמי שהיה ועדיין, כמה עשרות שנים מפקד בכיר - אצלי מי שנפגע, מטופל מ-א' ועד ת'.
התנהלות המשטרה, לפיכך, לא מקובלת עלי.
העובדה שהמתנדב הגיע בשלב מסויים באותם חודשים לכמעט מצב של פת לחם חרבה היא תעודת עניות, והנורמות צריכו להיות שונות, לטעמי.
וכמובן לא מכסה את התוספת לפוליסה במקרה של חוסר ב "העדר תביעות" שאינך זכאי לו לאחר מקרה ביטוחי לשנה הבאה עליך לטובה (שנת ביטוח חדשה).