2 קבצים מצורפים
תגובה: רתכת פרוניוס ( transpocket 1500 TIG ) שלא עוברת למצבי הTIG
ים יפה מאוד תמשיך כך .
ריתוך טיטניום 0.5 מ"מ ב- 7A
קובץ מצורף 95040
מוצר סופי :
קובץ מצורף 95041
נותן לכם חומר למחשבה :)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
lizard
אתה מרתך אלומיניום או נירוסטה? אם נירוסטה (או פלדה אחרת לצורך העניין) למה אתה בכלל משחק עם האמפרז'? אתה צריך את זה באלומיניום כי האמפר התחלה הוא גבוה לאחר כמה שניות (פשוט המתכת נמסה וחייבים להוריד אמפרז') ובתכל'ס למי שיודע לרתך גם זו לא בעיה.
מיכה בריתוך TIG הגורמים לעבודה עם שינוי A או לא אינו תלוי בסוג החומר בלבד אלה בהרבה מאוד גורמים בנוסף , למשל שינוי עובי חומר תוך התקדמות פוזיציית ריתוך שונה , חימום מקדים או לא , שימוש ב -down slip וכו' , כך שלומר לא צריך בכלל זה לא מקצועי .
או לומר : " ובתכל'ס למי שיודע לרתך גם זו לא בעיה " זה אמירה בלי תכלית מי שיודע ברור שיודע אבל זה לא עוזר לאחר להבין כלום .
עידו
אני הבנתי מדבריו שהוא מאוכזב מהרתכת על זה שאין לה פדאל. רק רציתי להסביר לו שזה לא חובה ושאפשר להסתדר בלי. ועם כל הכבוד, הבחור מוכשר אבל לא רתך תעופתי, לדעתי 99% מהעבודות ברזל ו נירוסטה שהוא יבצע לא ידרשו שינוי אמפרז תוך כדי ריתוך. אלומיניום זה שונה.
1 קבצים מצורפים
תודה עידו,
הריתוך המגניב הזה הוא עם ידית סטנדרטית או מיקרו-טורץ' ?
לא יזיקו לנו עוד תמונות...:rolleyes:
מיכה בעיקרון אפשר לרתך באמפרז' קבוע, כולנו עושים את זה בריתוך אלקטרודה כל הזמן.
אבל כשיש לך שליטה נוחה על האמפרז אתה יכול למשל:
* לתפור ביתר קלות חלקים בהם התפר לא אחיד בהתאמה שלו (שלפעמים יש רווחים גדולים ולפעמים לא).
* אתה יכול לעשות down slope בסוף הריתוך כדי שלא יהיה לך מכתש (מצורפת תמונה מה קרה לי כשלא ידעתי לעשות את זה).
* בריתוך ארוך - מה שהיה אמפרז' תקין בהתחלה הוא חם מידי לסוף ואתה מתחיל "לרוץ" ולהוסיף פילר כמו משוגע, שמוריד מאיכות הריתוך
שלך כשאתה מתחיל ולא ממש יכול לעמוד בקצב התקדמות כזה.
* אתה לא חייב לעשות אימונים על חתיכה בצד כדי לדעת איזה אמפרז צריך לסטאפ הספציפי, אלא פשוט מתחיל ומכוון תוך כדי.
* זה כמו להגיד...."למה צריך pulse של 1 הרץ'? תרים ותוריד את המבער בקצב הזה".
אלו דברים שנועדו לעזור לך להצליח וגם להנות מהמכונה והתהליך.
* עזוב נו...זה ממש כיף לשחק באמפרז'.
ובעיקרון זה דבר שהיה מאפשר יותר חופשיות גם בריתוך באלקטרודה, זה פשוט לא קיים שם כסטנדרט.
(בתמונה ריתוכי אימון אחרי ליטוש, בלי down slope, ובלי comfort stop).
לא יודע מה לומר לך, עברתי מבחן הסמכה בלי הצורך בשינוי אמפרז'. כל מה שאתה אומר נכון אבל לא הכרחי לדעתי בברזל (אלומיניום זה שונה).
JASIC הם אחלה לחלוטין, שוקל לקנות רתכת כזאת לבית.
עובד איתה ביום יום, הדגם התלת פאזי עם קירור מים, לפעמים תופר ביום 40-50 מטר נרוסטה (לפעמים גם קצת יותר), על 130+ אמפר (כימעט ולא יורד מ130 אמפר ביום יום)
עבודות אפשר לראות כאן.
https://instagram.com/newworldofdisorder/
לא משתמש בפדאל, כי לא תמיד יש לי מקום לכזאת.
8 קבצים מצורפים
ים זו ידית WP20 רגילה עם טונגסטן 0.5 אדום .
שימוש בדוושה חובה בהרבה מצבים ( לא כתלות בחומר ) אבל לפעמים לא , אני יכול להבין שיש מקומת שלא ניתן להשתמש בפדל במיוחד של JASIC ( הפדלים הסינים מאוד גדולים ) , מעבר לכך שברתכות מתקדמות הרבה מהפונקציות כמו down slope , comfort stop
נשלטות גם במצב מיקרו סווץ' .
מעבר לכך שיש הרבה מאיכות / נראות התפר מוכתבת ע"י דברים אחרים כמו בחירת הקרמיקה בית תפסנית , טונגסטן וכו' .
עידו
קובץ מצורף 96723קובץ מצורף 96724קובץ מצורף 96725קובץ מצורף 96726
קובץ מצורף 96727קובץ מצורף 96728קובץ מצורף 96729קובץ מצורף 96730
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
עידו לוריה
תגיד, איך אתה פותרים את בעיית ה UNDERCUT ב MILD STEEL?
לפעמים מבקשים ממני לרתך ברזל שחור עם TIG, אבל אני נתקל בהמון UNDERCUTS במהלך הריתוך, ניסיתי להוריד זרם, לעלות זרם, ללכת מהר יותר, לאט יותר, או פשוט להוסיף לשם המון חוט.
למען האמת אני מרתך המון במצבים שהם לא מצבים, בתוך מיכלים,חביות, שאתה שוכב בצורת ח' או במצבים עוד יותר גרועים שהרגליים באוויר בכלל וצריך לעמוד על הראש.
אז פדל זאת לא אופציה,
למען האמת ב DOWN SLOPE אני משתמש לעיתים נדירות מאוד, רק בדברים דקים מאוד, או דברים עדינים, או שאני רוצה שזה סם יצא יפה.
כמו שאמרתי, אני עובד בתעשיה, אם זה יפה או אל זה לא מעניין אף אחד.
משתמש בידית 18, עם GAS LENSE וקראמיקה 8 (כי פשוט אין לנו גדולות יותר) ומחטים 2.4
אבל את ההסמכה שלי לרנטגן עשיתי עם קראמיקה רגילה 7 והכל היה בסדר. יש צילום:)
דבר ראשון השחזה של השטח שעובר ריתוך ( הורדה של השכבה החיצונית ) דבר שני פחות תנועה שמולה ימינה עם הידית .
תעלה תמונות שלך לפה .
עידו
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
עידו לוריה
דבר ראשון השחזה של השטח שעובר ריתוך ( הורדה של השכבה החיצונית ) דבר שני פחות תנועה שמולה ימינה עם הידית .
תעלה תמונות שלך לפה .
עידו
אם רק הייתי יודע איך עושים את זה,
אבל יש כאן את כל התמונות.
https://instagram.com/newworldofdisorder/
ריתוכים יפים מאוד הכול בנירוסטה , עם אני מזהה נכון אתה משתמש בטכניקה של walk on the cup מה שיוצר את הקסקסים הכפולים , בכול מקרא יפה מאוד.
עידו
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
עידו לוריה
ריתוכים יפים מאוד הכול בנירוסטה , עם אני מזהה נכון אתה משתמש בטכניקה של walk on the cup מה שיוצר את הקסקסים הכפולים , בכול מקרא יפה מאוד.
עידו
אכן WALK THE CUP ואכן נרוסטה, כי זה מה שמשתמשים בתעשיית המזון והכימיה.
מי שעובד אצלינו עם ברזל זה בעיקר עם MIG ולעיתים נדירות עם אלקטרדות, בכל מקרה, ב MIG אני לא משתמש זה מסובך מדי בשבילי ואני לא מצליח להבין את העיקרון של הדבר הזה.
ותודה:)
ברצינות??? עם יד כזו הייתי חושב שאתה תהיה אלוף בכל ריתוך. לא בציניות באמת ריתוכים יפים מאוד.
מיג זה שטויות, כמובן שצריך לדעת ולריתוך ברמה גבוהה לוקח זמן להגיע (לא רק תפר יפה, לדעת שהחדירה והאיכות של הריתוך טובה) אבל זה קלי קלות לעומת טיג. לפחות לדעתי.
איפה אתה עובד עם מותר לשאול .
עידו
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
lizard
ברצינות??? עם יד כזו הייתי חושב שאתה תהיה אלוף בכל ריתוך. לא בציניות באמת ריתוכים יפים מאוד.
מיג זה שטויות, כמובן שצריך לדעת ולריתוך ברמה גבוהה לוקח זמן להגיע (לא רק תפר יפה, לדעת שהחדירה והאיכות של הריתוך טובה) אבל זה קלי קלות לעומת טיג. לפחות לדעתי.
תודה על המחמאה,אצלך הם לא פחות יפים:)
ניסיתי, וניסיתי וניסיתי, זה פשוט לא עובד בשבילי, יש לי יונה שמחרבנת יותר יפה ממה שאני "מרתך" עם מיג.
יותר קל בשבילי לתפוס ידית TIG ולצלול לאן שצריך כדי לתפוס פיק או לרתך.
אני משאיר את העבודה עם המיג לאנשים שמסתדרים עם זה יותר טוב ממני.
בקשר לזה שלא לשחק עם הידית מצד לצד על הברזל אני חושב שאתה צודק, אני אנסה את זה מחר, כניראה שזאת כל הבעיה אצלי.
אלוף הריתוך אני יהיה אולי עוד כמה שנים, בנתיים אני מרתך רק שנה. יש עוד הרבה לאן לשאוף.
אם אתה מכפר טרומן כמו שרשום, אז אני עובד מטר וחצי ממך, בנחשונים :-P
ד''א, אני מחפש כרגע עבודה חדשה, אם מישהו מכיר או שמע, באיזור של אריאל, או ראש העין, אבל לא עבודה שאני אצטרך לקום ב 4:20 בבוקר :-D
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
עידו לוריה
איפה אתה עובד עם מותר לשאול .
עידו
איזור תעשיה חצב. יהב חמיאס טכנולוגיות.
אתה מוזמן לבוא ללמוד על מיג. הסוד הוא לכוון אותה כמו שצריך ואז היא מנגנת. יש כולה 2 כפתורים אז זה לא קשה...חחח יכול להיות שאצלכם יש רתכת פולסים? ריתוך מדהים אבל כיוונים יותר מסובכים
הסוד הוא שאין סוד פשוט אימון והבנה של מה אתה אמור לעשות.
עידו
לא ממש מעוניין ללמוד את השיטה הזאת, אני יתר בכיוון של צנרת גז טבעי, מאשר לרתך עם מיג,
וצנרת לא מרתכים עם מיג או אלקטרודות או ארגון.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Big_White
לא ממש מעוניין ללמוד את השיטה הזאת, אני יתר בכיוון של צנרת גז טבעי, מאשר לרתך עם מיג,
וצנרת לא מרתכים עם מיג או אלקטרודות או ארגון.
נכון אבל לא לגמרי מדוייק:
הרוב המוחלט של צנרת הגז הטבעי היא פלדת פחמן דלת סגסוג.
זוהי קבוצת פלדות שאינן רגישות לסידוק כתוצאה מריתוך ומכאן שאינן רגישות לתהליכי ריתוך שונים.
תהליך הריתוך נקבע ע"פ שיקולי עלות/תועלת ומכיוון שאין בארץ הרבה ניסיון עם תהליכי ריתוך "מתוחכמים" רוב הריתוכים מבוצעים בטיג ואלקטרודה...
בפועל בישראל הצנרת מרותכת ע"י GTAW ("טיג"), GMAW ("מיג"), FCAW ("חוט ממולא") ו- SMAW ("אלקטרודה").
חלק מהתהליכים הם תהליכים ידניים (SMAW, GTAW, GTAW, FCAW) וחלקם אוטומטיים (GMAW, FCAW).
דוד
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
sus
נכון אבל לא לגמרי מדוייק:
הרוב המוחלט של צנרת הגז הטבעי היא פלדת פחמן דלת סגסוג.
זוהי קבוצת פלדות שאינן רגישות לסידוק כתוצאה מריתוך ומכאן שאינן רגישות לתהליכי ריתוך שונים.
תהליך הריתוך נקבע ע"פ שיקולי עלות/תועלת ומכיוון שאין בארץ הרבה ניסיון עם תהליכי ריתוך "מתוחכמים" רוב הריתוכים מבוצעים בטיג ואלקטרודה...
בפועל בישראל הצנרת מרותכת ע"י GTAW ("טיג"), GMAW ("מיג"), FCAW ("חוט ממולא") ו- SMAW ("אלקטרודה").
חלק מהתהליכים הם תהליכים ידניים (SMAW, GTAW, GTAW, FCAW) וחלקם אוטומטיים (GMAW, FCAW).
דוד
כל סרטון שאני רואה של PIPELINERS בארצות הברית, קנדה, רוסיה, אוסטראליה, הכל מרותך אלקטרודה,
צנרת גז, עוברת הרבה תהליכי בקרה, ככה ששורש נקי יותר חשוב שם, יש גם לפעמים מצבים שעושים שורש עם טיג, עושים צילום, ואז עושים כיסויי עם אלקטרודה,
יש לי חבר שעובד בתחחום הצנרת, הם מרתכים אלקטרודה או טיג, כל צינור, על מיג אף אחד לא מסתכל.
בנוסף יש לי חבר שלאבא שלו יש עסק של ריתוכים, הם בעיקר מרתכים צנרת דלק ומים בנתבג, ( אבל לא רק) גם שם, הכל אלקטרודה או טיג.
בכל מקרה, אני אל הולך להיכנס לוויכוח הזה, לא מעוניין ללמוד אתה שיטה הזאת, זה הכל:)