100+
אני בכביש 6 מפעיל את בקרת השיוט על 110 קמ"ש בהלוך (לכיוון תחילת המסלול). בחזור זאת כבר אופרה אחרת !
תאמין לי אף סיריון או משפחתית לא נשארת בנתיב השמאלי כשמזהה את מהירות הסגירה של המפלץ הירוק ...
רענן
Printable View
קובץ מצורף 80748אני באופן שיטתי לא עובר את ה100 ! החיסכון משמעותי. ואין מה למהר כי אולי. רק אולי תחסוך 10 דקות (וכל עוד לא מדובר בחיים או מוות זה ממש לא קריטי ) זה שיש לך גדול לא אומר שאתה צריך לנופף אותו לכולם אלה פשוט להנות ממנו כשאתה רוצה :) חוץ מזה נחמד לדעת שבשעת הצורך או הרצון לחיצה קטנה ואתה ממריא :)
מור
אני כבר לא מדבר על כל אלו שהנסועה העיקרית שלהם בכלים האלה בדמיון או בדפי הפורומים.
משונררים איזו גרוטאה מהסבתא, נוסעים ברכבת , אוטובוס אופניים, קורקינט (מחק את המיותר)
שהנסועה העיקרית היא למכון הטסטים ,למוסך, לקפה בסדנת שקר כלשהי וכמובן רק כשאין תנועה !
הי רענן,
שוב תודה על המענה המועיל. הבעיה שהקריטריונים לחיפוש צרים מידי ונראה לי שבקצב הזה יקח חודשים למצוא רכב.
לאור התגובות שקיבלתי בפורום, אני שוקל להרחיב את החיפוש גם לגרנד ויטארה, פג'רו, וצ'ירוקי. אולי הם פחות טובים בעבירות אבל כפי שכתב כאן שלומי, יתכן ואני קצת פרנואידי עקב הנסיון הבעייתי עם ה- IX35 וגם כלי רכב אלו מספקים למטרות טיולי שטח עם המשפחה.
רז
גראנד ויטארה ארוכה רצוי עד 2003 (הדור השלישי מ 2007 דיי צעצועי ), ע"מ לטייל בראש שקט תצטרך למגן, להגביה ורצוי מאוד להחליף הפרונטאקס לברזל.
מכיוון שאין לה בקרת אחיזה, נעילה אחורית זה שיפור דיי נחוץ (אוטומטית יחסית זולה לעומת נשלטת ARB ).
כול "המגילה" ע"מ שתכין כ 15 עד 20 אלף ש"ח ע"מ להביא גראנד ויטארה (בתול) למכונת טיולים סבירה כמו כול SUV .
פאג'רו לשטח עדיף דגמי ה Q (עד שנת 2000 ) , מ 2001 הפאג'רו כבר ללא שילדת סולם וללא סרן "חי" אחורי.
זה אומר שהוא מכוון יותר להתנהגות כביש על חשבון השטח. גם אותו נדרש להגביה ולמגן.
צ'ירוקי - יתרונו בסרן "החי" הקידמי. סטנדרטי נדרש להגביה ולהגדיל צמיגים. שים לב לעניין הטרנספר מצבים .
אבל על זה תצטרך לשאול את המומחים לאינדיאנים ....
בהצלחה
רענן
שלום רענן,
בנסיעת מבחן שערכתי היום באיסוזו טרופר שמעתי תקתוקים מגלגל שמאל. המוכר עדכן אותי שמדובר בבעיה שולית ולא משמעותית של התרחבות והתפשטות בחום של ה-"קאפה" מפלסטיק של הגלגל, בעיה שנקראת בעגה המקצועית - 'הפינוקיו של הטרופר'. אשמח לקבל את חוות דעתך על הנושא.
בתודה,
רז
לא יודע מאיפה הבאת את "הפינוקיו" הזה....אבל....
אני יכול לתת עוד הרבה דוגמאות של גלגלים שעושים את אותו הרעש....:-)
מיכוון שהייעוד של הרכב הולך להיות לשטח בלבד כהגדרתך אין לך צורך בגלגלים האלה והדבר הראשון שתעשה כמו כמעט כל בעל טרופר טוב שמטייל זה ליזרוק את הג'נטים והצמיגים האלה לפח אשפה ולהרכיב סט 31/10.5/15 שזאת המידה המוגדלת המותרת ברישיון עם צמיגי MT שמיועדים לשטח.
תודה שוב לרענן על ההפנייה המדויקת.
לגבי החלפת הצמיגים, גם רכב שנועד רק לשטח צריך להגיע אליו ואפילו בארצנו הקטנטונת זה אומר לפעמים נסיעה של מאות ק"מ על כבישים.
אני עדיין לא מבין מספיק את היתרונות והחסרונות של צמיגים כאלה או אחרים אבל אני בהחלט מתכוון להיכנס לנושא ברצינות ולהבין יותר עם הזמן. אני לא נוטה להשקיע בתוספות לפני שאני מבין בדיוק מה המטרה ומהם היתרונות והחסרונות. תודה על ההערה. אני משוכנע שעם הזמן אני אבין יותר מה צריך לעשות.
ושוב שלום,
בסופ"ש הזה התרכזנו במיצובישי פג'רו (ארוך דיזל) ובגראנד צ'ירוקי (4700).
ברור לי שהרבה תלוי ובכל זאת, אם מעמידים פג'רו 2001 אל מול צ'ירוקי 2001 (נגיד לצורך העניין ששניהם עם הגבהה ומיגון), האם ניתן לסכם כמה יתרונות וחסרונות משמעותיים שיקלו על ההחלטה?
למי מהם יש יתרון מבחינת עבירות בשטח?
למי מהם צפויות יותר תקלות והאם ניתן להביע דעה לגבי עלויות האחזקה השוטפת שלהם האחד מול השני?
טוב חייב להגיב אין צאנס למיצובישי בשום מצב גם בכביש וברור בשטח
כמו להשוות תפוחים לאגסים ...
לגבי אמינות, עליות אחזקה זה קשה מאד בגלל שאחד דיזל והשני בנזין. מה שכן אחזקת הקינג (פאג'רו 2001 ומעלה) דיי יקרה.
לגבי עבירות, אין ספק שצ'ירוקי מנצח בזכות הסרנים "חיים" ומתלים עם מהלך טוב יותר (בפאג'רו מה שלא תעשה מהלך המתלים דיי מוגבל).
אישית, לא מתחבר לעיצוב הצ'ירוקי (מבחינתי זה פרייבט מוגבה). מאידך הייתי מעדיף את הפאג'רו Q (עד שנת 2000 ).
רענן
לגבי עלויות לא בטוח שהגראנד יותר זול עד היום חפרתי מאוד עמוק בכיס בשביל לטפל בבהמה ועוד הזרוע נטויה בקיצור גייפ עם המון אופי כוח ורמת שיפורים אין סופית מומלץץץץץץץץץץ
בנוסף אם יש קצת חוש טכני ואין בעיה לקחת מפתח ברגים ביד, ניתן לרכוש חלקים ושיפורים לג`יפ במחירי ארה"ב ברשת. נכון יש משלוח, מיסים ולפעמים קצת כאב ראש אבל אפשר לחסוך הרבה.
בכל מקרה רכב בן 12 ומעלה יעלה, כולם כבר מבינים שזה תחביב יקר.
,תחפש איסוזו רודיאו בשנים 2003-2004 בשנים הללו הגיר מתוצרת אייסין יפנית ורוב הרכבים שימשו לנסיעת כביש בלבד המידות שלו סבירות וניתן לשדרג אותו כעומק הכיס הרכב נפוץ בארה"ב וקיימים עברו שיפורים רבים רכב נוסף גיפ ליברטי 2002-2003 מנוע דומה ומידות דומות
במחשבה שניה לא חושב שבתקציב שלך תוכל להביא גראד במצב טוב ובכלל אחד משופר אולי טרופר בנזין וגם לא משהו משופר
לפני שנה הייתי באותה הדילמה שלך . חיפשתי וקראתי לא מעט ובסוף לאחר סינון נשארתי עם רכב אחד על הכוונת . בתקציב של 40-50K , קשה למצוא רכב טוב ושמור ,צעיר יחסית ,קילומטרז' סביר שלא החליף הרבה ידיים .
אפשר לקנות באותו תקציב רכב זקן יותר ,עם מוניטין ויחסי ציבור יותר טובים , אבל שלא יספרו סיפורים : רכב עם 400000-500000 מגיע לשלב שאולי המנוע עוד טוב , אבל מערכות אחרות מתחילות לדרוש החלפה , ואין הבדל על מה בזבזת יום או שבוע במוסך וערימה של כסף .
החלפת מדחס מזגן , אלטרנטור , סטרטר ,בקאקס או מערכות אחרות הן תקלות של בלאי מצטבר של כל רכב וכל יצרן ומנסיון הן מגיעות אחרי 400000 ק'מ .
אחרי חיפוש דיי ארוך מצאתי טרופר בנזין 2004, יד ראשונה ,פחות מ 200000 ק'מ , ברמת האבזור הגבוהה ביותר עם מערכת גז וצמיגי "31 חדשים .
שנה אחרי ,אני חייב לציין שזו היתה קניה מצויינת , אני יוצא המון לשטח ונוסע גם לא מעט כביש ובסך הכל ,אין מילה אחת שלילית .
מבין את מה שאמרת על "עצלנות" אבל אם תלחץ על הגז תעיר את המפלצת הרעבה ,כך שהברירה בידיך : חיסכון מול ביצועים.
מערכת הגז מתפקדת מצויין אחרי טיפול ראשוני אין שום בעייה .
בטיולי שטח "רגילים" שלא נועדו לאתגר קשה מידי אלא לטיול לשם הטיול , אין מכשול שנחשב לבעייה עבורו גם במצבו הסטנדרטי ללא שום שינוי ושיפור .
לדעתי , אין רכב ברמת המחיר הזו שנותן יותר .
שוב תודה על ההתייחסויות.
באשר לתקציב, בלב כבד אני מוכן לעלות גם ל-60K אם הרכב שומר על ערך ויש לו שוק סביר. לשם הבהרה, ב- 40K אני מוכן נפשית גם להניח שלא ניתן למכור ושזו השקעה נטו עבור ההנאה מטיולי שטח.
לפי הנסיון שלי בחיפושי הרכב בחודשים האחרונים, טרופר ארוך בנזין הוא בסה"כ רכב ללא שוק ולכן, גם בהינתן שהוא המועדף עלי, אני לא רוצה לעבור בהרבה את ה- 40K. אין מבחר ביד-2 ולא קל להשיג רכב תקין בזמן חיפוש סביר.
לפי חוות דעת מומחים שקיבלתי, רודאו הוא לא באמת רכב שטח ונופל מהאחרים בקטגוריה. הוא כרגע מחוץ לחיפוש.
באופן אישי המכניקה של הרכב מעניינת אותי ויש לי ידיים. הבעיה היא שאין לי כלים מתאימים, אין לי נסיון או יתר הבנה, אין מי שילמד אותי ובאופן כללי לפחות בהתחלת הדרך, אני אאלץ לסמוך על המוסכים. לא בחנתי כלל רכבים שיש להם מעל 250K ק"מ, כך שהקטגוריה של אלו כלל לא עומדת אצלי כאפשרות.
הגראנד צ'ירוקי שראיתי בסופ"ש האחרון כולם בפחות מ-250K, שנת 2001. אני לא מעוניין להיקבר בהוצאות על תיקונים מייד מההתחלה. האם הדרישה הזו פוסלת אותם על הסף?
נראה שאתה מתפזר. לכל רכב יש יתרונות וחסרונות ונראה לי שאתה צריך למקד את עצמך. עד היום נסעת בקרוסאובר של יונדאי, תתפלא גם טריוס יתן לך הפרש של שמיים וארץ ביכולת העבירות ובטח שכל SUV עם הילוך כוח.
תחליט מה הפרמטרים שחשובים לך: גודל, אמינות, עלויות אחזקה, צריכת דלק, שוק שיפורים וכו׳ ותתחיל לפסול רכבים. לדעתי כל SUV בנזין יעשה את העבודה נאמנה וכל מה שנשאר זה למצוא את הרכב הכי שמור ותקין שאפשר. עוד שנה/שנתיים תרגיש רעב לעבירות, תשפר או תמכור ותתקדם הלאה.