[QUOTE=יואב;539327]לתחזוקה במחיר סביר*.
QUOTE]
יש הלוואת טובות עכשיו?
בוא נביא זוג רוביקונים ולא נאכל שנה. מה אתה אומר?
Printable View
[QUOTE=יואב;539327]לתחזוקה במחיר סביר*.
QUOTE]
יש הלוואת טובות עכשיו?
בוא נביא זוג רוביקונים ולא נאכל שנה. מה אתה אומר?
צריכת דלק: 1 ל 5.5 בערך , אני לא באמת בודק.
מחוץ לעיר 1 ל 6.5 +-
אני עם צמיגי שטח מלא 245/75/16 ( מקביל ל 31 בגובה)
הגבהה של 3.5״ וגגון עם גלגל ספייר עליו.
גודל - אנחנו זוג עם 2 ילדים, אין בעיה לצאת לכמה ימים במדבר , אבל אין מקום לעוד ילד.
יתרון הגודל - בחניה זה לא משאית...
יחסי העברה - מקוריים, לא החלפתי.
תחזוקה: במשך 8 שנים כמעט ולא הוצאתי כסף על תחזוקה למעט שמנים/ פילטרים וכו.
בשנה האחרונה התפוצץ לי רדיאטור שגרם לנזק לראש המנוע, בפעם הראשונה שעשיתי ״ראש״ פישלתי קלות ולכן היה צורך בפעם שניה.
בשני המקרים עבודה עצמית, הפעם השניה עלתה 700 ש״ח - יישור משטח ואטם
חלפים זולים: רדיאטור אלומיניום מלא 1200 ש״ח מאיביי כולל הובלה מיסים וכופאן קלאב 360 ש״ח כולל משלוח עד ההבית חיישנים למיניהם גם לא יקרים.
הכל זמין אצל ינוביץ ובחו״ל.
בקיצור - תחזוקה תלויה בנבלה שתמצא :)
אם אתה מחפש xj, שווה לך אולי להסתכל גם על zj מודל 97-8, אוטו גדול יותר, מאוד דומה מכנית, נוח יותר וזול יותר משמעותית.
סער
צריכת דלק כמו אצל סער. 5.5 קילומטר לליטר בממוצע רב שנתי.
הגי'פ שלי מודל 94, אצלי עוד מעט שמונה שנים. קניתי אותו במצב מקורי לגמרי. מנוע, גיר, טרנספר, סרנים - טפו-טפו רק טיפולים שוטפים בזמן. את כל המסביב החלפתי במהלך השנים. מערכת קירור כולה (מצינורות, פקקים, משאבת מים, ועד רדיאטור לפני שנה), סטרטר, מדחס מזגן, נדמה לי שגם אלטרנטור. הוא עבר אצלי גם פחחות וצבע לאחרונה, הגבהה (רוביקון 4.5 אינץ') איך שקניתי אותו, ושאר שיפורים ודיגומים ג'יפאיים.
הג'יפ אמין ואפשר לסמוך עליו הן ביום-יום והן בטיולים. אשתי נוסעת איתו לטכניון כל יום. היתה תקופה שהוא היה ספק רכב טיולים ספק רכב יומיומי, כלומר מוזנח אבל לא מוזנח. זה לא עשה טוב. צריך להחליט אם זה רכב שצריך לסוע כל יום, כל השנה, לאסוף ילדים מהגן, ואם כן להשקיע ולסדר בו הכל ולתחזק ברמה גבוהה. זה מה שאנחנו החלטנו בסופו של דבר.
לדילמה שלך זרקו - דילמה של מתקדמים. ברור שאתה דורש רכב עם סרן קדמי חי.
האופציות מתחלקות לשתיים, ותסלח לי אשתך אם הכללתי הכללה גסה מדי לצורך הדיון...
- אם היא נוסעת לעבודה בפרייבט שהוא גם רכב המשפחה העיקרי, ואתה בג'יפ - אז יש מצב להיילקס ישן או לדיפנדר.
- אם אתה ברכב קטן והיא בג'יפ - אז הברירות הן צ'רוקי/גראנד צ'רוקי/דיסקברי.
(לנדקרוזר 70/80 ופטרול הם גם אפשרות תיאורטית)
עכשיו אתה ג'יפאי מתקדם. אתה מסוגל להחזיק כל אחד מהרכבים האלו, והבחירה היא לגמרי עניין של התחברות אישית. היילקס זה להשאר במשפחה שאתה מכיר - זה סמוראי מוגדל בשקל תשעים. זה רכב מדהים באיכות הבנייה שלו, יש לו את מכלולי העברת הכוח המקוריים הכי טובים, אמין בטרוף ולא משנה למה. הבעייה שלו היא חוסר כוח, בעייה שאתה מכיר כבעל סמוראי. אין כמעט מה לשפר עבור רמת הטיולים שאתה מכיר - הוא גבוה מספיק, ממוגן מספיק, הסרנים מעולים, כל מה שצריך זה להתקין מקדימה נעילה אחורית מקורית ואתה מסודר. שלב הבא - יחסי העברה בטרנספר כמו בסמוראי. וסע לשלום. רכב טיולים משפחתי מעולה, כולל 2-3 ילדים לפחות עד גיל בר מצווה, או עד שיתלוננו על מרווח רגליים במושב האחורי.
דיפנדר - אם אתה מתחבר לעניין - אין מה לדבר. רכב טיולים אולטימטיבי. איכות נסיעה הרבה יותר טובה מהיילקס, איכות גימור זוועה, על תנוחת הנהיגה וכולי נאמר מספיק.
שני אלו הבעייה שלהם היא ביום-יום. דברים כמו חלונות חשמליים ונעילת דלתות מרכזית מאד מפריעים - כשאין אותם. וצריך להתמודד עם להעמיס ילדים וקניות ולדבר עם הגננת וכולי... בגלל זה אני אומר שאם אתה הולך על הכיוון הזה אז זה כנראה יהיה הרכב הראשי שלך ולא של אשתך.
על דיסקברי אין לי הרבה מה להוסיף על מליוני המילים שנכתבו בפורום. לא היה לי (אגב מלריה כן הייתה לי, אם כבר מדברים על מחלות טרופיות).
צ'רוקי (או גראנד צ'רוקי)- היתרון שלו ביום-יום הוא קבינה נורמלית ואפילו מפוארת אם כי בטעם של שנות ה80'. חלונות חשמל, נעילה מרכזית, מזגן טוב, כסאות חשמליים, מחממי תחת, תלוי ברמת הגימור שתמצא. רוב הדברים עובדים, מה שמתקלקל אתה מחליט אם לתקן - לרוב מדובר על חלקים בגרושים מאיביי והתעסקות אישית שלך.
בניגוד למה שאתה מכיר, יש להם המון כוח, וגיר אוטומטי שמאד מקל על נסיעה בשטח קשה, אז אין מה להתעסק איתם בעניין של יחסי העברה, לפחות בהתחלה. מה שהם כן דורשים זה הגבהה ונעילות. ברור שהכי כלכלי לקנות אחד משופר איכותי.
כשהם מוגבהים 4.5 אינץ' על צמיגי 31 (חייב בשביל לטייל בשטח ברמה שאתה רגיל) איכות הנסיעה שלהם כבר לא ברמה גבוהה, ואם בני המשפחה לא גבוהים - אז עלולה להיות בעייה אמתית בשימושיות היומיומית.
נקודה אחת לא נגעו בה עם כל ההמלצות לכלים המתקדמים כמו היילקס/דיפנדר וזה העובדה שהרכבים האלה גניבים ברמה לא שפויה. הרבה מעבר לאחרים (סופה לא עלתה כהצעה).
היילקס מוגבה מצליח להיכנס אליך לחניה של הבניין בלי לכסח את התקרה?
חשבת על פרויקט של סמוראי ארוך עם 5 דלתות? זה יהיה אותו המרווח הפנימי של TJ,רק עם חצי\רבע מנוע
יש לך את הארוך תחת היד? תשיג עוד בודי של קצר ותתחיל לעבוד... לאט לאט.
בסוף יהיה סמוראי סטיישן.
אסף.
סופה סימן 2؟
אחרי טיולון היום הבנתי שג'ימני משופר כנראה לא יעמוד באותם מקומות שיעבור הארוך.כנראה שהתשובה היא היילקס.
אם כי גם הרעיון של סופה 2 קורץ...., נראה לי שהדלת האחורית קטנה משהו.
אם אתה יכול להשיג סופה סימן 2,רוץ לקנות אותה!
השלבים בפרוייקט סמוראי 5 דלתות:
קונים 2 דלתות של סמוראי (כולל צירים כמובן). מקצרים אותן באמצע ומרתכים בחזרה. (אני אבדוק בכמה - רשום לי איפשהו...)
חותכים את הבודי מהקשת המקורית עד לחצי בית גלגל אחורי ועושים שבלונה לצורת חיתוך של שתי הדלתות הנוספות (הכנפון נחתך לחצי. חצי מחובר לבודי והחצי השני מחובר לדלת וזז איתה כשפותחים אותה)
חותכים את הדלתות לפי השבלונה,מרכיבים,הולכים לזגג שייצר 2 זכוכיות סטטיות (אין להן לאן לרדת כי הבית גלגל יושב מתחתיהן) ו2 שמשות מקוצרות שניתנות להורדה
אם אתה רוצה להשקיע אז גם גומיות חדשות לדלתות ונעילה מרכזית...
אני מאמין שהכלוב שלך יכול לשמש בתור אחלה נקודת עיגון לחגורות חדשות. ספסל ל2 אתה יכול לקחת ממני בכיף (או לקנות אחר של 3 בגרושים מפירוקיה)
דהיינו,שמשות,דלתות,צירים,חגורות וספסל. אני מאמין שזה יעלה פחות מTJ
זמן ומחיר לעבודה - אני אבדוק אם תרצה להריץ את הפרוייקט הזה