איך החלטת לקדם את הסיפור הזה? הזמנת כבר משהו?
Printable View
איך החלטת לקדם את הסיפור הזה? הזמנת כבר משהו?
מתעלק גם...
אני רוצה להזמין את אחד מאלו:
http://www.ebay.com/itm/2X-6-18W-CRE...item1e7e80d51c
http://www.ebay.com/itm/2PCS-6inch-1...item1e7e80cf2b
יש למישהו ניסיון עם המוצר? לחיוב / שלילה?
קשה לי להחליט מה אני צריך, אור ממוקד או מפוזר. ההגיון אומר שמפוזר, כי גם ככה לא נוסעים יותר מדי מהר בלילה, אבל אולי אני טועה? אולי 1 מכל סוג?
אשמח לכל עצה...
בלדים האלה בדרך כלל לא רושמים לומן, לא יודע למה... כי בפנסים אחרי דווקא כן מציינים, מה גם שאם היו רושמים זה בטח היה שיקרי...
לדעתי - 18W כאור קידמי זה חלש. מינימום 24 (זה מה שיש לי) אם אתה מוכן להשקיע יותר - חפש 51W אבל כאן יש קפיצת מדרגה רצינית במחיר.
פנסי אופניים ופנסי יד משווקים לפי לומן, פנסי רכב 4X4 לפי וואט ככה זה נראה לי לפחות.
שלום,
נגעתם בנושא בו אני מבין לא מעט.
כמות האור שיחידת אור מסוגלת להפיק (כמו יחידת מדידה לכוח סוס,). היא ב"לומנים" "LUMEN". אבל יש גם זיוף בנתונים הללו.
כמות צריכת חשמל שגוף תאורה צורך נמדד בהספק (וואטים). יש קשר בין הלומנים לוואטים. והוא ניקרא לומן לכל 1 וואט (Lm/W). מספר גבוה יותר מעיד על נורה חסכונית ויעילה יותר.
השוואה לשיקולכם:
הלוגן, משפחת נורות הלהט.
יתרונות: עוצמת אור גבוהה. דעיכת אור פחות מ 5% ב1000 שעות עבודה.
חסרונות: נצילות נמוכה 10-15 לומנים לכל 1 וואט ( 50 וואט = 500-750 לומנים), אורך חיים קצר 500-2000 שעות עבודה תלוי באיכות היצרן.
תזוקה: החלפת נורה פשוטה, עלות נורה זולה.
מטאל הלייד, משפחת נורות הפריקה, בשפה העממית קסנון(סוג של גז).
יתרונות: עוצמת אור גבוהה, נצילות גבוהה 50-80 לומנים לכל 1 וואט (35 וואט = 1750-2800 לומנים). אורך חיים גבוה 3000-10000 שעות עבודה תלוי באיכות היצרן. דעיכת אור פחות מ 10-5% ל1000 שעות. ניתן לבחור מגוון צבעי אור.
חסרונות: יש לנורה מנגנון הצתה, צריך להימנע מלכבות ולהדליק אותה הרבה- מוריד לה משמעות מאורך החיים (לא מומלץ להבהב איתה). בין 1-2 דקות עד שמקבלים את עוצמת האור המלאה והגוון צבע היציב.
תחזוקה: החלפת נורה פשוטה, חשוב לבדוק כי אפשר להחליף את המנגון ההצתה של הנורה בקלות מבלי לזרוק את הגוף לפח. עלות נורה בינונית.
לדים, ממשפחת הדיודות.
יתרונות: יש לי לדים על הגג. אורך החיים ארוך במיוחד 40,000 שעות (רק ללד). ניתן לבחור כל גוון אור רצוי. נצילות גבוהה 50-90 לומנים לכל 1 וואט.
חסרונות: הדרייבר (ספק כוח) שמפעיל את הנורה הוא בעל אורך חיים מוגבל, לכון הוא קובע את אורך חיי הנורה, 2000-25000 שעות הפערים ממש ככה בין סיני זול למותג יוקרתי. דעיכת אור גדולה 10-15% ל1000 שעות עבודה. מחיר גבוה מאוד. רגישות גבוהה לחום - משפיע על אורך החיים משמעותית.
תחזוקה: אין תחזוקה, אם נשרף הדרייבר או הלד כי הדרייבר שרף אותו, את כול הגוף מחליפים. וחשוב לדעת כי סיכוי מאוד נמוך שתמצאו את אותו הגוף בדיוק לאחר תקופה מסויימת שאחד מהם התקלקל.
http://bimg2.mlstatic.com/kit-hid-bi...833_082012.jpg
2800-3000K (קלווין) = גוון אור של נורת הלוגן או צהוב
4200K (קלווין) = גוון לבן טבעי של נורת מטאל הליד (קסנון)
6500K (קלווין) = אור לבן משרדי
ככל שהמספר עולה ככה הצבע לבן יותר ונוטה לכחול.
ככל שהמספר נמוך יותר הצבע יותר צהוב ונוטה לכתום.
בלדים ככל שהקלווין גבוה יותר, ככה הנורה מאירה חזק יותר, זאת אומרת לד לבן נותן יותר לומנים מלד צהוב.
במטאל הליד ככל שהקלווין נמוך יותר, ככה הנורה מאירה חזק יותר, זאת אומרת נורה צהובה נותנת יותר לומנים מנורה לבנה.
לסיכום, הנורות הלדים, זה העתיד. אך המוצרים הסינים הפשוטים שולטים ב90% מהשוק. זאת אומרת לדים באיכות נמוכה- בינונית עם נצילות אורית נמוכה. דרייבר באיכות בינונית. הלומת אור צרה מאוד בפנסים שנמכרים לג'יפים , כמו פנס , זאת פיצוי על לומנים נמוכים מה שגורם לנורה להאיר חזק אך נקודתית, וזה לא מתאים לתאורת דרך. רק לפנסי יד.
נורות מטאל הליד (קסנון), הן הכי VALUE FOR MONEY, תקבלו את הכי הרבה אור ואמינות לכל שקל שהשקעתם. הגוף יכול להשאר איתכם לנצח ורק להחליף את הנורות.
רוב התוצרת של הפנסים הללו, באיכות טובה. השוק הזה לא הוצף בסחורה זולה.
תמיר
תמיר קבל ח"ח
שכן שלי שתאורה היא המקצוע שלו
אמר לי בפשטות :בסין יש כ 3000 (שלושת אלפים) מפעלים שמיצרים פנסי לד באיכות בנונית ומעלה ........
והמבין יבין
sent from TIZ EL NABI
טןב אז ככה...לאחר אין סופר התבלבטיות וקראית כמעט כל מאמר אפשרי בנושא....החלטתי !
http://www.ebay.com/itm/4-4X4-OFF-RO...2b232f&vxp=mtr
עכשיו ...תגידו בזבזן,טיפש,שורף ממנו וכ"ו....לא אכפת לי החלטתי לפנק את ה"גאלו" שלי במוצר סקסי,יפה,טוב ואיכותי!! (אני מקווה שאני ימצא פיתרון לכיסוי של שני העגולים) מעדיף להוציא סכום של כסף ויהיה לי משהו טוב שישרת אותי עד הגייפ הבא או בכלל....אני אצתרך את העזרה שלך בחיבורי חשמל וכל החיווטים
ולגביי המוט רוחב....אני עובד על משהו אני יעדכן אותך בהמשך :)
תמיר תודה על ההסבר המפורט :)
אסף, בדקת בגל אור כמה עולה סט כזה בארץ?
אם זה מה שהחלטת, עכשיו, לפני שאתה משלם 650 ש״ח לא כולל משלוח על חדשים, תתחיל לחפש ביד 2 פה בארץ...
אני מצאתי זוג הלה 500 ב-100 ש״ח מבחור עם קיה ספורטאג׳ שלא ידע שהם הלה בכלל....
ובנוסף, משתמש פה בפורום נתן לי (חינם+חיוך!) שני פנסי עבודה כי ראה בשירשורים שאני מחפש.
הסבלנות משתלמת ואופציית הקניה באיביי לא בורחת.
נ.ב- מצטרף לתודות לתמיר על הפירוט !
המוצר הזה הוא כל כך 1989 שזה כואב...
מהרגע שהתקנתי את הלדים אני פשוט מכבה את האורות הראשיים בשטח בלילה - האור הלבן שמציף את הכל בצורה אחידה הוא פשוט תענוג לעומת פנס רגיל.
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=73770
זה מה שעשיתי אצלי. מחר אני אצלם ואוסיף את דרך הכנסת הכבילה מהדלת האחורית לפנל המפסקים.
לשם השוואה - נורת הלוגן של 55 וואט שקולה בערך ל 1000 לומן.
אסף.
מאחר ואני לא מאמין לנתונים שהם מפרסמים. אני מייעץ לך רק לפי הנסיון של מה שראיתי בעיניים שלי. 18W זה מעולה כפנס עבודה אחורי בעל אלומת היצף. 27W ספוט כמו בשרשור שלי זה המינימום לזוג פנסים קדמיים. 51W הם קפיצת מדרגה ריצינית מאוד קדימה גם בעוצמה וגם במחיר. אם אתה מגיע למפגש ויש לך סלבנות לחכות תוכל נראה לראות שם את כל הסוגים ולהחליט.
ושוב - זו הדעה שלי. לא מחייבת.
טיפ קטן כאשר מחליפים נורת הלוגן ברכב.
לאחר שמוציאים את הנורה הישנה מהפנס,
ולפני שמכניסים את הנורה החדשה לפנס.
תדליק את הנורה החדשה מחוץ לפנס כ5 דקות לפחות, הציפוי האפור על הנורות נשרף בפעם הראשונה שמפעילים את הנורה ויוצר מעט עשן, מומלץ שהעשן הזה יתפזר מחוץ לפנס ולא בתוכו. (העשן נדבק לרפלקטור ולעדשת זכוכית ולאחר 10 החלפות כבר רואים שהפנס לא שקוף ומבריק כמו פעם).
ככה הפנסים יראו חדשים ומבריקים יותר מבפנים לאורך זמן.
* תקף רק לנורות H4,H7
תמיר