תגובה: קניית לאדה חדשה 2013
ניבה זה אוטו מהסבנטיז. והוא מתנהג בהתאם.
מישהו כאן אמר שהניבה מתנהגת "כמו נ"נ", אז לא צריך להגזים, אני באמת לא מכיר שום כלי רכב שמתנהג רע כמו נ"נ.... אולי משאיות רוסיות ישנות שתוכננו בערך באותו עידן של הנ"נ - תנהג פעם בזיל (בטח נשארו הרבה כאלה אצלכם) ותבין... אבל הכיוון ברור.
יש לניבה כמה בעיות:
1. רעש. מהמנוע ומהתמסורות. בידוד רעשים מינימלי, מנוע מחוספס ורועש, יבבה קבועה שכזו מהגיר ומהטרנספר. מתרגלים, או שלא.
2. אין כוח. 80 כ"ס זה לא הרבה גם על אוטו קטן כמו הניבה, והם מתבזבזים בהנעה הכפולה הקבועה.
3. צריכת דלק. כאמור - מערכת הנעה שגוזלת המון כוח + משקל לא קטן + מנוע מיושן וחלש + אוירודינמיקה לא משהו = צריכת דלק גבוהה
4. איכות. איכות הרכבה וחומרים מעולם לא היתה יתרון גדול של תעשיית הרכב הרוסית. לפני 20 שנה בישראל הניבות החלידו במהירות. בלטביה עם כל המלח על הכבישים, אני מהמר שהן מחלידות אפילו יותר מהר.
5. אמינות - לך תדע. אחד הפיצ'רים הנפוצים ביותר במכוניות כאלה הוא שאין שתיים זהות. אתה יכול ליפול על כלי שימרר את חייך, או על אחד שיהיה אמין ונאמן שנים ארוכות. כעיקרון לא הייתי בונה על אמינות מופתית לאורך שנים ארוכות. כמו בסיקס ובסופה - אל תיסע לשום מקום בלי ארגז כלים... מצד שני זה אוטו פשוט. קל וזול לטפל בו ולתקן אותו.
ובאמת אל תנסה להשוות ניבה לכלים שהזכרת כי תתאכזב ובענק. הניבה קטנה, צפופה, חלשה, איטית, גסה, רועשת ומיושנת בסדרי גודל בלתי נתפסים מולם.
אבל מה? בשטח טכני סבוך היא מסתכלת להם בלי בושה בלבן של העיניים - רגע לפני שהיא לועסת ויורקת אותם...
ומי משלם 9,000 אירו על סמוראי? תן 9,000 אירו וקח את הסופה שלי. כמות שהיא. לא מוריד ממנה כלום. איך?
9K = 43K בשקלים לפי שער של 4.8, סמוראי משנתון גבוהה עם רמת אחזקה גבוהה ובלי חלטורות יקבל מחיר כזה, יקח זמן אבל יקבל. אז שורה תחונה מה אתה ההיתה עושה במקומי? הרכבים שנכנסים לי לתקציב הם משנות ה80 תחילת 90, אני ממש מקווה שאצליח למצוא משהו שעדיין לא נאכל על ידי החלודה, נראה לך שאצליח או שנלך עם האינטוציה הראשונית, כי אני פה רואה אחת שנתון 2012 עם 20K שרוצים עליה 7K אני יכול להתמקח ולקחת אותה ב6.5לפי דעתי, או לחכות לאיזה מציאה אחרת?
אם היא טובה (תבדוק!) תספור לו 6K מול העיניים והוא ייתן אותה. לדעתי כלכלי יותר מאשר לשלם 50% יותר על אותו רכב בדיוק.
קיבלתי! תודה רבה, יעלו תמונות בהמשך
אין מה להשוות ניבה לSUV שהזכרת בכלום...
אגב סמוראים, באירופה מסתובבים סמוראים ארוכים תוצרת סנטנה עם מנוע דיזל עד שנת 2003 (נדמה לי), לא שווה לחפש כזה?
לגבי השוואות לרכבים שהזכרתי, הבעיה הכי גדולה איתם הייתה החשש שמא משהו יישבר באמצע הטיול ולא שאני מזלזל בחוסן הכלים, אני פשוט מפחד מעלות התיקונים,
הקנייה הזאת נועדה לרכב שכהגדרתי "אוכל להכנס איתו בסלע ולא להרגיע רע על הרכב"
לאדה יד שנייה במצב טוב זה פתרון מושלם, עלות הרכב זולה מאוד יחסית, דיי חסון, פשוט לטיפול חלפים זולים, וייספק הנאה שצריך.
מקווה לא להתאכזב
דרך אגב זאת הכלה המיודעת.
http://en.autoplius.lv/ads/lada-niva...ol-912653.html
שבוא הבא אני הולך לבדוק מה המצב שלה, האם המדריך לבדיקת לאדה עדיין עדכני להיום?
יש מחלות חדשות?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ishc
חפש משתמש LIOR B.S הוא החופר לאדות הראשי של האתר (ליאור מקווה שלא תעלב, זאת לא הכוונה) :)
צחי הכל בסדר, כל אחד והשריטה שלו :D (בכל זאת מעל 15 שנה עם הניבה שלי :cool: )
גם אני כמו אסף הייתי קונה אחת חדשה אם היה אפשר..
לגבי הניבה , זה כבר לא אותו מנוע ולא אותו גיר שאנחנו מכירים מהניבות שנמכרו פה, גם מערכת ההזרקה שונה לגמרי, המנוע יותר חלק ונושם ממה שהיה בעבר, אין רעידות, יש בידוד יותר טוב, זה ממש לא הניבה שהכרנו ולטובה , את זה אני כותב משיחות עם בעלי ניבות מעבר לים, יש שיפורים ותוספות בדיוק כמו לכל רכב שטח אחר ואולי אפילו יותר..(נעילות, יחסי העברה, הגבהות, וכו')
וכן ניבה חדשה תהיה יותר אמינה מכל סמוראי משנות ה-90 בלי לחשוב בכלל.
הניבה הכי חדשה בארץ היא משנת 96 , עם טיפול נכון ומסור בדיוק כמו שמטפלים ברכבים אחרים אין בעיות אמינות מיוחדות, מלבד חלודה שגם זה טופל כבר בסוף שנות ה-90, כל המרכב עובר גילוון ומחזיק מעמד יופי , הניבות החדשות זה לא מה שהכרנו פה בארץ.
לגבי המדריך בדיקה אז הוא לא ממש רלוונטי כי אתה הולך לראות רכב חדש לא? מה כבר יש לך לבדוק? תעשה סיבוב, מתאים לך תקנה, לא מתאים נגמרה הדילמה..
אם אתה שואל אותי אישית, אני הייתי קונה, ואם אתה חוזר עם אחת אני קונה אותה ממך (אם אסף לא יגיע לפני)..
לטיולי שטח בינוניים , לזוג הניבה בהחלט מספיקה וקצת מעבר, מבחינת מרווח, הרבה יותר מרווחת מסמוראי אלא אם תקנה ארוך..
את זה בטח כבר ראית
http://www.youtube.com/watch?v=IFx5b...e_gdata_player
ליאור
1 קבצים מצורפים
אם הם שיפרו את הגיר אז בכיף כי אני אכלתי מרורים משלושה גירים שונים עם קילומטראז' לא גבוה במיוחד.
כנ"ל לגבי מע' החשמל שהיתה קטסטרופלית (למרות שלכאורה רכב לא מחושמל).
בתור בעלים לשעבר של לאדה אדמונית, הניבה היא בהחלט רכב שטח חביב, למתחילים ותפרנים.
לא הייתי קונה חדשה, לא הייתי קונה שום רכב חדש. לאדה בת שנתיים תהיה עיסקה טובה יותר.
וחוץ מזה, הייתי מחפש איזה SUV יפני מבוגר יותר - למה לא פג'רו Q, קינג או קרוזר ישנים וטובים?
זה עשוי להיות רכב הרבה יותר מתגמל מהניבה, עם כל הכבוד לקולחוז הסיבירי.
http://img.tapatalk.com/d/14/06/09/duryda4u.jpg
הנה אחת שראיתי במוסקבה לפני שבועיים.
כמובן שמדובר בשברולט ניבה, שזה בעצם דייהו ניבה,
שדווקא נראה ממש מגניב.
מבפנים אגב, נראה בדיוק כמו כל משפחתומטית רגילה מאמצע שנות ה2000.
לגבי האמינות, אני הייתי מחלק את זה ל2:מנוע ותמסורות+אלקטרוניקה ושלדה. לגבי השלדה אני כבר ממש לא בטוח שזה כמו פעם. זכור לי טיול אחד שבו המתלה האחורי פשוט נתלש מהמקום, אך עם זאת בריתוך של 10 דק המשכנו לנסוע כמו כלום.
כמו כל דבר, אני מניח שגם פה כבר התחילו לחסוך ולכן זה בטח פחות מסיבי.
לגבי המנוע והתמסורת, כתב כאן למעלה ליאור..
נשלח מה iPhone שלי ע"י Tapatalk
אכן לאחר נסיעה קצרה ומבט שני מעמיק, ירדנו מהרומן הרוסי. והחלטתי לחפש לנד קרוזר, ידני, דיזל, שנת 2005 ומעלה.
מצאתי כמה אקזמפלרים שעל פניהם במודעה נראים מעולה, קילומטרז נמוך, חלקם בצורה מחשידה.
אבל כנראה שהקומבינות של ישראל לא נשארו בתחומה בלבד, בכול אחד שבדקתי, ראיתי עבודת של חאפרים במכסה מנוע, חוטים חשופים, קומבינות עם אזיקונים, שמן במים, אני יכול להסיק שרוב האנשים שקנו את הרכבים לאחר הירידת ערך, לא היו בעלי מספיק אמצעים לתחזק אותם כנדרש וחסכו כול אגורה באחזקה וזה מה שרואים בפועל, חוץ מזה בחורף פה מפזרים מלח על הכבישים, ורואים את זה היטב ברגע שמסתכלים מתחת לרכב, נקודות יפות ועסיסיות של חלודה כבר נראות, אני לא רוצה לדעת אני לא רואה.
ובנוסף לכך הק'"מ הנמוך, הבנתי שיש פה הרבה קומבינות באיחוד, כמעט כול הרכבים עוברים תהליך "השבחה" על מנת להוריד להם כמה אלפי ק"מ מהממד לפני המכירה.
וזאת בנוסף שמישהו כאן הזהיר אותי שפה צריך לבדוק עשר פעמיים למי באמת שייך הרכב, ומה קרה לו, בגלל החופש תנועה בין מדינות, לא חסרים כלי רכב שנגבנו במדינה אחת, הגיעו לפה, החליפו מספרים, והטביעו מספרים חדשים בשלדה ובמנוע, ונמכרים כאילו כלום לא קרה, הבעיה שאחרי שנתיים עוצר אותך שוטר מבלי שידעתה בכלל.
אותו הדבר לגבי תאונות, לא חסרים רכבים שקיבלו טוטאלוס, נסחבו לרומניה,הונגריה וכול מדינה אחרת במזרח, עברו שיפוץ איכותי כמו בקלקיליה, ונמכרות לך בתור הרכב של הסבתא שנפטרה ולא נסעה בו כבר חצי שנה.
קיצור אין מציאות ואין מתנות חינם, כפי שאמר מישהו פעם אני לא מספיק עשיר בשביל לקנות בזול.
נכון שבעתיים במכוניות משומשות.
אני ממליץ בחום על ניבה
האם יש חנות לחלקי לאדה איפה שאתה נמצא שאני יכול להזמין דרכם חלקים לשדרוג הלאדה.
Sent from my iPhone using Tapatalk