גדול דורון
Printable View
גדול דורון
חברים , תפסיקו לראות סרטים ....
היום בעיקוב רציני כמעט ולא מבצעים מעקב אנושי , זה יקר ,זה מסוכן ,ובעיקר לא יעיל ואיכותי.
היום בסכום של 20 -30 שעות מעקב אנושי מרשתים לך את התחת כולל כל האיברים הפנימיים במכשירי מעקב מבוססי סלולר וגי פי אס.
כולל האזנת אודיו ברכב בבית ובמשרד , כולל שיקוף מלא של כל מה שעובר לך בנייד ובטלפון הקווי .
כולל מצלמות ברכב ומחוצה לו , בחדר המדרגות של ביתך ואם צריך גם בנתיב שיגרת היום יום שלך ......
כן כן , כל זה בסכום זעום של 15-20 אלף .
אם באמת מישהו עוקב אחריך במעקב אנושי כנראה שזה מישהו ממש לא מקצועי שאגב מדאיג לא פחות !!!
אם באמת אלו פני הדברים אתה צריך חבר שוטר ,או מישהו עם סמכות מעצר , להפעיל אותו בזמן הנכון וסביר להניח שעם כלים נכונים הוא יתחיל לזמר .....
לא המלצתי על פני למשטרה כי משם סביר להניח לא יצא משהו מועיל.
נשמע מרשים, אבל....
לא חוקי.
אף משרד חקירות / חוקר פרטי לא יסכן את רשיונו וחרותו על "האזנת אודיו ברכב בבית ובמשרד , כולל שיקוף מלא של כל מה שעובר לך בנייד ובטלפון הקווי".
ודאי שזה גם לא יוכל לשמש כראיה בשום בית דין (בעצם בבית דין רבני אולי כן).
אלא אם אתה מטרת פח"ע או משהו בטחוני אחר.
אתה צודק זה לא חוקי ....
אבל בחייאת מי שמנסה לעקוב אחרייך כי ..... יהיה שומר חוק ??
נראה לך שמי שצריך להגיע ולעקוב אחרי אובייקט או מטרה מסויימת ילך לבית משפט לבקש צו .... שיחלום .
לרוב מה שקורה זה שמבצעים עיקוב לא חוקי משיגים את העובדות ואז עוברים לעיקוב חוקי ומייצרים ראיות .
ותתפלא כמה "חוקרים פרטיים" יש היום בשוק ....
הקלות שבשימוש באמצעים טכנולוגים מביאה הרבה עוסקים בתחום לעבור על החוק ....
דווקא משרדי חקירות הם לפעמים הדבילים הכי גדולים.
אני גר ברחוב חד סטרי.
לפני כשנה אני חוזר מהעבודה ורואה רכב טויוטה קארינה לבנה חונה לא רחוק מביתי, על מעבר חציה, עם הפנים נגד כיוון הנסיעה.
בתוכה ארבעה גברים צעירים שחומי עור.
מייד, נדלקו כל הנורות האדומות. אם הם רק היו חונים כמו רכב רגיל לא הייתי שם לב. אם הם לא היו על מעבר חציה, לא הייתי שם לב. סימנתי אותם בזיכרון והתעלמתי. חשבתי לעצמי שאולי הם ממתינים למישהו.
בערב הם כבר לא היו.
למחרת בצהריים -אותו סיפור. צילמתי את הרכב ללא מאמץ, בלי שהאידיוטים שמו לב. וטלפון למשטרה. במקביל, הגיע אלי שכן אחר ושאל אם שמתי לב לרכב החשוד.
ביקשתי שגם הוא יתקשר למשטרה.
כמה דקות אח"כ אני מקבל טלפון מהמשטרה, היינו במקום, לא ראינו שום רכב.
יצאתי החוצה עם הטלפון - האוטו ממשיך לעמוד באותה הצורה.
הפעם המשטרה באה. והרכב נסע. שוב טלפון מהמשטרה 'סתם אנשים שממתינים'.
למחרת הרכב חונה במקביל למדרכה, מול הבית שלי, הפעם שנים מהאנשים. רציתי להציע להם קפה...
שוב טלפון למשטרה, והפעם השיחה היתה יותר נוקבת. הסברתי למי שענה לי שאם הם לא מגיעים עכשיו לבדוק ת.ז. ולהבין מה האנשים האלה עושים כאן, אם יהיה איזה חיסול פלילי אני יוצא לתקשורת. 2 דקות אח"כ הקיפו את הרכב כמה שוטרים אמיצים. מטובי בנינו. הרכב נסע.
בהמשך הערב הלכתי לסופר, ולמרבית ההפתעה שוב אות רכב חונה עם הפנים לכיוון הרחוב שלי. שוב טלפון למשטרה, אבל הפעם השיחה היתה אחרת. "תשמע יואב, בדקנו אותם, הם לא עבריינים, הם נקיים, תהיה רגוע". אני "אהה...הם חוקרים פרטיים...?" השוטר שבטלפון "אני לא יודע. אני רק יודע שאין לך מה לדאוג".
הרכב נעלם.
בחלוף הזמן, כעבור כמה שבועות התברר שאיזה זוג שגר לא רחוק הסתכסך ואחד מהם שכר חוקרים פרטיים לעקוב אחרי השני.
אלו היו השלומיאלים הכי מעאפנים שראיתי בחיי.
שורה תחתונה - אני לא שולל את התחושות של פרא-נואיד. מנסה לרדת לעומק.
תחשוב במה אתה עובד, איזה מידע יש ברשותך וכד', אני הייתי יוזם היתקלות עימם ובודק מה התגובה.
בהצלחה...
לא התכוונתי להיתקלות אלימה אלא להיתקלות מילולית. להביך אחד או שניים מהם, להראות להם שהם חשופים, לצפות אחרי התגובות שלהם, ולראות מה החברים שלהם עושים. לצלם אחד או שניים מהם בגלוי ולשים פוסט בפייסבוק "מי מכיר?" להביך.
בשום מקרה לא ליזום אלימות.
עוקב ש"נשרף" מוחלף בעוקב אחר.
הבעיה של העוקבים מתחילה כשהאובייקט יודע שהוא תחת מעקב. יצטרכו להיות יצירתיים יותר.