תגובה: צריך עצה - זיהום ממפעל
בכיף, אומנם את דרכי האינטרנטית-מוטורית התחלתי פה אבל אחרי שהבנתי שג'יפ אני לא אקנה בשלב זה של החיים עברתי לפורום השכן (carsforum) ונכנסתי חזק לפורום דיטייליניג, את הפוסט הזה כבר כתבתי כמה וכמה פעמים, אני באמת צריך להכין לי אחד ולהדביק אותו כל פעם שעולה שאלה כזאת.
אכן, ווקס (ואוטם) באים אחרי פלסטלינה, (ואחרי שטיפה טובה כמובן).
אוטם צבע הוא ווקס סינטטי, הוא בא במקום אבל יש כאלה שמיישמים ווקס על האוטם כדי לתת לצבע יותר עומק (ווקס נותן לצבע יותר עומק, אוטם נותן קצת ברק אבל הוא יותר חזק).
כמה דברים נוספים ששחכתי
- צריך סיכוך בין הפלסטלינה לבצע, הכי טוב להשתמש במשהו יעודי או למהול שמפו (שמפו יעודי לרכב) ולהשתמש בו.
- בשטיפה הזאת (שאתה עושה פלסטלינה) אפשר להשתמש בסבון כלים (רק בזאת, בבאות שאחריה להשתמש בשמפו יעודי) סבון כלים מסיר שומנים ויעזור להיצמדות טובה יותר של האוטם\ ווקס לצבע.
- לפני הפלסטלינה ואחריה צריך לשטוף את הרכב, זה חשוב (כמו שאמרתי לפני, אפשר רק הפעם להשתמש בסבון כלים).
- לא לשטוף את האוטו במכונות שטיפה, רק ידנית (אתה לבד, לא במכון שטיפה ידני, גם זה לא מספיק טוב) ולהשתמש בסבון יעודי לרכב בדגש על כזה שלא פוגע בשכבת ההגנה (אפילו מאוטודיפו זה בסדר), סבון כלים (וגם סבון ידיים, וגם שמפו) מורידים שומנים והם פשוט יורידו את הווקס והאוטם.
שני מדריכים שיעזרו לך (הם נכתבו מחוברים אבל פוצלו משיקולים כאלה ואחרים)
http://www.carsforum.co.il/cars/%D7%...A9%D7%9C%D7%9D
http://www.carsforum.co.il/cars/%D7%...9E%D7%9C%D7%90
(אני מקווה שזה בסדר לפרסם פה לינקים לפורם אחר).
נ.ב. אם אתה הולך על קניה גדולה (בהתחלה המינימום זה פד יישום, ווקס\ אוטם, מגבת מיקרופייבר להורדה של הווקס [אפשר אך פחות מומלץ להשתמש בסנו], פלסטלינה, חומר החלקה\ סיכוך, מגבת מיקרופייבר לניגוב השאריות שהוא משאיר [שוב אפשר סנו], שמפו שלא פוגע בשכבת ההגנה, עוד מגבת מיקרופייבר לניגוב [שוב הקטע עם הסנו], אביזר שטיפה, שני דליים [רצוי שהיו יעודיים לשטיפה של האוטו]) כדאי לעשות השוואה בין חנויות בארץ ובחו"ל.
DC - אנגליה.
CYC - אנגליה
אוטוסטור- ישראל
car master - ישראל
רשימת מפיצים של אחד היבואנים הגדולים (יש שם חנויות פיזיות גם).
רשימת מפיצים של יבואן מגווריס (חניות פזיות גם).
אני מחנה ליד המפעל קבוע בשעות היום (העבודה שלי צמודה אליו)
בפעם האחרונה הפלסטלינה החזיקה שבוע עד שהופיעו ג׳ינג׳ים חדשים...
כל הרכבים שלו סובלים מזה (בערך 20) מעניין לשמוע שגם מי שמחנה במושב עצמו סובל מזה.
מאחר ואני לא מחנה בלילה (בדכ) כנראה שגם במהלך היום יש פליטה של רסיסי ברזל לאוויר.
הוקל לי לשמוע שאני לא הוזה..מצד שני, לא משמחת אותי העובדה שכנראה שצדקתי.
לא ניסו לעשות משהו בנידון?
Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
אותה תופעה קיימת גם באיזור של תחנת הכוח ברידינג, היה לי אותו מקרה באחד הרכבים בחברה.