בא נבדוק את הטאוריה שלך.
תתקשר לUMI ובדוק מחיר לסט נעלי בלם חרום לסבורבן 3 רבעי טון שנת 2003
בנוסף, תתקשר ל"תחרות" ובדוק אצלהם.
אגב, פעם הבאה שתצתרך שרתים-תודיע לי, אחי נמצא בתחום עשרות שנים.
Printable View
סתם להוסיף אש למדורה רדיאטור מזגן לגראנד צירוקי הארצות הברית 275 דולר בישראל אצל המוסך המסכן שסובל המוחסר תזרים קיצוני של מזומן ויבואן עני מאוד מוכנים למחיר 3500 שקלים לא יודע על מה אתם מדברים אבל זו גזלה גניבה צאו מהסרטים שלכם היבואנים והמוכרים מרימים קופות יפות מאוד על הגב של הצרכנים
לא ניכנס לנושא של תיפעול עסק כי זה לא מדד לפער של כמה אלפים רוצה עוד דוגמא בבקשה החלפתח את הטרנספר ל242 ומיכון שאני קצת אוהב שלמות ניסיתי להשיג בארץ את הפלסטיק העיליון של בורר המצבים שיתאים לטרנספר החדש להפתעתי החלק מגיע קומפלט עם הידיות והתושבת והמחיר 7470 שקלים טוב חשבתי אולי ידיות וכול הבאלגן בדיקה קצרה בארצות הברית 370 דולר מקורי בקופסא חדששששש אז בוא תסביר לי כמובן לצורך הדיון איזה תיפעול של עסק איזה הוצאות כמה רווחיות לא ניתפס לי העינין הזה הפער לא הגיוני
ניסיתי להסביר על רגל אחת בהודעות קודמות שלי כיצד זה עובד.
זה שמצאת את זה במקום כלשהו ב 370 דולר זה לא אומר שזה באמת המחיר של החלק שבו היבואן קונה אותו..
יכול להיות שזה סטוק מת אצל מישהו.
יכול להיות שזה מתומחר שונה מהותית בין ארופה לאמריקה.
קח בחשבון שהיבואן מפלה את הלקוח הפרטי בך- 30 אחוז הנחה לעומת המחיר שהמוסך רוכש.
זכור גם שפה לעומת אמריקה יש הבדל של מעמ והובלה ומיסי יבוא.
בכל מקרה, כל אותם אלו שחושבים שעושים מליונים פשוט מדברים שטויות.
הראשון משלנו שיקום ויצליח בעסק כזה לעשות כסף יוכיח שאני טועה .
בהצלחה לו....
JEEP GC V8 98 IR 3.5
Honda 300ex
חברים, אתם חושבים שלהיות בעל מוסך בארץ זאת מציאה כל כך גדולה?
עלויות התפעול, המיסוי, הארנונה, שכר עבודה, איכות סביבה,... תביעות מזדמנות...ועוד..... בארצנו הקטנטונת כל כך גבוהים שאין מנוס אלא לגבות מחירים בהתאם. אחרת בקלות ובמהירות מגיעים לפשיטת רגל.
את האצבע המאשימה צריך להפנות לממשלה שקובעת את רמות המס, לעיריות שקובעות את מיסי הארנונה, לחברת החשמל, לתאגידי המיים.... לכל אלו ולא לבעלי העסקים הקטנים שבסה"כ מנסים לשרוד.
ארנונה?
הצחקתם אותי
לעסק או חנות?
הרי לקראת הבחירות האחרונות לרשויות השונות התהדרו כל המועמדים וכל הנעמדים שלולא הארנונה היקרה לעסקים הם לא היו שורדים
על חנות בגודל של 39 מ"ר משלמים כ אלפיים ש"ח לחודש ותמורת מה?
אה ורישיון עסק ומס מעסיקים וביטוח צד ג' והרשימה ארוכה
כן צריך לתחשב זאת במחיר הסופי,השאלה היא בכמה
מי שמתחשב נבון צולח את משוכת המחיר הבלתי סביר
מי שלא?או שלא קונים אצלו או שפושט רגל
וכמובן שרות שרות ושרות
הנושא הזה עולה בכמה שרשורים שוב ושוב, זה נושא לא פשוט אנחנו אכן משלמים יותר בהרבה מאוד תחומים, כמו שנכתב לעיל זה נובע מהרבה סיבות, כדי לנהל דיון מעמיק אוסיף קצת:
1.חזירות - יש אכן חסמי שוק רבים בארצנו שחלקם מובלים ע"י רגולציה מיותרת שמנוצלת / נתמכת ע"י בעלי עניין למשל: מיסי יבוא וחסמי יבוא - מנוצל היטב ע"י חברות השילוח, הצורך במכון תקנים על יבוא חלקים זה חסם שוק, הצורך ברישוי כדי לעסוק ביבוא חלקים זה חסם, כל אלה מנוצלים ע"י בעלי יכולת.
2. מיסוי - מכסים שונים ומיסי קניה שונים שמייקרים תחרות כמו במוצרי חלב. אז תנובה ושטראוס עושקות אותנו.
3. עלות ההפעלה של עסק, בנוסף לעלות המקרקעין הרבה שפוגעת בכולנו, כן השכירות יקרה בארצנו.
4. המיסוי האישי - כדי שעובד טוב יקח משכורת שהוא יכול לחיות ממנה, המעסיק צריך לשלם והרבה, בנוסף לפנסיה וביטוח לאומי שהמעסיק מפריש לעובד.
5. מס חברות גבוה, ניכויים, ארנונה, מיסים מקומיים, ביקורות מעמ, ביטוח לאומי ואין סוף תשלומים.
6. חשמל, מים, גז שעולה המון גם מהסיבות לעיל.
עכשיו חוץ מהאלה שמנצלים המצב בחזירות, כולם בגרעון - הממשלה, קופות החולים, בתי חולים, קרנות פנסיה, מועצות מקומיות, מערכת הביטחון, החינוך וכו', זה מגולגל בין כולם על כולם שמגלגלים לבעלי עסקים סובלים מהרשום לעיל ומגלגלים את זה על הלקוח, אנחנו.
וחלק ממה שרשמתי נובע מכשלים מבניים שיש לנו במדינה - חוסר השתתפות בכוח העבודה של מגזרים שונים והתמיכות שהם מקבלים, תקציב הביטחון שיושב על כולנו, פקידי אוצר שצריכים לממן תקציב אז לא יורידו מיסים ועוד ועוד ועוד.
המצב הקיים לא יכול להשתנות מעצמו, זה יקרה רק ממשבר כלכלי חזק מאוד שיגיע, זה יקרה שמעמד הביניים יקרוס, יהיה מיתון עמוק, משבר דיור עמוק בגלל משכנתאות שיתרסקו, לפיד מודע ומנסה לשנות אבל הוא יכשל.
עכשיו הסתירה כאן היא שאנחנו הלקוח הסופי שמנסה לעזור לעצמו, מביא מחו"ל בהרבה יותר זול הכל! (חלקי רכב סובלים קשות מכל מה שרשמתי) בעצם מביאים את השינוי מהר יותר - שעסקים יתחילו לקרוס כי לא נקנה מהם, זו הדרך היחידה לעשות שינוי, מי שעדיין לא רוכש ברשת שיתחיל, זה יעזור לכולנו בסוף.
אילן, ניתוח אפוקליפטי, אבל אני חושש שיתכן וזה הכיוון.
עם כל הרצון הטוב שחברינו, בעלי העסקים בארץ ירוו נחת, בסופו של דבר כל אחד מחויב, אין מילה אחרת - פשוט מחויב לדאוג לרווחתו הכלכלית, אזי השיקול הקובע יהיה טלטול השוק עקב אי כדאיות של דפוסי רכישה "של פעם". להערכתי, כמו שתהליך צרכנות המוסיקה עבר מטמורפוזה צרכנית קיצונית, גםתחום הצרכנות ישתנה מאד. אי אפשר לעצור תהליך המאפשר לצרכן הפשוט לרכוש זול יותר.זה הכלל הבסיסי של כלכלת השוק החופשי על מהות קיומו אנו חיים.
האם זה יוביל להורדת מחירים ו/או להפחתת מיסוי ושאר גזירות? נחיה ונראה. אנו עומדים בפיתחה של רעידת אדמה צרכנית. נראה מאיפה יקוצץ קודם - רווחי "יתר" של עסקים פרטיים או קופון שגוזרת המדינה.
אילן אני מסכים עם על מילה למעט הפיסקה האחרונה.
הממסד כבר מזמן לא רואה את עצמו כאחראי לאזרחים ולכן בעלי עסקים שיקרסו רק ידרדרו את הכלכלה ויגררו את כולנו אחריהם.
זו תפנית יפה וזכויות היוצרים הם של יובי ותודה על כך
אכן מה שנכתב ב4 ההודעות מעלי נכון
אנו בקצב הזה בדרך לכאוס אמיתי
מיתון?המיתון כבר מזמן כאן ולא כולם ישרדו אותו
אני עדיין זוכר את המיתון שהיה בארץ עד 1967 ושנגמר בעקבות מלחמת ששת הימים.
זה היה לא נחמד אמנם הייתי אז נער אך אני זוכר כמה לוויות של בעלי משפחות שלא עמדו בלחץ ההפסדים,
כאשר החלטתי לקנות את החנות שלי,ידעתי לאן הולך המשק וכך גם בניתי את כיוון החנות-ויבואנים בתחום בו אני עוסק אשר לא מבינים את מצב השוק לא מוכרים ,נקודה
אך נשאלת השאלה,במה לצמצם?בכח אדם?ואני מדבר על יבואנים לא תעשיה
לחסוך?בודאי
כך גם אני מכוון אצלי,לחשוב מה לקנות ולאיזו מטרה(ייעוץ ללקוח)ואמינות ללא פשרות,אין דרך אחרת
רק שאני חושש לגורלם של שכירים רבים בענפי השרות שיאבדו את מקור פרנסתם ואז יתחיל הכאוס
כשאני רואה את בעלי החנויות הזקנים פשוט סוגרים עסקים,צעירים שמנסים עם הלוואות ולא עוןמדים בפרעון,
כן ,יש לרכישות הגלובליות מקום וכן זה גם יוצר בעיה כלכלית קשה לא רק בארץ אלא גם בחו"ל
מדינות רבות החלו להערים קשיים בקבלת משלוחים מחו"ל,הגם פה זה יקרה?אין לי ספק ואין לי ספק שאנחנו בבעיה שראשי המשק פשוט מפחדים לפרסם אותה
האמת?אני אוהב את השרשור הזה,הוא חשוב לכולנו לאין ארוך
שבוע טוב
אני יכול להבין פער של מחיר הגיוני כמו במקרה של יוסי מצית זיפו או עוד מוצרים שאפשר להבין אבל אנחנו מדברים על יבואני רכב ומוסכים מורשים יבואן רכב קונה משמעותית במחיר יותר זול ממני וגם אם היה דורש מחיר יותר היגיוני ההייתי משלם אבל פערים של אלפים זה לא ניתפס ובעיקר בתחום הרכב הפערים לא היגיונים וממש זה לא היגיוני
מזה יבואן מרוויח. לא ממכירת רכבים, אלא מהחלקים והמוסכים אחר כך. במובן מסוים, כל חלק שאתה קונה, מחזיר את עלויות התפעול והרווח של זרוע המכירות של היבואן, ולא רק את מחסן החלפים.
הוצאות של פרסום, אנשי שיווק, מלאי רכבים, ועוד ועוד ועוד.
Sent from my GT-I9500 using Tapatalk
במקרה הספציפי הזה פוקסי מדקלם מחיר MSRP- המחיר הרישמי לצרכן, מעשית אף אחד לא משלם את זה, כמעט כול דילר שמכבד את עצמו יתן הנחה של %20 ללקוח שיקנה את החלק מעבר לדלפק, אבל גם זה מחיר מופקע, כול אידיוט יכול להזמין ממופאר ברשת בהרבה פחות, סתם לדוגמה אותו רדיאטור חימוס עולה כ$170 לWJ או $107 לZJ (MOPAR), תחליפי אכותי עולה הרבה פחות, אחד של ACDELCO כ$60 ויש גם אחרים בפחות מ$40
אז ממש אל תחשוב שהוא מצא איזה מציאה.
שים לב לקשר הישיר בין המגוון העצום של יצרנים-מוכרים לבין ההפרשים במחיר(והמחיר), כשיש תחרות כולם מרוויחים במיוחד הצרכן
שאלה כלכלית פשוטה
נגיד שMOPAR מתמחרים חלק ב$107(כמו במקרה שלנו) מדוע ACDELCO מתמחרים אותו ב$60 ולא ב$105? (כמו שהיה קורא אם זה היה בישראל)
השם שלהם פחות טוב? החלק באכות נמוכה מMOPAR?(כאילו זה אפשרי)
לא ולא, הם חייבים להיות ת ח ר ו ת י י ם, אם מחיר המוצר שלהם יהיה גבוהה מדי הצרכן יקנה את גרסת ה$40 ולמרות שהיה מעוניין לקנות מותג.
זה מה שקורה כשיש תחרות אמיתית בכלכלת שוק פתוח.
למה לא? זה מסביר בצורה מובהקת את פערי המחירים בח"ח בין הארץ לארה"ב
Sent from my GT-I9500 using Tapatalk
בכלל לא, זה המצב העולמי מאז ומתמיד וזה לא נותן כול גושפנקה לחזירות ארץ ישראלית.
למי שעדיין לא קרא, מומלץ לקרוא "העולם הוא שטוח".
לא זוכר מי המחבר, אבל בהחלט מסביר לאן נושבת הרוח....
ג'ו, גם בארה"ב הדילרים מחוייבים על פי חוק להחזיק מלאי חלקי חילוף לכל מכונית שהם מכרו ב7 השנים האחרונות?
אסף.