תגובה: ביטקוין Bitcoin - מי מתמצא?
לכל המומחים
אנקדוטה-נכנס אלי לחנות בחור לבוש בהידור ושאל אם אני מקבל ביטקווין-התשובה היתה,כרגע לא וביננו גם מחר לא ולמה?
במשך דורות על גבי דורות המלח היה כסף עובר לסוחר-אברהם אבינו לא הגיע סתם לארץ ישראל-הוא רצה והצליח להשתלט על סחר המלח כאן באזור-,
אך מלח הינו בעיתי במושגים של כסף עובר לסוחר-ואז הוחלט שכמות של זהב שווה לכך וכך משקל מלח-גם השקל המקראי היה מוצמד למלח(כל מטבעות העולם העתיק)
בתקופה המודרנית יותר משפחת רוטשילד השתמשו בשטר קבלה לסחורות על מנת לשלם לנציגיהם ברחבי העולם של אז-הנגזרת מכך היו ראשי תיבות של המילה שק שהפך למושג בינלאומי-רק כאן בארץ חכמי האקדמיה שינו זאת להמחאה מפני שחשבו ששק הינו שם לועזי(זו לא אגדה)
היום כל מטבע המכבד את עצמו נשען על זהב
ויתקנו אותי כאן המומחים אך גם הדולר האמריקאי נשען על רזרבות הזהב השמורות בפורט נוקס,
פעם עד לא מזמן מניות היו מגובות בנייר ערך ממשי (הדפסתי כמה עשרות אלפים כאלה בזמנו-היו שלושה בתי דפוס שעסקו בכך בארץ)
מטבע וירטואלי כשמו כן הוא,זה ישנו אך זה איננו-ודומה הוא מאוד לשיטת הפירמידה-בסוף זה מתמוטט ומי סמפסיד הינו אחד מרבים המהווים את הבסיס הרחב-השפיץ שבו יש מעט הם המרוויחים הגדולים,
עם כל אהבתי את העולם האינטרנטי גלובלי-הוירטואל הינו דבר מסוכן עד אימה והינו וירוס שימוטט את את העולם החדשני הנשען יותר ויותר על מחשבים ורובוטיקה,
לכל תקופה יש את הסוף שלה-הפלוס הוא שמתחילה תמיד תקופה חדשה,
אני מקווה שלא אזכה להיות בחיים כשתקופה זו תהרס ומהכאוס תקום תקופה חדשה(מלחמת עולם שתגמד את קודמתה האחרונה)
(יחזרו למנועי בנזין פשוטים בלי מחשבים וחיישנים)
בקיצור כל אסופת המילים הזו נכתבה כדי למצות את דעתי על ה"מטבע"החדש-שבסוף יהפך לקטסטרופה בפני עצמה
יוסי, סידרת לי שיעורי בית...
לא ידעתי על הסחר במלח בימי קדם.
זה מאיר באור חדש את ההתחכמות של עשיו, כשרצה למצוא חן בעיני אביו יצחק ושאל כיצד מעשרים את המלח...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yes1952
היום כל מטבע המכבד את עצמו נשען על זהב
ויתקנו אותי כאן המומחים אך גם הדולר האמריקאי נשען על רזרבות הזהב השמורות בפורט נוקס,
כבר 40 שנה שלא. קצת אחרי גולדפינגר :)
לגבי מקור המילה "צ'ק" - הסבר מעניין. לא בטוח שנכון, יש הסברים אחרים והרבה מלפני רוטשילד לגבי מקור המילה Cheque בוויקיפדיה.
תייר נכבד
כאשר ישבתי לפני הרבה שנים ולמדתי גם באוניברסיטה וגם בישיבה(ששם לומדים בעמידה)זה היה מחקר מאוד מפורסם של העת העתיקה שנדרשנו לו עקב ממצאים ארכיאולוגים חדשים(לתקופה של אז)
נמרוד
הסבא שלי הקים את דפוס שושני (שנסגר בשנות השמונים)והיה הראשון להדפיס המחאות בארץ הקודש לבנק אנגלופלסטינה-וסיפור שטר הקבלה הינו נכון ומה לעשות שויקיפידיה לא תמיד מדייקים,אני מכיר אישית כמה שהכניסו "עובדות"לויקיפידיה באנגלית (שכתוב ההיסטוריה?)
כמו כל דבר ברשת יש להתייחס לכך בערבון מוגבל,
כשאני כותב עובדה היסטורית אני נסמך על תעודת וממצאים היסטוריים וארכיאולוגיים-קרי מחקרים הנסמכים על עובדות וקבלות ולא על "אמרו לי" "שמעתי ש,,,"
היחס שלי למילה הכתובה הינו רציני עד כדי חנק,אך זה אני (אולי תוצר קלוקל של תקופה ),
ואם בחיי היום יום שלי "מילה זו מילה" אז על אחת כמה וכמה ,המילה הכתובה,
כאשר בניגוד לסלידתי מחד מהעולם הוירטואלי,הריח עולם האתרים הינו כלל לא וירטואלי ואפילו כפוף לחוקי לשון הרע,זכויות יוצרים וקניין רוחני(תודה למחוקק לטוב ולרע)
לגבי פורט נוקס
יכול להיות שהזהב כבר לא שם לא בדקתי-אך היכן שהוא הוא קיים,
אפרופו-מעמד המטבע הסיני הולך וגובר מפני שעתודות הזהב בסין(בידי הממשלה)מתקרב ברמתו לכמות האמריקאית,
גם הממשל הגרמני החל לקנות חזרה זהב לאחר שבשנות התשעים הוא מכר את רובו לארה"ב,
התעלומה הגדולה היום הינה משחק הכוחות בין הגוש האירופאי וגוש האמריקאי ולגוש האסייתי-ולמשחק זה נכנס המטבע הוירטואלי(ביטקוין)ובגדול(כרגע)
והאם שמת לב לתרגום?
מטבע של יחדת מידה בינארית-ביט
גם השרשור הזה מתחיל לקבל תאוצה מעניינת(תודה בועז שפתחת אותו)
נמשיך לעיין בו מחר-עכשין פ***ולישון
הזהב קיים, אבל כמו שנאמר למעלה, הדולר כבר מזמן לא נשען עליו.
הכלכלה הראשונה שהבינה שלהישען על הזהב זה לא כזה חכם וצריך להישען על כושר הייצור, היתה בריטניה, וכך נהפכה לאימפריה אדירה.
ספרד ופורטוגל, שגם השתתפו אז במרוץ אחרי הזהב אבל לא השכילו לעשות סוויצ' בזמן, נשארו מאחור עד היום.
הדולר וכל שאר המטבעות הם וירטואלים בדיוק כמו הביטקוין. מוסכמה של ערך.
דווקא למניות כן יש ערך ראלי, שנשען על שווי הפירמה שמייצרת משהו שמביא תועלת.
והזהב? שום ערך ראלי, בדיוק כמו הביטקוין, רק שלכרות זהב צריך טוריה ולכרות ביטקוין צריך CPU.
והמטבע הסיני בעליה בגלל שכושר היצור של סין בעליה, כמו שכולנו יודעים.
עם כל הכסף שהם מקבלים מאיתנו על הקניות שלנו, הם קונים גם זהב.
הזהב הוא תוצאה, לא סיבה.
בסיס זהב - ראה ערך ברטון וודס
מלח= משכורת של העולם העתיק = salary
זהב= זו לא הסיבה שמעמד המטבע הסיני "הולך וגובר"
בעיתות מצוקה כלכלית יש נטיה לחזור לבסיס איתן. פעם גם הפרנק השווצרי היה כזה
מה שגובר זה החוב האדיר של האמריקאים לסינים בעיקר באג"ח אמריקאיות
והמטבע הסיני, לא ממש בעליה מכיוון שהסינים מקבעים אותו נמוך. זו אחת הביקורות עליהם
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
אני מחפש את אלו שרוצים להלבין :-)
בהחלטה פשוטה של מדינה/ות, הביטקוין יהפוך לאי מבודד, בשימוש לסחר חליפין בלבד.
למה הכוונה - מדינות יכולות בקלות לאסור על מוסדות פיננסיים להמיר ביטקוין לדולרים ולהיפך, או לאסור על ההעברה של כסף למוסדות כאלו ("בורסות ביטקוין").
דוגמא פשוטה - ארה"ב החליטה שהימורים מקוונים לא חוקיים בתחומה.
השרתים וחברות ההימורים לא בארה"ב, אז כמאמר הילדים "היא לא באמת יכולה עליהם".
פתרון פשוט - אסרו על בנקים וחברות האשראי האמריקאיות להעביר כסף לשורה של אתרי/חברות הימורים. תוצאה - לא היו הימורים מקוונים בארה"ב.
נכון, היו פתרונות יצירתיים למי שבאמת התאמץ, אבל רוב האנשים לא התאמצו.
לא יודע מה אתה רוצה לעשות עם ביטקוין, אבל תכנן ככה שלא תישאר עם ערימה של מטבעות מונופול.קום.
השאלה היא, כמה דולרים שווה גרם זהב.
זה יכול להיות בכל יחס אפשרי, לכן בכלכלה המודרנית כוח היצור והיחס בין שערי המטבע הוא החשוב.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
זאביק
בהחלטה פשוטה של מדינה/ות, הביטקוין יהפוך לאי מבודד, בשימוש לסחר חליפין בלבד.
למה הכוונה - מדינות יכולות בקלות לאסור על מוסדות פיננסיים להמיר ביטקוין לדולרים ולהיפך, או לאסור על ההעברה של כסף למוסדות כאלו ("בורסות ביטקוין").
דוגמא פשוטה - ארה"ב החליטה שהימורים מקוונים לא חוקיים בתחומה.
בנתיים "המדינה" שוקלת למסד את הביטקוין
וכתוצאה מכך מחירו זינק שוב לשיא של 744$.
הועדה דנה בכל מיני דברים, אבל בשום מקום לא הוזכר להוציא את המטבע מחוץ לחוק.
באירופה כמה מדינות כבר הצהירו שהוא חוקי וכל זה אומר בסבירות גבוהה ביותר שהביטקוין נשאר ובגדול.
ושוב כל הכבוד למומחים אבל,,,,,
כיום הסחר העולמי או שווי הסחר נמדד בדולרים
גםהביטקוין נמדד בסופו של דבר בדולרים
סוג שלסחר חליפין
כאשר פורצת מהומה פיננסית רצים כולם או למזומן או למטבעות זהב או יהלומים
ובסחר חליפין צריך מוצר מוחשי-אז והיום ומחר
אנשים גם התעשרו ממניות הנפט וגם פשטו את הרגל
לדעתי המטבע הוירטואלי ישרוד כל עוד מי שיושב בראש הפירמידה יגרוף את חלקו,
מה יקרה שתהיה אינפלציה במטבע שכזה?מי אחראי לנו שלא יחליטו ל"כרות"עוד ?
לפחות היום מזוודה מלאה בדולרים הינה מוצר עובר לסוחר-וזה למעשה חוזקה של ארה"ב(או חולשתה)
ביום שבו אמריקה תחליט על אי תשלום חובותותכריז על עצמה כמשק סגור,יתמוטטו אתרי אינטרנט רבים וגדולים
כמו עם הענן-לשמור קבצים בענן ,כשמו כן הוא,מחר תהיה הפסקת חשמל במקום בו יושב האתר0זה או אחר)וכל המידע יהיה לא זמין,
ולא אינני נביא זעם או רואה שחורות-אני איש מציאותי שמבין את הסכנות החסרונותוהיתרונות של הנושאים הללו,
מה עושים?
אולי נפתח יום אחד שרשור אחר עם תשובות או עצות
השאלות שלך טובות אבל נכונות בדיוק גם לצד השני, ויותר מזה.
לא יכולה להיות אינפלציה במטבע הזה, ככל שכורים עוד, כך הכריה קשה יותר, עד שמגיעים לסוף, ויש סוף שאחריו אי אפשר לכרות עוד.
דווקא הדולר מאד אינפלציוני, כי ארה"ב מכסה את חובותיה פשוט ע"י הדפסה.
תמיר
זו הטעות שלךושל רבים
בטבע אפשר לכרות מחצב עד שפיזית הוא נעלם מעל או מעמקי השטח
במערכת וירטואלית אין סוף-יש רק אין סוף שמוחזק בידי קומץבני אנוש המפעילים את המחשב
ביום שבו מחשבים יפעילו את עצמם,לנו רבר לא יהיה מקום עלי אדמות-אולי כעבדים נרצעים לפי אין ספור ספרי מדע דימיוני שכבר נכתבו,
ספרים אילו לא נכתבו רק מפרי דיונם של הסופרים אלא גם מפחד העתיד,
ז'ול ורן הינו דוגמא נחמדה
מיכאל אנג'לו הינו דוגמא נוספת-שאילו זה האחרון היה נולד בכמה מאות שנים יותר מאוחר היה מקבל פרס נובל
הביטקוין הינו יוזמה מדהימה של קבוצת אנשים שמצליחים כיום לעורר תגבות מדהימות לא פחות אך מי הם?
לתת אמון בחץ וירטואלי שמאיים להפוך את העולם לכאוס הנשלט בידי מעטים?
הממשלות לא נרתעות מכך ככה סתם
לדעתי רב הנסתר על הגלוי בכל הקשור לביטקוין-והמפץ בו עוד בוא יבוא
אך זו דעתי בלבד כאדם פשוט שיושב במדינה קטנה שעושה הד ענק
מר שושני, נראה כי קורס קצר בקריפטולוגיה ובתורת המספרים היה עושה לך רק טוב, אבל עד אז, לפחות תעיף מבט על הערך בויקיפדה?
בכל מקרה אני סתם שלוך, אבל אם בן שלום ברננקי ממליץ, אז גם אתה וגם אני יכולים ללמוד משהו, ובעיקר שהוא בדק היטב לפני שהמליץ.
תמיר ידידי
אתה שלוך כמו שאני זנב של לטאה
את דעתי על ויקיפדיה כבר כתבתי
ברננקי חי לפי סדר עולמי שונה משלנו ולא הוא ודומיו מנהלים לי את החיים נהפוך הוא,הם מאיימים לי על החיים
ואין אתה יודע מה הוא בדק ואיך ומה היו המניעים שלו לפרסם את שפרסם (מניעים שכאן בציון לא כל כך מבינים אותם תמיד)
אך זה לא עומד כרגע לדיון.
אינני מומחה בכלכלת מיקרו אני כן מוכה ממנה (וכך גם חצי עולם) ובעברי גם התעסקתי קצת במסחר גלובלי בתקופה שמילה היתה מילה והתחייבות היתה ערך עליון,
וכשהגיע הזמן יצאתי מהתחום לחלוטין
אך כמוך וכמו אחרים אני קורא ובודק ומנוי עדיין על כמה מגזינים כלכליים נחשבים(שריטה עמוקה שאינה ניתנת כנראה לריפוי)
ואינני ממליץ לאף אחד שום דבר מעבר לדברים בהם אני עוסק ואני מודה שיש בהם אלמנט של הימור(קומודיטיס)
אך לפחותהנייר שבהם ניתן למימוש מידי בכל רגע נתון,פעם בערך כזה ופעם בערך אחר (יבול רע,שנת בצורת,הפיכה צבאית או סתם גמחות של ממשל (כמו אצלנו למשל)
בדבר שהינו ארטילאי ווירטואלי אני מתייחס כמו לוירוס (דהיינו ,נאלץ לקבלו אך שואף למצוא חיסון נגדו)
אך כבר כתבתי שזה רק אני
ולגבי המלצותיך-את הראשון אני אתעניין באם יש משהו חדש שלא למדתי עדיין ,בקריפטולוגיה מודרנית למשל),את השני מזמן סיימתי אך אולי כדאי לי לרענן את הידע
אך אין ספק שהאבחנות שלך יכולות להיות מדויקות במיוחד בתחומים שחדשים לי או שלא התעסקתי בהם זמן
אפרופו ממש שכחתי--כאשר ראש הפד מתערב בכלכלה העולמית ובטח הוירטואלית אני נכנס למיגננות
אהמממ, אני לא קורא שום מגזינים, סתם יש לי תואר בכלכלה.
אם אתה נכנס למגננה בכל פעם שראש הפד מתערב בכלכלה העולמית אז אתה נמצא במגננה תמידית, כי הוא עושה את זה כל הזמן (ככה היהודים האלה, יד נעלמה דואגת שתמיד ראש הפד יהיה יהודי וככה הם מנהלים את העולם).
לא נראה לי שאתה מאמין בתאוריות קונספירציה של הפרוטוקולים של זיקני ציון אבל נראה לי שראית יותר מדי מטריקס.
כן, כולם יביאו לך אותה בהפוכה אם רק ירוויחו מזה חצי דולר, וככה היה תמיד וגם יהיה (לא בן שלום יקטע את זה אלא בן דוד), אבל זה לא רק בן שלום, זה גם ארה"ב כולה, גרמניה ימ"ש, ועוד היד נטויה.
בקיצור, הביטקוין כאן ע"מ להישאר.
זה לא אומר שלא יהיו מפצים, נפצים, נפילות וקפיצות.
יהיה מעניין :cool:.
תמיר אתה ענק
אני אכן לא מאמין בקונספירציות למעט זו שהממשלות שלנו עושות נגדנו העם,
וכאיש כלכלה אתה בודאי יודע שלו והיו נותנים לכלכל את העולם ללא לחצים פוליטיים ואחרים הרי שמצב הכלכלה כאן ובעולם היה טוב יותר ונעים יותר למחייה,
אך אתה וחבריך למקצוע עושים לדעתי עבודת קודש ,ופתאום מגיח איזה נביא כלכלה העומד בראש המדינה וטורף כל קלף מקצועי שמניחים על שולחנו
ומטבע הביט יכול להיות שישאר או לא אך את זה נדע בעוד כ-40-50 שנה לערך?
אני כבר לא אהיה כאן כדי לדעת
"בקיצור, הביטקוין כאן ע"מ להישאר"זו השערה לא עובדה ועל כך אינני יכול להתווכח
כסף הוא עניין של אמונה (לא אמון)
ע"מ אני אוציא חתיכת נייר שכתוב עליה 200 ש"ח ואמסור אותה לחנות בגדים ובתמורה אני אקבל מכנסיים
המוכר צריך להאמין אמונה שלמה שהנייר הזה שווה משהו.
מה גורם למוכר להאמין אני מעריך בגלל שהוא דתי בכל הקשור לכסף
הכסף הוא אמונה דתית חזקה יותר מכל דת אחרת.
המטבע הווירטואלי נולד מתוך צורך לעקוף את המנגנונים הקיימים בנקים מרכזיים וממשלות לא אחראיות
ולהוזיל למעשה את העלויות של הכסף והשמירה על ערכו.
ארהב היא אחת המדינות הכי לא אחראיות בכל הנוגע לשמירה על ערך הדולר
השימוש שהאמריקאים עושים במדיניות מרחיבה (הדפסת כסף בתחפושת של הנפקת אג"ח) תגרום בסופו של דבר
לריסוק הדולר. לפחות ביחס לשקל הדולר מראה חולשה משמעותית מאד כבר הרבה שנים.
אני מאמין שסחר החליפין באמצעות כסף בתכונתו הנוכחית הגיע לסוף דרכו
ואולי מטבעות ווירטואלים הם הפתרון העתידי
מושיק, לקחת את זה לכיוון.. אלוהים ישמור.
לפי התאוריה שלך, כמעט כל דבר הוא אמונה.
אני קונה מכשיר חשמלי כי אני מאמין שיהיה חשמל וכו׳
נסית להיות מתוחכם מדי ופספסת
JEEP GC ZJ V8 98 IR 3.5
HONDA TRX300ex
למה בועז? זה רק הגיוני...
הרי לנייר האדום עם הספרות עליו אין ערך ממשי. בטח לא גדול יותר מזה הירוק שעליו רק שתי ספרות. למה הוא שווה משהו? אולי לא אמונה דתית, אבל אמונה. במשהו.
הרי אם אני אעצב ואדפיס שטרוץ חדשים סתם כך, הם לא יהיו שווים כלום. כי אף אחד לא "מאמין" בהם.
Sent from my GT-I9500 using Tapatalk
מישהו צריך פרה ?
אני מוכן לסחור בה תמורת 5 תרנגולות בריאות ,ארגז עגבניות טריות ,3 קילו בצל ונוד מיים צלולים.