זה בגללך!
טעמתי אותו פעם ראשונה במפגש ג'יפולוג המדברי הקודם קודם...
Printable View
סביון אנחנו לא מחפשים אשמים, אנחנו מחפשים הזדמנות ללמוד ולהתפתח. דרור מה נושא השיעור הבא?
יש בבר האקטיבי הרבה בקבוקים מעניינים חדשים/ישנים....
אני אוהב גם קארדו (CARDOH) בקבוק מרובע, מעודן וטוב.
לחובבי הסינגל-מאלט המעושן - תנסו את באומור. פרשנות קלה יותר (וקצת זולה יותר) של הלפרויג.
ג'וני דאבל בלאק - בלנד מעושן מעולה.
מקאלן לסוגיו - אחד הסינגל מאלטים משובחים ביותר.
לפרויג לא צריך לפרש, אולי רק לשדרג ל- לגבולין.
Sent from my XJ
לגוולין 16 - אהבתי. אבל לא נפלתי ממנו.
סתם בשביל לשתות בכיף, נגיד בטיול וכו' - הג'ימסון הפשוט והמוכר הוא מצוין.
דרור ,אני לא מבין כלום בנוזלים האלה אבל במפגש הלילי האחרון היה שם נוזל סבבה לגמרי שהבאת ,מה שמו ?
ההוא שלגמת ממנו גלוגלוגלו והסתובבת עם חיוך דבילי?
זה מקאלן 15...
זה היה נראה כמו טרופית ,וירד בגרון כמו ויטמינצ'יק,אז הלכתי על כל הקופה...
חכו שרוטברג ייכנס לשירשור הזה וירביץ בכם תורה. הוא מבין בזה הרבה יותר ממני.
לגבי כול השאלות, מה שענו קודם בהחלט נכון,
לגבי הטעם האישי, מאז ששתיתי מקלאן 12 שנה, שיושן בחביות שרי, נטרפה דעתי ופשוט כול דבר אחר לא טעים לי,
פשוט דבר משוגע, יש לו טעם של ווניל\כרמל והוא פשוט חזק כול כך שצריך לשתות אותו בעדינות.
http://www.themacallan.com/the-whisky/sherry-oak/
עכשיו לגבי כול הענין אם הקרח\טיפת מים, זה נכון אבל אך ורק לבלנדים, כאשר יש מס' סוגים שונים שהתישנו במס' חביות שונה, כול סוג כולא בתוכו את הטעמים האישים שלו, כאשר מוסיפים קצת מים ומדדלים את הסיפור כול הטעמים נפתחים ויוצאים החוצה והרבה יותר קל להרגיש אותם ככה, אז בגלל זה חלק מוסיפים קובית קרח, ככה היא נמסה לאט וכול פעם מדללת בקצת את הנוזל.
מי ששם קרח או מים בסינגל בהחלט מגיע לו גזר דין מוות, פשוט בזבוז של וויסקי משובח,
עוד דבר שאולי לא הוזכר, כאשר שותים וויסקי צריך לקחת לגימה קטנה, לגלגל אותה בפה, על הלשון, ולשאוף אוויר תוך כדי, ככה מרגישים את כול הטעמים, החסרון שהאלכוהל נפסג ממש מהר דרך הכלי דם בלשון ככה, ותוך 2-3 לגימות אתה שיכור כאילו ירדתה על בקבוק.
מי שרוצה לנסות כמה המלצות
אז מהפשוטים השיבאז 12 שנה (כסף) בלנד ממש פשוט, לא יקר כמו האחרים ולפי דעתי נותן הכי הרבה תמורה לכסף
אחר כך מגיעים כול האלה שצריך סיבה מאוד טובה לקנות ולשתות אותם כי הם יותר יקרים
Royal Salute 21 Year Old Chivas
ושאר המקלאן היותר ישנים, אבל לפי דעתי ה18 כבר ממש חזק, ואיפה שהוא זה כבר פחות טעים.
תהנו
+1. כל מילה בסלע. אם אפשר סקילה בסלעים. טוב נו... לא להגזים, אבל להוסיף קרח או מים לסינגל מאלט משובח זה שיא הטמטום. מקביל לשפיכת קטשופ על סטייק משובח.
גם הגלנמורנגי לסנטה מיושן בחביות שרי (sherry cask, אין קשר לדובדבנים. מדובר בחביות ששימשו ליישון יין שרי ספרדי שמיוצר באיזור חרז שבדרום ספרד, יין שווה ביותר בפני עצמו שראוי להתייחסות נפרדת). חביות השרי נותנות לוויסקי הזה את הניחוח המעט מתקתק ואת הצבע הענברי העמוק שאפייניים לו.
לטעמי האישי הוא לא פחות ממדהים, בשורה אחת עם המקאלן.
טוב, אני כבר לא יכול להתאפק יותר!
פלצנים כולכם. ויסקי זה משקה מגעיל.
תכף תפתחו גם פוסט לסיגרים.
בסוף תהיה הצדקה לתוספת מיסוי על המגזר
תנו לי קולה עם קרח ואני מאושר...
JEEP GC ZJ V8 98 IR 3.5
HONDA TRX300ex
+1
סינגל מאלט לא צריך מים או קרח (יש שיגידו ש1-2 טיפות מים "פותחות" את הטעם - אבל לאחר אין ספור טעימות - אני לא קונה את זה...).
הסינגלים הלא מעושנים עם סיומות יישון - כמו השרי פיניש של מורנג'י או הפורט פיניש - לטעמי הם ליגה בפני עצמה...
מעבר לכך - הפידיך 15, בלוויני דאבל ווד ודומיו הם מעולים....
לגבי המעושנים.... אם ב"מתוקים" בחירת הוויסקי היא עניין של טעם אז במעושנים אדרבא ואדרבא.... פה ההבדלים (לטעמי) עוד יותר משמעותיים.... הלפרויג "בועט" חזק.... הלגבולין מצוין.... קרגנמור - אחד הטובים (עישון עדין יחסית) וגם ההארדבג מצוין... אבל יש הבדל בין כולם וצריך פשוט לנסות...
היה פאב בשם נורמה ג'ין בתל אביב לא רחוק מאצטדיון בלומפילד (לא הייתי שם כבר שנים אז צריך לוודא שהוא עוד קיים) והוא מתפאר במעל 130 סוגי וויסקי, וקיימת האפשרות לטעימות.... מומלץ (ולא - אין לי מניות בפאב הזה ולא אינטרס כלשהו מעבר לכך שאני מעריך כל מקום שיש לו מעל 130 סוגי וויסקי שונים!!!)
הנורמה עדיין קיים, יש שם גם כמה עשרות סוגי בירה. זה האח המבוגר של פורטר אנד סאנס
והבעלים של שניהם הם גם הבעלים של של נורמן פרמיום.
אגב, אם כבר יש דיון בנושא, איפה אתם קונים ובכמה?
אני קונה כמעט רק בדיוטי פרי, דרך חברים מהעבודה, ממש שרות עד השולחן שלי....
אבל אני בכלל לא בטוח שזה הכי זול.
איפה הכי זול לקנות בארץ?
מה המחירים בערך?
מחירי הויסקים הטובים בדיוטי פרי רשמו התייקרות זוחלת בשנתיים האחרונות, שהגיעה עד כמעט 50%.
סינגל מאלטים שעלו 60-70$ עולים היום כ-90$. וזה לעומ תהזולה של מחירי המשקאות המיובאים היקרים בחנויות בארץ.
בדיוטי פרי בחו"ל בדרך כלל קצת זול יותר, תלוי איפה.
בחנויות משקאות בחו"ל זול הרבה יותר וזה הכיוון שלך. אם מי שנוסע מוכן לעשות לך שירות ולחפש חנות משקאות, תחסוך הרבה כסף.
לא תמיד יש מבחר אבל בדיוטיפרי של המטוסים על פי רוב זול מאשר בנתבג וזה גם חוסך את התור של הפטור ושמור
JEEP GC ZJ V8 98 IR 3.5
HONDA TRX300ex
סיגרים ברשימת הדיונים אחרי שעונים..
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=79989
מסכן, שילם רק 2000 שקל - כמה ויסקי היה ניתן לקנות במקום ואז לא אכפת לך מה השעה ;)
הבעיה היא שאלו חבר'ה שטסים המון, כבר אין להם כוח לחפירות, לכן זה או בדיוטי, או שאני אקנה בארץ לבד.
אגב, בברצלונה (וסביבתה) השוותי מחירים לדיוטי, הפרשים של עד 20 שקל, בשביל עשרים שקל אני מוכן לחסוך להם כאב ראש ולקבל משלוח עד השולחן. :)
השאלה היא אם בעקבות ירידת המחירים בארץ, יש מקומות שזולים יותר מהדיוטי?
אולי בערים אחרות בארופה זול יותר?