-
אני לא מכיר מבפנים את הT176 אז מה שאכתוב הוא רק בגדר רעיון לבדיקה:
יכול להיות שבחיבור בין ציר הכניסה לציר היציאה נפלה לך אחת מסיכות מיסב הגלילים בין שני הצירים, ואז הסיכה לא מאפשר לציר היציאה להיכנס עד הסוף?
או שמשהו אחר בהרכבה לא נותן לציר היציאה להיכנס עד הסוף?
-
טוב כנראה שיש כיוון לבעיה,
מסתבר שלפחיות של המשלבים יש שתי מידות קצרה וארוכה,
הבדל של 4-5 מ"מ, אני לא שמתי לב לזה וכנראה הרכבתי אותם הפוך,
אני מקווה שזו הבעיה מחר אנסה להפוך בינהם .
תודה לניר ל שעלה על הענין
אגב ניר רצוי לעדכן בכתבה על שיפוץ גיר 176 T את הענין הזה ,
בצ'ילטון לא הצלחתי למצוא שום איזכור לכך שיש מידות שונות לפחיות בכל משלב, האם מישהו שיש לו את היינס יכול לנסות ולחפש איזכור לזה.
שחר
-
מוגש באיחור, אבל יעזור לבאים בתור -
שחיקת סינכרונים מזהים ע"י הצמדת הסנכרון להילוך (כשהם מפורקים ומוחזקים ביד) וסיבובם אחד כנגד השני תו"כ הפעלת לחץ, סינכרון תקין יוצר מספיק חיכוך כדי לא לאפשר סיבוב. סוגי בלאי נוספים שאותם ניתן לזהות בעין - טחינה מוגזמת של השיניים ושחיקה של המגרעות אליהן נכנסים מנעולי הסנכרון (זה שמם של ה"מלבנים" ההם).
גם אני כמו חנן, ממליץ להחליף את כל הארבעה אם אין מושג מתי הוחלפו לאחרונה.
הערה - לסנכרונים חדשים לוקח לעיתים קצת זמן להתאים את עצמם לקונוס של ההילוך, על כן עלול להיות קושי מסויים בשילוב, במיוחד עם שמן קר.
לגבי הוספת הערה לכתבה - מומלץ לבדוק באופן כללי שמידותיו של חלק חדש רצוי להשוות לאלו של המוחלף לפני ההרכבה, קורה שקונים חלק לא מתאים בטעות. נמרוד מוזמן להוסיף את ההערה והדוגמה.
עוד הערה - עם כל הכבוד לגירים משופצים, עולה חצי מחיר לשפץ לבד בד"כ והתוצאה לא פחות מוצלחת, כל עוד מדובר בבלאי שגרתי (סינכרונים/רוליקים/מחז"שים)
-
שלום לכולם.
עדכון ממעללי הגיר הסורר,
אז ככה אחרי שחשבתי שהבעיה של תקיעת הציר הראשי בזמן סגירת המיסבים נבעה ממנעולי הסינכרונים התברר לי שלא זאת היתה הבעיה גם אחרי החלפת המיקום למצב הנכון נמשכה הבעיה ,
שימו לב יש למיקום המנעולים משמעות כמו שניר הבהיר ישנם שני גדלים ויש חשיבות מי הולך לאן.
ולעצם הענין מסתבר שהציר הראשי מתחיל במעין שייבה שעליה יושב הגלג"ש של ההילוך הראשון מיקום השייבה הוא על מעין מגרעת קטנה אצלי כנראה בזמן החליצה או הפרוק השייבה הזאת זזה לה כשלושה מילימטר והתרחקה מהגלג"ש מה שגרם לעודף חופש לאורך הציר ,ונתן אפשרות לשני חלקי הציר להילחץ אחד אל השני ובכך ולהנעל .
כרגע לאחר החזרת השייבה למקומה והרכבה ראשוניתללא אטמים רק לצורך בדיקה (כבר אין אמונה בגיר) הכל נראה עובד פיקס הכל מתגלגל והולך חלק, נראה לי שאני בכיוון.
זהו בינתיים אני מקווה שמכאן הכל ילך חלק,
אחרי שהכל יהיה מורכב על הג'יפ אני יעדכן .
תודה בינתיים לכל מי שעזר כאן בפורם.
ותודה לבן והחבר'ה מינוביץ על העזרה הרצון הטוב והסיוע באמת אחלה שרות (לצערי נדיר בימינו ובמחוזותינו) ,תענוג רק שימשיכו ככה .
זהו בינתיים עדכון וסיכום בהמשך.
-
שלום לכולם .
אתמול בשעה טובה הורכב הגיר ונסגר הכל ,
בוצע נסיעת מבחן שעברה בסה"כ בהצלחה.
פרט לרטיבות שמן קלה שבאה ממכסה הידית נראה לי שצריך לשים שם אטם איכותי יותר ולא אטם נייר כמו שהיה .
הגיר עובד יפה הילוכים עוברים חלק ושקט זהו אפשר לסכם את הפרוייקט בהצלחה.
שיפוץ גיר אפשרי לבד , צריך הרבה סבלנות לשים לב לפרטים קטנים ועבודה מסודרת.
זהו בינתיים ,תודה לכל העוזרים והמיעצים כאן בפורום,
הפרוייקט הבאה הרכבת לוקרייט קדמית בדנה 30.
שחר.