תגובה: רתכת מיג לינקולן 140i
תודה על ההסבר המפורט .
עדיין לא הבנתי איך אפשר לרתך 10 מ"מ ברזל עם הרתכת הזו כאשר האמפרז' שלה נמוך יחסית ?
או שלא ירדתי לסוף דעתך :confused:
אשמח לדעת האם בברזל העבה צריך לעבור לחוט ממולא , או שהסליל הרגיל מספיק ?
עידו בנוסף איזה סליל ממולא אתה ממליץ לקנות ?
הכוונה סוג ודגם ?
תודה
ריקו
עוד דבר קטן בקובץ ה - pdf של הרתכת וגם במדבקה שנמצאת בצד הפנימי של הדלת של הרתכת מצויין שמעובי של 3.5 מ"מ ומעלה יש צורך
לעבור לחוט הממולא בעובי של 0.9 או 1.2 מ"מ , האם עם החוט המומלא ניתן לרתך ברזל עבה ? , כלומר האם איתו זה יהיה טוב יותר ?
מה השינויים שאני צריך לעשות ברתכת על מנת שתוכל לקבל חוט ממולא של 1.2 מ"מ ?
האם צריך קפיץ פנימי + גלגל מוביל + דיזה שונים ?
כי בקובץ של הרתכת הם מציינים שצריך קיט שכולל כמה חלקים על מנת שהיא תוכל לקבל חוט של 1.2 מ"מ
מה דעתך ?
תודה
ריקו
הכן ב - pdf מצוין כך ויש שם גם את הקיט שצריך לחוט 1.2 .
בגדול צריך ידית שמסוגלת לקבל חוט כזה וגם גלגל מזין שמאים לכך וגם דיזה מתאימה לסליל 1.2 .
סליל ממולא קיים בארץ וניתן לקניה אצל כל הספקים ( אני רוכש אותו מחברת מ.ב ) אני לא זוכר את השם המקצועי שלו , עם תרצה אני יכול לבדוק ( אתה יכול ליצור איתי קשר 0527468878 ) .
ריתוך של חומרים עבים לא תמיד מתבצע במעבר אחד לפעמים בכמה מעברים ולכן גם עם סליל דק ו - A נמוך אפשר לרתך חומר עבה מה נקרא תפר שורש ותפרי כיסוי .
עידו
למה להתעקש ולעבוד עם הכלי הלא נכון?!
כן אפשר אולי לרתך חומרים עבים מ 5 מילימטר עם מיג קטנה, ויש טכניקות לזה.
אבל צריך לעבוד בהפסקות ארוכות ועם כמה מעברים.
עם אלקטרודה 3.5 לעומת זאת עוצמת החדירה הרבה יותר גדולה ולכן אפשר לעשות זאת כבר במעבר אחד.
ואם יש לך כבר אלקטרונית טובה אז תוכל לבצע זאת ללא הפסקה כלל.
אלקטרונית טובה יש לך כבר, אז מה הבעיה?
כמו שכבר כתבתי מיג קטנה טובה עד מכסימום 5 מילימטר (בלחץ)
מעבר לזה עדיף להשתמש באלקטרודה עבה שתעשה עבודה יותר טובה ובקלות.
אבל ריקו למה אתה כל כך מודאג מפחים עבים? מתי כבר יוצא לך לרתך פח 8 מילימטר? פעם בשנה.
הרבה יותר נפוץ לחובב לרתך 2 או 3 מילימטר, ולזה מיג קטנה מצוינת.
יותר מזה היתרון הגדול הוא לרתך פחים דקים, ואז אתה יכול לבצע תיקוני פחחות בעצמך.
כן מוני יש אמת ונכון במה שאתה אומר , אין ויכוח !!!
אבל אני דפוק במובן שאם הייתי יכול לרכוש רתכת של 350 אמפר תלת פאזית עם מזין חיצוני ושיהיה לה אפשרות לריתוך tig עם גל מרובע
בשביל לרתך פעם בשנה איזה חתיכת אלומיניום , הייתי עושה את זה .
מה שאני אומר זה שבכלי עבודה מאז שאני מכיר את עצמי תמיד אני נמשך להכי חזק הכי טוב והכי גדול
דפוק ................:):cool:
אבל כיוון שאי אפשר את הכל , אז העצה שלך מעשית הרבה יותר
תודה !
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
עידו לוריה
הכן ב - pdf מצוין כך ויש שם גם את הקיט שצריך לחוט 1.2 .
בגדול צריך ידית שמסוגלת לקבל חוט כזה וגם גלגל מזין שמאים לכך וגם דיזה מתאימה לסליל 1.2 .
סליל ממולא קיים בארץ וניתן לקניה אצל כל הספקים ( אני רוכש אותו מחברת מ.ב ) אני לא זוכר את השם המקצועי שלו , עם תרצה אני יכול לבדוק ( אתה יכול ליצור איתי קשר 0527468878 ) .
ריתוך של חומרים עבים לא תמיד מתבצע במעבר אחד לפעמים בכמה מעברים ולכן גם עם סליל דק ו - A נמוך אפשר לרתך חומר עבה מה נקרא תפר שורש ותפרי כיסוי .
עידו
כן הידית מתאימה לקבל קפיץ מוביל עד 1.2 מ"מ .
בקשר לתפר שורש ותפר כיסויי , זה נראה לי קטע מקצועי שצריך לראות ולהבין אותו
אני מקווה שמ.ב. ידעו על מה מדובר ( הכוונה לקיט ) , אצור איתם קשר בהקדם .
ושוב תודה על העזרה והטלפון לבירורים ......
ריקו
ריקו , ערב טוב .
כמו שכבר אמרתי לך , יש לי רתכת מיג 160A של חברת FDB שזאת חברה איטלקית המייצרת רתכות של לינקולן באיטליה תחת שם אחר .
כאשרה התחלתי לעבוד איתה היא פשוט ריתכה גרוע , משיחה עם הספק הבנתי שהבעיה היא בכבל ההזנה - חייב להיות כבל עבה מאוד אחרת יהיה מפל מתח והריתוך יצא גרוע .
ניסיתי חיבור ישיר ללוח , ואכן הרתכת עובדת מצויין ( לדעתי לא יותר מפח 3 מ"מ ) , אולם כאשר עבדתי בערב והדלקתי תאורה שוב פעם הריתוך יצא לא טוב .
בקיצור - הרתכות הקטנות הללו מיועדות לעבודות פחחות ואולי קצת מעבר לכך .
אילן