תגובה: גיוס כוח אדם טכני לעבודה
קראתי את כל התגובות ובואו נעשה קצת סדר
אנחנו נמצאים בקיבוץ חורשים ליד כפר סבא.
עובדים בכל הארץ ולפעמים בעולם.
העבודה מגוונת ומעניינת כולל הרבה נסיעות ועבודות במפעלים שונים ומגוונים.
צריך אנשים בלי פחד גבהים(לא מאוד גבוה - עד 20 מטר בדר"כ)
בריאים ובעלי גב תקין.
מידי פעם צריך להפעיל את הגוף.
לא משהו קיצוני יש לי גם עובד בן 72...
כן מתלכלכים אבל אני מספק בגדי עבודה ומכונת כביסה בעסק עבורם...
אין לי עובדים ב30 שקל שעה גם לא המזכירה...
יש לי דרישה שיהיו בני אדם.
שיבואו לעבודה מגולחים ויהיו מנומסים ושירותיים.
ושלא יבואו לשנה אלא להרבה זמן.
אנחנו עושים פרויקטיים מאוד מורכבים ומענינים ואפשר ללמוד המון.
פרוייקטים לדוגמה: העברת מפעלי פקר פלדה מכפר סבא לקריית מלאכי
העברת קו יצור של מכונה לחיתוך פחים באורך של 36 מטר כולל ביסוס בטון מסגרות/עבודות מכניות/חשמל/הידראוליקה.
כרגע מסיימים להעביר מפעל לאלמנטים טרומיים של דניה סיבוס ועוד.
אני לא מחפש אנשים לא מרוצים.
מעדיף עובדים מבוגרים שיודעים קצת על החיים ונותן להם הרבה בתמורה.
אנחנו לא הייטק שגומרים לעבוד בגיל 40...
אי אפשר להשוות שכר של מתכנת לשכר של מסגר אבל המסגרים שלי מאוד מרוצים.
אני לא יכול לתת כל משכורת שרוצים כי צריך גם לייצר הכנסות בשביל זה.
אני יכול ונותן סביבת עבודה נעימה ומענינת.
שכר הוגן ותנאים טובים.
יום טוב
צחי
בהמשך לדבריו של צחי (אוקטבה) ,
המשכורות הם הוגנות בהחלט גם אצלינו,
בחרת להשוות לשכר של תכנת , שזה אחד המקצועות שבו משתכרים הכי הרבה .
קח משכורת במקצועות אחרים , או תן דוגמא מה זו משכורת הוגנת ...
נ.ב : אני גם תכנת , ועבדתי הרבה שנים במקצוע , יש למקצוע הזה יתרונות ותתפלא גם חסרונות.
לא מוכרחים מתכנת.
אפשר גם להשוות לשכר של מנופאי או מלגזן או סתם סבל ("סוור"). אבל בנמל אשדוד הכוונה...:rolleyes:
כל המתכנתים היו מוכנים להתחלף ברגע זה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אמיר ב.א
בחרת להשוות לשכר של תכנת , שזה אחד המקצועות שבו משתכרים הכי הרבה .
קח משכורת במקצועות אחרים , או תן דוגמא מה זו משכורת הוגנת ...
אני לא מכיר אף אחד מכם באופן אישי, לא יודע מה אתם עושים או מה וכמה אתם משלמים כך שהתגובה שלי היא כללית ולא מופנית כלפיכם!
אני אתן שכר לדוגמא, לא של תכנת ולא לפי שעה אבל משהו הגיוני
נאמר משהו כמו 8,500 ש"ח ומעלה, נטו, ושימשיך לגדול, בהתאם ליכולות כמובן, עזבו ברוטו, לא הולכים עם זה למכולת, עזבו לפי שעה, לא מעניין,
מעניין עם כמה בן אדם מגיע הביתה בסוף היום, שיוכל להסתכל לילדים שלו בעיניים ולקחת אותם פעם בחודש לבילוי משפחתי של סרט וארוחת זבל במקדונלדס (מה לעשות, הילדים אוהבים את החר@ הזה כי יש בו פרסים / קלפים / מתנות),
שיוכל לשלם משכנתא, לימודים, חוגים לילדים, לא חס וחלילה לימודים גבוהים לילדים, הם כנראה יצטרכו להסתדר לבד.
להחזיק רכב שטח, ולצאת לחו"ל פעם בשלוש שנים, לא חייב כל שנה.
מי שמציעים לו להתחיל ב- 5,000 ש"ח לא מתחיל!
מתדלק מקבל יותר (אני חושב), מלצר בטוח מקבל יותר
שוב,
לא אישי נגדכם, אלא כאחד שהיה טכני, בעל השכלה על תיכונית טכנית וידיים טובות שהציעו לו להתחיל ב-5,000 ש"ח אז הוא הלך לעבוד באינסטלציה, שם הוא הרוויח יותר והיום הוא עובד מול מחשב...
סביון
אני מצטרף לדעתו של בעז ומחזק אותו: פרסם בעיתון "ווסטי" ותופתע לטובה. זה לפחות הנסיון שלי. בהצלחה.
באופן כללי מעסיקים לא מוכנים לשלם שכר הוגן לבעלי מקצוע .
מנסיון לאחר תקופה של חיפוש עבודה. והשואה למתכנת צעיר היא אמנם קיצונית אבל למה לא .
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
joedavni
אני מצטרף לדעתו של בעז ומחזק אותו: פרסם בעיתון "ווסטי" ותופתע לטובה. זה לפחות הנסיון שלי. בהצלחה.
נכון שהעובדים מברית המועצות בעלי יכולות ומוסר עבודה גבוה , ואין לי שום דבר אישי נגדם ,
אלה למה שקורה אחרי שמקום מסויים מעסיק עובד רוסי " ויראה כי טוב " ויעסיק עוד אחד
והשניים האלה יביאו חבר שלהם נוסף ואז נוצרת קליקה של עובדים שמדברים רוסית ולאט לאט הישראלים נדחפים החוצה
כי לא נעים לעבוד ככה שאתה לא מבין מילה ממה שמדברים .
ואז הם מתקדמים במקום ואחד נהיה מנהל עבודה ואז לאט לאט כולם שם עובדים רוסים
ואז אתם רואים בעיתון " דרושים עובדים דוברי רוסית "
ולי אישית היה נסיון כזה באספיר , ממש לפי הסדר שניסחתי למעלה ( כולל המודעה בעיתון )
רחוק לי כפר סבא ...............
בהמשך לדבריו של סביון
מהו שכר הוגן?
האם 8500 נטו בבנק?
מה אם הפרשות פנסיוניות חלקיות/מלאות?
מה עם אוכל?
טלפון נייד?
רכב מהעבודה?
מה דעתכם?
צחי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אוקטבה
בהמשך לדבריו של סביון
מהו שכר הוגן?
האם 8500 נטו בבנק?
מה אם הפרשות פנסיוניות חלקיות/מלאות?
מה עם אוכל?
טלפון נייד?
רכב מהעבודה?
מה דעתכם?
צחי
ברור שהנלווים המחוייבים בחוק כמו הפרשות פנסיוניות,
אף אחד לא יעבוד בלי ביטוח מנהלים / קרן השתלמות וכו'
טלפון- במחירים של היום זה כבר לא אישיו
רכב שצריך לשלם עליו 2000/3000 ש"ח לחודש זו כבר לא הטבה סופר מדהימה, זה הטבה וכייף ושקט נפשי אבל פחות מאשר פעם,
אוכל, אם הוא לא זבל אז זה נפלא אבל אם זבל (כמו בחלק מחדרי האוכל) אז זה לא שווה, לא כייף ולא נעים אבל עולה כסף ונחשב הטבה.
הנטו, זה החלק החשוב כדי לגמור את החודש אבל כל אחד ירצה גם את הביטחון העתידי.
ואם אתה שואל אותי, אז, לצורך הדוגמא, 8,000 ש"ח לחודש ומשכורת 13 של עוד 8,000 ש"ח עושה טוב לעובד,
פתאום משום מקום יש לו עוד הכנסה "לא צפויה" והוא יעבוד כל השנה כדי להגיע לאותה משכורת...
אני רוצה לציין שוב,
אני לא נגד אף אחד מכם, חס וחלילה!
אני כותב את דעתי מנסיוני הדל, דווקא בעבודות כפיים ולא בעבודות מחשב.
סביון
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
savyon
ברור שהנלווים המחוייבים בחוק כמו הפרשות פנסיוניות,
אף אחד לא יעבוד בלי ביטוח מנהלים / קרן השתלמות וכו'
טלפון- במחירים של היום זה כבר לא אישיו
רכב שצריך לשלם עליו 2000/3000 ש"ח לחודש זו כבר לא הטבה סופר מדהימה, זה הטבה וכייף ושקט נפשי אבל פחות מאשר פעם,
אוכל, אם הוא לא זבל אז זה נפלא אבל אם זבל (כמו בחלק מחדרי האוכל) אז זה לא שווה, לא כייף ולא נעים אבל עולה כסף ונחשב הטבה.
הנטו, זה החלק החשוב כדי לגמור את החודש אבל כל אחד ירצה גם את הביטחון העתידי.
ואם אתה שואל אותי, אז, לצורך הדוגמא, 8,000 ש"ח לחודש ומשכורת 13 של עוד 8,000 ש"ח עושה טוב לעובד,
פתאום משום מקום יש לו עוד הכנסה "לא צפויה" והוא יעבוד כל השנה כדי להגיע לאותה משכורת...
אני רוצה לציין שוב,
אני לא נגד אף אחד מכם, חס וחלילה!
אני כותב את דעתי מנסיוני הדל, דווקא בעבודות כפיים ולא בעבודות מחשב.
סביון
רק לידיעה
אני מגלם לעובדים את התשלום על הרכב
אוכלים במסעדות לפי בחירתם
ומקבלים כסף חי כנגד הקבלות
אין לכולם קרן השתלמות מהיום הראשון
דרך אגב אני מכיר מקרים שלא מקבלים 10% אלא פחות
אין משכורת 13 יש בונוסים לפי פרויקטים
צחי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
oded1590
רבותי הכל מתחיל ונגמר בכסף.
אם מישהו היה מוכן להשוות שכר ותניאים נלווים של מסגר צעיר לשכרו של מתכנת צעיר הוא היה מרויח בעל מקצוע לשנים ארוכות .
יש כמה בעיות בגישה הזו:
1. מהי התפוקה (בכסף) של כל עובד? בד"כ, בתחום התוכנה ההכנסה שמייצר כל עובד לחברה גבוהה יחסית ולכן התגמול בהתאם. לא תמיד בעל עסק יכול להרשות לעצמו שכר כזה.
2. שעות עבודה: אני לא מכיר את שעות העבודה של צחי או כל אחד אחר בשרשור, אני יכול לספר מנסיוני האישי, יותר מפעם אחת העירו לי על כך שהלכתי אחרי 10.5 ש"ע ביום בלבד... וחודשים עם 220 שעות עבודה לא היו נדירים (לפעמים יותר, לפעמים קצת פחות, אני מכיר כמה חברים שבמשך תקופה לא מבוטלת דוח השעות שלהם הראה 250-260 ש"ע חודשיות). כמובן שאלו השעות שנספרות כשאתה "בעבודה", במקביל, יש לפטופ/טלפון שבעזרתם אתה נדרש להגיב גם בשעות בהן אתה בבית, כמובן ששעות אלו לא נספרות כשעות עבודה.
ברור שאני לא מתאר את כל משרות התוכנה במשק, אך במשך 12 שנים אלו היו חיי.
אז נכון שזה מאוד נחמד לקבל תלושים מכובדים. אבל זה לא הכל בחיים.
שלא יובן לא נכון, אני לא מצטער על כך שעבדתי בתחום הייטק, זה בהחלט עזר לי בחיים, לשמחתי היום אני עושה דברים מעט שונים (מישהו חיפש משחקי מחשב או שערות סבתא? ;) )
נקודת המבט שלי (שלא תפתור לך את הבעיה, כמובן)-
עבדתי זמן מה בעבודות כפיים - החל מפועל בניין בתיכון, דרך למידת רזי הריתוך ועולם הרכב בפרויקטים 4X4 אחרי הצבא, עובר בבית מלאכה לבניית מודלים, עבודה בגתוס, וגם שלל חלטורות מלכלכות ומהנות.
בשלב מסוים הבנתי שאני במלכוד:
ראשית, תקרת השכר (למי שלא יוצא לדרך עצמאית) היא נמוכה מדיי. במיוחד כמהנדס מכונות לעתיד (מצפה לסיים בתחילת שנה הבאה).
שנית, "ביצה ותרנגולת". האנשים שעובדים לצידך (להוציא חריגים בודדים), הם לא מאותו "זן" כמוני. לא, אני לא מתכוון לאמירות גזעניות משום סוג. אני מתכוון לזה שמצאתי עצמי עובד עם קבוצת אנשים שכמעט כולם עוסקים בעבודות כפיים מתוך ברירת מחדל. לא שותפים לחדוות היצירה, לא מסתכלים על מקום העבודה בתור הנאה אלא רק צורך.
אני אישית נאחזתי בכמה חבר'ה בודדים שהיו איתי, אבל הבנתי שהם אינם מדגם מייצג, ולנצח נהיה במיעוט.
שלישית, אני לא יכול שלא להתבונן על העתיד.
כשלצדי אנשים בגיל פרישה, שנאלצים להמשיך לעבוד עבודה פיזית קשה פשוט בגלל שהם לא רכשו מיומנויות אחרות בחיים, הבנתי שאני למעשה נאלץ לבחור בין ניהול או פיתוח, לבין עבודת הכפיים עצמה (אכן, היו עובדים מבוגרים שהיו מסוגלים לה. אבל מה עם כל אלו שגופם בוגד בהם? שלא יכולים לדלג בין רלסים בגיל 70? נעדרו מהמדגם, מן הסתם).
איכשהו לא מצאתי תפקיד-ביניים, אשר יאפשר לי לעבוד עם הידיים אבל לרכוש ניסיון ומיומנויות שיאפשרו לי, ביום מן הימים, לקחת צעד אחורה ולתת למישהו אחר להזיע.
אחרי המסקנה הזאת, צצה שוב הסיבה השנייה:
מצאתי את עצמי שואף לעמדות ניהול בתחום בו רוב כח האדם בעייתי, בדיוק מהסיבות שאתה מכיר.
ואז החלטתי להתרחק מהברזלים האהובים עליי, וליישם יותר את הפן ההנדסי-תכנוני.
סיבה רביעית, היא הלקוחות.
כשנתתי הצעות מחיר, כשסיפקתי שירות, לא יכלתי שלא לשים לב שהלקוח הממוצע אוהב להתלונן על שירות וביצוע גרועים - אבל לא מוכן לשלם על כח אדם איכותי.
אז כן, בתעשייה (שבה טעות עולה יותר, ויש לה נזקים ארוכי-טווח), ובשוק מוצרי פרימיום, אפשר לגבות מחירים שישלמו על כח האדם הראוי. ויכול להיות שמדובר רק על ביש מזל שלי, ופשוט לא הכרתי את העסק שלך בתזמון הנכון...
אבל כשאני אישית הייתי בצומת, בהכרעה בין עובד כפיים לבין מהנדס מדופלם, החלטתי להתלכלך רק בסופי שבוע, בהתנדבות.
האמת?
אם הייתי מוצא בזמן הנכון עבודה שמצד אחד תתן לי להזיע, שתתן לי תוצרת להתבונן בה בסוף יום עבודה, אבל מצד שני שלא תזניח את ההכשרה והקרדיט שיהוו לי כרשת ביטחון ליום שבו הגוף יבגוד או פשוט ארצה להמשיך לעמדה אחרת - הייתי לוקח אותה בשתי ידיים חבולות ומלוכלכות.
כי אתה לא בהכרח מסתכל על השוק מנקודת המבט הנכונה.
אל תסתכל מנקודת המבט של נותן השירות, נסה להסתכל מנקודת המבט של הלקוח.
לרוב הבעיות שהצגת יש פיתרון מבחינת הלקוח והיא יבוא.
זה יכול להיות יבוא של "פועלים" או יבוא של מוצרים.
כמו שכל מי שנמצא באתר הזה יודע, חו"ל זה כאן. אין בעיה לרכוש היום כמעט כל מוצר אפשרי מסין וליבא אותו בזול.
לכן, אתה כנותן השירות, בחלק גדול מהמקרים מתחרה בכלל מול מוצר סיני/הודי כלשהו, מבחינה זו, השוק לרעתך.
המצב כנראה לא ממש ישתנה לטובה ללא ההבנה שכללי המשחק השתנו.
מספיק לקרוא חדשות (ישנות?) - חברה סינית שהציעה להגיע לכאן ולבנות עיר חדשה במחירים זולים.
ברור לכולנו שאם צעד כזה יצא לפועל, הפועלים לא יהיו ישראלים (לא שהיום הם כאלו), אבל כנראה שגם המהנדסים לא יהיו ישראלים, ההמשך ברור....
ד"א, גם בתחום התוכנה זה קורה, יותר ויותר פרוייקטים יוצאים ל OUT SOURCING בהודו ודומיה, היתרון שלנו הוא שחלק מהתוכנות עדיין דורשות עברית :)
עריכה: לגבי "אנשי מחשב יש בערימות והמשכורות גבוהות."
כנראה שהערמות לא כאלו גבוהות, לפחות לא כמו הביקוש להם. כמו כן, ראה את תגובתי הראשונה לגבי התפוקה (בכסף) מכל עובד.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Tourist
אבל בכל זאת, שאלת תם:
מה לגבי היצע וביקוש ?
אנשי מחשב יש בערימות והמשכורות גבוהות.
אנשים טכניים חסרים והמשכורות נמוכות.
למה כללי השוק לא פועלים במקרה הזה ?
כאן פגעת בנקודה , אני מאמין שבעתיד עוד נראה שירשורים דומים בנושא ,עד שכוחות השוק יעשו את שלו והשכר של חשמלאים , רתכים ,יעלה עקב ביקוש גבוהה והיצע נמוך , הכול שאלה של זמן ( רק נקווה שהמדינה תשאר עד אז , אבל זה נושא לשרשור אחר ).
ה"משעשע" בכל הסיפור הוא העובדה שאפילו הסינים כבר מבינים שאין עתיד בכח אדם זול -
אפילו הם עוברים יותר ויותר לאוטומציה...
במקום חרטים וכרסמים יש מפעילי CNC, מומחי אוטומציה, מומחים להזרקות פלסטיקה ועוד (שהרי, ככל שההזרקה יותר איכותית צריך פחות כח אדם לטפל במוצר המוגמר).
לאט לאט, הסינים לומדים גרמנית.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Tourist
למען האמת, המשכורות ההתחלתיות שציינתם בהחלט מרשימות אותי...
אני עוסק בחינוך פנימייתי, 17 שנות ותק במשרד החינוך, תואר ראשון( וכל מיני השתלמויות...) ומגרד את ה-9000 נטו... אה, אבל אני גם עובד 1.8 משרה (!)
אשתי עובדת, חינוך, קצת מעל שכר מינימום....
חופשה בחו״ל כל 3 שנים ?
מק׳דונלדס ?
משכנתא ???!!!
יפה לכם....
אנחנו לא חולמים על זה אפילו.
זו השאיפה...
אל תבין לא נכון, אנחנו לא יוצאים לחו"ל כל 3 שנים, למעשב, השנה אחרי 7 שנים שלא היינו בחו"ל יחד (מזל שקרן ההשתלמות שלה השתחררה...)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Saar
עריכה: לגבי "
אנשי מחשב יש בערימות והמשכורות גבוהות."
כנראה שהערמות לא כאלו גבוהות, לפחות לא כמו הביקוש להם. כמו כן, ראה את תגובתי הראשונה לגבי התפוקה (בכסף) מכל עובד.
אגב,
גם אחי הגדול, שעובד בחברת היי טק, כל הזמן מתלונן על הקושי למצוא עובדים טובים.... ושם אי אפשר להתלונן על שכר ותנאים.
אילן, לא בהכרח.
זה יהיה נכון למעט מקצוענים בתחומים ספציפיים.
רבים אחרים עלולים למצוא עצמם עם הכנסה נמוכה כיוון שהם יאלצו להתמודד מול כוחות השוק שלא יהיו לטובתם.
סתם כדוגמה,
אני מודה שלא בדקתי את הנתונים, אבל אני משוכנע שהיום כמעט ולא תמצא טכנאי וידאו/טלויזיה/DVD - למה? כי זה מקצוע שהולך ונעלם, היום יותר זול לקנות חדש מאשר לתקן.
גם מוצרי החשמל למטבח הולכים לכיוון הזה, מחירי התיקון עולים בזמן שמחירי המוצרים יורדים, כלומר, גם המקצוע הזה יעלם אט -אט.
אני חושב שאפשר להניח שיהיו עוד דוגמאות רבות בעתיד (לצורך העניין, במדינה נורמלית, למה שאלך למפעל קפיצים על מנת שיבנה לי קפיץ מתאים, אם אני יכול להזמין את הקפיץ שאני רוצה עד הבית בעזרת האיטנרנט באותו המחיר או אפילו זול יותר? והנה עוד מקצוע הולך ונעלם....)
מי שישרוד הוא מי שידע להתאים את עצמו לשוק החדש.