תגובה: מכתב פתוח לחברי הפורום-יבואנים ו"חזירות"
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
IlanHadar
עמית - ממש לא מסכים איתך, הגופים שנהנים מהחסמים עושים רווחים הרבה מעבר לסביר, מספיק לקרוא בדוחות הכספיים של הבנקים ויצרניות המזון ועוד כדי לראות את זה. ראינו מה קרה בסלולר, הרוויחו בחזירות, היום מרוויחים מה שמגיע בשוק תחרותי קשה.
+100
צריך לזכור שהבעיה לא באותם גופים אלא במי שמאפשר להם לקחת רווחים כאלה.
יש אכיפה על מונופולים? הצחקת.
האם מיקרוסופט הוכרזה כמונופול בתחום מערכות ההפעלה? לא. יש מי שדואג שזה לא יקרה, לא כאן ולא בארה"ב. (אבל באירופה כן).
אם כל הפיצריות בעיר יתאמו מחירים, מיד תיפתח חקירה של הממונה על ההגבלים, אבל בשוק הסלולר? איש לא חקר.
את בזק בזמנו? נאדה.
את הבנקים? לא ולא.
האם מישהו בודק מה קורה בשוק המלט ובשוק הובלת המלט? מונופול? יש. מס רצחני על יבוא? יש.
בונדי מוכר מלט בארץ במחיר יקר יותר ממה שהוא מוכר ליו"ש, מהסיבה הפשוטה שביו"ש יש תחרות.
כן, הוא היה לוחם באצ"ל ויש לו קשרים שדואגים למליארדים שלו. אין לי אף מילה רעה להגיד עליו וגם לא על השאר. הם עושים את מה שהם עושים כי הם יכולים, וגם אני (ועם יד על הלב, כל אחד מאיתנו) הייתי עושה ככה בדיוק.
הבעיה היא לא בהם אלא במי שמאפשר להם להיות מונופולים וקרטלים.
הממונה על ההגבלים לא ילך נגד החזקים עד הסוף. הוא צריך לדאוג לעצמו להמשך הקריירה.
בלי שיהיה לו גב חזק הוא לא ישבור שום מונופול / קרטל חזק באמת.
לזה צריך שר עם ביצים של ריאו 6X6, כמו שהיה בשוק הסלולר.
מרתיח.
שודדים ברשיון.
בגלל דברים כאלה המדינה הזו תיגמר.
יש בדיון הזה שתי נקודות בעיתיות.
האחת היא ריווחיות, כלומר בסופו של דבר מהי הריווחיות המקובלת בענף בישראל ובחו"ל. על מנת שהרווח יהיה "חזירי" הוא צריך להיות חריג ביחס לחו"ל. אז הינה דוגמה מעולם המזון. שיעור הרווח הנקי של סופרסל ב- רבעיון האחרון של 2012 היה 2.27 (מקור: ביזפורטל). לעומתה, רשת סיינסבורי, בעלת הנתח הגדול בשוק הסופרמרקטים בבריטניה היה 2.7% (585 מליון מתוך מחזור של 21.4 מיליארד). אגב, בשתי המדינות המזון יקר משמעותית מ(שאר)אירופה (למשל גרמניה).
השניה היא הגלובליזציה. נכון, זול יותר לייצר במזרח. אבל התוצאה היא שלנו לא יהיה כסף לרכוש גם את המוצרים שפעם ייצרנו (כי יתכן שלא תהיה לנו עבודה). אגב, יש לזה גם, בהקשר של ישראל והמערב, חסרון נוסף הוא ההתעצמות של הכלכלות האלה והשפעתן גם בתחומים הפוליטיים הבינ"ל.
ליוסי שושני יש נישה שקיים בה מרחב תמרון, שנוצר בעיקר מכך שגם הוא משחק במגרש ה- 75$. היא לא קיימת בכל שוק. גם אני קונה בחו"ל מפעם לפעם ונדהם מפערי המחיר. הבן שלי, חייל בחיל רגלים, ביקש בסוף שבוע אחד לרכוש מה שהם מכנים "תוכי" מין אנקול פלסטיק שחור שהם מאבטחים איתו דברים שונים שלא יפל ומהכיס. המחיר ליחידה - 9 ש"ח. קניתי. אבל גם קניתי 100 יחידות ב- AliExpress ב- 65 שקלים שיחלק לחברה בצוות... פער של למעלה מ- 1300 אחוז!
מה שאני מנסה לומר (וברלי יאמר זאת טוב יותר) שיש סיבות לכך שהכל יקר בישראל והן אינן קשורות דווקא לתכונות כגון "חזיריות" של שרשרת ההספקה. את הפרוטות שלנו לא צריך לחפש מתחת לפנס אלא בכיס של מי שגורם לכך שמוצר יקר - ממשלת ישראל.
יצחק.
לדעתי הסקטור הפרטי הוא החלק שקל לטפל בו במשוואת מחירי המוצרים והשרותים. בסופו של דבר ודי מהר, הסקטור הפרטי בארץ ובעיקר החברות הגדולות ייאלץ להתמודד בשוק תחרותי יותר ואז הוא יתייעל בעיקר ע"י פיטורים , קיצוץ בתנאי שכר ושימוש בטכנולוגיה במקום עובדים. לדעתי שורש הבעיה נעוץ בסקטור הממשלתי שחוסר היעילות והבירוקרטיה שלו גוזרים מיסוי, מחירי ארנונה חשמל ומיים ......יקרים מאוד ביחס לשכר..
לכן לדעתי נכון להתמקד בדרישה לייעול הסקטור הממשלתי, הצבא, החברות הממשלתיות..... הפחתת מיסים, ארנוננה....מה שיביא להורדת עלויות של הסקטור הפרטי ובהתאם הורדת מחירי המוצרים.
מציע לכולם להפסיק להתעלק על הסקטור הפרטי כדי ש % האבטלה לא ינסקו.
הדיון קצת לקח כיוון אחר מאשר בכותרת
אך אני אתייחס לכך
הסקטור הפרטי אשר אינו ממנוף ע"י קשרים פוליטיים הוא הסקטור הפגיע-ואינני מדבר על מייקרוסופט או המשביר וכו'
אני מדבר עלינו השכירים והעצמאיים ה"קטנים"
זה לא מדויק לומר "שלו היו לי קשרים ואפשרויות" כמו לבונדי הייתי עושה את אותו הדבר-
לא כולם עשו את אותו הדבר-
בשנות המלחמה ,השחרור סיני ששת הימים ויום כיפור,היו כאלה שהתעשרו כתוצאה מהמלחמות
וזה כך בכל העולם,10 מעט מאוד יצאו נגדם-
ואין לי לפחות בעיה במילה "חזירות"כאשר היא מפנית לגופים חזריים,
גם אין לי בעיה עם הסקטור הפרטי הפגיע לשינויי כלכלה כאילו ואחרים מפני שהוא הסקטור הזה(ואני בתוכו)נתן לכך יד,לא היתה כאן הפיכה כלכלית(כמעט אך לא די)
מעם שנלחם בעולם בייצור ויצוא הפכנו לעם צרכני ותאב צרקיכה ולהראות לשכן שלי יש יותר גדול,
לעם שגיבוריו הם אילו שהצליחו לסדר את מס הכנסה ולשלם הון עתק לזמר שיבדר אותו כמה שעות באירוע חגיגי,
דבר גורר דבר
מי שנותן יד לשפע המעושה הזה משלם את החשבון בסופו של דבר
מי שמחשב את צעדיו (כולל קניה נבונה ברשת)ישרוד
מי שהוא סוחר ולא ידי להתאים את עצמו לא ישרוד
ואלפי המפוטרים מהסקטור הפרטי?שיתארגנו ויפילו את הממשלה וינקו את הבזבוז והשחיתות,נשמע חלמאי?אולי
כנראה שרק חזרה לצנע ומיתון כבד וחוק מטבע חוץ(והכנסת משחדים ומשוחדשים לכלא)יתקן את המעוות
ולא לא המצאתי דבר-התנ"ך שכולנו גדלנו עליו מלא בסיפורים כאלה,
ספרד הפכה למעצמה של הדרים בזכות(ובטפשות)הממסד הישראלי שמכר את ידע השבחת פרי ההדר לאירופה,
פעם תפוזי יפו היו אוצר לאומי,
אני גם לא מקבל את האימרה צריך לקנות בארץ בכל מחיר
אני שואף שיקנו בארץ ורק בארץ במחיר הוגן-והדבר היחיד הטוב בגלובליזציה הינו שפערי התיווך ההכרחיים יהיו הוגנים וסבירים
אני כן מצפה שגאוות פועלי הביניין ופועלי הייצור יהיו שוב גאוות כל אם ישראלית
וכן שנתחיל לייצר את עצמנו מחדש ולא פועלים מסין או בולגריה או שכיננו ממזרח
ועד שכל זה לא יקרה אכן אנו בדרדרת מסוכנת לאבד זהותינו כמדינה ושינוי כזה יכול לבוא רק מלמטה מאיתנו,
ואם אני נלחם בדכי שלי ואתה ואת וכל אחד ילחם לשנות אז יהיה שינוי-אם לא?אז רק מי שמכין את עצמו לכאוס אולי ישרוד את הכאוס,
רק אזכיר לכם את בקשתי הראשוטנה-קחו הכ בפרופורציות ואל תכלילו את כל העוסקים במסחר בתגית ה"חזירות"
"קפוץ לי" זה לא חלק מתרבות הדיון שאנחנו רוצים לראות כאן. אין כאן חופש ביטוי שמאפשר את זה.
המשיכו בבקשה את הדיון המקורי על גודל רווחי העסקים. תגובות בנושאים אחרים יימחקו.
ספטבר 2011 ניסיתי משהוא גם לגבי מחירי חלפי רכב ע"י יבואניהם, כאן: http://www.musach.co.il/forum/showth...E4%E2%E1%F8%FA
תשומת לב להודעה #2 בסעיפים 1 ו 2.
הרגשתי אחר כך שדפקתי את הראש בקיר, אבל הקיר לא נפל.
בברכה - רפי לין
לגבי חלקים שאינם בטיחותיים השוק פתוח ואבוי לנו שתהיה רגולציה.
לגבי חלקים בטיחותיים נגעה בזה ועדת זליכה אם אינני טועה.
אני זורק שאלה לאוויר-
למה המחירים גבוהים בשוק פתוח?
איך אף יזם חכם לא נכנס לוואקום הזה?
JEEP GC ZJ V8 98 IR 3.5
HONDA TRX300ex
למה המחירים גבוהים בשוק פתוח?
איך אף יזם חכם לא נכנס לוואקום הזה? נשאל ע"י בועז
ותגובה לאסף
ברחוב המסגר או בחנויות החלפים בדרום תל אביב ולא רק-יש הרבה חלפים מפירוק-הן פירוק חוקי והן "יבוא"חלקים מרכבים גנובים,
גם אזרח שומר חוק שמשתדל לחיות ביושר עם עצמו ועם הסביבה ,כאשר הוא צריך חלק מסוים שעולה אצל היבואן הר של זוזים ואצל יזם זריז הר יותר נמוך,כאשר הוא נתקל בחלק שעולה מחיר מציאה הוא לא יחשוב פעמיים וישלח יד לארנק ויקנה חלק שברור שהוא גנוב,
ואין להאשים אותו אלא את השיטה,
אני כאספן גרוטאות כפייתי תמיד פינטזתי שיהיה לי מגרש חלקים להכל-מרכבים ועד חלקי מכונות לייצור מפלטים של לא יודע מה,
בדקתי את הנושא וכאשר ראיתי במה זה כלול עוד לפני קניית הגרוטאות פשוט הרמתי ידיים,
אני לא די עשיר כדי לתרום למדינה הון עתק רק בשביל מיסוי ,רישוי,דמי וועדות,החלטות מוזרות וסכנה ממשית לאבד את החופש שלי,
לבועז
חוקי השוק והמסחר (היצע וביקוש)הם שקובעים את המחירים בחלקים מיובאים ומשומשים,אך עם מחפשים טוב ניתן גם לרכבי "יוקרה"למצוא חלפים במחיר שפוי,
וכאן אני מצטרף לעדר המתלוננים-לו היתה המדינה או האחראים לכך במשרדי הממשלה השונים היתה מורידה את נטל מיסי היבוא על חלקי חילוף לרכב לא היו גניבות רכב לחלפים ואנו היינו מאושרים,
אך בכל מקרה המדינה מרוויחה הון עתק בהשאירה את המצב כמו שהוא,
האמת שזה גם נוגע ליצרני חלקי החילוף לרכב שלמעשה הרווחים שלהם נובעים בעיקרם ממחיר חלקי החילוף ועל כבר נשפכו הרבה מיקלדות
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yes1952
לו היתה המדינה או האחראים לכך במשרדי הממשלה השונים היתה מורידה את נטל מיסי היבוא על חלקי חילוף לרכב לא היו גניבות רכב לחלפים ואנו היינו מאושרים,
אך בכל מקרה המדינה מרוויחה הון עתק בהשאירה את המצב כמו שהוא,
זה כי למדינה יש אינטרס ברור שיגנבו כאן כמה שיותר מכוניות. בדגש על מכוניות חדשות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tamir128
+100
הבעיה היא לא בהם אלא במי שמאפשר להם להיות מונופולים וקרטלים.
הממונה על ההגבלים לא ילך נגד החזקים עד הסוף. הוא צריך לדאוג לעצמו להמשך הקריירה.
בלי שיהיה לו גב חזק הוא לא ישבור שום מונופול / קרטל חזק באמת.
לזה צריך שר עם ביצים של ריאו 6X6, כמו שהיה בשוק הסלולר.
הנה, כשיש לו גב הוא יודע יופי לעבוד:
הממונה על ההגבלים הכריז: נמלי חיפה ואשדוד הם קבוצות ריכוז