מנסיון בג'ימני הקודם, הבעיה נפתרת בשני דרכים: ביציאה לשטח למלא חצי טנק אוקטן 98, בנסיעות יום יום להשתדל למלא בסונול גולד 95. ה K44 פותר נקודתית ולתקופות קצרות.
Printable View
מנסיון בג'ימני הקודם, הבעיה נפתרת בשני דרכים: ביציאה לשטח למלא חצי טנק אוקטן 98, בנסיעות יום יום להשתדל למלא בסונול גולד 95. ה K44 פותר נקודתית ולתקופות קצרות.
הרכב לא נשמע חריג, הנורה פשוט נדלקה היום בזמן מאמץ (עליה לירושלים עם מזגן)
הקודים שנרשמו:
Current Fault Log
------------------
P0327: Knock Sensor 1 Circuit Low Input (Bank 1 or Single Sensor)
P0012: "A" Camshaft Position - Timing Over-Retarded (Bank 1)
Pending Fault Log
------------------
P0011: "A" Camshaft Position - Timing Over-Advanced or System Performance (Bank 1)
Sent from my iPhone using Tapatalk
זה יכול לנבוע ממספר גורמים, אך לאור הקילומטראז' של המנוע שלך ותיאור מצב הנסיעה בזמן התגלות התקלה, הייתי מתחיל בלהרים מכסה שסתומים ולהרים כמה קסוות של גל הזיזים. אם הן שרוטות, המנוע שלך שחוק ומאבד לחץ שמן.
Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk
חנן תודה, הרכב לא מעשן באופן חריג. לא מרעיש או חסר כח.
צריכת שמן - ככה ככה. (מאז שהחלפתי שמן לפני כמעט 10K מילאתי 2 ליטר בערך, אולי פחות)
נוסע בסדר מלבד הנורה שדלקה היום לראשונה, מה שקרה לאחרונה:
1.תידלקתי בתחנה של הבזוקר ולא הקבועה.
2. הוספתי כחצי ליטר שמן בשבת .
3. המצבר היה מנותק כשבועיים כשהייתי בחו״ל.
4. הרכב עדיין מאבד מים, למרות החלפת המשאבה.
להתחיל לחפש מנוע?
מיסבי קרנק וגל"ז שחוקים לא קשורים לצריכת שמן או עישון, וגם לא לרעש (אלא אם כן מדובר בקטסטרופה ממש) או חוסר כח.
אני לא קובע כלום בינתיים. רק מציע את כיוון הבדיקה הסביר ביותר לטעמי.
מעשרות הפעמים שפגשתי בתקלה הזו, רובן המכריע הגיע עם מיסבי מנוע שחוקים, וזה נגמר כמעט תמיד בהחלפת מנוע, או לפחות בהחלפת ראש, גלי זיזים, משאבת שמן, מיסבי קרנק וחריטה שלו. אם יש גלי איזון אז הם גם בחגיגה הנ"ל.
לא נפתרה.
מדי פעם ובעיקר בימים חמים ובמאמץ, הצילצול חוזר.
חיישן הנקישות של התוכנה Torue מעולם לא מצא נקישות וגם מורי טוען שהרכב בסדר גמור (כן בטח, ברגע שמתקרבים למוסך שלו כל הרעשים נעלמים והרכב פתאום נוסע כמו חדש, מפחד ממנו :cool:) וגם זרק משהו על ה VVT שידו במעל.
k44 אכן פותר את הבעיה לזמן מסויים וכנראה (לא סגור על זה עדיין ב 100%) גם אוקטן 98.
כשמופיע צילצול, והוא מופיע רק מדי פעם, אני משתדל להוריד גז או להעלות טורים עד שנעלם.
האם נדלקה לך נורת check engine ?
אם אתה מגיע לשיפוץ וחריטה אז כדאי לך לבדוק את האופציה לחרוט את הבלוק שיתאים לצילינדרים של סוויפט 1500.
קראתי פעם בפורום בחו"ל שעשו את זה.
מנוע של סוויפט 1500 זהה למנוע של ג'ימני פרט לבלוק ואולי מחשב.
נקודה למחשבה
מנוע של ליאנה M16A מתאים יותר ;)
נדלקה פעם אחת ויחידה כשהרכב היה באחריות.
במוסך איפסו ומאז לא נדלק שום דבר אף פעם.
אפשר בבקשה הסבר מעט יותר מפורט על התקלה? אני חושש שגם אני חווה את אותם צלצולים, נשמע כאילו מגיעים מאזור תיבת ההילוכים , שלי ג׳ימני 2005 ידני, נשמע כאילו הרעש מגיע משתי מתכות של מתחככות אחת בשנייה, האם זאת התופעה עליה אתם מדברים כאן?
אם כן לא הצלחתי להבין האם ישנו פתרון למעט תדלוק 98, ועד כמה הנזק הנגרם למנוע חמור.
תודה
מבהיר: אני לא התייחסתי לתקלה הראשונה, של חיישן הנקישות, כי היא נשמעת כמו תקלת מעגל חשמלי פשוטה, אלא לתקלות האחרות, של הvvt, שהן תקלות עם משמעות כבדה בד"כ.
לא רואה קשר.
בקיצור מה עושים? מה הפתרון?
נשמע שמה שאתה מתאר לא קשור, הצלצולים שפותח השרשור תיאר מגיעים מהמנוע, אתה מדבר על רעש של חיכוך מהגיר. אצלי זה כנראה משהו שקשור לתזמון השסתומים או בעיה חשמלית. סלט שלם..
כשאתה בעמידה בניוטרל ומעלה סל״ד, יש רעש חריג? הרכב נשמע ומגיב תקין? נדלקו נורות מנוע?
מעולם לא נדלקו נורות מנוע, אבל הרעשים מגיעים לרוב בסל״ד נמוך ובהילוך נמוך, וברגע שהסל״ד גובר הצלול גם כן מפסיק.
אני לא יודע לדייק על המיקום ממנו מגיע הרעש, אבל עושה רושם שמגיע מאזור הגיר, בגלל שצוין כאן בתחילת השרשור על רעשים שמופעים בתנאים זהים חשבתי שאולי השמיע שלי לא משהו ואולי הצלצול אכן מגיע מאזור המנוע.
לא בניוטרל, וללא קלאץ לחוץ, בגז קבוע לאחר מעבר הילוך במהירות וסלד נמוכים לרוב, לא זכור לי שזיהיתי קפיצות בסל״ד.