חנן,
חוסר תגבור הבלמים במצב של מנוע כבוי יכול להרגיש כאילו אין בלמים אם לא התנסת בזה לפני כן.
ראיתי כבר סיטואציה שבחור חסון למדי דירדר רכב כבוי ״רק מטר קדימה״, וסיים בתוך רכב אחר עם המשפט ״הברקסים לא עצרו״.
Printable View
חנן,
חוסר תגבור הבלמים במצב של מנוע כבוי יכול להרגיש כאילו אין בלמים אם לא התנסת בזה לפני כן.
ראיתי כבר סיטואציה שבחור חסון למדי דירדר רכב כבוי ״רק מטר קדימה״, וסיים בתוך רכב אחר עם המשפט ״הברקסים לא עצרו״.
דורון, בועז, אתם מכירים רכב שההגה ננעל בו בכיבוי מנוע?
תתעלם. הטלפון שלח עצמאית תגובה ישנה.
מה שאתה אומר נכון ולכן חשוב להפיץ את המידע הזה: יש בלמים והגה בעוצמה מספקת כשהמנוע כבוי, למרות התחושה השונה. לקחתי רכב עם מנוע כבוי כשאין וואקום כלל במגבר הבלם למכון רישוי לבדיקה והרכב עבר את בדיקת הבלמים בצורה תקינה.
המשך מידע בנושא :
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4461961,00.html
מסתבר שהדוושת גז נלחצה לבד , (יש מצב שהבלמים הלכו בגלל שלחצה הרבה זמן על עליהם)
הרכב נסע במהירות 100 עד 130
אולי ההילוכים לא ירדו , בגלל מערכת ניהול גיר , שלא נותנת להוריד הילוך כאשר המהירות גבוהה מידי.
דרך אגב , זה נישמע בדיוק כמו המקרה שהיה בזמנו בטבריה שניגמר בצורה הרבה יותר טראגית ,
גם שם הגז נילחץ והבלמים לא עבדו - רק ששם זו הייתה ירידה , והמהירות רק הלכה ועלתה.
כדאי לציין שכשהמצערת פתוחה לרווחה במצב של תקלה כנ"ל, אין אספקת וואקום לבוסטר הבלם. כדאי בזמן הבלימה במצב כזה לקחת בחשבון שיש בבוסטר הבלם מספיק וואקום ל2-3 לחיצות בלם בלבד.
בסעודיה זה לא היה קורה...
בברכה,טושי
טושי - אמנם הנהגת נישמעה בהחלט הסטרית , וכניראה לא ממש בעלת הגיון בריא,
אבל בטבריה הנהג היה גבר ...לא עזר לו.
חנן - על זה לא שמעתי , מה הייתה המסקנה של הבדיקה אז ?
עריכה :
מצאתי קישור לתוצאות הבדיקה של ועדת החקירה , כולל הבודקים מהטכניון:
https://www.google.co.il/url?sa=t&rc...vpdVQMNCnI86wQ
התוצאות באמת מעניינות,
הייתה כניראה תקלה במערכת הבלמים ברכב , (חלק מהעניין כניראה קשור לחוסר טיפול של המוסך, זה לפי החשבוניות בנושא החלפת רפידות)
היה RECALL להצמדת השטיחון לרצפת הרכב בצורה קבועה , אבל ברכב זה זה לא בוצע ,
בבדיקה שעשו , הצליחו לגרום לרכב כזה לאבד את הבלמים לאחר מאמץ ממושך עליהם , שריפה של הגומיות בקליפרים , ואיבוד נוזל בלם.
מצד שני , היה ניתן כניראה לעצור את הרכב , אם היה מדומם מנוע בהתחלת הארוע , מושך בלם יד , מוריד הילוכים .
לא הכי קשור, אולי קצת קשור בעקיפין ..
בהמשך למה שנכתב מעלי לגבי לימוד בני המשפחה איך להגיב בשעת הצורך.
יום שבת סוף יולי אחד מהימים החמים בשנה, חזרתי מאילת למרכז בשעות הערב.
נסיעה רצופה בלי עצירות. הכבישים היו לוהטים
בשלב מסוים בכביש 6, במהירות אופיינית לכביש 6
התפוצץ צמיג שמאלי אחורי.
לא ירד האוויר, התפוצץ הצמיג.
לא יודע אם קשור, אבל חודש לפני בערך ראיתי את הסרטון הזה במקרה -
https://www.youtube.com/watch?v=8znCgvHMb-g
כשהצמיג התפוצץ סחטתי את דוושת הגז עד הסוף השתלטתי על הרכב
ולאט לאט ירדתי לשוליים עד שהגעתי לעצירה מלאה.
לא נגרם נזק :)
ולשאלות-
בהתייחס לסיטואציה המתוארת
מה קורה אם היה מתפוצץ צמיג קדמי? (פרייבט עם הנעה קדמית)
מה קורה אם היה מתפוצץ צמיג אחורי בג'יפ? (הנעה אחורית לא 4X4 קבוע)
תודה
וסעו בזהירות
ד"א,
האיש שירות של כביש 6 שבא לעזור, אמר שאני הייתי הרביעי באותו יום שהתפוצץ לו הצמיג...
צמיג קידמי מסוכן הרבה פחות מצמיג אחורי.
צמיג קידמי מפותץ יגרום להגה לרקוד לך בידיים אבל לא ינסה לעשות צלחת כמו בבעיה על הסרן האחורי.
זו הסיבה שאת הצמיגים היותר טובים מרכיבים מאחור
JEEP GC ZJ V8 98 IR 3.5
HONDA TRX300ex
ראשית כל הכבוד לשוטרי מתנ"א=כפי שכבר כתבתי בעבר-רובם כאלה
מעטים הם התפוחים הרקובים
ועכשיו אני ארגיז כמה מהכותבים פה-
אתם מנתחים את העירוא מבלי לדעת פרטים מהותיים
מה סוג הרכב
האם היה במוסך לאחרונה
ניסיון הנהיגה של הנהגת
מצבה הנפשי של הנהגת
מיומנות נהג ניידת המשטרה
ולעצם העיניין
סוף שנות ה-70 אני יורד לכינרת עם מרצדס 180 וגורר סירת מנוע מאחורי,
בירידות לכינרת (כביש פוריה)אין לי ברקסים,למזלי היו לנו אז ברכבים מכשירי קשר והרכב שלפני עם מכשיר קשר ידני שלי וכן הוא בלם אותי בירידות,
תיקון דרך מהיר ולאט לאט ירדתי עד חוף שלדג שם החלפתי משאבת ברקס
כל מקרה לגופו של עיניין
שבת שלום
אני חושב שהסיבה שאנחנו מנתחים מה היה אילו... היא כדי להנחיל ידע.
יש בראש מגירה של מקרים ותגובות.
ככה ממלאים אותה עןד קצת...
אסף.
חנן, לגבי עצמת בלימה ללא מנוע- אני מסכים שעדיין המערכת מסוגלת לייצר כח בלימה לא מבוטל, אבל אני לא חושב שבעצמה מספקת. בוודאי לא עבור מקרים ותגובות ובמיוחד לא בנהיגת שטח.
להלן מקרה שהוריד לי כמה שנים מהחיים (ובמזל רק כמה...):
טיול לילה אתגרי במעלה אבנר בגלבוע. למי שלא מכיר מדובר בעלייה בשיפוע קיצוני, ישרה וארוכה ארוכה. תוסיפו לה דרדרת בלתי נגמרת, כזו שכל העלייה אתם במאבק לייצר אחיזה ולשמור את הרכב יישר...
לקראת סוף העלייה, כשמאחורה כבר מאות מטרים של דרך ישרה בשיפוע הזוי (מעלה מחמסל סטייל...), מדרגה מאתגרת.
אני נכנס למדרגה, מעלה גלגלים קדמיים, מתחיל לטפס עם האחוריים, ואז מנוע הסמוראי נכנע ונכבה. מייד לוחץ על הבלמים ומנסה לייצב מצב.
אממה, הסמוראי מתחיל לתפוש זווית מפחידה אחורה והצידה שלא נראה שנעצרת...
משחרר ברקס וקלאץ ונותן לרכב "ליפול" את ה מדרגה. לכאורה כמו שצריך.
ואז, מייד אחרי שהגלגלים הקדמיים נופלים את המדרגה אני מנסה לעצור.
נאדה!!! הסמוראי ממשיך לצבור תאוצה אחורנית לכיוון הירידה האין-סופית תוך שאני מנסה בכל הכוח לבלום.
בשבריר השנייה הזו כבר הספקתי לדמיין איך אני מתגלגל את כל הדרך למטה. ממש לדמיין!
שבריר שנייה אחרי זה אני מוודא שהאוטו בראשון וזורק קלאץ'. הרכב נעמד.
מרים הנדברקס ומוודא שאפשר לצאת מהרכב.
נראה לי שקיר היה כהה לעומת הפנים שלי באותו רגע.
לקח לי זמן להבין למה הרכב בגד בי ככה...
ההסבר שלי פשוט:
מייד אחרי שהרכב נכבה לחצתי על הבלמים.
הלחיצות הבאות כבר היו בנסיון לבלום רכב שצובר תאוצה במדרון תלול. לא נשאר מספיק וואקום במערכת ופשוט לא היה מגבר בלם.
תוסיפו לזה דרדרת משוגעת ושיפוע הזוי וזה מתכון בטוח לאסון.
המסקנה שלי היא שכשיש אפשרות לעולם לא לאפשר לרכב לנוע ללא מנוע. הבלמים לא מספקים כח עצירה ראוי!
יונתן, בניגוד למה שאתה מתאר... סיפור מלפני כמה חודשים
בטיול, עצרנו את השיירה בלמעלה של זיק, כדי לבחון את מצב השטח לפני שיורדים.
ברנגלר יש מיכל דלק צר וארוך, לאורך קורת השילדה, והפיקאפ של הדלק נמצא יחסית מאחור.
מה שאומר, שאם משאירים את המנוע מונע למשך כמה דקות כשהג'יפ בשיפוע קדמי ועם מיכל דלק לא מלא... המנוע מדומם ואי אפשר להתניע עד שלא מתיישרים.
הבנו את כל זה אחרי שעה של משחקי איתוראן ובדיקות למיניהן, לא מתניע. ואין ברירה אלא לרדת.
לשמחתי זיק ישר אז חיברנו רצועה לרכב בולם מאחור כדי לסייע בבלימה מבידת הצורך ולאט לאט ירדתי ללא מנוע.
הרצועה נשארה מעט רפוייה כל הדרך ולא הייתה לי בעיה לבלום - אמנם עם 2 רגליים בפמפום על הדוושה - אבל בלם.
הגעתי למטה והתניע בנגיעה...
איל
מדברים כאן על חוסר בלימה בגלל רפידות שחוקות.
רכב עם מערכת בלימה מתפקדת מבחינת יכולת ייצור לחץ, מסוגלת לבלום רכב גם במצב ״מתכת על מתכת״, עד כדי יכולת נעילת גלגל, וזה גם ברכבים קצת מעל 2 טון.
מבחינתי זה רק חיזוק להשאיר את המנוע עובד, ולנתק אותו ממערכת ההנעה.
אחרי זה, העצירה היא פונקציה של האטה טבעית/שימוש מבוקר בבלם חנייה, ואם באמת יודעים ומסוגלים, להשתמש בגיר כדי להאט.
יונתן..
בבלמי תוף כמו שיש ברבים מהג'יפים, הבלמים כמעט לא עובדים ברוורס. עם או בלי ואקום.
בסופה, למשל, אני מכיר אישית כמה וכמה מאושיות האתר שאיבדו כמה שנים מהחיים בגלל זה...
אסף.
פלוס אחד לאסף, ואגב, גם לי יצא לרדת את הזיק עם מנוע כבוי עקב תקלת אימובילייזר בcj הי"ד.
גז נתפס, ידית הילוכים שלא יוצאת לניוטרל, בלמים שלא עובדים, בלם חנייה שלא מגיב....
ונסיעה במצב הזה לאורך כל כביש 6, עד לעצירה...
מריח לי....מוזר משהו...