יוסי
מאיפה אתה בארץ?
אתה יכול לקנות גולל כבל ידני עם אבטחות ולהעלות להוריד אותה בבטחה.
דבר איתי להנחיות נוספות אם אתה צריך
צחי (שבונה עגורנים לפרנסתו..)
0544-525942
Printable View
יוסי
מאיפה אתה בארץ?
אתה יכול לקנות גולל כבל ידני עם אבטחות ולהעלות להוריד אותה בבטחה.
דבר איתי להנחיות נוספות אם אתה צריך
צחי (שבונה עגורנים לפרנסתו..)
0544-525942
אני אנסה להתפקס מחדש לפני שאסתבך בשלל האפשרויות.
כרגע הכי נראה לי לרתך קונסטרוקציה שבסיסה 2 ברזלי זוית ברוחב גלגלי עגלת הנכים, הקונסטרוקציה תהיה ארוכה מהמדרגות (ע"מ למתן את השיפוע), תשען על המדרגות ותהווה מסלול לגלגלי העגלה. (אני יורד מרעיון הרמפה שמסבך אותי עם פילוס הרמפה ותחתית המדרגות)
לקונסטרוקציה אחבר חבל ששלאורכו 3 גלגלות מקובעות. משיכת החבל תעלה את העגלה ושחרורו יוריד אותה.
ניסיונות ראשונים יהיו במשקל הנכון וללא נוכחות אדם על העגלה. היה ויצליח - הצלחתי.
היה ואתקשה, אתקין בקצה החבל סוג של מנוע חשמלי/כננת שיחליף אותי בתפקיד המשיכה .
ואני מקווה שיבוא לציון גואל.
מכיוון שחמתי עודנה בגבס במיטתה וההיערכות היא לסוף ינואר, יש לי הרבה זמן לניסוי וטעייה.
זה גם הזמן לעצור לרגע ולהגיד תודה לכל מי שטורח, מסייע ומשתף. תמשיכו. זה עוזר לי כרגע ויעזור לאחרים בהמשך.
צחי, אני מגני תקווה שליד קריית אונו ואדבר איתך אחרי שאסיים בניית הקונסטרוקציה. (אגב - יש לך גלגלות כמו זו המופיעה בתמונה שאני מצרף לפוסט ? ואם לא, אתה יודע מי מתעסק בזה? יש את זה ליעקב סבן ?)
יוסי
קובץ מצורף 82704
תוציא לך מהראש שהפיתרון זמני, תפרק את המדרגות ותבנה שביל בשיפוע מקסימלי 8 מעלות, ורצוי 6 מעלות (תגנוב כמה שצריך מרחק מהחצר ומהחנייה)
יותר יקר ממה שהתרשמתי שאתה מתכוון להוציא, אבל יעבוד תמיד, ולתמיד, גם כשהמשפחה תמשיך ותתבגר, והמבין יבין.
(וזאת כמובן בהנחה שאתה לא בשכירות)
הד
אני לא גר בשכירות אבל ממש לא מתכוון לפרק מדרגות יצוקות בטונייט ע"מ להכשיר שביל משופע ונטול מדרגות.
אנחנו מקווים שחמתי בת ה-86 תחלים, תשתקם ותחזור לעצמה, לאמור, תוכל לרדת את המדרגות הספורות ברגליה שלה.
וגם אם לאו, אשתמש בהתקנה המאולתרת לאותם אירועים בודדים בהם היא פוקדת את ביתנו.
תודה בכל אופן.
הייתי הולך על שתי אפשרויות שונות קצת .
1. יצור רמפה מתקפלת מאלומיניום שתהיה ארוכה יותר מהמדרגות ותספק שיפוע מקסימלי של 12% , בשיפוע כזה כל כסא יכול לעלות בבטחה.
2. לא רואים בתמונה מה קורה בציידי המדרגות אבל אם יש אפשרות לייצר מעלות ליד המדרגות יהיה הרבה יותר פשוט מכל מעלון אחר.
ומעבר לזה אני חייב לציין שאתה ממש נחמד לחמותך ....
במקרה של כמה מחברי הטובים יתכן והייתי מתבקש לחשב את זוית הגילגול של נפילת גוף חופשי במדרגות .....
בהצלחה.
גרמת לי לחייך שחר.....
עשה לי טובה , שלח לזוגתי ולחמתי את דעתך עלי, אולי זה יעזור לי פעם......
לעיניינו.
אין די מקום להתקנת מעלית וגם לו היה הנסיבות לא מצדיקות הוצאה שכזאת (עשרות אלפי שקלים).
אני עוד מחפש חברים טובים שיידו לחשב את זווית הירידה ממדרגות הקיימות אחרי שלא הייתי בשיעור שבו הסבירו את נוסחת החישוב בטריגונומטריה העוסק בחישוב זוויות במשולש ישר זוית .
אחר זה נבקש מהם לחשב את "זוית הגילגול של נפילת גוף חופשי במדרגות " ...
:-)
יוסי
סתם שאלה, למה הזוית חשובה? הרי גם בזווית של 45 מעלות או יותר תצליח למשוך אותה למעלה, בהנחה ותבנה מערכת גלגלות. מאידך, אתה רוצה שיפוע כמה שיותר מתון, ולשם כך עדיף לנצל את החלל בין מעלה המדרגות לדלת בצורה המיטבית...
Sent from my GT-I9500 using Tapatalk
למיטב זכרוני, 105 ס"מ גובה על אורך של 2.5 מ', נותן לנו 42 מעלות.
אבל, כמו שאמר עודד...למה זה חשוב?
הזוית חשובה לתחושה הכללית בעליה או בירידה.
אף אחד לא אוהב להיות במצב של חוסר שליטה והיות אדם ישוב על כסא בזווית חדה מפחידה ומבהילה וגורמת לו להיות בחוסר שליטה (ונכון תגיד לי שאדם על כסא גלגלים חסר שליטה בלאו הכי, אבל זה הכל בראש)
מעבר לזה, זוית מתונה תמזער פגיעה במקרה של תקלה.
בתחתית המדרגות יש לי עוד כשני מטר של מישור שימתנו את הירידה.
ירדת ל-23 מעלות. קח רק בחשבון שעכשיו הקונסטרוקציה לא מונחת עם מלוא
כובד משקלה על המדרגות, אלא רובה באויר בעצם.
אז תנצל אותם כמה שאפשר... תבנה רמפה ארוכה ככל היותר. זה לא ייקר כמעט...
נראה לי שתצטרך איזה רגל מתקפלת או 2 לאורך כל אחת מהמסילות. או מסילה מסיבית מאוד שתשקול כמו הגברת בערך...
כדי שהמתקן לא יתפוס המון נפח, כדאי לדעתי לדאוג שהרגל תוכל להתקפל או להתפרק. אבל לא חובה, אם יש איפה לאחסן אותו...
U יותר בטוח. בטח אם אין חיזוקי רוחב.
אם אתה בכל מקרה מרתך לרוחב כמו סולם, ומודד היטב שיהיה בדיוק ברוחב העגלה. L אמור להספיק. תלוי גם ברוחב המסילה.
רוחב המסילה כרוחב גלגלי עגלת נכים, אין לי מידות מדוייקות אבל זה משהו כמו 40-50 ס"מ בין מרכזי הגלגלים.
חיזוקי רחב מתחייבים למניעת "פיסוק" המסילות בזמן עבודה. אני מאמין שאדרש ללפחות 2 ריתוכים לאורך המסילה.
אני חושב שאוכל להסתפק ב - U בעל עובי דופן קטן יותר מאשר L. וסך הכל ה-U יהיה עם פחות משקל , יותר יציבות ויותר בטחון.