נזכרתי... במגאן שלי... נכנסים מים לבגאז'. מאז שהיתה חדשה. לא כל הזמן, רק כשיורד גשם. או בשטיפה.
נזכרתי כי היום ירד גשם וכמות המים בבגאז' מרשימה. (כלומר הוא אטום. מלמטה.)
אסף.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
Printable View
נזכרתי... במגאן שלי... נכנסים מים לבגאז'. מאז שהיתה חדשה. לא כל הזמן, רק כשיורד גשם. או בשטיפה.
נזכרתי כי היום ירד גשם וכמות המים בבגאז' מרשימה. (כלומר הוא אטום. מלמטה.)
אסף.
אם הוא אטום מלמטה אז זה פיצ׳ר, לא באג...
JEEP GC ZJ V8 98 IR 3.5
HONDA TRX300ex
ככה צרפתים מקלחים את הילדים
Sent from my GT-I9500 using Tapatalk
אתמול הגיע אלי נסיעת מבחן על המגאן האצ'בק
האוטו נחמד מבפנים ציפתי קצת ליותר מהמנוע
בכללי האוטו נחמד וגם שקט יחסית לדיזל
אבל מברורו עם הבחור של הנהיגת מבחן אין כבר את האסטייט
לזמן הקרוב אז ככה שהקצין רכב תכנן להביא לי את האצבק
אבל הפגז קטן בשבילי
אז ויתרתי עליה
כנראה שבסוף אני יקח את הקיה סיד
חשבתי גם לכיוון של הקשקאי 1.6 ידני כמו שהעלתי פה בפורום
אבל הבנתי שהוא חלש מידי
המגאן אסטייט עדיפה בהכל על ההאצ'בק ועל הסדאן. וגם יותר יפה. אסטייט דיזל ידני יכולה להיות משהו טוב באמת.
אבל בינתיים קיה סיד CW מכונית טובה יותר. מרגישה יותר "אירופאית" וזו מחמאה גדולה מאוד עבור מכונית מהמזרח הרחוק.
לפני כשנה וחצי נסעתי על מגאן אסטייט במשך 8 ימים בטירול. 1600 בנזין ידני.
כל עוד הייתי על האוטוסטרדות, הרכב היה מצויין. ברגע שירדתי לכבישים הצדדיים וטיפסתי לפסגות, קשה היה לבדוק את נושא היציבות וזוויות הגילגול כי העגלה פשוט לא זזה.
גיר נהדר (ידני) עד ההילוך החמישי. להכניס לשישי יכול רק מי שמתאמן בחדר כושר על בסיס קבוע, מאד קשה.
צריכת דלק מדהימה, מעל 15 - 16 ק"מ לליטר בממוצע, כולל טיפוס לסן אנטון וכו'.
אם זה רכב לעיר ולכביש 6 ואפילו כביש 1, זה רכב נהדר. אם הוא נדרש לדברים יותר מסובכים - לא הייתי לוקח 1600 בנזין.
לא חושב שיש בארץ אסטייט ידני דיזל או בנזין
טוב חברים השבוע קיבלתי את הקיה סיד sw
מה אני יגיד לכם.... תענוג של רכב ממש מפנק
מאובזר ברמה גבוה (מערכת מולטימדיה. קרוז קונטרול. פנסים עוקבי פניה.
לדים בפנסי חזית. הגה מעור. 3 מצבים רכות להגה. מראות שמתקפלות בנעילה ועוד ועוד)
והגיר הרובוטי הזה 6 הילוכים ממש תענוג לא מרגישים את העברה ומנוע לא פראייר 135 כ.ס
בקיצור שיפור עצום מהדגם היוצא (שהיה לי) לא מצטער לרגע ונסעתי גם על הפוקוס.. היא לא מתקרבת לקיה (לדעתי)
שיושבים ברכב לא רואים בכלל את קוריאה האיכות... לדעתי גם מעל היפני
בקיצור למי שחושב להחליף את הרכב לא לפסול את הקיה בגלל העדה שלה היא כבר מזמן בטופ הטבלה
גם מבחינת ביצועים וגם באיבזור..
אני מרוצה חברים עד הגג
יפה. בחירה טובה לדעתי.
נשארת רק שאלה פתוחה אחת - ומעניינת מאוד - איך הגיר הרובוטי יהיה לאורך זמן. אם הוא לא יפגין את הבעיות של אחיו הרובוטים מיפן ועד גרמניה, יש לנו מנצח.
אז אל תשכח לעדכן.
אסף.
בקאיה/יונדאי זה לא גיר רובוטי. גיר הידראולי פלנטרי רגיל.
Sent from my Nexus 4 using Tapatalk
להבנתי יונדאי אוטומטי וקיה רובוטי.
???
אסף.
רק בסיד החליטו לשתול את הגיר הרובוטי( כפול מצמדים)
אפילו בפורטה נשארו עם גיר אוטומט "הרגיל" עם 6 הילוכים
תראה יש אחריות מנוע גיר 7 שנים או 150,000 ק.מ אז ככה שעד 150,000ק.מ
זאת לא בעיה שלי
אני מקווה שלא כמו במצברים שהגיר ילך שבוע אחרי תום האחריות
בינתיים תענוג להעביר את הידית למצב טפטרוניק ואז כתוב בתצוגה "SPORT"
לא שפתאום צונחים שתי טורבוים מהשמים אבל עדין זה קצת יותר מגניב
ואני יכול להעיד גם בגיררת עגלה הוא מצטיין
וחוץ משעון הדלק שחושב שהוא רכב אמרקאי של פעם
העגלה ממש לא מורגשת (כאשר מיול / טרקטורן יושב על העגלה)
בקרוב יהיה וו גרירה וגם זה יבדק (;
טוב תשמעו
ביום הראשון שקיבלתי את הרכב היתה בעיה בהילוכים הגיר נכנס למצב חרום
ומעביר רק 2/4/6
נכנסתי למוסך מרכזי בחולון האוטו באותו רגע היה עם 90 ק.מ בלבד
חיברו מחשב לא ראו שום בעיה רק אולי שיש בעיה בחיבור של איזה צמה בגיר שיחקו עם השקע
עשו איפוס התקלה נעלמה ובאמת היה שרות מעולה עוד אחרי שיצאתי מהמוסך התקשרו שאלו מה קורה...
שבוע שעבר אחרי שכבר עשיתי 10,000ק.מ הגיר שוב פעם התחיל לעשות בעיות מתחיל ליסוע ההילוכים מתחילים לעבור ואז
שצריך לעבור ל3 הוא כאילו לא משחרר את הקלאצ נכנס כאילו לניוטרל ואז אחרי 15/10 שניות ההילוך נכנס ונוסע רגיל
אחרי שזה קרה כמה פעמים נכנסתי שוב למוסך (קיוותי לא לראות מוסך עד הטיפול ב30אלף)
בדק במחשב ולא ראה כלום....
למחרת בבוקר קרה לי שוב שנכנס למצב חרום במצב כזה המנורה של מצב ההילוכים בסקאלה מהבהב
נכנסתי שוב למוסך הוא ראה חיישן מהירות לא נותן קריאה (יש שתיים אחד מהם לא עבד) הזמינו חיישן החליפו....
נכון לעכשיו אחרי יומיים אין את הבעיה אבל לא ניתן להגיד בוודאות זה קורה באקראי...
לכמה חבר׳ה אצלנו בעבודה יש גם את הקיה הזאת עם כמה אלפי ק.מ ולאף אחד אין שום בעיה
אפילו במוסך אני כנראה הראשון שזה קורה לו... מעצבן
גדוללל...
אחרי הררי השנאה לצרפתיות, לנוכח האמור לעיל, מסתבר שהאמינות הקוריאנית כבר לא מה שהייתה.
מקריאה בפורום אני מבין שקרסו זה לא יבואן להתעסק איתו, ואני לא ממש מומחה לעיוותי שילדה בפניות חדות.
אבל אני מתגעגע עד היום למגאן 5 דלתות תוצרת ספרד מודל 2004 שהייתה לי - אף רכב ליסינג אחר שהיה לי (כולל הפוקוס החדשה, המזעזעת כן כן) לא התקרב אליה, ואני מודה שהמגאן סדאן היא רכב אחר לגמרי.
רנו וסיטרואן היחידות שמביאות דיזל משפחתי סביר, מומנט מעולה וצריכת דלק טובה, זה דוקא שווה לא מעט .
ואני מניח שהעובדה שהצטרפת לפורום רק כדי לכתוב הודעה אחת בשרשור אותו העלית מהאוב כדי להלל רכבים של יבואן מסוים ולקלס יבואן אחר לא קשורה בשום אופן לעובדה שאתה מקבל משכורת בשביל זה נכון?
מנהלים?
"לעובדה שאני מקבל משכורת..."
לא, אני ממש לא מקבל משכורת, וחוץ מהעובדה הנכונה שאני מת על צרפתיות מסיבות מסורתיות אין לי כל קשר לנושא.
אהבתי מאוד את הקאיה ספורטאז' 2001 שהייתה לי - רכב מדהים שעושה הכל, נוח אמין ומפנק לדורו, אני גם ממש מחזיק מקיה שיש להם את הסיד דיזל.
אני עובד בחברת הייטק שלא קשורה בכלום לעולם הרכב.
כנראה שטעיתי שכתבתי תגובה, פשוט הדיון הרגיל הזה שמשמיץ צרפתיות , לא מכיר בחשיבות שייכנסו כבר משפחתיות דיזל לארץ ושנגמר בתקלה ברכב חדש... פיתה אותי להגיב
אז תראה, כדי להצליח לגמור את החודש ,אני מת להחזיר כבר את הפוקוס ליסינג , החלשה , צפופה, לא נעימה על הכביש ומתפרקת קלות מודל 2012 שלי (בחיי), ולרכוש משפחתית משומשת.
אממה, כל סטיישן משפחתית (וכבר תודה לכל "גאוני הרכב" שהסכימו לקבל שסטיישן זה שימושי לאחר עשרות שנים) אוכלת לפחות 1:10 וזה כבר דוחף אותי בחזרה לליסינג. מה שנורא הוא שהנתון הזה לא מזעזע אף אחד. אפילו שכולם שכרו ונסעו באירופה על רכבי דיזל מדהימים וברור שבמשפחתית ההוצאה הראשונה החשובה היא צריכת הדלק, כל "גאוני הרכב" מיישרים קו עם איזה אינטרס שיווקי בעל לובי בכנסת, וממשיכים לחסל את הסיכוי שאי פעם יהיה בארץ הקודש מאגר סביר של רכבים משפחתיים בעלי צריכה נורמאלית.
אז כן, נמאס לי מהחכמים האלה (כמוך ?) שיחזרו לטיטולים
ומעבר להם - נמאס לי מאלה שאתה חושב שמשלמים לי, שמשתמשים בנו כחנות עודפים ומביאים לנו את שאריות רכבי הבנזין שלא מכרו וממלאים את ציי הליסינג ברכישות לא הגיוניות של שתייני בנזין (הרי החברות משלמות על הבנזין ... איזה מושחתים הקציני רכב האלה)
לטעמי ,הדברים שלעיל הם שילוב מקסים של טיפשות ואנטי ציונות.
ועוד לא אמרתי כלום על ההרגשה המזופתת שבלנסוע בקופסא מהמזרח הרחוק כי זה לא המקצוע שלי.
אז איל, יפה שמצאת לנכון לתקוף אותי חזיתית (מנהלים ?), הייתי חייב להוציא את זה - תודה על הונטילציה :rolleyes:
נראה שעברת את המבחן בהצלחה, ברוך הבא לג'יפולוג... יש פה מקום גם לחובבי צרפתיות (מכילים פה באהבה חובבי בריטיות, אז פרנקופילים זה לגמרי בתוך המיינסטרים). [emoji3]
אחלה תודה.
חייב להודות שהלואי שיהיה כבר ייצוג צרפתי מפואר כמו הבריטי בנושא השטח (שובו של הדה-שבו סהרה למשל...).