חוזר: הסופה של מאיר,שם חיבה מיפלצי
ציטוט:
סופה=שם חיבה מיפלצי
כרגע עם 33,קפיצי פרוקומפ,בולמי קוני,יחסי העברה 4:10
דנה 60 אחור ,דנה 30 מחוזק קדימה
ARB קד/אח,רוקר פנלים,גג פיבר סופה 1.5
מכל טוב של הטבע(אופס של הבנק)
כל זה
ואתה צריך עבודות מע"צ במעלה שפוראנר לא מגמגם בו...
איי איי איי...
אולי זה האפוד על הכסא כבד מדי...
http://imgsrv.pic4u.co.il/23661702b9...d30030000.aspxעצלנות בפתיחת מוט מייצב קידמי עלתה בהתרוממות של גלגל קידמי כמעט מטר פלוס ואוויר ולנידנוד חריף של הרכב, תלמדו מטעויות שבמזל לא עלו ביוקר
והיה והיית פותח את המוט מייצב - מה היה קורה ?
הגלגל היה נופל מטה ומושך עימו את הרכב ? הרי אחיזה לא הייתה לו אם נשווה את העומס שהיה עליו לעומת העומס על שאר הרכב ובעיקר הגלגל הנגדי לו...
אני טועה ?
תפתח בבקשה שאלה בנושא בפורום הרלוונטי, זה לא שייך לREADERS RIDES
אני מאשר את קריאת השרשור !
איציק
מזל טוב, מכונאי נולד,
וברכות על ההחלטה.
מאיר אם אתה עושה משהו לבד אתה משקיע את המאמץ בללמוד את הנושא להבין מי נגד מי ולמה. אז גם הטעיות שלך הרבה יותר קטנות.
זה לא שמוסכניקים כול כך גרועים-הם לא. אבל הרכב הוא לא שלהם, ויש עוד עשרה כמותו שמחכים לתיקון\שיפור. אז הם עובדים בזריזות על סמך הניסיון המצטבר שלהם. לפעמים זה עובד ולפעמים לא...
אבל שלא תחשוב שאם תעבוד על הרכב לבד כבר תפתור את כול הבעיות ואף פעם לא תעשה שטיות. עבודה עצמית נכונה על הרכב משמעותה להיות קשוב כול הזמן לרכב, להבין את כול הניואנסים בשיפור זה או אחר, או בקיצור שיהיה איכפת לך מהרכב, כול הזמן. אולי בגלל זה יש לא מעט נשים שמקנאות ברכבים של בעליהם... )-:
לא לכול אחד זה מתאים. יש כאלו שפשוט רוצים להכניס את המפתח ולנסוע. במקרה הזה מוסך הוא פתרון לא רע, תשלם יותר כסף אבל לא "תהיה כול הזמן מתחת לרכב" זוהי החלטה שכול אחד ואחד צריך לעשות עם עצמו.
דעתי - אם אתה נהנה מטיפול ושיפור עצמי של הרכב שלך, עשה זאת, ולא עדיף לשלם יותר (לפעמים הרבה יותר) וללכת למוסך. רק בשביל חיסכון בכסף, זה ממש לא כדאי. גם הזמן שלך עולה כסף.
עד כאן ציטוטים מ"זאן ואומנות אחזקת ה - 4X4"
מוני ידידי היקר ,
ההפנמה הגיע בגלל המחסור בזמן ,
לכן תמיד שילמתי ,
אלא מאי, לא רק ששילמתי והרבה, לא רק שתמיד היו "אקסטרות" בסופו של דבר
תמיד היה עבודה חוזרת ,
בקיצור גם שילמתי ,גם לא חסכתי זמן ובברור לא חסכתי כסף ,
לאחר שעבדתי פיזית עם הרכב בהרכבות 3 חודשים כל שישי שבת הבנתי שאיני צריך להיות מדען טילים לבצע את רוב העבודות ,
אני לפחות מודה בטעויות שלי:oops: ומנסה שאחרים ילמדו מכך.
מאיר סחטיין על הכנות.
אם יורשה לי, אתה לוקה אני חושב גם בציפיות מוגזמות - מה נקרא "עיניים גדולות". צריך לחשוב יותר בקטן, על ג'יפ טיולים מאוזן, על חבילה, לא רק על אוסף של שיפורים וססמאות, כי אז יש מראש הרבה יותר לאיפה להסתבך.
חלק מההפנמה יקירי, חלק מובנה מההפנמה,
זה לשבת לעשות חושבים ולהחליט על "החבילה" ולאן הלאה,
זה בהחלט שווה דיון בעניין, הדבר הכי לא מאוזן אצלי כרגע ברכב לטעמי זה ח... של מהלכי מתלה,
פשוט ברמה בילתי נסבלת אבל צריך לחשוב על כל התמונה בצורה מאוזנת
מאיר רק שאלה מאיפה הסגירת פיבר הזאת כאלה ראיתי רק בצה"ל?
אכן , זהו הפרוטוטייפ של הייצור הצהלי , קניתי אותו מהייצרן, קיצרתי אותו,
אני לא כותב לך מי הייצרן כי אין לי כוונה כלשהיא לעשות פרסום לבן אדם שמילתו שווה לזבל
הייתה לי בעיה בצמת חשמל, שורש הבעיה הייתה כי מרוב שפרקו והוציאו את המנוע הקודם דפקו את הצמה עד שהרכב היה מגמגם,כבה וחוזר חלילה ,
התייעצתי פה ארוכות עם החברים, כמו בכל דבר הדעות חלוקות ,
אני רציתי להחליף את חלק הצמה שמוביל לאינגקטורים חלק טענו שזה ניתוח מוח חלק טענו שזה לא
אפשרי,לא כדאי ,וכו,
צמה חדשה אצל היצרן 5500 ש"ח
צמה "משופצת " 2500 עד 3500 ש"ח =חברים לא הייתי נוגע בזה עם מקל 5 מטר , לוקחים צמה ישנה,
איך הם טוענים "אנחנו עבורים עליה" חארטה נטו .
קיבלתי אישוש מחברה מהסדנאות בצבא שאכן הם עושים "ניתוח " לצמה ,
הבעיה היא שבאזור האינגקטורים שורר חום רב הצמה שלי ואני מדגיש מעולם לא היו לי בעיות חשמל , הצמה ממש "הותכה" לכלל היותה גוש של חוטים מחובר אחד לשני ,
גם שהפרדנו את החוטים בעמל רב כולם שלמים חיצונית , אבל הבעיה קיימת ,
בקיצור , תודה לידידי היקר גו' ששלח לי את חלק הצמה הדרוש ,חדש , חברים ממש חדש עדיין עם הניירות מסביב לתופסני אינגקטורים(25 דולר) .
ביצענו את הניתוח ,
זו עבודה של כמה שעות נדרשת זהירות מיירבית לא לטעות בחוטים,
השיטה הייתה פשוטה , הפרדנו את כל הצמה הישנה , זיהינו חוט מקביל בצמה החדשה וכך עברנו על כל אינגקטור ואינגקטור, חיבורים בהלחמה , שרינקים,כל המחברים של החיישנים הגיעו עם הצמה החדשה אז כולם חדשים כעת ,
חברה, חיברנו הכל , התנענו, וזהו ,
אז לכל מי שחשש מביצוע העסק יותר פשוט ממה שחושבים, תקדישו לזה שבת אחת ואתם מסודרים לשנים ,
תודה לגו' על הצמה , לאלי היקר על הספר והמשלוח .
ותודה לכם על הייעוץ