תגובה: Re: תגובה: חשבון בנק מעוקל ביום בהיר , ללא התרעה:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אמיר ב.א
ע
לגבי חברת הגבייה של מי כרמל - מילגם - מאוד "נחמדים" שם ,
אגב, ומעבר לעובדה שעם אמיר שוחחתי טלפונית, טיפ לכולם:
כל עניין חברות הגבייה עובד בכוונה שלא תוכל להשיג אותם, לא תוכל להודיע להם, ולהם יהיו אישורים שדהם מסרו לכם.
ואז אתם ממולכדים בכך שלא הגבתם, כי אתם מנומסים ומנסים להסדיר דברים בטלפון.
לכן, מה שצריך לעשות זה לשלוח להם פקסים ואימיילים, לשמור את אישורי המסירה גם של הפקסים וגם של המיילים, לתזכר אחרי שבוע וגם לכתוב שהם לא הגיבו, וכן הלאה.
כך מתאיידים להם לא מעט חובות שאין בעצם מאחוריהם שום דבר.
הנכון הוא לפנות לתאגיד המים עצמו ולא רק לחברת הגבייה, כמו כתב קציר ואם לא מוכנים לענות - אותו סיפור עם פקסים ואימיילים.
אם צריך ואין ברירה - גם לשלם אחרי זמן כלשהו כשעל התשלום לכתוב באופן ברור ובולט "שולם בכפייה ותחת מחאה" ואחר כך לתבוע.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shmil
אגב, ומעבר לעובדה שעם אמיר שוחחתי טלפונית, טיפ לכולם:
כל עניין חברות הגבייה עובד בכוונה שלא תוכל להשיג אותם, לא תוכל להודיע להם, ולהם יהיו אישורים שדהם מסרו לכם.
ואז אתם ממולכדים בכך שלא הגבתם, כי אתם מנומסים ומנסים להסדיר דברים בטלפון.
לכן, מה שצריך לעשות זה לשלוח להם פקסים ואימיילים, לשמור את אישורי המסירה גם של הפקסים וגם של המיילים, לתזכר אחרי שבוע וגם לכתוב שהם לא הגיבו, וכן הלאה.
כך מתאיידים להם לא מעט חובות שאין בעצם מאחוריהם שום דבר.
הנכון הוא לפנות לתאגיד המים עצמו ולא רק לחברת הגבייה, כמו כתב קציר ואם לא מוכנים לענות - אותו סיפור עם פקסים ואימיילים.
אם צריך ואין ברירה - גם לשלם אחרי זמן כלשהו כשעל התשלום לכתוב באופן ברור ובולט "שולם בכפייה ותחת מחאה" ואחר כך לתבוע.
זה עבד לי פעם אחת, לפני כמה שנים, באו אלי חברת גבייה עם חוב של 500 שקל לאחת מחברות התקשורת (012 נדמה לי) על שיחות בינלאומיות שאלוהים יודע מה הקשר שלי אליהם. הצלחתי לדבר בטלפון עם פקידה של חברת הגבייה, גסת רוח באופן יוצא מגדר הרגיל, הייתי גם גס רוח בהתאם, עד לניתוק השיחה. ואז מה שעשיתי, זה שלחתי בדואר רשום מכתב שכתבתי בעצמי בשפה "עורך-דינית" שבו אני דורש שימציאו לי את החוזה ואת החתימה שלי ואת כל התכתובות וכולי וכולי והכל תוך שלושים יום אחרת אני רואה את הכל כמבוטל, עם עותק עאלק לעורך דין ולכל מיני.
וזה עבד, לא שמעתי מהם שוב מעולם.
אני מניח שהזסיבה שזה עובד היא פשוטה - ברגע שבתיק גבייה הם רואים התנגדות מסוג זה, בכתב, אז כבר לא שווה להם לבזבז עליו את הזמן - ועוברים לתיק הבא שבו ההתנגדות קטנה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
וזה עבד, לא שמעתי מהם שוב מעולם.
או שיום אחד זה יחזור אליך בצורת חוב של 6 ספרות. לעולם אין לדעת.
אז נעשה את אותו טריק שוב, הפעם עם עורך דין אמיתי :)
באותה הזדמנות ,
מגיע לשמיל תודה רבה,
שהוא גם עורך דין תותח,
וגם בן אדם.
שילוב די נדיר.