הפיתרון של 33/10.5 נראה לי הפיתרון הטוב ביותר לכלים האילו, הבעיה שהיתה בזמנו זה זמינות צמיגים במידה הזאת, היום יש זמינות טובה?
Printable View
הפיתרון של 33/10.5 נראה לי הפיתרון הטוב ביותר לכלים האילו, הבעיה שהיתה בזמנו זה זמינות צמיגים במידה הזאת, היום יש זמינות טובה?
אני דווקא ההיתי מעדיף ההיפך.. רוחב 12.5 על גובה 31
בכל מקרה מי שמאושר ל 31/10.5 ול 33/12.5
לא יכול לשים לא את זה ולא את זה.. (מבחינת חוקיות כמובן)
33/10.5 יש של טויו OPEN COUNTRY MT.
לא יודע לגבי זמינות מהרגע להרגע - זו לא מידה נפוצה שיש ממנה במלאי בכל פנצ'ריה... אבל הצמיג מיוצר ומיובא לארץ.
זה הצמיג המומלץ מבחינתי ולא משנה באיזו מידה - 9 חודשים אני עם טויו 31' (בפועל זה ה-31 הכי גדול בשוק, כמעט 32') ואני עדיין מתפעל ממנו בכל פעם מחדש.
הסטנדרט ב-JK זה 31.
ברוביקון "אמריקאי" (יבוא אישי) - 32 וקצת.
ברוביקון "אירופאי" (יבוא של מכשירי תנועה) - כמעט 32.
בהשוואה לסופה - לפחות האנלימיטד הוא רכב כבד ובעיקר גדול יותר משמעותית. 33 עדיין נראה קטן עליו, 35 נראה עליו טבעי - אבל אז גם הוא זקוק כמובן לכל המשחקים היקרים של הגבהות, החלפות יחסי העברה, חיזוקים וכו' ותהליך השיפור של JK גם עולה הרבה-הרבה יותר מאשר בסופה. מצד שני - אצל רוב בעלי ה-JK שהוא עדיין אוטו יקר ואופנתי, הממון קצת יותר זמין, זה קטן על רבים מהם לפוצץ סכומים של 5 ספרות (ולעתים גם 6 ספרות) על שיפורים. כל השיפורים ב-JK הם מוצרי מדף ישר מאמריקה, לא צריך לאלתר/לבנות לבד. הם הולכים לסדנה, בוחרים מהקטלוג, חותמים על הצ'ק וזהו. לכן אולי גם "מירוץ החימוש" אצלם קצת יותר משמעותי...
אז מה? JK יותר טוב מסופה? בטח שהוא יותר טוב. כי הוא חדש, כי הוא מודרני, הוא שקט, הוא נוח, היצע השיפורים הזמינים מהמדף עצום ובעיקר הרבה יותר קל לנהוג בו. אבל גם לו יש את החסרונות שלו וכבר נתקלתי לא פעם ולא פעמיים ב-JK רוביקונים חדשים שהתפרפרו למוות מול מכשולים שסופות, סיקסים, גרנד צ'רוקים, דיפנדרים, היילקסים, סמוראים וג'ימנים ואפילו ויטארות משופרות, עברו כאילו כלום - וזה כמובן כי אלמנט יכולות הנהיגה והנסיון תופס חלק גדול ומשמעותי בתחביב שלנו.
אם אתה שואל לדעתי? מתלים טובים, זוג נעילות וצמיגי 31 טובים יספיקו לסופה ב-99% מתרחישי ה"עבירות קשה" ב-99% ממסלולי הטיולים בארץ. לגבי האחוז הנוסף - סע וטייל, תלמד את האוטו ותרגיש לבד מה עוד אתה צריך/רוצה להוסיף לו. אני משוכנע שבינך לבין עצמך לא תרגיש שאתה צריך עוד משהו...
מנסיוני סופות עם 33 יש להם נטיה לפישוק מקדימה (הבולג׳וינטים נוטים להישחק מהר)
עדכון:
כרגע הוחלט להשאר עם ה-31, יש 2 נעילות ARB ומתלים טובים ומתכוננים של ראנצ'ו.
אני נוטה להסכים עם דרור שכתב: " אם אתה שואל לדעתי? מתלים טובים, זוג נעילות וצמיגי 31 טובים יספיקו לסופה ב-99% מתרחישי ה"עבירות קשה" ב-99% ממסלולי הטיולים בארץ. ... "
אגב ההערות על ה- JK: הקצר קטן בהרבה מהסופות, אין מקום ל-כ-ל-ו-ם, האנלימיטד ארוך יותר מהסופות.
לדעתי, ל-JK משופר אין יתרון עבירות על סופה משופרת (שכחבילה כנראה עלתה לבעליה הרבה פחות מה - JK).
היתרונות של ה- JK הם בנוחות הנסיעה למסלול וממנו. מה שלי הכי מפריע זה לא השיוט של הסופה במהירות 90 וההגה ה'מרחף', אלא בעיקר
העובדה שאי אפשר לשמוע מוזיקה כמו שצריך במהלך הנסיע בגלל הרעש (ברזנט), שלא לדבר על שיחה בדיבורית.
שוב תודה לכולם ושנת 2014 מצויינת.