איפה הסיבוך? לפרק פלאנג'ים 5דק' להרכיב לוקרים עוד 5דק' ?
Printable View
אור אין שום סיבוך. 5 דקות עבודה לפרק את הפלאנג׳ים ולשים לוקרים ידניים.
Sent from my iPhone using Tapatalk
להבנתי, יש כאלה שבשביל לבטל את המערכת ואקום לגמרי, פותחים את הדיפרנציאל ופשוט שמים אזיקון שילחץ על הדיאפרגמה. כך אין צורך בלחץ אוויר, אבל הבנתי שיכולים עדיין להיות בעיות בגלל שזה משולב ונעול כל הזמן. אולי במצב כזה זה עוד יתרון ללוקרים ידניים.
Sent from my Nexus 4 using Tapatalk
זה לא העניין של לשים לוקרים ידניים, ההסבה שרציתי לעשות זה לפרק את כל מערכת הוואקום ולהרכיב לוקרים ידניים במקום.
מה ייתן לי להשאיר את מערכת הוואקום ולהחליף ללוקרים ידניים? חוץ מחיסכון בדלק.
העצלנות של לרדת מהרכב לא כ״כ אכפת לי, ואם תחשבו על זה, ככה או ככה יורדים מהרכב להוריד אוויר.
אגב, הבעיה זה לא בלוקרים, הרכב נמצא כרגע בשיפוץ תיבת העברה.
אתמול הרכב נכנס למוסך (סוזוקי) על מנת לבדוק את הבעיה, וזה מה שמצאו.
לפני כמה שנים טובות שברתי ביצה בגרנד ויטרה שהייתה לי... ואחרי כמה חודשים הייתה לי בעיה בקומפרסור שגרמה אחכ לבעיה בקסטה/דיאפרגמה בתוך הביצה...
מי שטיפל בזה היה אמנון - ואני מקווה שאתה מכיר את אמנון - ובזמנו בגלל שסבלתי מהמערכת וואקום הזו כמה פעמים וגם מהשבר בביצה רציתי להחליף גם לסרן ברזל וגם ללוקרים ידניים (עם סרן ברזל חייב לוקרים ידניים) ואז שאלתי את אמנון איך מתפטרים מכל מערכת הוואקום הזו ומכל הצרות שנתקלתי בהם אז... ומה שכתבתי קודם זו הייתה התשובה. של אמנון בזמנו. בוודאות אמר תחליף לסרן ברזל עם לוקרים ידניים ואין יותר לא קומפרסור ולא מערכת וואקום.... על הדרך קיבלתי הסבר איך בדיוק עובדת כל המערכת שילוב 4x4 בגרנד ויטרה עם כל המסביב כולל הסבר וראיית החלקים בתוך הביצה...על חי כמו שאומרים...
יכול להיות שיש איזה קומבינה כמו שכתבו כאן ששמים אייקון או משהו אחר כדי לדאוג שהקסטה תישאר פתוחה או משהו כזה...
בזמנו אחרי שנתקלתי בבעיה כמה פעמים עם הסרן ומערכת הוואקום נוכחתי לדעת שמעט מאוד אנשים מבינים בכלל את המערכת וואקום שבגרנד ויטרה ואפילו מעדיפים לא לגעת היחידי שהראה בקיאות רבה ובעיניים עצומות עוד לפני שראה את הרכב פתר את הבעייה ונתן תשובות חד משמעיות והראה גם מקצועיות רבה בנושא היה אמנון שטיפל ברכב ומאז שמורה לו אצלי בלב פינה של מקצועיות רבה ואבחנה הכי מקצועית שנתקלתי בה - ותאמין לי שבדקתי הרבה אנשים ומקומות לפני שהגעתי לאמנון..
לדעתי הכי פשוט - תרים טלפון לאמנון דבר איתו תתייעץ איתו ותקבל תשובות חד משמעיות והכי מקצועיות שיש
במקום כל מיני השערות פה בפורום בנושא שהא קצת מסובך ולא ברור .
אמנון - 052-259-0207
גילוי נאות - אין לי שום קשר עם אמנון ואין לי כל רווח מהפרסום שאני עושה כאן לאמנון - פשוט שנתקלתי בו בעבר נהניתי מהמקצועיות של הבחור כמה וכמה פעמים.
היחידי שמעלה פה השערות ולא מבין זה אתה.
כשמחליפים לסרן ברזל, מחליפים גם לביצה של דור ישן יותר. בביצה כזו אין ניתוק בתוך הדיפרנציאל=כאשר מגיע כוח מהגלגל או מהדרייבשאפט, הכל כולל הכל מסתובב והסיבוב יוצא מהדרייבשאפט או מהגלגל בהתאמה.
בהחלפה כזו שמים לוקרים ידניים כדי לא ליצור מצב שנסיעה ב2#4 מסובבת את כל המעאכת עד תיבת ההעברה, ויוצרת עומס ובלאי מיותר למכלולים.
הבחור פה לא רוצה להחליף לסרן ברזל, כבד עליו, ולכן הלוקרים יהיו עבורו כוסות רוח למת.
Sent from my GT-I9500 using Tapatalk
צודק לחלוטין.
Sent from my Nexus 4 using Tapatalk
נראה לי מי שלא מבין זה אתה.
עכשיו סיימתי שיחה עם אמנון רק בגלל כל הספקות כאן - התשובה חד משמעית !
יש 2 מקרים :
1-אפשר להשתמש בלוקרים ידניים גם בלי להחליף לסרן ברזל .כלומר סרן אלומיניום ולוקרים ידניים.
2-אפשר להחליף לסרן ברזל ושם בכל מקרה חייב לוקרים ידניים. יש 2 אופציות של סרן ברזל 1.של ויטרה דגם ישן או 2. סרן חדש מזוקי פרו או מישהו אחר שמייצר..
ב 2 המקרים כל מערכת הוואקום מתבטלת לחלוטין ואין בה כל צורך !!!
השינויים הם החלפת הסאטאליטיים בביצה ושינוי בחשמל כדי שיהיה חיווי ל 4X4 וכמובן החלפת הלוקרים....
בביצה השילוב נשאר קבוע , השילוב מתבצע בלוקרים הידניים שנועלים את הציריות וכמובן בטרנספר .
מי שלא בטוח במה שהוא אומר שלא יגיב. סתם טועה ומטעה.....
אתה קורא את מה שאתה כותב? אלו לא הלוקרים הידניים שפוטרים אותך ממערכת הוואקום, אלו השינויים בביצה עצמה.
אגב, איפה יושב הקומפרסור ?
רק בשביל לחדד:
אם ישנה בעיה במערכת הוואקום, מעבר ללוקרים ידניים מבלי לפתוח את הדיפרנציאל (המקורי של הרכב) לא תפתור את העניין?
לא. כי הציריות יתחברו לגלגל, אבל יהיו מנותקות מהסטליטים.
השאלה של אסף, והתשובה של אוף-רוד, בדיוק זאת הסיבה שהמעבר ללוקרים ידניים לא נותן פיתרון של 100%
אתה זה שאמרת שבכל מקרה יצטרך לסבול את מערכת הוואקום....
אני שוב אומר שלא...
גם אם יחליט להחליף לסרן ברזל וגם אם יחליט להישאר עם אלומיניום ולשים לוקרים ידניים ההחלטה של הבחור לגבי מערכת הוואקום - כן או לא..... -זו בחירה שלו...
ברור שהשינוי בביצה !!!!! אבל בשורה התחתונה יש פתרון להתפטר ממערכת הוואקום ! זה לא נכון שאתם שוב חוזרים ואומרים שאי אפשר לוותר על הוואקום !
ואז הניתוק\שילוב יהיה רק בעזרת הלוקרים הידניים וכמובן בעזרת הידית של חיבור ושחרור מהטרנספר - בביצה לא יקרה כלום ! - כמו שכן קורה במערכת הוואקום...
אגב אני מקווה שברור שהציריות מסתובבות באופן קבוע ב GV.....
במצב המקורי שלו עם מערכת הוואקום....
והשילוב\ניתוק מתבצע רק בביצה ובטרנספר...
מה שבלוקרים ידניים אין - הציריות לא מסתובבות רק אם הלוקרים נעולים - ועל זה מדברים שיש בלאי פחות בציריות עם לוקרים ידניים...
מומי זה ברור לי, וכרגע להוסיף עוד 800 ש"ח +- על לוקרים אחרי שהשקעתי עכשיו יישור קו מקיף זה עוד כסף שלא בא כרגע בחשבון, שאגב, אם כבר הייתי הולך על זה, הייתי הולך על ביטול כל המערכת של הוואקום שהיא לא כזאת מערכת פשוטה למי שלא מבין אותה (כמוני).
צריך לעשות חיווט חדש וכו'.