אתה יכול לקנות חיישן מכאני כולל שעון ב60-90 שקל ולשים אותו איפה שבא לך.
נשלח מה iPhone שלי ע"י Tapatalk
Printable View
אתה יכול לקנות חיישן מכאני כולל שעון ב60-90 שקל ולשים אותו איפה שבא לך.
נשלח מה iPhone שלי ע"י Tapatalk
אתם מנסים לפתור בעיה שלא קיימת לדעתי.
דאג למשאבת מים תקינה. צנרת תקינה וסע לשלום.
נקודת הכשל הבאה היא הרדיאטור, אם הוא יתפוצץ לך (כמו שקורה ב XJ עם דודי פלסטיק) אני מבטיח לך שתדע מיד והדבר האחרון שיעניין אותך באותו הרגע זה השעון :)
יש ברכב שעון חום והוא מספיק לכל צורך הגיוני.
גילוי נאות:
גם לי יש שעון חום דיגיטלי בג'יפ - שארית מהתקנת הוונטה החשמלית, בדיעבד, ביזבוז של לא מעט כסף במקרה של ה XJ. (לראייה, חזרתי לתצורה המקורית של פאן קלאץ)
שמיל חברי היקר !
ראשית, נסחפת עם הסופרלטיבים .... אני ממש :rolleyes:
לעצם העניין ,
אני לא מאמין שיש לך רוטינת בדיקת חום מנוע כול 30 שניות ופחות. אם כן, יש לך הפרעה רצינית ....
יתרה מזאת, זמזם שמחובר לאותו רגש חום מים אינו שווה דבר ! אפילו יותר גרוע, נותן לך הרגשת ביטחון שווא.
פשוט יכול להיות בריחת כול המים עוד לפני שהמנוע ירתח ( כשמתפוצץ צינור ראשי או רדיאטור ) .
עכשיו לעניין המחיר,
מנוע כמו שלי (משומש מייבוא) עולה מעל 15 אלף ש"ח ! (ללא עבודה וכול מה שמסביב שמבצעים על הדרך כשמחליפים מנוע ).
גם להשיג לא קל ולוקח חודשים עד הגעה מחו"ל (מנועים שידועים כאמינים ולכן אין סטוק בארץ).
אז $150 זה כסף קטן ליתירות שנותנת שקט נפשי !
רענן
רענן,
אני מתייחס לרכבו של פותח השרשור, צירוקי XJ.
באוטו הזה (טפו טפו) כמעט שאין הפתעות. זה רכב פשוט, קל וזול לתחזוקה.
כיוון שהוא מחליף משאבת מים, "על הדרך", מחליפים את הצנרת, סה"כ 4 צינורות ועוד 10 דקות עבודה.
צינור מים חדש, לא יתפוצץ פתאום, ובאופן כללי, ההפתעה היחידה שעלולה להיות אם הוא עדיין עם רדיאטור פלסטיק היא התפוצצות הדודים.
לכן, לדעתי, ברכב הזה, אין צורך ברגשים נוספים או כל OVER KILL אחר.
המלצה שלי (לבעל ה XJ), אם הרדיאטור לא הוחלף לכזה שעשוי כולו מתכת, תשקיע עוד 1300 שח ותזמין לך אחד כזה, לא נעים לראות דוד פלסטיק מתפוצץ...
שמיל כבר אמר, אני "בא" מעולם התעופה . כך שאחזקה מונעת לא צריך להסביר לי ...
אני מעיף צנרת גומי כול 5 מכסימום 7 שנים (כנ"ל רצועת טימיניג).
עכשיו תראה מה קרה לי בהחלפה יזומה עם הגדלת ראש לצנרת שעפ"י המפרט טובה יותר :
http://www.jeepolog.com/forums/showt...l=1#post550235
שורה סופית, אני מאמין ביתירות והמחיר מבחינתי זניח לעומת מחיר הטעות ....
רענן
רענן,
אני מבין את מה שאתה אומר.
אני יכול לומר שאצלי, הסיבה העיקרית שהוונטה החשמלית הוחלפה בחזרה למכנית היא שבמהלך הנסיעה מצאתי את עצמי מסתכל לעבר שעון החום של הוונטה ומחכה לראות שהיא נכנסת לפעולה, ואז כמובן לראות שהיא מפסיקה וחוזר חלילה... :)
אותי זה שיגע.
השעון הנוסף גרם לי להיות מרוכז פחות בנהיגה.
בקיצור, איש הישר בעיניו יעשה, לדעתי, ב XJ אין צורך בשעון חום נוסף. יש צורך בתחזוקה מונעת.
חיישן חום חיצוני עולה באייבי 13$.... מה ה סיפור?
Sent from my Nexus 4 using Tapatalk
עשינו משהו דומה יחסית ולשנינו יש אותו שעון דיגיטלי.
בעקבות מה שכתבת בזמנו פירקתי את המאוורר המכני וחזרתי זמנית למכני אבל נשאר השעון הדיגיטלי שאיפשר לי להשוות את היעילות בין החשמלי למכני.
לפחות אצלי ( טפו טפו טפו) החשמלי נותן תוצאות יותר טובות חד משמעית ולכן חזרתי שוב לחשמלי
JEEP GC V8 98 IR 3.5
Honda 300ex
יכול להיות שהוונטה החשמלית יעילה יותר מהפןקלאץ והמאוורר המכני. אבל, זה עלול להיות טעות יקרה.
וונטה עלולה לשבוק חיים ללא אזהרה (צלילה באמבטיית בוץ לדוגמה) בניגוד לפאןקלאץ שאפשר לזהות דעיכה בביצועים לאורך זמן.
כשל בוונטה באמצע טיול קייצי, במקרה הטוב יסתיים בגרירה להוצאה מהשטח ע"ח פגיעה אפשרית בגיר האוטומטי.
במקרה הרע, מנוע/ראש מנוע אם לא שמים לב לעליית החום.
רענן
בועז,
ב XJ, בקונפיגורציה שהייתה אצלי (מאוורר של פורד טאורוס, 16" חדש) היה מאוד מאוד צפוץ בחלק הקדמי של תא המנוע והוונטה עבדה די קשה על מנת לקרר.
אני מעדיף את הפאן קלאץ הפשוט. (ד"א, אצלי עכשיו יש HEAVY DUTY, בהאצה אפשר לחשוב שרודף אחרי סמי טריילר/מטוס סילון לפי הרעש :D )