בשנה הראשונה של המגה-מגנום זה נכון.
היתה בעיה של ניהול מנוע. לאחר שנה יצא עדכון תוכנה שפתר בעיה זו. לקוחות שנפגעו (נזק למנוע) זכו לתיקונים חינם - מסגרת אחריות.
קיד.
Printable View
בשנה הראשונה של המגה-מגנום זה נכון.
היתה בעיה של ניהול מנוע. לאחר שנה יצא עדכון תוכנה שפתר בעיה זו. לקוחות שנפגעו (נזק למנוע) זכו לתיקונים חינם - מסגרת אחריות.
קיד.
הוא בסה"כ שילוב של פשרות למי שמחפש את זה,ציטוט:
נכתב במקור על ידי קיד
המנוע אינו חזק דייה, (הוא כמעט משתווה להתנהלות עם לנטיס על הכביש), אך אינו אמין במיוחד והבלאי גבוה.. (הטורבו יקר והולך מהר מידי לדעתי).
טיפולים במנוע אינם זולים כמו בהיילקס 97, אך כמובן התמורה אינה זהה.
גיר אוטומטי למי שמחפש את זה, המתלה הקידמי מגוחך מבחינת מהלך מתלה ושוב.. אינו מצטיין, הוא רופס גם כאשר הותקנו בולמים משודרגים והגחון נמוך למדי.
ולחשוב שתא הנוסעים מרווח זאת טעות לדעתי, הוא ממש קלסטרופובי ודחוס.
אני באופן אישי נהנה הרבה יותר מהספרטניות והפשטות של ההיילקס, התחושה הפנימית של החוסן וטווח הראייה החוצה הרבה יותר טוב. בכלל תא הנוסעים נשאר מחובר גם בנסיעת שטח מאומצת מה שאני לא יכול להגיד על המגנון שהחל להתפרק.
שוב, הכל תלוי מה גיא מחפש, לשטח הוא לא מספק לטעמי, ומי שנהנה במשך תקופה לא מבוטלת מברכב בעל זוג סרנים חיים וקפיצי סליל לא יתרגל בקלות לנוקשות הטנדרית..
ואם אוסף הפשרות בשטח ובעלויות תחזוק ואמינות בינונית זה פשוט לא שווה את זה.
לי היה נזק שנגרם מהתחממות ולא קיבלתי שום תיקון על חשבון החברה, מכרתי את הרכב בהפסד כמות שהו.ציטוט:
נכתב במקור על ידי קיד
וחפרתי למוסך מורשה בחולון לא מעט על בעיות התחממות והם טענו שהם עשו את כל שכבר ניתן לעשות, (אם כי לא הוחלף המאוורר ולא שונה שם דבר בפועל), וכן המנוע נפגע כבר בתום האחריות, אז מה?! ביקשתי לסדר עשרות פעמים את בעיות ההתחממות לפני סיום תקופת האחריות.
זה ברור לי שטנדר הוא פשרה.
ואני גם התרשמתי שתא הנהג של מגנום מעט צפוף. לעומתו תא הנהג של היילקס ספרטני ומכוער. אלו דברים שאפשר וצריך לחיות איתם על מנת שתהיה עוד ידית הילוכים באוטו.
לא תמיד קונים מה שרוצים. לפעמים קונים מה שאפשר.
אבל .. חברה, אם הייתי יכול הייתי מחזיק את הברלינגו ליום יום ורנגלר ללילה לילה ..
זה החיים , אוסף של פשרות.
צריך לתמרן.
יהיה טוב.
עדיף טיול עם עבודות מע"צ ומרווח גחון מגוחך מאשר לנסוע בברלינגו ולשמוע בקשר אנשים
שמסביב מטיילים.
חברת מקורות מוציאה למכרז היילקס 4X4 שנת 94 ...
איפה מוצאים פרטים על זה ?
איפה שכל ההודעות על מכרזים , מוסף השבת(ידיעות) לקראת הסוף...
אחרי הרבה זמן - ויהיה עוד כמה זמן עד שיהיה רכב שטח חדש כי עלו בי מחשבות חדשות.
לאור עליית המחירים הבלתי ניפסקת של הדלקים.
מכיוון שרכב השטח ישמש גם ביום יום ואת זה אין אפשרות לשנות ( אני לא יכול להחזיק 3 רכבים )
ומכיוון שיש הרבה ק"מ ביום יום ...
התחלתי לחשוב חזרה על בנזין והמרה לגז.
מצד שני מחירי הסולר לא יעלו לשמיים לדעתי כי כל המסחר נוסע בסולר ויש גבול לזה לדעתי ...
אבל המרה לגז עצמה לא זולה
ויש בעיות של חוק וסדר ..
מה דעתכם ?
אחת האפשרויות היא פוראנר .. ( קורץ מאוד ) שניה היא צ'רוקי ... ויש עוד כמה.
אני בשביל כזאת מפלצת מוכן לוותר על בטנדר ולסחוב עלגה כל יום.
גיא, אני לא בטוח שאתה צודק.
אם אתה צריך טנדר - אז אתה צריך טנדר (לא הבנתי עד עכשיו שזה באמת קריטי - חשבתי שאתה עובד משהו במחשבים, לא?). לסוע עם עגלה בתור עניין של קבע במקום לקנות טנדר - טעות גמורה לדעתי.
לגבי בנזין/סולר -
ברור לחלוטין כבר שמחירי הדלקים יושוו תוך זמן לא ארוך. אפשר לבנות על זה. אבל, עדיין, מנוע דיזל חסכוני יותר - טנדר דיזל יפאני, כל טנדר דיזל יפני, הוא בעל צריכת דלק כללית באזור ה8-9 ק"מ לליטר. SUV בנזין - כל אחד מהם, אם זה צ'רוקי, פוראנר, או דיסקו - צריכת הדלק הכללית בסביבות 5-6. זה משהו פיזיקלי, זה בגלל שמנוע דיזל יעיל יותר, אין מה לעשות.
גז, במקרים שאתה מדבר עליהם, עדיין לא חוקי. ומהסתכלות לטווח הארוך - אין ארוחות חינם, אם הגז יהיה חוקי ונפוץ - הממשלה תדאג להשוות את העלויות. אני לא אופתע אם אגרת הרישוי על רכב מונע בגז תעלה פתאום במאות אחוזים.
אני נותן שרותי תמיכה במחשבים, נכון אבל אני עוסק גם בעוד נושא שדורש העברת ציוד וחומרים שהם גדולים מתא המטען הממוצע ( וגם יותר ) - לדיסקו הרכבתי גגון בגלל זה וגם וו גרירה .
הטנדר הוא לא מחוייב אבל יקל עלי מאוד את ההתנהלות היום יומית.
לעניין - אכן לא חשבתי על נושא אגרת הרישוי כי גז תמיד אפשר לגנוב מהמטבח ...
אם ככה אז כניראה שאין באמת מנוס מרכב דיזל.
האם לדעתך יש חשש שאכן האגרה גם תושוה עם האגרה של הבנזין לאחר השוואת מחיר הדלק עצמו ?
אם אתה מדבר על נפחי המנועים, אז הסבה למנוע עד נפח 5500 (זו לא טעות, 5700 עוד אי אפשר) אפשר וחוקי לעשות כל עוד הרכב משנת 95 ומעלה. אחד השכנים שלי עוסק בזה, אם זה מעניין אתכם (ואם הידע על הנפחים עוד לא נחלת הכלל) אני יכול לפרסם בשבילו בפורום המפרסמים.ציטוט:
גז, במקרים שאתה מדבר עליהם, עדיין לא חוקי.
הטלפון שלו הוא 054-4333237, קוראים לו רועי. הוא לא המתקין אבל הוא שייך לחברת ENERGAS והוא אמר לי שאם מישהו צריך אז שיתקשר והוא יפנה אותו הלאה. זה חוקי לחלוטין, בדקתי.
לפי מה שרץ בג'יפטריפ בפורום גז לגבי הנפח המותר להסבה הנפח מנוע המקסימלי הוא בכיוון של פחות מ3ל' ולא מעל לזה, בגלל זה נטען שם שאי אפשר להעביר פוראנרים רישוי לגז גם כשהמערכות יקבלו אישור סופי להתקנה, לפחות זה היה הכיוון, תשאל את החבר שלך פעם נוספת.ציטוט:
נכתב במקור על ידי נקסוס
עוד נאמר שם שנכון להיום יש כוונה להעביר רישוי אבל אף אחד לא העביר עדיין רישוי לרכבים מוסבים למעט אלו שהגיעו כך מהחברה כמו בסובארו למשל,יש שם כמה וכמה אנשים שכתבו על ההטעייה הזו ורכב מוסב בלי שינוי ברשיון לא יעבור טסט בצורה נורמלית ודינו להורדה מהכביש אם מישהו רואה את הבלון גז ברכב.
תשאל את החבר שלך שוב לגבי הדקויות הכ"כ חשובות האלו,יש לי הרגשה שזה רק בדרך להיות חוקי ולא ממש בפועל אחרת היתה התנפלות רבתית על ההסבות האלו.
גיא,
לפי התמונות של התקנות שבוצעו והמידע לגבי הסבות ההסבה דורשת התקנת מיכל גדול למדי של גז ברכב עם מנוע גדול יותר מ1.6 כדי שיהיה טווח אפקטיבי שיגזול לך נפח הטענה יקר ואז איבדת את היכולת להעמסת מטען.
גיא, צור עימי קשר בבקשה.
מייל טלפון או אייסיקיו.
מיכה,
אני לא מעוניין במגנום נטול המנוע שלך.
תודה.
גיא
תבדוק את זה
http://www.jeeptrip.com/page.aspx?di...amp;item=14665
אני חושב שהפשר לסגור על מחיר שיתאים לך - למיטב ידיעתי הרכב במצב טוב - אבל מעדות שמיעה בלבד.....
שהפשר = שאפשר
ראיתי את הרכב בלילה והוא נראה טוב
גיא,
תבדוק את זה. לא מכיר אותו רק נתקלתי בזה היום,הבחור בתגובה השנייה רוצה למכור.
http://www.jeeptrip.com/page.aspx?di...mp;item=578070
לשאלת "אז אם אני בא אליך מחר עם סופה בנזין 4.0 ליטר משנת 96 ורוצה מערכת גז, אתה תדאג להתקנה?" התשובה הייתה "כן".
לשאלת "וזה חוקי?" שבאה מייד לאחריה התשובה הייתה גם "כן". מה אני יכול לשאול יותר מזה?
ערן תודה אני לא מעוניין כניראה בזה. אני ממש ממש חושש מהמגנום והמורכבות של החלקים שם.
ולגבי היילקס....
לאט לאט.
אין צורך כרגע במודעות.
תודה אנחנו עצרנו לעשות חושבים. הצלקות של האגדה עוד לא הגלידו ואנחנו מאוד חוששים מלקנות רכב משומש ישן ועוד רכב שטח קרוע.
החצי החושב דורש לעצור ולחשוב ... אין ברירה.
גיא,
אני מאוד מתפלא עליך. אתה הרי לא חדש בשטח, וכבר למדת שאין ארוחות חינם.
אני לא יודע לגבי הצלקות של האגדה, אבל רוב הסיכויים שכל כלי שתקנה, אחרי 10 שנים ידרוש תחזוקה והשקעה בדחיפות גדולה יותר מאשר אותו רכב שהיה חדש.
מכלל בעלי היילקסים שאני מכיר, ההשקעות הללו הינן מנימליות בכל קנה מידה, ופי כמה כשאתה משווה אותן לרכבים אחרים. אבל עדיין, אף אחד לא מבטיח לך שלא תידרש להשקעה.
אם אתה עוצר לחשוב (כהגדרתך) על הפתרון המושלם: האמינות האגדית של ההיילקס, הנוחות של האגדה, הכיף של מנוע בנזין גדול וכיו"ב...
אני מציע שתקנה כרטיס בחניה ארוכת טווח, כי החשיבה הזו הולכת להיות מאוד, אבל מאוד, ארוכה, ובסופה, מפח נפש או טעות.
עצתי לך, תישאר עם הברלינגו: מסחרית, זולה לאחזקה, חדשה יחסית ומאפשרת לך "לעצור לחשוב" תוך כדי תנועה.
הסאגה הזו כבר נמשכת יותר מטלנובלה, והיא לא הולכת לשום מקום. לדעתי.
יוני5
יוני5 יקרי,
אני יודע .... :roll: :cry: :(
כניראה איבדתי את המושכות .......