תגובה: איזה רכב בתקציב דל יתאים לגרירת קרוואן ?
אני חושב שזה די חשוב שהרכב הגורר היה בעל הנעה 4X4.
וזה רק בגלל שלפעמים רכב כזה יכול לשפר בהרבה פעמים את המיקום.
לפעמים עוד 100 מטר מעבר למקום שבוא נעצרו כולם יכול לתת מיקום טוב בהרבה מבחינת שהייה.
מעבר לזה שאני מתאר לעצמי שרוב המקומות בהם לנים לא תמיד כבושות, בשביל חצץ שאתה רתום לנגרר כזה לא צריך הרבה כדי לא לצאת משם עצמאית, מספיק מעט שיפוע.
מניסיון עם היילקס אני לא היתי בוחר בוא למשימה, גם אם אתה לא ממהר הנסיעה איתו שהוא עמוס פשוט מתישה. (גם שהוא לא עמוס:rolleyes:)
מצד שאני מניסיון עם איפון (שלא היה טוב כמו ההילקס מבחינת אמינות) היתי בוחר באיפון, מנוע חזק בהרבה וזה חשוב עבור משימה זאת.
לנו לא היה איתו ניסיון כל כך טוב, אבל אני יודע שיש לא מעט אנשים שכן מרוצים מימנו.
בהצלחה
בזול זה או טרופר או מגנום או איפון.
יש חשיבות ליחס משקל גורר- נגרר במצבי אחיזה בעייתיים, וכמו שכתבתי בהתחלה- במצבים כאלו או בשיפועים, הנעה לכל הגלגלים יכולה להיות קריטית.
ובלי להיכנס לזה... ראיתי את הנתונים יהיה לך קשה מאוד לא להיות עבריין ולחרוג ממשקל הנגרר המותר ברשיון לפי הנתונים האלו.
לדעתי זו טעות לקנות קרוואן של 750 בידיעה שאתה הולך להעמיס עליו יותר מזה.
אסף.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
בזול זה או טרופר או מגנום או איפון.
יש חשיבות ליחס משקל גורר- נגרר במצבי אחיזה בעייתיים, וכמו שכתבתי בהתחלה- במצבים כאלו או בשיפועים, הנעה לכל הגלגלים יכולה להיות קריטית.
ובלי להיכנס לזה... ראיתי את הנתונים יהיה לך קשה מאוד לא להיות עבריין ולחרוג ממשקל הנגרר המותר ברשיון לפי הנתונים האלו.
לדעתי זו טעות לקנות קרוואן של 750 בידיעה שאתה הולך להעמיס עליו יותר מזה.
אסף.
אסף לא הבנתי את המשפט האחרון .. "ראיתי את הנתונים יהיה לך קשה מאוד לא להיות עבריין ולחרוג ממשקל הנגרר המותר ברשיון לפי הנתונים האלו ".
כלומר הרשיון לא תואם למשקל .... איזה רשיון של רכב ? כלומר אני צריך רשיון רכב אחר ? כלומר ג' ?
"לדעתי זו טעות לקנות קראוון של 750 בידיעה שאתה הולך להעמיס עליו יותר מזה "...
אני לא הולך להעמיס עליו שום דבר , אני רוצה לקנות קרוואן כמו שהוא וזהו. לקנות קראוון כמו בדוגמא שהבאתי, שמגיע עם כל האבזור, ואשר החברה שמשווקות אותו מציגה אותו כ750 ,וזהו, אני לא יודע אם כשהם אומרים 750 הם כוללים את המיכל מים במצב מלא , אבל אני די בטוח שאת כל שאר המפרט שהם מפרסמים הם לקחו בחשבון שהם פרסמו את המשקל שלו. ולכן גם אמרתי , שאם אתה אומר תשמע , נכון מפרסמים שזה 750 אבל תכלס זה 900 אוקי , אז אני צריך רכב ל900 . זה הכל .
אגב עכשיו בדקתי עוד קרוואן , שם רשום שהמשקל הכולל הוא 1200 ק"ג משקל עצמי 986 ק"ג גובה 259 רוחב 220 אורך 590
אז אם זה 1200 אז זה כבר רשיון ג' ?
או שסונומה / נוואדה / סיירה יספיקו ?
ציטוט:
אני לא הולך להעמיס עליו שום דבר , אני רוצה לקנות קרוואן כמו שהוא וזהו
משקל עצמי של 712, ומיכל מים של 50 ליטר, זה אומר שמילאת את המיכל וכבר אתה חורג ממה שמותר לך, והשוטר שיבדוק (והם בודקים! ) ייתן לך קנס. אז מה, תצא בלי מים? ואז מה? תלך הלוך חזור עם ג'ריקנים למלא מהברזייה?
וזה לפני ציוד אישי, כלי אוכל, שמיכות, סדינים, אוכל וקפה. אתה לא קונה קרוואן ונוע לטייל איתו בלי לשים בתוכו כלום. הוא מגיע ב712 ק"ג עם ארונות ריקים ומיכל מים ריק, בלי מיכל גז...
מה שאני מנסה לומר זה - אתה עומד לקנות קרוואן שברשיון שלו כתוב משקל כולל של 750 קילו, ואני יודע מראש שכשתצא מהחניה בפעם הראשונה אתה כבר תהיה עם קרוואן ששוקל יותר מזה, מה שיגרום לך לקבל קנס בפוטנציה, ובצדק - כי עומס יתר הוא מסוכן. הקרואנים האלו בנויים מחלקים די זולים, וסרן של 750 ק"ג עם בלמים של 750 ק"ג, יצטרך להתמודד עם משקל של לפחות 150 קילו יותר מזה - באחוזים זה המון, ומדובר על עומס יתר, כאן זה כבר עניין בטיחותי ובמכללים של הנגררים האלו אין מרווחי בטחון כמעט בכלל.
השורה התחתונה היא שלדעתי חבל בכלל להסתכל על קרוואנים כאלו, עדיף מראש לכוון לקרוואן גדול יותר, עם משקל כולל גדול יותר ומשקל מותר גדול יותר (המשקל הפנוי שבין המשקל העצמי לכולל), כדי שתוכל להעמיס עליו ועדיין להיות בתחום החוקי.
ואז לחפש רכב מתאים.
אסף.
אצלי ברשיון של ההילקס ( 97 4X4 ) רשום - " משקל גרירה - 1700 ק"ג " .
אך לא הייתי משתמש בהיילקס לעבודה כזו , חזרתי פעם מים המלח עם עגלה עמוסה ב500 ק"ג ובעליות לירושלים לא הצלחתי לעבור את ההילוך השלישי ב- LOW ...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
היילקס?
יזיז את זה מהמקום, אבל לא יעבור 70-80 קמ"ש במקרה הטוב.
לטעמי האפשרות הטובה ביותר משום שלנסוע עם קרוון מעל 70-80 קמ"ש לא מומלץ במיוחד.
קליקליק
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zagi
אצלי ברשיון של ההילקס ( 97 4X4 ) רשום - " משקל גרירה - 1700 ק"ג " .
אך לא הייתי משתמש בהיילקס לעבודה כזו , חזרתי פעם מים המלח עם עגלה עמוסה ב500 ק"ג ובעליות לירושלים לא הצלחתי לעבור את ההילוך השלישי ב- LOW ...
הרכב גם היה עמוס?
אם אתה לוקח מגנום אז רק ידני.
הגיר האוטומטי שם לא מתאים לגרירה.
מנסיון עם מגנום של חבר ועגלה עמוסה ב3 אופנועי שטח תמיד בשיא העליות של סדום נורת חום גיר הייתה נדלקת.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
משקל עצמי של 712, ומיכל מים של 50 ליטר, זה אומר שמילאת את המיכל וכבר אתה חורג ממה שמותר לך, והשוטר שיבדוק (והם בודקים! ) ייתן לך קנס. אז מה, תצא בלי מים? ואז מה? תלך הלוך חזור עם ג'ריקנים למלא מהברזייה?
וזה לפני ציוד אישי, כלי אוכל, שמיכות, סדינים, אוכל וקפה. אתה לא קונה קרוואן ונוע לטייל איתו בלי לשים בתוכו כלום. הוא מגיע ב712 ק"ג עם ארונות ריקים ומיכל מים ריק, בלי מיכל גז...
מה שאני מנסה לומר זה - אתה עומד לקנות קרוואן שברשיון שלו כתוב משקל כולל של 750 קילו, ואני יודע מראש שכשתצא מהחניה בפעם הראשונה אתה כבר תהיה עם קרוואן ששוקל יותר מזה, מה שיגרום לך לקבל קנס בפוטנציה, ובצדק - כי עומס יתר הוא מסוכן. הקרואנים האלו בנויים מחלקים די זולים, וסרן של 750 ק"ג עם בלמים של 750 ק"ג, יצטרך להתמודד עם משקל של לפחות 150 קילו יותר מזה - באחוזים זה המון, ומדובר על עומס יתר, כאן זה כבר עניין בטיחותי ובמכללים של הנגררים האלו אין מרווחי בטחון כמעט בכלל.
השורה התחתונה היא שלדעתי חבל בכלל להסתכל על קרוואנים כאלו, עדיף מראש לכוון לקרוואן גדול יותר, עם משקל כולל גדול יותר ומשקל מותר גדול יותר (המשקל הפנוי שבין המשקל העצמי לכולל), כדי שתוכל להעמיס עליו ועדיין להיות בתחום החוקי.
ואז לחפש רכב מתאים.
אסף.
עכשיו הבנתי למה התכוונתי ,תודה.
באופן כללי רכב אוטומטי מתאים פחות לגרירה. היוצאים מהכלל הם הבהמות האמריקאיות שבנויות מראש לגרירת משקלים לא הגיוניים.
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
הרכב גם היה עמוס?
עגלה - משקל כולל - 500 ק"ג
ארגז סגור ( פח ) + 100 ק"ג ציוד
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zagi
עגלה - משקל כולל - 500 ק"ג
ארגז סגור ( פח ) + 100 ק"ג ציוד
נסעתי גם עם 800קג, לא נדרשתי לרדת ל-low..
במעלה עקרבים לא עבר את הראשון, אבל לא low.
היילקס ללא שום ספק. ויחד עם זאת אם תשקיע עוד 10000 שח תוכל למצוא פראדו 99
סליחה שאני מתערב לכם - אתה לא הולך ישר על אמריקאית שמנה כי אתה פוחד על צריכת הדלק, נכון? האם בררת כמה יקח טנדר צפלון יפני כשהוא גורר טון? לדעתי הנתונים יהיו די דומים, ובהתחשב בעובדה שסיירה *{ בת 20 עולה פחות מ 20K , אז אתה יכול לחשב לבד כמה דלק זה ה 20K הפרש במחיר. ולהוסיף לזה - אם תלך על צפלון - תגלה שאחרי שחיברת לו את הנגרר - זהו - אתה לא יכול להוסיף כמעט כלום, ואילו את השמנה אתה עוד יכול להעמיס בעצמה. { יצא לי פעם לעשות משהו דומה }
זהו..סליחה. תמשיכו :)
* אני אגב היתי הולך על סברבן { או ונדורה ארוכה } , אבל זה רק אני ואם כבר היתי הולך עליו - אז למה לגרור שאפשר להפוך אותו בעצמו לקראוון? } }
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
נסעתי גם עם 800קג, לא נדרשתי לרדת ל-low..
במעלה עקרבים לא עבר את הראשון, אבל לא low.
דורון , תראה את ההודעה המקורית שלי - מדובר בעליות לירושלים מכיוון ים המלח/ מעלה אדומים .
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zagi
דורון , תראה את ההודעה המקורית שלי - מדובר בעליות לירושלים מכיוון ים המלח/ מעלה אדומים .
ראיתי.
עליה לא קלה להיילקס אטמוספרי אבל לא עד כדי כך, זה נשמע מהתאור שהמנוע שלך לא במיטבו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
polar bear
סליחה שאני מתערב לכם - אתה לא הולך ישר על אמריקאית שמנה כי אתה פוחד על צריכת הדלק, נכון? האם בררת כמה יקח טנדר צפלון יפני כשהוא גורר טון? לדעתי הנתונים יהיו די דומים, ובהתחשב בעובדה שסיירה *{ בת 20 עולה פחות מ 20K , אז אתה יכול לחשב לבד כמה דלק זה ה 20K הפרש במחיר. ולהוסיף לזה - אם תלך על צפלון - תגלה שאחרי שחיברת לו את הנגרר - זהו - אתה לא יכול להוסיף כמעט כלום, ואילו את השמנה אתה עוד יכול להעמיס בעצמה. { יצא לי פעם לעשות משהו דומה }
זהו..סליחה. תמשיכו :)
* אני אגב היתי הולך על סברבן { או ונדורה ארוכה } , אבל זה רק אני ואם כבר היתי הולך עליו - אז למה לגרור שאפשר להפוך אותו בעצמו לקראוון? } }
אני בהחלט מסכים איתך , אמנם 1:5 זה לא נתון להיט , אבל אני מעדיף להיות רגוע ולנסוע בסבבה , מאשר לפחד שהאוטו יתפרק , או לחילופין לשחק עם ההילוכים כמו שאמרתם.
אני מאמין שסיירה או סברבן יכולים להיות אופציה טובה (חוץ מהדלק) אבל אני מבין שאי אפשר לאכול את העוגה ולשמור עליה שלמה.
לגבי להפוך וונדורה לקרוואן זה לא זה מבחינתי.
עוד שאלה , אם כבר פול סייז ? אז וואגוניר או גלדיאטור יכולים לעשות את העבודה,ואם כן אז האם מומלץ להעמיס על הוותיקים משימה כזאת ..
ואז אני כבר משלב מה שנקרא עסקים והנאה ..
אני לא היתי חושש מטנדר יפני.
היו לנו לא מעט היילקים ( גם יסוזו )2x4 חד קבינות שיצאו יום יום עם 900 ק"ג בעגלה ועוד 800 ק"ג בארגז לכל מקום בארץ.
לא היה להם קל וזאת לא חוויה לנסוע כך, אך הם עשו את זה במשך מספר שנים ואף אחד לא לתפרק, האחרון עוד אצלנו עם 760 אלף.
מעבר לזה גם להתנייד בסיירה ביום יום זאת לא חוויה.