תגובה: הסבת עגלה שטוחה לעגלת שירות למירוצים
אני מבין שהכננת היא לצורך הרמת הרייזר לעגלה במידה והוא לא יכול לעלות בכוחות עצמו.(תקלה כלשהיא בכלי), תקן אותי אם אני טועה .
אני התקנתי על העגלה כננת ידנית פשוטה למטרה זו של פעם ב... במקום להתעסק עם כל הבוג'ערס של החשמל לכננת...לדאוג למצבר תקין ...טעון...כננת תקינה...מי צריך את כל הדאגות האלה למקרה של פעם ב..?
לקומפרסור יש צינור אוויר מספיק ארוך בכדי להתחבר למצבר הרכב...
מה שנשאר זה לדאוג לחוט דרדל'ה עם פיוז מהרכב לתאורת הלדים שבעגלה.
אה,וגלגלת קטנה לכבל הכננת קבועה על קצה הפח המרוג באמצע בין המגלשים.
צודק, מצד שני כבר יש כננת (וכבר מותקנת) ויש צרכני חשמל נוספים (ואולי יתווספו עוד בהמשך) אז יותר פשוט להטעין בסוף מצבר.
וחוצ׳מזה איך יהיה מעניין? ;-)
שים מצבר אחד או שניים של 100 אמפר כל אחד ושני פאנלים סולאריים של100- 140 וואט כל אחד , יש ב אי ביי מלא פאנלים , כל פאנל בערך 1000 ש"ח כולל כל האביזרים.חוץ מזה גנרטור ומטען מצברים, זה יתן לך תשובות לכל המשימות והצרכים וגם ייראה מקצועי.
וגם יהיה מעניין
Sent from my iPhone using Tapatalk
אלעד יופי של פרוייקט !!!
אני הייתי משלב מכל העצות פה ועושה דבר אחר ...
אני הייתי מתקין גנרטור קטן על האיצול (בין הדופן הקדמית לרגל ) יש כאלה שקטים של 600W עולה גרושים...
דבר שיתן לך מענה גם לתאורת עמוד לעמדת עבודה גם לממיר מתח ומטען מצברים פשוט גם לקומפרסור קטן של ראש אחד ...
ומשלב הספקת זרם (עם דיודה מגבילה חזרה של זרם לרכב..) מרכב מוביל ע"י שקע תקע של מלגזה חשמלית (כמו שעושים לכננת נשלפת) ..
כך שתוכל לעבוד בשגרה (תאורה. כננת וכו) על הספקה מהרכב . וכשצריך מניע גנרטור ומאפשר לעגלה להיות עצמאית וחזקה יותר...
לגבי קשירה אני כבר ראיתי שספרו לך .... עדיף כמה שיותר להדק את הכלי לעגלה וגם לקבע ציוד שיהיה בתאים כמה שפחות תנועה יותר טוב...
המון הצלחה ..
ראם
אלעד, שינוי קל במיקום הבוכנה ייצור מצב שבסגירה מלאה היא דוחפת את הדלת מטה ולמעשה עוזרת בנעילה שלה. כלומר נקודת השיווי משקל של הבוכנה היא טיפה לפני סגירה מלאה של הדלת.
אסף.
וואלה, קלעת בול, כשהדלת נסגרת אין שום לחץ בבוכנה לשום כיוון. אעבוד עוד על כיוונים ללחץ נעילה בעת סגירה (מדהים שקלטת את זה מתמונה...)
אלעד קל מאוד לראות את זה לפי נקודות העיגון של הבוכנה , במצב שהדלת סגורה הרתום של הבוכנה לשלד צריך להיות גבוהה ( ביחס לרצפה של הנגרר ) יותר מהרתום שלה לדלת ואז נוצר המצב של משיכת הדלת למטה ( הפער לא צריך להיות גדול ) .
עידו
הסבת עגלה שטוחה לעגלת שירות למירוצים
לשם כך ,ולפי התאור של אלעד הבוכנות האלה חלשות למטרה זו.
אסף התכוון להיפוך כיוון של לחץ לסגירה בתנאי שהמצב העכשווי הוא לחץ יתר לפתיחה במצב סגור...
כמובן בתנאי שנעשה חישוב מתאים לשימוש בכל מהלך/מומנט הבוכנה.
טל זה לא היפוך כיוון הלחץ ( מה שלא קיים בבוכנות גז ) אלה אותו כיוון לחץ אבל עם שינוי גאומטריה ( כמו שהסברתי ) של הריתום גורם לבוכנה לעזור לסגירה , דרך הגב זה קיים בכול דלת בגז' של רכב עם בוכנות גז .
עידו
וזה בדיוק למה שהתכוונתי,אבל....
למי שזה מעניין אותו, זה נקרא over center linkage.