תגובה: סיפור כואב ועובד עצות ...
אני גם חושב שאם שילמת מממיטב כספך עבור מעטפת חדשה לסרן אז בעל המקצוע שהרכיב לך צריך לקחת אחריות. במקרה הזה סלמן. להאשים תושבות עקומות נשמע לא ריאלי כי מן הסתם כשהוא החליף לך את המעטפת הוא יכל לאתר את זה.
מה הוא אמר לאחר שהסרן המתוקן הלך?
Sent from my iPhone using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ran.nussen
לאחר שהתקן סרן אצל סאלמן נכנסתי לשטח בשביל עפר שילבתי ל4X4 ללא מאמץ לרכב התפוצץ הסרן בדקה נסיעה על השעון משהו שם לא תקין לא יודע !!!
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
raanan
לגבי זה שהסרן התפרק מייד לאחר השילוב, צריך לבדוק שיחסי ההעברה בין הקדמי לאחורי זהים.
רענן
נשמע כאילו אתה לא מספר הכל. אחרי שתיקנת רכב באלפי שקלים לא *בדקת* שהרכב משתלב ל4x4 בנוכחות בעל המקצוע *לפני* ששילמת לו?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Tourist
למרות שאין זה סגנוני.... אני חושב שאתה צריך להיות יותר אגרסיבי....
קניתי 4x4 של חלומותי, אני דתי המוכר דתי, מחיר טוב, בדיקה במוסך שמבין טובה, הכל פיקס....
12 שעות אח״כ ראש מנוע :(
התקשרתי למורה שלי לג׳ונגל החיים, אבא שלי... אמנם ב-4x4 הוא לא מבין, אבל באנשים כן...
לפי עצת אבא שלי, התקשרתי למוכר ואמרתי לו שהרכב מפורק במוסך עם ראש מנוע ושכדאי שיביא גרר לקחת אותו כי אני משאיר אותו שם והולך, את התביעה יקבל בדואר...
לא ניהלתי שיחה ולא דיון.
למחרת שילם את ראש המנוע וישור הקו...
סלח לי אבל מוכר פרייאר רציני , או שקרן שהסתיר ממך משהו.
לגמור ראש מנוע אפשר בכמה דקות של נסיעה. ובטח ב-12 שעות בהן אתה יכול לעבור את כל המדינה, גם בשטח ולהתעלל באלף דרכים שונות ברכב.
רן... יש אנשים זבלים שלא מעניין אותם מכלום חוץ מכסף והם יעשו הכל ובכל דרך על מנת להשיג את הכסף גם אם זה לדפוק אדם אחר.
אתה עוד מעט זמן תחתן ועל כך קודם כל מזל טוב!
תיהיה אופטימי ותדע שהכל מסתדר לבסוף לטובה, עצה שלי אליך חכה לאחר החתונה ותראה אם תוכל לתקן את הרכב כי בד"כ חתונות מניבות רווח
מעבר לכך נסה להיפטר מהרכב לאחר שתתקן כי התקלות רק יחזרו במידה והרכב כולו שבור כמו שציינת
בהצלחה!
[QUOTE=chen z;558116 מעבר לכך נסה להיפטר מהרכב לאחר שתתקן כי התקלות רק יחזרו במידה והרכב כולו שבור כמו שציינת
בהצלחה![/QUOTE]
אתה אמיתי?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
סלח לי אבל מוכר פרייאר רציני , או שקרן שהסתיר ממך משהו.
לגמור ראש מנוע אפשר בכמה דקות של נסיעה. ובטח ב-12 שעות בהן אתה יכול לעבור את כל המדינה, גם בשטח ולהתעלל באלף דרכים שונות ברכב.
תשובה #2 זוכה
ניסה לרמות
בדיעבד נזכרתי שהערתי לו בזמן הבדיקה על עודף מים ברדיאטור ובמיכל אבל הוא היה נראה כ״כ ישר....
הוא התקפל מיד כי ידע שרימה
רק לסדר לך את הסיפור, ב-12 השעות האלו נסעתי 7 ק״מ, קלטתי שהעסק לא בסדר, הסתובבתי ונסעתי 15 ק״מ למוסך (לפועל עצרתי לפני המוסך ומשם בגרר...)
נפלת על שקרן בלאי.. למזלך.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אלדר
לפני כמה חודשים נכנסתי לעשות טסט לג'ימני שהייתה לי. לא בדקו לי את הברקסים במכונה, בטענה שהרכב הוא 4x4 קבוע.
ששאלתי את הרב בוחן מה תפקידה של הידית הקטנה הוא טען שזה לא קשור.
אלדר, מה הקשר בין מכון טסטים למכון בדיקה לפני קניה..?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asypeer
אלדר, מה הקשר בין מכון טסטים למכון בדיקה לפני קניה..?
אתה שואל באמת ?
בד"כ כול מכון בדיקה הוא צמוד למכון טסטים עם בעלים משותף.
לאור כך, יש נייוד כ"א ביניהם .
בוא נאמר בלשון עדינה, כ"א זה הוא לא מהמובחרים/"שפיצים" שבמכונאים ...
רענן
רן, כשדיברתי איתך בטלפון אמרתי לך גם שמאיך שאתה מתאר את זה, נשמע כאילו היחסים בסרנים לא זהים, כמו שרענן כתב לך כאן.
כמו שאמרו פה אחרים, שילמת על תיקון במוסך, היית אמור לצאת משם עם רכב תקין, אם הוא נבדק בסיום התיקון והכל עבד, עדיין צריך לחזור אליו ולהבין איך קרה דבר כזה.
אתה צריך לחזור אל סלמן, להבין מה קרה שם, ומה המצב של הסרן, מה נשבר ומה תקין ומה צריך להחליף.
לוודא שיחסי העברה בסרנים זהים!
לגבי סרן ברזל/אלומיניום חלופי נדבר בהמשך.
שגיא, ה3500 שביקש הבחור זה רק על איבר שלישי מברזל.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
benza
רן, כשדיברתי איתך בטלפון אמרתי לך גם שמאיך שאתה מתאר את זה, נשמע כאילו היחסים בסרנים לא זהים, כמו שרענן כתב לך כאן.
כמו שאמרו פה אחרים, שילמת על תיקון במוסך, היית אמור לצאת משם עם רכב תקין, אם הוא נבדק בסיום התיקון והכל עבד, עדיין צריך לחזור אליו ולהבין איך קרה דבר כזה.
אתה צריך לחזור אל סלמן, להבין מה קרה שם, ומה המצב של הסרן, מה נשבר ומה תקין ומה צריך להחליף.
לוודא שיחסי העברה בסרנים זהים!
לגבי סרן ברזל/אלומיניום חלופי נדבר בהמשך.
שגיא, ה3500 שביקש הבחור זה רק על איבר שלישי מברזל.
מסכים. למרות שמשהו פה לא מסתדר לי. סלמן, שידוע בתור מומחה לויטארה, היה אמור לבדוק את הרכב לאחר התיקון ולפני המסירה (הרי לא מדובר על החלפת שמן אלא על חתיכת תיקון..)
וגם הלקוח, שזה לא רכב השטח הראשון שלו, הכניס רכב ללא הנעה קדמית - לא תבדוק שזה עובד לפני שאתה משלם אלפי שקלים?
לפי תיאור התקלה זה משהו בינארי (עובד או לא עובד) ולא משהו שהשתחרר כי לא חיברו משהו.
גילוי נאות: לא מכיר את סלמן, יצא לי לדבר איתו פעם והוא עשה רושם של מקצוען.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asypeer
מסכים. למרות שמשהו פה לא מסתדר לי. סלמן, שידוע בתור מומחה לויטארה, היה אמור לבדוק את הרכב לאחר התיקון ולפני המסירה (הרי לא מדובר על החלפת שמן אלא על חתיכת תיקון..)
וגם הלקוח, שזה לא רכב השטח הראשון שלו, הכניס רכב ללא הנעה קדמית - לא תבדוק שזה עובד לפני שאתה משלם אלפי שקלים?
לפי תיאור התקלה זה משהו בינארי (עובד או לא עובד) ולא משהו שהשתחרר כי לא חיברו משהו.
גילוי נאות: לא מכיר את סלמן, יצא לי לדבר איתו פעם והוא עשה רושם של מקצוען.
מה אתה אומר על האפשרות הבאה,
מגיע לקוח (חדש ) למכונאי, מראה לו שהמעטפת שבורה סדוקה.
המכונאי מפרק הפרונטאקס ומעביר את האיבר השלישי איך שהוא למעטפת החדשה שלו.
מרכיב הכול ומריץ על הליפט.
כלומר, יחסי ההעברה מלכתחילה לא היו תואמים.
בכול מקרה, הכול ספקולציות ואולי בכלל אין בעיה ביחסי ההעברה.
רענן
אתה חושב שמכרו לו כבר את הרכב עם יחסי העברה לא תואמים? ז״א שהבעלים הקודמים שבר את הדיפרנציאל הקדמי ושם מעטפת סדוקה עם יחס לא
תואם? וסלמן או מכון הבדיקה או הלקוח לא טרחו אפילו לשלב להנעה כפולה בשום שלב..?
לא נשמע הגיוני.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asypeer
אתה חושב שמכרו לו כבר את הרכב עם יחסי העברה לא תואמים? ז״א שהבעלים הקודמים שבר את הדיפרנציאל הקדמי ושם מעטפת סדוקה עם יחס לא תואם?
אם נוכל מכר לו את האוטו, נשמע מאוד הגיוני.
מצא פרונטאקס בפירוקיה בזול, הרכיב חפיף וחיכה לפראייר התורן ....
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asypeer
וסלמן או מכון הבדיקה או הלקוח לא טרחו אפילו לשלב להנעה כפולה בשום שלב..?
לא נשמע הגיוני.
תתפלא אבל נתקלתי בדברים שהאמריקאים לא האמינו שזה יכול לקרות, אבל הפתענו אותם הישראלים ....
לעצם העניין, מעניין יהיה לשמוע מבעל הרכב מי בחר או המליץ לו היכן לגשת לבדיקה ?
רענן
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
raanan
מה אתה אומר על האפשרות הבאה,
מגיע לקוח (חדש ) למכונאי, מראה לו שהמעטפת שבורה סדוקה.
המכונאי מפרק הפרונטאקס ומעביר את האיבר השלישי איך שהוא למעטפת החדשה שלו.
מרכיב הכול ומריץ על הליפט.
כלומר, יחסי ההעברה מלכתחילה לא היו תואמים.
בכול מקרה, הכול ספקולציות ואולי בכלל אין בעיה ביחסי ההעברה.
רענן
השאלה מה הייתה הסיבה הראשונית להחלפת הסרן? האם המעטפת הייתה סדוקה אז ההשערה של רענן הגיונית
אם הבעיה הייתה בביצה אז יש כבר בעיה ששמו ביצה/יחסי העברה לא מתאימים.
השאלה היא אם ביציאה מהמוך אחרי התיקון ביצעו נסיעה ובדיקה שהכל תקין.
אם כן - אז הבעיה נובעת מחלק אחר שפשוט הורס את הפרונט
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asypeer
אתה אמיתי?
כן אחי אני אמיתי!!!
אתה בטח ממליץ לו להישאר עם הרכב ולא משנה מה העיקר לא למכור????
לגבי יחסי העברה לא תואמים.....
במקרה שלי בעבר שהחלפתי ביצה ושמו לי יחסי העברה לא תואמים מה שקרה בפועל זה שהגלגלים הקדמיים ננעלו בשילוב 4x4
ולא נשברה הביצה או משהו כזה... אפילו שניסיתי לשלב ולנתק כמה פעמים להבין מה קורה - מה שקרה זה רק נעילת גלגלים קדמיים בשילוב..
השילוב היה במצב עצירה ולא תוך כדי נסיעה
האם בכלל יכול להיות מצב שביחסי העברה לא תואמים הביצה יכולה להישבר ? אולי אם שילב תוך כדי נסיעה ובכוח....
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
momi-r
לגבי יחסי העברה לא תואמים.....
במקרה שלי בעבר שהחלפתי ביצה ושמו לי יחסי העברה לא תואמים מה שקרה בפועל זה שהגלגלים הקדמיים ננעלו בשילוב 4x4
ולא נשברה הביצה או משהו כזה... אפילו שניסיתי לשלב ולנתק כמה פעמים להבין מה קורה - מה שקרה זה רק נעילת גלגלים קדמיים בשילוב..
השילוב היה במצב עצירה ולא תוך כדי נסיעה
האם בכלל יכול להיות מצב שביחסי העברה לא תואמים הביצה יכולה להישבר ? אולי אם שילב תוך כדי נסיעה ובכוח....
מה זאת אומרת "ננעלו"?
וכשנוסעים עם יחס העברה לא מקורי, ולגלגלים יש אחיזה טובה, מופעל המון כוח על הביצה, מהדרייבשאפט במהירות אחת ומהגלגל במהירות אחרת. הסיכוי לנזק גבוה מאוד.
Sent from my GT-I9500 using Tapatalk
כך או כך כדאי לנשום עמוק ולהבין מה הבעיה השורשית.
כאמור.. יש כאן מקרה ברור של הסתרת מידע מהותי מהקונה ואני לא הייתי מנסה לתקן אלא עוצר כאן וחוזר למוכר.
אסף.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk