תגובה: כונן חיצוני לגיבוי
אני, כמו בועז, לא כ"כ סומך עלשירותי הענן האלה - ע"ע מגה-אפלואד..
אבל.
למי שיש טלפון סמסונג (שנקנה בשנה וחצי האחרונות) יש, באופן אוטומטי, 30GB חינם בדרופ בוקס. צריך רק לעדכן את המנוי (למי שיש) או לפתוח חדש..
גישה מכל מקום.
לי יש דיקס חיצוני של Seagate (מחובר ישירות לרשת, לא דרך המחשב), שכולל תוכנת גיבויי וגישה מכל מקום בעולם (כולל מהטלפון) לדיסק, באמצעות אפליקציה של Seagate - כך החומר יושב אצלך אבל, אם צריך, יש גישה חופשית מכל מקום - כל זמן שהכונן מחובר לרשת, כמובן..
אבל...
אבל יש לי בעייה, שאולי מישהו יוכל (לעזור לי) לפתור.. ושכל אחד ילמד ויזהר...
אחרי כמה וכמה HD שקרסו והחומר בהם נגנז, קניתי את הכונן הנ"ל ואפילו העברתי אליו את כל המסמכים והתמונות והסרטים.
לפני כ-1/2 שנה, עברתי דירה והחלפתי ספק (ומהירות) ובתוך כל הבלגן הזה (תירוץ עלוב, אני מודה..) הלכה לי לאיבוד סיסמת הגישה לכונן...:(
הטלויזיות "רואות" את הכונן ואת הסיפריות (הכל מחובר לרשת הביתית) ויכולות "לגשת" לספריית הסרטים ולנגן את הקבצים (סרטים ומוזיקה) בלי שום סיסמא.
כל יתר המחשבים ברשת רואים את הכונן אך נדרשים לסיסמא "להכנס" לכונן...
מה עושים?
יש להם תמיכה ואני מניח שזו מערכת מבוססת לינוקס. צריך לנבור קצת בפורומים של פריקים ואפשר יהיה לפרוץ את זה.
תן פרטים מלאים של הכונן וננסה לעזור לך.
לגבי האי-אהדה של שירותי ענן. אתה מדבר על שירות ענן של דרופבוקס באותה נשימה שאתה אומר שאתה לא סומך על שירותי ענן.. אז תחליט :)
שירותי ענן של חברות מכובדות ישארו לאורך זמן. בל נשכח, שירות ענן לא מוחק את החומר מהמחשב בהכרח אלא מאפשר שכפול שלו לענן. דרופבוקס כזה וכך גם SKYDRIVE ואחרים. יש כמובן אפשרות לסנן את הסינכרון וכך להשאיר את החומר רק "למעלה" או רק מקומי, אבל הבסיס הוא רפליקציה.
אין שום מניעה מלשכפל את הSEAGATE שלך לענן וכך להרוויח בטחון כפול, למעט כמובן עניין עלות האכסון בענן במידה ואתה מחזיק כמות גדולה של חומר שהיא מעבר ל"חינם". עם זאת, לעלות הזו יש מחויבות של זמינות ואמינות של ספק השירות, שאין בחבילת החינם.
למי שמכיר את מודל התשיעיות, המינימום היום הוא 99.99 אחוז של זמינות לחודש, כשהגב של דרופבוקס (לצורך הדוגמה) הוא אמזון שנותנים 6 עד 9 תשיעיות לשרידות. מדובר ברמה שלא נתפסת במובנים אנושיים.
אני החלטתי.
אני כבר זקן מידי ואוהב "למשש" את מה ששיך לי.. הענן הזה לא "עושה לי את זה" אבל העלתי את זה בגלל שזו אופציה וכל אחד יחליט לעצמו..
לפני כמה חודשים נפלה מערכת הג'ימייל - גם אחרי שהעלו אותה ושיחזרו, נמחקו לי, לתמיד, כמה וכמה אנשי קשר (בניהם ג'ו..) ומיילים.
מצד שני, "מתו" לי כמה וכמה דיסקים ולך תדע כמה יחזיק זה.
הכי הטוב, כך הבנתי, זה גיבויי שכולל שני כוננים כהחומר מחולק בניהם ובשניהם יש "הצבעות" לשיחזור, במקרה שאחד ניזוק.. היה מסובך ויקר לי..ובעיקר, מסובך..
התקשרתי לתמיכה - ענה לי איזה הודי (או פקיסטני, לפי המבטא), שכנראה נמצא, פיזית, בתת היבשת שם. הוא שם אותי על המתנה, כשהלך לברר משהו.. אחרי 15 דקות התנתקה השיחה...
זה הכונן:http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16822148661
איך זה שה"מערכת" מאפשרת לטלוויזיה להכנס לכונן ולנגן קבצים?
בבית להבדיל מבעבודה אני נוהג כך- מסמכים שמורים גם במחשב וגם בגוגל דוקס (אני מעלה ידנית אפשר כמובן אוט' עם גוגל דריייב),מסמכים חשובים נשמרים גם בדרופבוקס
מסמכים חשובים מאוד מודפסים ומתויקים.
תמונות שמורות על המחשב ובכל פעם שאני מרוקן את המצלמה אני מסנכרן לפיקסה. תמונות מהסלולרי -גיבוי אוטומטי לפיקסה.
עלות שנתית ל20GB נוספים על הבסיס בפיקסה = 5$
מוזיקה לא מגובה
סרטים לא מגובים
מתי שהוא בעתיד אני רוצה לבנות שרת FREENAS או microsoft home server לגיבויים מלאים ומדיה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Bernard
איך זה שה"מערכת" מאפשרת לטלוויזיה להכנס לכונן ולנגן קבצים?
יכול להיות שהמערכת מאפשר גישת READ-ONLY ובפורט מסוים / פרוטוקול מסוים שבאמצעותו הטלוויזיה מתקשרת עם המכונה.
dudu.
רק כשיו שמתי לב לחתימה.. גדול:D
למחשבים אין גישה בכלל.. אני רק רואה את הכונן וזהו.
דבר נוסף.
התקנת התוכנה שמגיעה עם הכונן, וחיבור הכונן לרשת מעלה 4 כוננים "וירטואלים", עם שמות שונים - הרשת זיהתה את הכונן כ-4 כוננים שונים (אין חלוקה לפרטישנים בכונן עצמו).
אחרי המעבר וכשחיברתי את הרשת והכונן לרשת, הופיע רק הכונן "הפיזי".לא מופיעים, ברשת, הכוננים הוירטואלים. רק כונן MASS_STORAGE וזהו.
ברשת יש מחשבי WIN7, WIN8 ו-XP..
הסיסמא היתה אותה סיסמא גם לאפליקציה בסלולארי, שנפטר בטרם עת, לפני מספר חודשים - את התוכן של הסלולארי העתקתי למחשב. את כל הקבצים - אם זה יכול לעזור במשהו..