תגובה: שירות אאוטבק טכנולוגיות -בולמי פוקס-לשיפוטכם
אביעד -כשאני קונה מצבר אני יודע מראש שאני קונה אותו לשנה ואם אני רוצה לשנתיים אני משלם קצת יותר ולא מצפה לשנה השלישית(הכל ידוע מראש לשני הצדדים) ,אגב את זה אומר לך המוכר של המצברים,אני יודע - החלפתי אחד לא מזמן .
הדוגמה לא נכונה מאחר ואם ההיתי יודע שהבולם הוא לשנה וחצי וכך גם היו מפרסמים ייתכן ולא ההיתי מחליף את שהיה לי ובוודאי לא ניכנס להוצאה בסדר גודל כזה.
גם איפון לא דוגמה טובה ונראה לי שהבנת ,על כל פנים כשאתה קונה מוצר שמתיימר להיות אמין ואיכותי ואגב אני לא אומר שהמוצר אינו אמין ואיכותי ,אני רק אומר שכנראה שהבולם שנמצא אצלי כפי הנראה היה תקול דבר אשר האיץ את הבלאי שלו ,וכאן בקשתי מאאוטבק שייקחו אחריות ,לא בקשתי שיחליפו לי לחדשים ,אלא שיבואו יגידו יש לנו מוצר איכותי ,אתה נפלת על חריג /פגום,לוקחים אחריות ומתקנים לך על חשבון הבית ,אגב הדוג' של העגלת תינוקות אנגליזינה נכונה ,זה יבואן שלוקח אחריות ועומד מאחורי המוצר שלו,לי זה משדר שלמוצר יש "אבא ואימא", ,כך שגם אם קורה משהו מס' חודשים בודד אחרי תום האחריות (אגב גיליתי העניין בטיפול שגרתי ,כך שאני לא באמת יודע כמה זמן מתום האחריות זה קרה חודש חודשיים או שישה),היבואן אומר לך המוצר שלי לא אמור לקרוס אחרי פרק זמן קצר ,אז כנראה הייתה בעיה במוצר ולא במשתמש כמו שרמזו לי (אגב פוקס למיטב הבנתי מתגאים ביכולת שיכוך בשטח (העולם שלי בתחום זה מסתכם לרוב כאמור בשבילי קק"ל)לא בכביש בן עירוני,בשביל כבישים אני ההייתי נשאר עם המקוריים.
דורון-היום אמרו לי באאוטבק שמדובר במחזיר שמן.
זה נראה סביר ? לא יודע .
כאשר מדובר בבולם אחד בלבד ,שימוש מתון ,אחרי שנה וחצי יכול להיות שהייתה בעיה במקור שהביאה לקריסה המוקדמת ומאחר ולהבנתי אין לשלול אפשרות זו ,ההייתי מצפה לקיחת אחריות גם אם חלפו מתקופת האחריות מס' חודשים בודד, כך ההייתי רוצה שינהג היבואן וכך נכון לדעתי שינהג היבואן ומבחינתי זה לקחת אחריות ,ועדיין לא מאוחר .
לדעתי התנהלות כזו של יבואנים ויצרנים חזקה מכל פירסומת ,זו הפגנת עוצמה ועמידה מאחורי המוצר .
ועוד פעם ,לדעתי פוקס לא צריך לקרוס אחרי שנה וחצי של שימוש מתון(ייתכן וקרס קודם).
הבולם לא קרס. מחזיר השמן כשל. זה יכול לקרות מאלף סיבות, ואם הוא היה פגום מראש היית מגלה את זה כבר בתקופת האחריות.
בולמי ביצועים רגישים יותר לכל לכלוך, מכה, שריטה מאשר בולמים זולים.
זה חיסרון בולט שלהם ואחת הסיבות שאני מתקשה להבין למה מרכיבים על ג'יפ טיולים בולמי מירוצים.
אסף.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
אישית הייתי עד לכמה וכמה מקרים של בולמי פוקס נוזלים אחרי שלושה חודשים-שנה מעת ההתקנה, כולם היו ביבוא אישי/ דרך יבואן מקביל.
עכשיו שמתווסף העניין שגם ברכישה דרך אאוטבק המצב דומה, זו כנראה תוחלת החיים של הבולם לפני שהוא מתחיל לנזול ולא משנה איך תסובב את זה ומאיפה תקנה את זה.
על פניו נראה שאלו בולמים שנבנו מראש במטרה לעבור שיפוצים חוזרים לאחר האחריות, מה שעל הנייר הופך אותם ל"רב תכליתיים ומשתלמים" אבל בפועל הם הופכים לעול שעולה לבעליהם כסף שוב ושוב.
מעבר לכך כמו כל מוצר יקר/ איכותי למטרה שלשמו הוא יוצר, אני מניח שיש אנשים שמוכנים לשלם ולעבור את התהליך כל פרק זמן מסויים כדי לקבל את העבודה של הרכב עם הבולמים האלו.
עם ובלי קשר, בולם "חד פעמי" שאינו ניתן לשיפוץ, מאיכות בינונית +, לרוב מחזיק כמה שנים טובות... נקודה למחשבה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
הבולם לא קרס. מחזיר השמן כשל. זה יכול לקרות מאלף סיבות, ואם הוא היה פגום מראש היית מגלה את זה כבר בתקופת האחריות.
בולמי ביצועים רגישים יותר לכל לכלוך, מכה, שריטה מאשר בולמים זולים.
זה חיסרון בולט שלהם ואחת הסיבות שאני מתקשה להבין למה מרכיבים על ג'יפ טיולים בולמי מירוצים.
אסף.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
מרכיבים אותם על רכב יומיומי משום היתרון שלהם גם בנסיעות היומיומיות - ניסיתי רכב עם פוקסים , אהבתי וחשבתי לרכוש אבל מקרים כאלו מעלים בי את השאלה האם המוצר מצוין אבל השירות פחות ?
מפחיד אותי לרכוש סט בולמים וקפיצים במחיר שבו הם נימכרים ( ואולי בהנחה לפסח ) ולצפות לדבר עם הקיר בגמר האחריות ?
אביעד , סלח לי אבל אתה לא רציני,
קונה מצבר במחיר שמראש אתה אומר מצדיק שנה שימוש (ומשלים עם זה ) ומשווה את זה למוצר שעולה פי 40 ?
אני עובד קשה וחסכתי לרכב הזה זמן רב , ולסט הבולמים הזה אני חוסך זמן לא מבוטל , אפילו פרסמתי את הסט אולדמן למכירה על מנת לעבור לפוקס ,
אל תשווה מצבר ב 350 ש"ח לקיט בולמים שמראש עולה 13000 ש"ח כשאפשר לקנות סט אולדמן מיינסטרים ב 7000 ש"ח .
בולמי מירוצים מיועדים לאנשי מירוצים, עם תקציב, צוות ואו יכולת תחזוקה עצמית. על הדרך יש כמובן את היצרן/יבואן שמספק שירותים ולגיטימי שיהיו בתשלום / חסות.
נסו יצרנים אחרים באותה קטגוריה, תראו אם לא תקבלו את אותה התשובה.
מבלי להכיר את הרכב המדובר ואו אופן הכיול שלו, מחז"ש בלוי לאחר שנה וחצי נשמע הגיוני מאד. היתרון שמאפשר תיקון מקומי של הבולם הספיציפי מוזיל בהרבה את הבאסה של לקנות זוג בולמים לאותו סרן, כפי שנהוג במקרים של בולמים שאינם ברי שיפוץ.
אגב, אין שום מניעה לאדם עם רקע טכני בסיסי וקצת יוטיוב לנסות להחליף את המחז"ש בבית.
ועכשיו לפותח השרשור ,
היבואן לא מוכן לקחת אחריות על החלפה של מחזיר שמן ולסגור את העיניין ?
חתיכת גומי שעוצרת שמן ב 5 שקל ?
נו באמת ,
אולי שנציג אוטבק יענה ויתן את הצד שלו לסיפור ?
אני רק אסכם ואומר שמותג איכותי אשר שוקד במשך שנים לבנות את המיצוב שלו על איכות בלתי מתפשרת, פרפורמנס, וכמוצר הכי טוב בשוק
יצליח למצב את עמו בתודעת הצרכן ככזה לא במידה ויפעל רק במסגרת "תקופת האחריות" אלא במצבי קיצון ובטיפול בלקוחות לגופו של עניין ותמיד לפנים משורת הדין באופן המגבה את דימוי המותג כפי שהם משווקים אותו.
פעילות במסגרת שורת הדין, במסגרת הניסוחים המשפטיים בתחתית החשבונית והאותיות הקטנות לא בונה מותג !!
2 קבצים מצורפים
הצעת ייעול לכל בעלי הבולמים המדוברים.
נתפר פה בארץ ,רח' הרצל פינת סלמה,במטרה להגן על מחזירי השמן/מוט הבולם מבוץ, אבנים, חול וכו'.
עובד יופי. (בנתיים).
קובץ מצורף 84643
קובץ מצורף 84644
אגב,התמונות הן של בולמים וקויילאוברים שמוגדרים ל"מרוצים" ע"י חברת פוקס -,לא רק שאין אחריות לשנה אלא אפילו לא יום אחד לאחר הקניה.
שאלת תם - האם החלפת המחז"ש כרוכה בריקון הלחץ מהבולם ומילויו מחדש או במילים אחרות כמה זה מסובך?
מניסיון החלפת מחז"ש במזלג של אופנוע זה לא סיפור כ"כ רציני ברגע שיש לך את הכלים ואת המזלג מפורק על השולחן .
בולם מונוטיוב בלחץ גבוה זה לא מזלג של אופנוע.
ואחרי הפירוק והרכבה צריך לבדוק אותו על מכשור מתאים.
http://youtu.be/POunLnsInQk
JEEP GC ZJ V8 98 IR 3.5
HONDA TRX300ex
בעברי יצא לי לעבוד במעבדה של פוקס בתחום האופניים.
נקודות מנסיוני מאז:
1. בולמי פוקס (לאופניים) נחשבים בולמים ברמת שיכוך גבוהה מאוד. אבל הם גם נתפשים "כמפונקים". אם לא מטפלים בהם לפי הנחיות היצרן הם מתחילים לפתח בעיות שלעיתים מגיעות לנזקים גדולים. אני מניח שכך זה גם ברכבים ואסף כתב את זה יפה.
2. לעיתים, הזעות שמן קלות שלקוחות מתלוננים עליהם אינם בהרכח תקלה. לא יודע להשליך על בולמי רכב, אבל אולי זה סיפור דומה?
3. לגבי השרוול שטל צירף בתמונה, באופניים הדבר לא מומלץ כלל וכלל. השרוולים כולאים אבק ובוץ שסורט את בוכנת הבולם. לא יודע איך זה בבולמי רכב אבל גם על זה כדאי לחשוב.
בלי שום קשר, אין ספק שאם היבואן היה בוחר באחת מהאופציות שעומדות לרשותו ובא לקראת הלקוח, הסיפור הזה היה עושה יותר טוב מרע. וזה גם חומר למחשבה.
במקרה זה, על פי המתואר, על הנייר אאוטבק לא הפרו התחייבות שלהם.
אבל, ויש כאן אבל, מן הראוי למצוא את הדרך "לבוא לקראת" הלקוח.
גם אם לא לוקחים 100% מהנזק, יש הרבה ערך במתן תחושה טובה ללקוח.
אני משוכנע שאם היו מסבירים לפותח השרשור שהנ"ל לא באחריות אבל לפנים משורת הדין הם ישאו ב 30% מעלות התיקון- לא היינו קוראים כאן תלונה אלא להיפך- המלצה. אני גם מוכן להמר ש 30% זה הרבה פחות מהרווח שהיבואן מעמיס על המוצר- ואין כאן משום תלונה לדעתי זו זכותו.
הדבר מקובל בכמה ענפים במשק, אפילו יבואן פולקסווגן פעם השתתף איתי בנזק לרכב שממש לא היה באחריותו או בסמוך לתקופת האחריות.
ועוד דבר-
פוקס כנראה עם כל "ההילה" הוא בולם מרוצים שמותג כאן כמוצר פרימיום, הוא מתאים בעיקר לאותו שוק- רכבי מרוצים- וזה לא הג'יפ שנוסעים בו ביומיום.
בולם באופן כללי הוא חלף רגיש עם אורך חיים מוגבל. כמו מצבר, כמו מגבים.
מי שבוחר "להשקיע" בבולם הכי-יקר-בשוק צריך להפנים את הסיכון.
אני יכול לקנא ולהעריך את מי שעושה זאת, אישית אני לא מסוגל להוציא כזה סכום על בולם- לא רק בגלל עומק הכיס אלא בגלל התובנה שציינתי.
אחריות על בולם, מראש, כמו אחריות על צמיג היא דבר מאוד בעייתי בדיוק לאור רגישות ואורך חיים מוגבל.
מכאן ומכל הדברים האחרים- לדעתי לג'יפאי הממוצע אין הרבה הצדקה לקנות מוצר כזה ואם כן אז עדיף אפשרות לייבוא מקביל.
שוב,זו דעתי האישית.
יונתן,אני לא נכנס לשיקולים של יצרן אם לייצר שרוול לבולם או לא,באמת שלא אני ולא אתה בנויים לזה,מה שכן בכל בולם רכב עם ארבע גלגלים יש בולמים עם שרוולים ,ממתכת בדרך כלל,פוקס מייצרים בולמים לרכב בלי שרוולים,כנראה שיש סיבה לכך,מצד שני יש המון חברות אפטרמארקט שמוכרות שרוולים לבולמי פוקס,הרבה משתמשים בהם,מה זה אומר ? אני לא יודע,אני יכול רק לנחש .
לחברי ג'יפולוג שלום
אני לא עובד באאוטבק ולא בא לסנגר עליהם אבל...
ליידוע בולמי פוקס מגיעים ללא אחריות נקודה!!!
האחריות שכולכם מקבלים על המוצר היא של היבואן פה בארץ. כל עלות תיקון בשנת האחריות היא עליו.
מאז כניסת יבואן רישמי נוסף (אספיר) מחירי הבולמים יורדים (לצרכנים) שזה מבורך לכל הדעות אבל מרווח הרווח של המוצר נפגם.
קינג -
איפא רכשת את הבולמים ומדוע לא פנית לאותה חברה שתיתן לך את האחריות ???
למה הייתה פנייה ישירות לאאוטבק (אלא אם רכשת ישירות מהם)?
לפעמים כאשר מערבים גם את הסדנא / מוסך אם אתה לקוח טוב (ומשרה רצון טוב) התיקון יתחלק בין הסדנא ליבואן וכך היית מקבל את התיקון ללא עלות או בעלות מזערית.
אני יכול להעיד שבולמים (מכל הסוגים והמינים) קורסים בין חצי שעה אחרי ההרכבה לחמש שש שנים אחריה הכל תלוי בשימוש.
מחזירי שמן בבולמי פוקס לא הולכים סתם אחרי שנה וחצי ומחזיר פגום היה פורץ הרבה לפני. סט מחזירי שמן ניתן לקנות בכל אתר שמוכר פוקסים בארה"ב ואת הבולם ניתן לפתוח ולסגור באמצעים ביתיים (ניתן להוריד באינטרנט הוראות) הבעיה אחר כך זה בדיחוס גז שזה גם ניתן לפיתרון בכמה נקודות בארץ שיש להן את האפשרות למלא גז (כולל אצלי).
אני לא ממליץ על התעסקות בבולמים הללו בבית!!!
אני מת לדעת מה יגידו אספיר אחרי שנה ודקה על הבולמי פוקס שנמכרו על ידם???
ארנון
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
arnonshoshani
אני מת לדעת מה יגידו אספיר אחרי שנה ודקה על הבולמי פוקס שנמכרו על ידם???
ארנון
מנסיון של לפני 8 שנים , בולם בילשטיין 7100 לאחר חודש שנשבר לא הסכימו לתקן ללא תשלום , למזלי קניתי את הבולם דרך ארז והוא נתן אחריות שלו.
מנסיון של חבר עם יבואן אולדמן לפני חצי שנה על בולם אולדמן ספורט שעולה כמו בולם פוקס ומגיע לכאורה עם 3 שנות אחריות ונשבר בתקופת האחריות . היתה התנערות מוחלטת מצד היבואן ומצד הסדנא.
לעומת זאת כאשר לאבא שלי היה בעיה לאחר שנה עם בולם קוני שנזל הבולם הוחלף במסגרת האחריות בלי דרמות ובלאגן.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אביעד פ.
במקרים רבים, לא רק במצברים, מציעים אחריות לזמן מורחב בתוספת תשלום. אחריות עולה כסף.
בוא ניקח לדוגמא אייפון, מכשיר פרימיום כיבכול, מיוצר באיכות טובה (ובוא נשאיר את הדעות החלוקות לגביו בצד), כל המכשירים מגיעים עם אחריות יצרן לשנה מיום הקניה. האחריות היא כמובן על פגמי ייצור ולא על נזקים שנוצרו בשימוש בלתי סביר. בהנחה שהבולם שלך לא תקין עקב תקלת ייצור ולא שימוש בלתי סביר (לדוגמא מכה חזקה לא בכיוון הכיווץ של הבולם).
על כל תקלה במהלך שנת האחריות, תגיע ליבואן או לכל משווק מורשה ותקבל מכשיר חדש במקום, אם התקלה אכן תקלת ייצור.
תגיע יום אחרי תום האחריות, ולא תקבל כלום. לא תיקון חינם, ולא הנחה בתיקון. אתה יכול לבוא אליהם בטענות? ונניח שתבוא, האם ייצא לך מזה משהו? אני מניח שלא.
למה? כי אפל חברה גדולה? ענקית? והיבואן שאתה מדבר עליו טיפה יותר "קטן"? זה לא פונקציה.
ניסית לשלוח מייל או לדבר טלפונית עם נציג שירות לקוחות של פוקס העולמית? אני חושב שזה מעניין מה יש להם להגיד בנושא.
בקיצור, קח בקלות, למרות המחיר יקר. אני אישית לא חושב שהיבואן צריך להוציא כסף מכיסו לפנים משורת הדין כדי שתהיה מרוצה.
ואם הפרסום זה ניסיון להפעיל עליו לחץ- שיטה מאוד מקובלת בימינו- מצטער, אתה טועה.
אתה טועה.. מאוד ובמיוחד בדוגמא שנתת לאייפון..
אני מסכים עם כל מילה של קינג -כך זה צריך להיות, בחברה שמכבדת את עצמה ובמיוחד כזו שממתגת עצמה ברף עליון של איכות.
עוד דוגמא איך במחיר של חלף שעולה עד 10 שקלים וזמן עבודה של לא יותר מ-100 (יאללה, תוסיף עוד קצת שמן ונייטרו) חברה
פרובנציאלי...עצוב.
ברנרד אתה טועה כי אתה לא מבין כמה עולה להחזיק עסק בארץ.
עם כל נטל המיסים ויוקר המחיה אתה לא יכול להיות פילנטרופ.
אני רואה את התמונה הן כלקוח והן כשכיר שעובד בעסק שנותן שרות בשוק יותר גדול משוק ה 4x4.
אני משער שהגישה של הכול מגיע לי ביחד עם התנהלות ללא משווק גם תרמו למצבו
JEEP GC ZJ V8 98 IR 3.5
HONDA TRX300ex