כתיבה יפה מאוד.. אבל למה כלכך איטית :p
Printable View
כתיבה יפה מאוד.. אבל למה כלכך איטית :p
זחילת כתבים :)
נרשמתי....
מעולה!
נווווווווווווווו...........
מה עם ההמשך?
ככה בלי סיפור לילה טוב?
יש פה ריח של שרשורי בניה מפעם.... איזה כיף!!! :cool:
מה שיפה זה שהזוקאים הם החיה הבועטת במגה-פורום הזה :)
גרר מגיע. זו גם הפעם הראשונה שרואים את הגורם שבלעדיו אין סיכוי שהייתי מצליח:
חברים.
רשימת התודות הארוכה מבהירה – לא פחדתי לבקש עזרה, וחברים רבים זרמו עם השטויות שלי ובאו לעזור. בעבודה קשה, בייעוץ טלפוני, בשליחויות, בכוס קפה רגועה כשאני עומד חסר אונים מול עוד בעיה.
קובץ מצורף 84672קובץ מצורף 84673
פורקים את הרכבים, ומעמיסים על הליפטים. בשלב הזה אני נשאר לבד.
חשוב לי להדגיש – מרגע תחילת העבודה, כל החלטה נשענת קודם כל על קריטריון הזמן, ורק אחריה: עבירות, אסתטיקה, עלויות ועוד.
אם אני לא מספיק להגיע ל"רולינג שאסי" – שלדה נוסעת – בתום שבוע, לא תהיה ברירה אלא להזיז את הרכב החוצה עם מלגזה ולקוות לטוב...
קובץ מצורף 84674
אז קודם כל, צריך להתחיל לחתוך. כשאני עומד מול שני הרכבים, אני עומד מול דילמה טכנית ראשונה:
האם הבסיס של הבודי יהיה הג'ימני? (או פשוט הסמוראי המקורי?)
החסרונות:
צריך לעשות המון התאמות, ויש סיכוי סביר שכל מיני דברים לעולם לא יתחברו כמו שצריך – כמו דלתות שלא נסגרות, או קורת רוחב צרה מדי, לדוגמא.
המשמעות היא הרבה פאבריקציה, כלומר: יצירה מאפס של אלמנטים רבים. אין שום יכולת להעריך את כמות ההשקעה הנדרשת.
היתרונות:
בודי נקי מחלודות, שעבר ציפוי מודרני נגד חלודות עתידיות (ולא סתם זפת), ונחסכת ממני עבודת החשמל – כל הצמות נשארות על הבודי. בנוסף, הדבר מצמצם משמעותית את הנדרש ל"רולינג שאסי" – ומעביר את רוב משקל העבודה לשלב הבא.
מהיכרותי איתי – תחום החשמל ייצור אצלי סיטואציות רבות של בהייה מיואשת על ערימות חוטים. צריך להודות: אני מפחד מחשמל. יותר מדיי דברים שיכולים להשתבש, ובכלל – חשמל זה תחום ל"גרמנים", שיודעים לעבוד מסודר לפי הספר. לא אני. בבנייה כמו בנהיגה, אני... מעדיף ללמוד מטעויות :rolleyes:
לעומת החשמל, בתחום הפאבריקציה אני נהנה, אולי נהנה מדיי. לא מפחד ליצור חלק ולזרוק לברזל אם הוא לא הצליח (מה שקרה יותר מפעם אחת במהלך הבנייה). לכן בחרתי בבודי של הג'ימני, אבל עם אזהרת מסע: קודם עושים מה שצריך כדי שהרכב יתגלגל, ורק אח"כ מתחילים לשחק.
חשוב לי להתעכב ולהדגיש-
למי שלא הבין: המשמעות היא שהבודי עצמו יהיה בן-כלאיים. חיבור של רצפת ג'ימני, חלקים שונים של סמוראי, וכל מיני חתיכות פח שאני אעשה במיוחד.
תשמע רון , אתה ממש מחזיר את הפורום לימי קדם !!!
אז בנימה אופטימית זו - נו דיי ... תמשיך ....
עוד עוד עוד עוד עוד...
רון,סחטיין על הכתיבה האיכותית !
שפוך.שפוך הכל. כולל המפגש הראשון עם המעלה הנסתר...:rolleyes:
אכן אחד הפרויקטים המגניבים שפגשתי...
משאיר טעם לעוד....
אחלה כתיבה
ההחלטה מכתיבה את תחילת העבודה – לפרק כל מה שאפשר מהג'ימני, לחתוך גג, ולהתחיל התאמות.
קובץ מצורף 84695
חילופי משמרות – שי הלך לא מזמן, אופיר מגיע. מתלבשים על הסמוראי.
קובץ מצורף 84694
ההתאמה של החלקים היא עניין מורכב. לחלק שמנסים להתאים וגם לרכב המקבל יש שלל בליטות ושקעים, שנוטים לא להתאים זה לזה...
אז מה עושים?
מניחים, מסמנים, חותכים. וחוזר חלילה.
קובץ מצורף 84696
מניחים את החלק המותאם, ועוצרים לאכול. מזל שיש לנו שולחן!
קובץ מצורף 84693
" מניחים את החלק המותאם, ועוצרים לאכול. מזל שיש לנו שולחן!"
חתיכת עצירה לאוכל...
ואנחנו נשארנו עם טעם של עוד...:-)
אמרתי כבר ? אגדה!
מעבר לזה שזה אחד הפרוייקטים המעניינים , סגנון הכתיבה שלך פשוט מדהים
זה כמו להציא את הגלגל מחדש רק בכתיבה ...
ברלי , כדאי לך להזהר ;)
למה?....
כי אולי ... לא עבר טסט/ בוחן ?
כמו שעומר היה אומר... רק כל חלק מסטנדרט אחר...
אסף.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk