רמי, אפשר לשאול, מה ההבדל בצריכת דלק בין עם לבלי גגון?
Printable View
רמי, אפשר לשאול, מה ההבדל בצריכת דלק בין עם לבלי גגון?
אמיר,
אתה יודע איפה אני גר.
אתה יודע איזה רכב יש לי.
אתה מוזמן...
צר לי אמיר,
נראה לי שאתה הולך לכיוון הלא נכון בכלל.
מגיבים רבים, כ"א בדרכו וטיעוניו כיוונו לאמת: לצרכים שציינת זו בחירה גרועה.
שלמה ורמי יכולים לחיות עם דיסקברי ענתיקה כרכב שלישי שבקושי זז ולספוג מכות כלכליות בגמישות,
שאם יורשה לי, לא בטוח שבטווח הגמישות שלך.
עמית מכיר כל בורג באוטו שלו, נראה ככה ומצליח לקיים אותו כנראה יפה, אך במחיר התמסרות רצינית מאד - אתה בנוי לזה?
כל רכבי ה 17-20 שנה בעייתיים מאד. הדיסקברי שבעתיים. מילא כרכב טיולים בלבד
(וגם אז שמעתי על כאלו שויתרו כי גם שם האוטו לא החזיר בטחון עקב האמינות),
אבל כרכב יומיומי לאשה?!
מה רע בג'ימני? אולי טרנו 02-03? איסוזו בנזין בשנתונים דומים (אחלה אוטו שבעולם - אתה יודע איזה יופי הוא נוסע בשטח
גם במצב סטנדרטי?) למה לפסול אותו?
עצוב יהיה ששנתיים אחרי שתקנה אחד כזה יהיה לך הפסד מצטבר של סכום משמעותי שיתקרב לסכום הקניה. לא חייב, אבל סביר מאד שכן.
היידה - יפני!
מישהו כבר כתב לפני, אבל אני אשאל שוב, אתה בטוח שאתה צריך 2 סרנים חיים?
לפי התיאורים שלך, נשמע שגם רכב שטח ״סטנדרטי״ למדי יספיק.
כבר שמעתי על אינדיאנים wj שנמכרו ב 39000, לא משופרים, אבל אינדיאנים...
בתקציבך הייתי מסתכל גם על פגרו q.
לא מזמן חיפשתי לנדרובר, תן לאשתך לנסוע בלנדרובר דיסקברי 1 ואחר כך בפגרו, אני די משוכנע במי היא תבחר. מספיק להסתכל על איכות הפלסטיקה בלנדרוברים על מנת להבין את ההבדלים.
בעניין ההתמסרות אכן הצדק עמכם ואולי זה מה שישבור את ההחלטה.
מאידך ככה זה עם כל גיפ שאקנה כי יקח זמן עד שהוא יהיה ישר ואהיה רגוע איתו, בסופו של יום מדובר ברכבים שעברו כמה ידיים ולא כולן מלטפות.
כאמור, אני לא לחוץ לקנות ולכן גם יש לי זמן לבחון כל אקזמפלר ברוגע.
טרופר לא נפסל על הסף. פשוט בעדיפות נמוכה כי האישה פחות התחברה אליו ובסופו של יום צריך שהיא תרגיש בנוח לנהוג בו.
אני קח אותה לסיבוב נוסף בעוד כמה רכבים ונראה מה יהיה.
תודה על הדאגה.
Toy4fun, אל חשש. אם צריך נגיע גם אליך ;)
ליישר קו לפגרו או אינדיאני יעלה לא מעט וכבר מעמד הרכישה גבוה ושותה את התקציב.
ו אינדיאני לא משופר זה פשוט פרייבט גדול... מצטער.
לא יישרתי קו לפגרו אז אני לא יכול לומר עליו דבר.
לעומת זאת, במשך 3 שנים נסעתי וטיילתי באינדיאני שכל השיפורים שלו היו:
סט אוקולנים 1.75", עלה נוסף וערגול מאחור + בולמים ארוכים מאחורה - עלות: 2000 ש"ח. (באינדאנים אחרים, הקפיצים הם קפיצי סליל וההגבהה הבסיסית אף זולה יותר - אין ערגול)
צמיגי שטח - שלי היו במידה 225.75.16, התצורה הזו מתאימה גם ל 235.75.15 ב XJ או 245.70.16 ב ZJ.
מנתקי מייצבים - 1000 ש"ח.
כלומר, אינדאני ששופר ב 3000 שח (והיום אפשר למצוא רבים כאלו בלוחות, לא חייבים קיט 4.5" כדי לטייל) עם ה SETUP הזה עליתי את זיק/עשוש/משלט 21/רמון ועוד רבים וטובים...
אז נכון שהאוטו לא היה נראה "קרבי" כמו היום, אבל, הוא היה הרבה יותר נוח ונעים ועשה הכל...
אחד הדברים שמנעו ממני רכישה של דיסקברי היה זה שבכל אוטו שראיתי היה תמיד משהו לסדר מבחינת הפלסטיקה שנראית שברירית (או שבורה...)
אין לי בעיה לטפל בדברים מכניים, אבל פלסטיקה שבורה באיכות נמוכה לעולם תהיה כזו.
סער, כמה עלה הרכב שלך ?
רענן, קבצי אקסל זה למזוכיסטים.
אני מאלה שיושבים בשירותים פעם בכמה זמן עם מחברת וכותבים מה שזוכרים. מקסימום יוצא קצת ח$@.
אגב, שמתם לב איך משאלה פשוטה של השוואת הוצאות הגענו לנידוי מוחלט של רעיון הרכישה ? :)
באסה, כי אני לא קונה אותו בשביל הפוזה...
יכול להיות שמדובר בעצם בתרגיל שיווקי ? אולי בעלי הדיסקואים בוחנים את אלה שרוצים להצטרף למועדון הסודי ?
מרגיש כמו הליך גיור.
לא הייתי ממהר כל כך לפסול את הדיסקברי.
את דעתי על הרכב אתם בוודאי מנחשים, אבל מעולם לא נתקעתי עם דיסקברי בשטח, ומעולם הוא לא נגרר חזרה מטיול בבושת פנים. באופן אקראי, בפעמיים שהוא כן נגרר זה היה בנסיעות מנהלתיות בכביש. סטטיסטית זה כמובן היה יכול להיות גם בשטח.
אם הרכב שמור ומטופל מבפנים, ולא מתפרעים עם שיפורים מוגזמים, וזה גם קצת 'חלום' להחזיק לנדרובר - אז אפשר לנסות. מקסימום מתחרטים ומוכרים.
לתת לאישה לנסוע בדיסקברי באופן יומיומי - הצחקתם אותי. זה רכב שצריך להקשיב לו כמו שרק חובבי הז'אנר מסוגלים. כל רעש קטן חדש הוא למעשה פיצ'ר שמעיד על תקלה חדשה שמצריכה טיפול. זה לא כמו לתת לאישה יונדאי טוסון שהוא בבחינת "שגר ושכח".
הייתי מנסה במשך זמן מה לאתר את דיסקברי החלומות, אם מוצא והוא עובר את האישורים - קונה. אם לא מוצא - מחפש פתרון אחר.
אני כמעט בטוח שיצא יותר זול להחזיק זללן דלק לטיולים בנוסף לאיזה יונדאי I10 לנסיעות היום יומיות של הגברת.
בוודאות זה ימנע בחינת הזוגיות במצבי משבר ...
רענן
לא מעט שנים אני בעסקי גיפים (ורכב בכלל) ומה להגיד, שום דבר לא משתנה.
רק דגמי הרכבים..
לפני 15 שנה גייפים זולים היו רק סיקסים וסמוראים ישנים.
היום הם מתחלים להיות אספנות, ומי שמחליף אותם הם ה SUV המזדקנים והזקנים.
באופן אירוני הסכום תמיד נשאר זהה (כתלות במדד) משהו בין 15 ל 40 אלף שח לכל התפרנים..
כל מחפשי המציאות וכותבי מגילות האקסל פשוט לא בכיוון בכלל !!!
רכב שטח לא קונים כי צריך אלא כי רוצים, וזו הנקודה הקריטית בכל הענין.
כאשר קונים רכב חיבים להיות בטוחים שהוא מתאים לרצונות שלכם, או ליתר דיוק להרגשות שלכם.
וכאן אין בכלל הגדרות אוביקטיביות, הכול כאן סוביקטיבי !
אתה קובע אם רכב מספיק עביר בשבילך או אמין או נותן לך את הפוזה הנכונה או כל פרמטר אחר.
אני יכול להרצות למשהו מהיום עד מחר על רכב מסוים אם הוא יותר אמין או פחות עולה יותר לאחזקה או פחות.
אבל בסופו של יום, ההרגשה היא מה שתכריע.
ואני אביא דוגמא מחיי שלי, ואפילו לא ממזמן.
לפני שנה וחצי קניתי גימיני.
למה קניתי? כי על הניר הוא היה רכב אידאלי בשבלי, פשוט מושלם.
גם אמין וחדש יחסית (2007) גם זול יחסית, גם אמין, גם יחסית עביר (בכל זאת שני סרנים חיים)
גם שומר יחסית על ערכו ומזדקן בכבוד.
בעיר תענוג לנסוע איתו, נסיעה בין ערונית לא משהו, אבל ניתן לחיות איתו.
ובאמת קניתי ונהנתי. עבירות מפתיעה (במיוחד עם נעילה אחורית) צריכת דלק מעולה (1 ל 11).
נוחות באמת לא משהו, אבל בהחלט נסבל למרחקים קצרים.
בשטח קפצני, אבל עם הורדת אוויר מסיבית + נוסע ומטען סביר.
קטן, אבל עם תכנון נכון הכול נכנס.
לא ממש רכב מרוץ, אבל מתגלגל..
ובכל זאת תוך חצי שנה מכרתי אותו ! חצי שנה !!!
אז מה היה רע בו תשאלו?
במהלך החצי שנה יותר ויותר התבאסתי להיכנס ולנסוע בו.
כל טיול התחיל בתכנון דקדקני של מה לוקחים ומה לא, מה חיבים ועוד ועוד.
מבאס...
כל נוסע של מעל 1:80 מרגיש שהוא נכנס לקופסת סרדינים (וזה מקדימה מאחורה בלתי אפשרי)
עולה כל עליה ב 60. עקיפה בכביש מהיר דורשת תכנון קפדני.
בשטח עבירות מפתיעה, נכון, אבל דורש כל הזמן בחירת קו נכון.
קצת התרשלות או חוסר מחשבה, בום מכה מלמטה או הצלבה.
שום דבר רציני, פשוט מבאס.
בקיצור, על הניר מעולה, בדיוק מתאים כלכלית ולדרישות שלי מהרכב, מעשית, מבאס את התחת.
כל כך נכון...
JEEP GC ZJ V8 98 IR 3.5
HONDA TRX300ex
חלומות לחוד ומציאות לחוד.
דיסקו חלומות זה בערך מה ששחר דורון בנה בזמנו, זו לא המטרה שאני רוצה את הדיסקו הנוכחי, אני גם לא נעול על דיסקו בלבד אבל אין ספק שלאדם ה(לא) שפוי מדובר במחיר מפתה בסה"כ ללא מעט ברזל/אלומיניום.
תא נוסעים רחב מאד. זוויות ראייה מצוינות. אפשרויות אכסון מפה ועד כוש.
מבחינת שטח יש לו את מה שאנחנו מכירים בשביל המכשולים הסטנדרטים וקצת מעבר. ואם בעתיד רוצים לשפר אז השוק פתוח והרכב נוח לעבודה. קיטים למתלים, שדרוגי רכבת כוח, נעילות וכד'.
הבעיה - מוניטין רע מאד ותחזוקה לקויה לרוב. את הפנינים צריך לדעת למצוא, אחרת הלימונים יהיו רקובים. יכול מאד להיות גם שכשהציפיות מהרכב גבוהות, כך גם האכזבות. אבל אם יודעים מה מקבלים, לא מופתעים.
מה שיואב אמר בסוף - לא רכב לתת לאישה בגלל הרעשים. קצת מדאיג אותי. אני מכיר את התחושה הזו, מכיר אותה מכמה ג'יפים שהיו לי וגם של חברים. בסוף אתה מזהה את כל הרעשים ברכב וכמו בתזמורת יודע איזה אלמנט מנגן והאם זה בסדר ואפשר לסחוב עם זה או לא. גם אישתי בסה"כ סבלנית לרעשים כאלה אבל פחות בא לי שהיא תתקע, בטח לא עם הילד או בדרך לעבודה (כעצמאית, היא לא יכולה להרשות לעצמה פתאום לבטל או אפילו לאחר).
אני רק מזכיר פה שהיא זו שאישרה בכלל את המהלך מלכתחילה, בשיחת אגב כזו תוך כדי הליכה ברחוב. הראיתי לה אחד שחנה ברחוב, סטנדרטי בצבע קרם, שמור מבפנים ומבחוץ, היא ראתה, התקרבה, בחנה מבפנים (כמו שאמרתי לגבי החלונות) ואמרה שהיא מוכנה.
*יש פה איזה אחד בפורום שיושב לי על הצוואר שאני אלך על טרופר. והמבין יבין. ;)
הי,
מחיר הרכישה של הרכב שלי לא רלוונטי. קניתי אותו לפני 10 שנים (ואז אישתי לא דיברתי איתי יומיים, כי אני בכלל חיפשתי סיקס ב 15000.... :) )
אני גם לא חושב שתמצא XJ במחירים האלו (כשחשבתי למכור את שלי, לפני חודש ומשהו, ביקשתי 62 והיו לא מעט טלפונים, באותו הערב כבר התחרטתי והורדתי את המודעה...)
אלו מחירים שבהם תמצא ZJ משופר קלות או אפילו WJ מהשנים הראשונות.
סער
אני חושב שמבחינת תמורה לכסף, אין תחרות לדיסקברי. כל האחרים שחוטים לא פחות.... והדיסקברי לפחות זול בכל המובנים.
גם מחירי החלקים ירדו לאחרונה, וחלקים מקוריים ב'מזרח' עולים לפעמים פחות ממה שהתרגלנו לשלם עבור תחליפיים מהאינטרנט או אצל ג'קי.
כמובן שדיזל, רק קח בחשבון שתקלות הזרקה ב edc הן תמיד בעייתיות בגלל שהרבה חלקים שונים לחלוטין מבדגם הרגיל.
כאמור.. חפש היטב ותהיה מוכן לשלם על כלי שמור. יש כאלו בשוק, אבל צריך המון סבלנות...
אסף.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
ראשית אני לא אובייקטיבי ודיי מכור למותג ואפילו מנסה למכור לך את הדיסקו 1 בנזין שלי. אחרי הגילוי הנאות אוסיף את דעתי:
כמו שיואב כתב - גם אני לא נתקעתי עם הדיסקו שלי בשטח או בכביש אבל לדעתי לא הדיסקו ולא כל רכב שטח אחר בן 15 עד 20 שנה יכול להתאים כרכב יום יומי לאשה אלא אם מדובר באשה מאד מיוחדת עם ראש מיכאני ואחר המקורב לעולם המוטורי !!!
בתכלס לדעתי עם כל המוניטין הרע כיום מבחינת עלות תועלת הדיסקו הוא רכישה מצויינת גם עלויות התחזוקה אפילו של "לימון" ושל רכב מוזנח ולא מטופל אינן בשמיים כי החלפים מאד זולים יחסית ומחיר הרכישה הבסיסי הוא מאד נמוך.
בשורה התחתונה מי שתקבע בסוף איזה רכב יירכש תהיה האשה ולא יועילו כאן כל הדיונים המלומדים.
אישתי מאד מיוחדת, אבל כל אחד יאמר זאת על אישתו.
היא לא תלחץ ולא תצעק או תכנס לפניקה אם תהיה תקלה ואני יכול לומר באובייקיטיביות אמיתית שהיא גם יודעת להתנהל בכביש ובשטח ברמה טובה מאד ולא מעופפת או חסרת בטחון, אבל זה ללא ספק יבאס כאמור אם היא תתקע בדרך לעבודה, זה הכל.
כבר היו תקלות ברכבים שלנו בעבר, היא ידעה להתמודד איתן, להזמין שירות גרירה כשצריך, לקחת מונית אם אין ברירה ולדבר איתי. ילדה גדולה בסה"כ :)
היא איתי עוד מימי הסמוראי ועוד כשהיה לו אגזוז פתוח (לא יודע מה עבר לי בוואקום הזה בין האוזניים כשהתקנתי אותו אבל אולי זה הסוד לזוגיות מוצלחת - אי אפשר לדבר בנהיגה).
גם על קטנועים סרוחים נסענו יחד ועברנו לא מעט בתחום המוטורי, כביש ושטח. כל עוד לא מדובר בקריסה של ממש, קרי לימון רקוב שמעביר מחלות מין ושישתה לנו את כל מה שאין לנו, זה יהיה סביל.
היתרון הוא האפשרות לחזור לטבע ולשטח כמו שאנחנו אוהבים וכך גם לשלב את הדור הבא שהגיע לגיל שהוא יכול לצאת לשטח בלי חשש.
בהתחלה חשבתי שאני אצליח לעשות את זה עם אופנוע, כיום אני רואה שזה לא זה לצערי והאופנוע כנראה יחכה לגיל שהקטן יוכל לרכב בעצמו.