תגובה: עזרה בהסבר ליפני קניית פרדו
אני נוסע על פראדו שנת 2000 כבר כמה שנים טובות , הרכב אמין מאד אבל זה עולה כסף ....
קח בחשבון רכב משנתון כזה אוכל עלויות תיקון שנתיות של 5000 ש"ח בשנה - תמיד יש משהו קטן תפוחים ,הגה,בולגויינטים,ראדיאטור,וכו וכו ...
גם אם תמצא רכב מאד שמור זו תהיה פחות או יותר ההוצאה השנתית , אבל בתמורה לזה אתה זוכה לאמינות ושקט .
אני נוסע על ה125 כ"ס , מנוע פשוט יותר ,לטעמי אמין יותר (לחבר יש את ה163 כך שיש מדד להשוואה), ובעיקר חלש יותר.
בשטח לא תרגיש הבדל , בכביש 120 110 שיוט לא יותר .
לדעתי זה אחרון הרכבים שעוד עשויים מברזל ובעלי עמידות בריאה.
תנסה למצוא רכב שמור שטופל באהבה - כבר ראיתי כאלה עם 580000 קילומטר ומנוע שלא נפתח .
מבחינת נוחות טובה ואפילו טובה מאד , טיפול טוב לדשבורד ימנע את בעיית הקירקושים המוכרת .
אל תיבהל מחופש קל בטרנספר (יש לכולם) מתבטא במכה קלה בהאצה , לומדים לנהוג עם זה עד כדי שזה נעלם ....
בקיצור - תמורה לעלות לדעתי מצויינת .
בהצלחה.
יד לא ידוע ??? לא בדקת רישיון רכב ?
שניהם ובמיוחד ה 2001 נשמעים לי עם קילומטרז מזויף
2001 - 2002 הם השנים עם חגיגת הסולר, נסעו אז 40 אלף בשנה בקלות.
אז רכב מתקופה זו עם 250 אלף ?!!
כמו כן מה זה בדיוק מושקע? מושקע במה, מה מותקן עליו?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
levitsik
טוב חברים ממש תודה על התגובות
הגענו לשלב ההכרעה הרכב נמכר עכשיו ישנם שני זוכים שעלו לשלב הגמר
הראשון :
שנת 2001 עם 250 אלף ק״מ יד 2 סטנדרטי
השני :
שנת 2002 עם 300 אלף ק״מ יד לא ידוע מושקע ביותר
ההבדל בחיר הוא כעשרת אלפים שקלים
כמובן שניהם מבקשים מעל המחירון
נא עזרתכם ההתלבטות הינה קשה
תושה מראש.
סלח לי אבל, אתה כותב (וכנראה גם הידע) כמו טירון בתחום הג'יפאות (שזה קצת משונה בכול זאת החזקת ויטארה).
חוץ מהמנוע (שדיזל זה עולם אחר ) אתה אמור לדעת איך ומה לבדוק.
ואם בכול זאת אין לך הקישורים לכך, מצא חבר (עדיף עם רכב דומה) שיבצע לך הבדיקות והסינון הראשוני.
כול עצה אחרת שתקבל כאן במי לבחור (מבין זוג "המתמודדים") על סמך מה שתארת, שווה פחות או יותר להטלת מטבע ...
קח זאת כהארה בונה.
בנצלחה בכול מקרה
רענן
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
levitsik
טוב חברים ממש תודה על התגובות
הגענו לשלב ההכרעה הרכב נמכר עכשיו ישנם שני זוכים שעלו לשלב הגמר
הראשון :
שנת 2001 עם 250 אלף ק״מ יד 2 סטנדרטי
השני :
שנת 2002 עם 300 אלף ק״מ יד לא ידוע מושקע ביותר
ההבדל בחיר הוא כעשרת אלפים שקלים
כמובן שניהם מבקשים מעל המחירון
נא עזרתכם ההתלבטות הינה קשה
תושה מראש.
זו בדיחה או משהו?
אחת השאלות היותר הזויות (אם להתבטא בעדינות) שקראתי פה.. בכלל...
נראה לי שיש לך יותר זמן פנוי מאשר לי...
בדיקה במוסך של טויוטה? מה אתה מצפה לקבל שם?
בכל מקרה מהניסיון שלי עם מוסכים מורשים לא הייתי נותן להם לגעת באוטו מעבר לטיפולים סטנדרטים.
איציק.
מה שהזוי זה:
- שאתה נותן פרטים "חסרים" וזה לא קשור למה שאתה יודע או לא יודע על פראדו. פראדו זה רכב.. כמו ויטארה. מה שחשוב לויטארה, חשוב לפראדו- אותן שאלות שהיית שואל/בודק לגבי ויטארה (לפני בדיקה) רלוונטיות גם לפראדו ולכל רכב, לצורך העניין.
- אתה שואל שאלות שכל תשובה עליהן תהיה נכונה ולא נכונה באותה מידה - מה יוטר טוב בלונדינית עם חזה "כזה" או בלונדינית עם חזה אחר - התשובה היא.. כן. וכל זה בלי שבכלל ראינו את הבלונדיניות..
כן. רכב עם פחות קמ' טוב יותר מכזה עם יותר.. אלא אם טיפלו ברכב עם היותר, יותר טוב... ואם הוא לא עבר תאונה קשה..
בעצם, רכב עם קמ' גבוה יותר, יותר טוב, אם הוא מגיע עם פגוש וכננת וצמיגי שטח...
בעצם, רכב כזה, יכול להיות "עבר הרבה".. עדיף אחד בלי כלום..
בעצם אם מקזזים את עלות התיקונים של רכב "שעבר הרבה" אבל יש לו כננת ופגוש וצמיגים, עם מחיר התקנת הפגוש והכננת והצמיגים לרכב האחר, כדאי יותר זה "שעבר הרבה".
בעצם עדיף רכב "נקי" ואני אספוג את כל השיפורים שלו.. שלא יהיו תיקונים/קילקולים.
בעצם, אני סטודנט, אז אולי ניקח סיכון שלא יהיו תיקונים ברכב "שעבר הרבה" ונרוויח כננת וכו'...
אבל, בעצם, אם יהיו תיקונים - אכלתי אותה... אבל מי אומר שלא יהיו תיקונים ברכב שלא "עבר הרבה"...
התשובה היא - כן.
חבר טוב שלי לא לקח לבדיקה אף רכב שהוא קנה - הוא אומר שצריך להתרשם מהבעלים. אם הוא מתרשם ממנו לטובה, סביר להניח שהוא גם טיפל ברכב ולא ירמה...
קשה לך להחליט - קח את שניהם לבדיקה... 1600 ש"ח זו השקעה לא גדולה, יחסית לנפילה של 70K...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Bernard
- מה יוטר טוב בלונדינית עם חזה "כזה" או בלונדינית עם חזה אחר - התשובה היא.. כן. וכל זה בלי שבכלל ראינו את הבלונדיניות..
אתה צריך עזרה בזה? אני קצת מופתע, שלא לומר מאוכזב...
מה? למה אתה מופתע וממה אתה מאוכזב?
אני שמח לכל עזרה... מה עדיף "כזה, או "אחר"?
הייתי שם תמונות כדי שניישר קו, אבל זה לא הפורום המתאים...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יואב
הייתי שם תמונות כדי שניישר קו, אבל זה לא הפורום המתאים...
לא כייף איתכם..
בדיוק כשהתחיל להיות מעניין.
תמיד עדיף בלונדיות אבל אתה בחרת במשהו אחר...
מה שאני אומר, איציק, שעלסמך מה שאתה מתאר והשאלות הכלליות... אין ממש תשובה שתעזור לך להחליט...
אני, במקומך (ואני לא),אם לוקחים בחשבון מה שאתה מתאר (וכאמור,זה לא ממש הרבה/עוזר) הייתי נוטה לכיוון הרכב "המתועד" ולא זה המשופר... נוטה... משום שאין מספיק מידע.
אגב.
בניגוד לאחרים, לדעתי, אם אין לך מומחה שיעזור, כן הייתי הולך לבדיקה (מכון/יבואןמה שלא יהיה). לא כדי שיבדקו לי כמה חיים נשארו לטרנספר או לגיר אלא יותר כדי לוודא שהרכב לא מורכב משניים ולא רותך באיזו קורה ולא הוחלף הגג וכו'...
איציק
אני אשתדל להיות עדין
בגלל שאתה מבין כל כך מעט ובגלל שכל דעה שנכתבת כאן מבלבלת אותך יותר, המלצתי היא לשלם יותר אבל לקנות שקט ואמינות.
לו הייתי במקומך הייתי רץ לקנות את האוטו של פלג, המפורסם באתר, למרות שהמחיר גבוה.
בברכה,טושי
+11
ולמען ההגינות - אני לא מכיר את פלג ולא ראיתי את האוטו שלו מעולם.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
levitsik
שלום לכולם
לאחר החלטה קשה אני מוכר את הויטרה שלי
ורוצה לקנות פרדו ופה אני צריך את עזרתכם
לא יודע למה, אבל להרגשתי דילגת על שלב קריטי של ייעוץ וקפצת ישר להחלטה.
יכול להיות שההחלטה היא מתוך מחשבה מעמיקה או אפילו אמוציונלית (ככה בא לי ), שגם זה בסדר ! אבל,
בכול זאת ממליץ לך לפתוח שרשור מסודר בפורום "גיפאים מתחילים - יעוץ לפני קניה" , תן כמה שיותר פרטים על דרישות/צרכים , פנטזיה וחששות.
אולי תהיה המלצה שונה ממה שהחלטת (פראדו) שבתקציב שלך תתן אפשרות לרכוש מודל מתקדם יותר עם פחות קילמוטראז' מלהגיע לירח ...
אם בכול זאת התקבעת לרק פראדו, אז קח את הזמן (יכול לקחת חודשים) ובלי לחץ תחפש את הפראדו שנועד עבורך.
נצל זמן זה לראות, לנסוע ולהרגיש כמה שיותר רכבים.
על הדרך חפש פה מישהו שמבין (ולא מעוניין למכור את שלו) שינחה אותך (עדיף במפגש פיזי) מה לחפש ולבדוק בעצמך ברכבים המועמדים.
בהצלחה בכול מקרה
רענן
אני דווקא מכיר את פלג והאוטו, ולכן יכול לתת המלצה חיובית.
לא מכיר הרבה כלים שמתוחזקים באהבה (ובכסף) כמו האוטו של פלג.
בברכה,טושי