ציטוט:
נכתב במקור על ידי יוני5
מעולה...יוני כבר הרבה זמן לא צחקתי ככה.....
בכל מקרה ברק, לעניין האמינות, חד משמעית ההילקס רכב אמין יותר,הדיפנדר רכב עם אמינות טובה מאוד, אבל בכל זמן נתון יהיה לך מה לתקן בו, לא משהו שיעצור אותך/יתקע אותך, אבל תמיד יש מה לתקן.
רוב ה"דיבורים" שאתה שומע על הדיפנדר הם מאנשים שכלל לא היו בעלי דיפנדר,ההוצאות על הרכבים מאוד דומות, במיוחד אם אתה מטפל לבד.
באופן אישי על הדיפנדר הנוכחי שלי(4 שנים אצלי) יש לי הוצאות מאוד,מאוד קטנות, הרכב עובר התעללות לשמה ולא מתפרק למרות זאת.
מבחינת נוחות, הילקס מנצח בהנדסה פנימית(וזה עצוב כי מדובר על עיצוב של סוברוDL משנות ה80), הדיפנדר מנצח בנוחות הנסיעה, מערכת המתלים שלו טובה בכמה רמות מכל דבר אחר(וזה לא שלרגע אחד הם(בל"ר) התכוונו שזה יצא ככה....),לי באופן אישי מאוד קשה לראות אך אני אי פעם חוזר לרכב עם קפיצי עלים(היה לי לנדקרוזר 75), עד כדי כך הדיפנדר נוח יותר....
ההילקס הוא טנדר, במחינתי לפחות זו מגרעה גדולה,מבחינה משפחתית(אצלי זה אני ,בת זוג ו8 כלבים)הדיפנדר עם כל חוסר הנוחות שבו הוא רכב משפחתי בהרבה מכל טנדר.
יכולות השטח של 2 הרכבים כשהם סטנדרטים דומים מאוד(ומדובר על הסקלה העליונה ביותר ברכבים סטנדרטים), ההילקס לדעתי לוקח בנקודות בגלל הנעילה האחורית, אם המתחילים לשפר הדיפנדר לוקח בגדול ולו רק בגלל שניתן להגדיל צמיגים בקלות יחסית, יוני מטעה לגבי מחירי השיפורים, ההבדל היחידי בין הרכבים הוא בנעילה הקדמית שחייבת להיות נשלטת בדיפנדר.
הציריות בל"ר בכללי חלשות, אבל אין בעיה גם להסתובב איתם כשנעולים מספר שנים ללא שבירות.
הסרנים של הטויוטה חזקים מאוד.
כמו שחנן אמר פעם, עם היה הילקס עם חלון קדמי יורד הייתי שוקל את זה, כך גם אני.....אבל אתה בכל מקרה רוצה סגור....
בשורה התחתונה 2 הרכבים מעולים עם אמינות ויכולות גבוהות, לכל אחד מהם יש יתרונות וחסרונות מול השני, בסופו של יום זו שאלה של איזה מהיתרונות והחסרונות חשובים לך יותר, על 73 לא הייתי חושב אלא אם כן יש לך תקציב שיפורים גדול.