תגובה: מתלבט לגבי קנית CJ6 לשיפוץ
מנוע ההוריקן מאוד חלש ומאוד מיושן (ולכן גם טוחן דלק). על אף ש CJ5 קטן, עדין הוא די עגלה עם הוריקן.
יש CJ5 עם מנוע 6 צילינדר, וכאן מדובר על מטוס אמיתי, שיכול לתת פייט די טוב למכוניות ספורטביות.
דרור יכול לספר לך חוויות עליו.
הוא מאוד מאוד קטן, כמעט כמו סמוראי קצר, ממש קטן!
בחולות הוא מככב, אבל הוא לא יציב בצורה קיצונית, ובעליות טכניות צריך הרבה ביצים (או כלוב התהפכות מעולה (-: )
מבחינת צורה, הוא פחות יפה מסבן, קצר מדי, אין לו את הפרופרציות הקלסיות.
מוכר היטב בארצות הברית וגם איתו אין שום בעית התאמות
יש סיכוי לאשר לו מנוע 6 צילינדר או שזה בזבוז זמן?
סיכוי יש, כי יש כאלו בארץ.
עד כמה גדול הסיכוי... לא משהו.
לך תמצא את הנירת המתאימה ותוכיח שלפני 40 שנה יבאו גם מנועים לא הוריקן..
אגב עוד בעיה ב CJ5 יש לו שלדה פתוחה (שילדת ח).
היא משמעותית יותר חלשה משלדה סגורה ברכבים היותר חדשים.
יש מצב שתצתרך לעבור מסכת ארוכה של תיקוני וחיזוקי שלדה.
אלא אם כן יש לך קשרים וידע לא הייתי ממליץ להיכנס לפרויקט שינוי מנוע.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
lioresi
יש סיכוי לאשר לו מנוע 6 צילינדר או שזה בזבוז זמן?
בדרך כלל שוני בקיר האש, ומנוע 6 לא נכנס.
יש משהו ישן ויפה במנוע הוריקאן, אבל יש מספיק CJ, ואם אתה רוצה מנוע 6, חפש אחד מוכן.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
lioresi
חידשתם לי המון,מה לגביי cj5 מנוע הוריקן,עגלה?קטן מידי?שווה משהו?
שנים נסעתי על CJ5 4 צילינדר. נכון...איטי, זולל דלק. אבל- הוא קטן ויפה ובשטח טכני הוא נותן פייט גם לגדולים והחזקים ממנו, במיוחד עקב שילוב מוצלח של גיר-טרנספר-מנוע גמיש.
כיום אני נוסע על סבן....הפייב היה מטפס על סלעים לא פחות טוב!!
ההשוואה לסמוראי עם כל הכבוד מעוררת בי חלחלה.
באשר לכל השאר , האגו ולדבר על גיפים בצורה מציאותית עם חלק מציבור הגברים פשוט לא מתחבר.
לדעתי סבן זה הגיפ האמיתי ושום סיקס פשוט לא עושה לי את זה.
וכן רכבתי על כולם , אני בעניין הזה 30 שנה ואני בהחלט יכול להשוות.
מה עושה למי עושה הכל בעיניי המתבונן.
העיקר שזה גיפ ואתה נהנה ממנו, אתה מחייך בהנעה בבוקר ועד שאתה מדומם החיוך לא יורד לך מהפנים.
תהנה לך ובסוף תבין שזה אורח חיים וחשיבה שתלווה אותך שנים רבות.
ת ה נ ה
טוב קראתי והבנתי,אני נשאר עם סיקס מפאת התקציב,מחר אלך לראות שניים,אחד מהם מתגאה שכתוב רכב שדה משהו ברשיונות,וכשאני שואל איזה יד האוטו תמיד הוא מחליף נושא,והשני עמד קצת אז מצריך גרירה,אבל נראה למה אני אתחבר יותר.
מספר הידיים משנה לך?
כולם עם 10-30 ידיים קודמות. מה שחשוב זה רק מצב הרכב. שילדה ישרה ונקייה ללא סדקים, שברים, רקבונות וריתוכים שנפתחו.
בודי לא רקוב מדי (אין ג'יפ ישן למכירה עם בודי ללא רקבונות כאלה או אחרים) שאפשר וכדאי להשקיע בו בתיקון.
לגבי CJ5 עם מנוע 6.... זה הג'יפ הקלאסי האמיתי, בעיני לפחות.
עד מודל 76 כולל, שילדה "פתוחה" (פרופיל "ח") גמישה מאוד וצרה, שמאפשרת לסרנים להגיע לזויות משוגעות ולהפגין מהלכי מתלה מרשימים, אבל היא חלשה ונוטה לרקבונות, עיקומים ושבירות.
מ-77 והלאה - שילדה סגורה בכמו בסיקסים המודרניים וגם רחבה יותר בחלק האחורי, חזקה משמעותית, אם כי פחות גמישה ומאפשרת מהלך מתלה קטן יותר מאחור.
המנוע המקורי בישראל - 6 בטור, 232 (3.8 ליטר) עם מאייד קרטר בודד. כמעט כולם כבר עברו ל-258 (4.2) עם קרטר BBD כפול הידוע לשימצה או תחליפיו (מוטוקראפט/וובר וכו') או למנועי סופה. בארה"ב הגיעו גם עם מנועי V8 בנפח 304 אינץ מעוקב (5 ליטר) של AMC. לא מנוע מדהים בלשון המעטה. שם כמובן מקובל להחליף למנועי GM. בישראל, אם החופש שלכם חשוב לכם, מוטב לא לדבר על זה...
הגיר המקורי: אם אני זוכר טוב, T150 עם 3 הילוכים, גיר חזק וטוב. הבעיה שלו - בורות עצומים בין ההילוכים... רוב אלה ששרדו כבר על T176 עם 4 הילוכים + טרנספר דנה 300, נפוצים הרבה יותר ולא פחות חזקים ואמינים. ראיתי גם כמה עם גיר 5 הילוכים ( T5 או AX15 של סופה).
טרנספר מקורי: לא זוכר, אבל נדמה לי שזה דנה 20. הרוב כבר עברו לדנה 300.
סרנים: המקוריים צרים. דנה 30 קדמי, AMC20 אחורי. יחס העברה 4.10:1 סטנדרטי. הג'יפ הזה מאיץ כמו משוגע, אבל קשה לו לשייט במהירות סבירה. המנוע צועק והדלק צורח... הסרן האחורי בעייתי בלשון המעטה בגלל המבנה של ציריה ופלאנג' נפרדים... יש בארה"ב ציריות one piece שפותרות את הבעיה הזו.
בלמים: במקור בלמי תוף בכל ארבעת הגלגלים, ללא מגבר בלם. זהירות - אחרי מעבר שלולית או קצת טחינת דיונות, התופים מתמלאים בג'יפה והוא פשוט לא עוצר!
הרוב מחליפים לסרנים רחבים של סיקסים מודרניים יותר (דנה 30 קדמי + דנה 44 אחורי) עם בלמי דיסק קדמיים, מוסיפים מגבר בלם של סיקס מודרני. בסרנים הללו יחס העברה מהיר בהרבה - 3.31:1, מה שממתן קצת את העצבנות ותחושת ה"טרקטור" שלו, אבל נותן לו יותר אוויר.
התנהגות הכביש מסוכנת בכל פרמטר. כל החופשים הידועים של סיקס + בסיס גלגלים קצרצר ומרכז כובד גבוה + אין ברקסים... תבינו לבד.
הפרופורציות ייחודיות - חצי מהאוטו זה תא מנוע. תא הנוסעים קצר משמעותית מסמוראי! הנהג יושב כמעט על הגלגלים האחוריים עם כל מה שמשתמע לגבי נוחות נסיעה נוראית ומרחב מחיה מצומצם לנהג (כמעט אי אפשר להזיז את הכסא אחורה כי הוא נתקל בבית הגלגל)
פרקטיות - אפס. כלום. אם יש מושב אחורי, אין תא מטען. בכלל. אם רוצים לטייל ליותר מיום אחד ורוצים אוהל, צידנית וכו', הוא מתאים רק לזוג.
משקל קל + המון מומנט = ביצועים!!! זה אוטו פראי בלשון המעטה. כוכב רציני במיאוצי רמזורים. כבר ראיתי אחד עם מנועים משופר שיוצא מרמזור בווילי... כוכב גם בדיונות.
בסיס גלגלים קצרצר = עבירות מדהימה בשטח טכני סבוך מאוד. מסוכן מאד בשפ"צים ובטיפוס מדרגות גבוהות (עלול להזדקר ולהתהפך אחורה).
חלקים - יש הכל באמריקה. מברזנטים ועד בודי חדש קומפלט מפח או נירוסטה או פיבר, כל החלקים המכניים וכו', כל סוגי השיפורים וכו'.
כשיהיה לי זמן, כסף וכוח לג'יפ אספנות, אני אחפש שוב אחד כזה. אהבה ראשונה לעולם לא שוכחים.
CJ7 הוא שיפור ועידון של CJ5 בכמעט כל פרמטר. פחות פרא, קצת יותר שימושי, יותר נוח ובטוח. הפרופורציות שלו מושלמות - גם לטעמי זה הג'יפ היפה ביותר אי פעם.
לגבי CJ7 מול CJ6 ?... למעט המראה החיצוני (באמת אין ג'יפ יפה יותר מ-CJ7) באמת קשה לי לחשוב על פרמטר כלשהו שבו CJ6 לא עדיף משמעותית.
מה עם פותח השרשור,קנה משהו?אני קניתי סיקס,ועכשיו אני מבין את ההבדל בין סיקס לסבן,עדיין מפאת תקציב נישאר עם סיקס,בקרוב שרשור שיקום/שיפוץ.
נא לא לזלזל בסיקס סססססססס
חחח לא מזלזל,הוא מגניב אבל אני בחיפושים אחר חלקים שחשבתי שיהיה יותר קל למצוא,לאט לאט אני אסדר אותו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
lioresi
חחח לא מזלזל,הוא מגניב אבל אני בחיפושים אחר חלקים שחשבתי שיהיה יותר קל למצוא,לאט לאט אני אסדר אותו.
מלא חלקים באיבייבדוק תאמין לי חשבון הבנק שלי צועק מכאבים
דווקא אני חזק באיביי,(השניה שלי אמריקאית)אבל גריל ניקל ומזגרת חלון כיסאות,זה דברים שהמשלוח עולה כמו סיקס.
כן אבל יש אותם בארץ ובכול מקרה המחיר שלהם זהה לשל סבן , היתרון של סבן הוא חלקי פח וסגירת best top כול השאר זהה .
אם אתה צריך חלקים ... תבקש יש פה מספיק אנשים עם חלקים שיכולים לבנות כמה סקסים .
נו קשר אותי בבקשה לחלקים,לא רוצה מתנות בתשלום כמובן.
בעיקרון עדיף שתרשום מה אתה צריך במודעה מסודרת כאן או באתר Cjclub ,בנוסף יש לך :
ינוביץ לחדש
רעוף בנצרת
חמיס בחולון
יש את הסדנאות הרגילות באזור המרכז :
גיא ורועי.
אורן כפר הנגיד.
אודי מזרחי.
בית הגיפ בכפר אביב .
לאנשים פרטיים צור קשר בפרטי ואני העביר לך את הטלפון שלהם .
אפרופו חלקים אני מחפש מתקן לגלגל ספייר יש רעיונות? תודה
אצלי בנו משהו נחמד,זה לא נראה מסובך אם תרצה אני אשלח תמונה,